Tuesday, November 03, 2015

Tahniah Zizan Razak



JUARA SUPER SPONTAN ALL STARS 2015


Date : 30 Oktober 2015
Venue : Dewan Raja Muda Musa, Shah Alam


tahniah brother
meskipun diri kuat dilanda kontroversi
inilah yang dikatakan rezeki



A.d.i.o.s

Wednesday, October 28, 2015

Filem : Polis Evo



I know its been a month or should i say 6 weeks this movie has been released dan mendapat kutipan tertinggi setakat ini, RM 16j. I am totally impressed with what the director, Ghaz Abu Bakar, the main cast, Zizan Razak & Shaheizy Sam, the production crew ; did in this movie. Apahal aku tetiba taip omputih nih?? heheheeee. Masa aku update ni pun, movie tu masih lagi ditayangkan. 


Sinopsis

Kisah Polis Evo bermula apabila seorang Inspektor narkotik terbaik di Kuala Lumpur iaitu Inspektor Khai (Shaheizy Sam) ditugaskan untuk menyiasat dan menyelesaikan kes Syabu Naga yang melibatkan operasi pengedaran dadah di Terengganu. Meskipun kes ini mempunyai kaitan dengan kes yang dikendalikan oleh Inspektor Khai sebelum ini, namun dia harus bekerjasama dengan Inspektor Sani (Zizan Razak) yang bertugas di Terengganu. Ini kerana Inspektor Sani lebih arif dengan selok-belok negeri kelahirannya itu. Walau bagaimanapun, mereka berdua mempunyai personaliti berbeza. Inspektor Khai seorang yang tegas dan sering bertindak tangkas dan ini berbeza sekali dengan Inspektor Sani, yang lebih mengikut prosedur dan protokol. Ketidakserasian itu membuatkan misi mereka hampir gagal. Segalanya berubah apabila ketua penjenayah, Izrail mula melibatkan keluarga Inspektor Sani dalam kes ini. Inspektor Khai dan Inspektor Sani kini sedar mereka perlu belajar bekerjasama bagi menyelesaikan misi mereka. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kawan-kawan dah pergi tengok ker filem nih? Rata-rata member T yang pergi tengok filem ni, puas hati dengan lakonan Shaheizy Sam dan Zizan Razak. Shaheizy Sam of coz la kan kita tahu lakonan dia macam mana tapi bila bab Zizan Razak, ramai yang agak risau. Boleh ker dia bawak watak serius? Memang itulah yang kawan2 T tanya sebelum tengok filem nih. T cakap, pergi tonton dulu, then baru komen. Selepas itu, Alhamdulillah, komen positif yang T dapat dari member T. Masing2 mengatakan, ZR menjayakan watak dengan baik sekali. Walaupun serius, tapi komedi tetap ada. 

Filem ni memang make news la.. tip top.. 

   1. News 1
       2. News 2
           3. News 3
               4. News 4
                   5. News 5


Pada T, usaha mereka yang terlibat dalam filem ni memang berbaloi sangat. Penat lelah diorang dibayar dengan satu reputasi yang sangat baik. Tahniah tahniah tahniah..

Sebagai seorang yang mengikuti perkembangan ZR ni, T cuma doakan yang terbaik untuk dia. T tahu, sekarang ni tengah banyak cerita2 yang tak syok didengari pasal ZR tapi itulah lumrah anak seni. Sejauh mana kebenarannya, hanya ALLAH SWT yang MAHA MENGETAHUI. Pada T, jangan cepat jatuhkan hukum pada sesuatu perkara sedangkan kita tidak tahu sejauh mana kebenarannya. Jangan cepat menjeling sinis sedangkan kita tidak sedalamnya mengenalinya. Ada luahan yang ZR nyatakan dalam instagram dia :-

"Bila senyum orang cakap kita happy..tapi apa yang happy kan kite..? Requirement.? Ya kalo ia penuh apa yang di pinta segala akan sempurna..tapi hidup ni tak fun kalo tiada cabaran..mulut orang..? Ya tu sekadar hobi mereka mengata orang..biarkan saja selagi tak tercalar kulit kita..smua orang tahu orang tapi tak semua orang kenal orang"

Deep right? 

Throwback - 21092015 - Movie Night Out Polis Evo at GSC Mid Valley,
me with director, Ghaz Abu Bakar & Zizan Razak

See u soon!! (^_^)


A.d.i.o.s


Halyang Dream (english translation)

Album: 2002
Released date: September 21st, 2015
Featuring: John Park ( 존박 )


HALYANG DREAM

Now I'm used to throwing things away, but I'm eager to have everything even more
As I'm growing old I become more impatient
I want to draw the line of success in my palm longer

My life now is the future I drew up from long time ago
In my big and high house that seizes sunset in the sky
I open the window every morning and Han river view strikes my eyes
Once again to make my dream bigger and wilder
For the workroom where I can turn music on all day long and the wallet that never let me hungry
I'm busy all the time, one month going on business trips abroad for 2,3 weeks
Even I'm tired I never forget the packed audiences waiting
Whatever happens I always live with my all
Doing the freestyle rap I was never good at
I started my music with people who had the same dream
By the literature I learned from life experience instead of reading books, I built up my own culture
The hardships in achieving dreams and success in the young age, these were common themes
But for the life I wished to bloom in my mid 20s, I went through all the thirst that now has fulfilled my dream

Life is like people's hearts, we'll never know
Because everything changed, everything
Life is like people's hearts, we'll never know
Because everything changed, everything

Crisis certainly will come to you, somehow it comes every quarter
But I'm not hiding, only to get more FEEL
How can a guy making music live a peaceful life?
Listen to lyrics I wrote in my 200 songs and you'll understand
Spring comes then summer, autumn comes then winter
Falling deep in the feelings that changes frequently The deep scar I left in her
I coldly went away but my compass of love didn't sway easily
This suffocating world today is still rushing
yes or no yes or no yes or no yes or no
Getting sick while always finding the right answer
In the end this won’t turn into a good life
But now I'm dreaming of the sea
Being on the yatch filled with romance
Until the day I can make an island with the woman I love, I'll hold on a little more
I can do it, the Halyang wandering around the world

Life is like people's hearts, we'll never know
Because everything changed, everything
Life is like people's hearts, we'll never know
Because everything changed, everything

My soul that has been tied for 10 years, through experiences it becomes more and more solid
Now nothing can make me scare anymore
Don't block the way in front of me

Now I'm used to throwing things away, but I'm eager to have everything even more
As I'm growing old I become more impatient
I want to draw the line of success in my palm longer



****************of coz, its better to listen to the original language (Korea). Honestly to say i am not a person who will totally easy in love with all international songs. To understand the lyrics, i need to found out what is the meaning of this song & what its all about. Then i know, its a motivation & inspiration. Motivation & inspiration comes from everywhere right. Try your best to achieve what you want in your life ♥♥



A.d.i.o.s


Kaleidoscope/Goodbye - LeeSsang (feat. Mi-Woo) English Translation




Born stubbon and quiet
Never been better than half of the school
Everyone around me was always worried
'How the heck are you going to survive this harsh world?'
Everyone nagged me
The man behind school fights
Memories of my fist that I can't forget
And my first kiss on a rainy night in middle school
It was beautiful, that unexplainable something
It was a youthful June
But whenever I think of my first love,
I end up drinking a glass
The first time I experienced the pain of a broken heart
Sometimes, I remember it like it just happened last night
I miss it so much

To that past I lived, goodbye
The love I long for, goodbye
Will we meet again someday in a different world?

I lived a crazy life
That I lost my love and my dreams one by one
I replaced it with the thing I can possess

All the realizations when I turned 20
I hated everyone who judged me, they are but empty shells
Half of them were all con-artists
Treating helpless people like they’re garbage
Had it been me, just thinking about it, it would’ve ended in a tragedy
Dreaming of music, I walked the streets of Shinchon
Reading out loud all the signs and practicing rap
Didn’t know that’d be money in the future
I recklessly loved like a glutton
My wanderings were delicious like a shot of soju
With all of that experiences
I wandered here and there and until I die
I’ll shit out music

I lived a crazy life
That I lost my love and my dreams one by one
I replaced it with the thing I can posses

To that past I lived, goodbye
The love I long for, goodbye
Will we meet again someday in a different world?

Every time things are hard, I recall my past
To when I was the most passionate
To when there was no stage, no big talk
To when I was so happy that I did things even when I thought I couldn't
To when love with so much passion even under dirty blankets
To when I had the hope of youth, burning up every day
To when I just went all in without regret, like being brave in a club
To when I didn’t care if my dreams just ended as a dream
To when I didn’t care if I shined or not



Released : July 15, 2015


SOURCE : LEESSANGCLOWN

Wednesday, July 22, 2015

Salam Aidilfitri





maaf andai jarang bercerita

maaf andai jarang aku menyapa

bukan melupakan 

malah bukan juga meninggalkan

cuma insan kerdil ini

sentiasa dibelenggu dengan liku

sesungguhnya ujian Allah SWT itu adalah hikmah pada setiap insan

aku bersyukur

redha dan berserah di atas segala-galanya

maaf lewat ku utuskan salamku

Selamat Hari Raya Aidilfitri kawan2 semua 



Thursday, July 02, 2015

Finally.......


Ia sememangnya satu berita yang dinantikan oleh peminat2 mereka
(termasuklah aku)

Kumpulan duo Hip Hop Korean, 
LEESSANG,
akan kembali dengan single lagu baru mereka yang dijangkakan release pada 15 Julai 2015
Info seperti di gambar
ALLKPOP : Leessang



Hopefully, they are not only release with their new single, but also their new album. 
BTW, HAPPY 13th ANNIVERSARY LEESSANG (27.06.2015)

(^_^)


A.d.i.o.s

Friday, June 19, 2015

Salam Ramadhan


semoga Ramadhan kali ini membawa pengertian yang lebih bermakna buat kawan-kawan semua



A.d.i.o.s


Friday, June 05, 2015

IFTAR BERSAMA ZIZAN RAZAK DAN ZTF


upssss...
mungkin agak awal untuk T inform tapi apa salahnya kan.

ok, untuk iftar last time T ada join
masa tu buat di Istana Pengantin, Taman Setapak.
boleh baca di sini

untuk iftar kali ni, ianya akan bertempat di
KELANTAN DELIGHTS, SUBANG JAYA
Insha Allah, T join iftar kali ni.

So,
kalau kawan-kawan di sini mahu join,
bolehlah contact person yang tertera pada poster ni ya.
Harga pula adalah termasuk sumbangan untuk anak-anak yatim.
Tempat adalah terhad. 
Tarikh tutup pembayaran pada 15.6.2015.





Moga kehadiran kawan-kawan menambah barakah dan mengukuhkan ukhuwah kita sesama Islam.





A.d.i.o.s


Tuesday, June 02, 2015

MTV Ballerino by LeeSsang


my favourite song






Album: Black Sun, 4th Album
Release Date: May 15, 2007



A.d.i.o.s

Thursday, May 21, 2015

It's All About Life - Motivational Quotes























Pertandingan Memasak Bubur Lambuk 2015 @ Menara Kuala Lumpur





Bersempena dengan sambutan Ramadhan Al-Mubarak 1436H yang bakal menjelma, Menara Kuala Lumpur dengan kerjasama Masjid Jamek Kampung Baru dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur sekali lagi akan mengadakan Pertandingan Memasak Bubur Lambuk @ Menara Kuala Lumpur pada Sabtu, 13 Jun 2015 mulai jam 7.30 pagi.

Pertandingan ini terbuka kepada Warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas di mana setiap kumpulan terdiri daripada 3 hingga 4 orang sahaja dan terbuka kepada 30 kumpulan di mana 10 kumpulan untuk Kategori Individu, 10 kumpulan Kategori Restoran/Hotel dan 10 kumpulan Kategori Masjid.

Yuran penyertaan bagi setiap kumpulan adalah RM100.00 dan penyertaan telah dibuka pada 1 Mac 2015 yang lalu dan tarikh tutup penyertaan adalah pada 7 Jun 2015.

Tujuan utama penganjuran pertandingan ini, adalah bagi memperkenalkan Bubur Lambuk ke serata dunia, selain daripada menarik minat generasi muda terhadap warisan masakan tradisional ini agar ianya tidak pupus dalam era kemodenan masa kini. Ia juga memberi peluang kepada pengunjung tempatan dan antarabangsa untuk mengetahui dengan lebih mendalam mengenai sejarah dan kaedah pemasakannya.

Jadi jangan lepaskan peluang untuk membuktikan kemahiran memasak anda dan membawa pulang hadiah keseluruhan bernilai RM15,000.00 serta hamper yang menarik!

Untuk maklumat dan keterangan lanjut, sila hubungi Suriati di talian 03-2020 5448 dan layari www.menarakl.com.my atau www.facebook.com/officialmenarakl.


info dr TM Group Brand & Communication

A.d.i.o.s



Wednesday, May 20, 2015

Friday, May 08, 2015

Z Star Fest, Kuantan, May 2015


Ada tak kengkawan blog di sini atau family blogger atau kawan kepada blogger atau saudara mara blogger yang berniaga secara online atau butik atau yang sewaktu dengannya??
Haaaaaaa, ni ada peluang untuk mempromosi dan melariskan produk jualan anda.

Jom ramai-ramai laju-laju tempah booth sempena 

ZSTAR FEST 

di 

DATARAN STADIUM DARUL MAKMUR, KUANTAN

pada

22, 23 dan 24 MAY 2015

Ada aktiviti menarik juga sepanjang 3 hari berlangsungnya aktiviti ini. 
Yang syoknya, ada smartphone untuk dimenangi oleh vendor dan pengunjung.



Jangan lepaskan peluang, contact @lynnadlynn (instagram) 0199014774 atau follow @zstar_fest  di instagram untuk maklumat lanjut.




A.d.i.o.s

#sayatolongpromote

Wednesday, April 15, 2015

It's your birthday ZR


15 APRIL 2015

Happy Birthday 
to my boss a.k.a brother a.k.a friend
ZIZAN RAZAK
yang 
ke-31



semoga dimurahkan rezeki oleh-Nya
semoga diberikan kesihatan yang baik oleh-Nya
semoga dirimu sentiasa di bawah limpahan rahmat kasih-Nya



love u brother!!


A.d.i.o.s


Monday, April 13, 2015

Gary Leessang

Semua orang punya minat tersendiri kan dan T rasa tak salah kot kalau T sesaja nak share sorang artis yang tiba2 T terminat nih.. heheheheeee


Korang familiar tak dengan nama artis antarabangsa ni, GARY @ GARY LEESSANG @ KANG GARY? Kalau yang minat Running Man tu, mesti tau punya. T pun tak tau sejak bila minat dia nih. Yang T tau, T layan Running Man pun sebab dia. Itupun dah 3 tahun on air kot baru tau rancangan ni (kaduk betul T nih). Hahahahaaaa..

Gary atau Kang Hee-gun adalah penyanyi-rapper Korea Selatan, penulis lagu, penerbit, penari, usahawan, personaliti televisyen dan juga ahli hip-hop duo, Leessang. Dilahirkan pada 24 Februari 1978, personaliti ini sememangnya mempunyai auranya yang tersendiri di kalangan peminat. 





T memang suka juga dengan music hip hop ni tapi tak semua music hip hop tu kena dengan halwa telinga T nih. Faham tak ayat T? Terasa macam berbelit pulak. Heheheeee.. Rentak lagu sememangnya memainkan peranan untuk attract pendengar kan tapi T bukan senang2 la minat terus lagu2 tuh. Kalau asian / international hip hop, mmg T akan cari translation untuk memudahkan T paham liriknya. Rasanya kawan2 tahu kenapa kena faham maksud lirik tu #sendirifahamkenapa.

Lagu-lagu Leessang / Gary cipta pun boleh tahan gak bestnya. T suka baca info / review song dari blog nih >> Asian Hip Hop .

 Asian Hip Hop

Dari blog ni jugakla T dapat tahu serba sedikit mengenai Gary dan Gil a.k.a Leessang dan perjalanan seni mereka. Terkesan jugak la dengan cerita mereka. Ada satu lagu tu menceritakan detik permulaan mereka untuk kejar cita2 mereka dalam music. Tajuk lagu tu RUSH.


Lirik lagu tu memang buat hati ni terasa (kalau dilihat pada english translation). Start daripada lagu ni la yang buat T nak dengar and cari apa lagi lagu yang diorang ni cipta. T dengar via web jer. Takut nak download. Kang tak pasal kena 'saman'.

T share sikit beberapa quotes dari Gary yang T dapat dr Mr Google. Kebanyakan memang ada dalam lagu2 sentuhan Gary. Deep.......










Apa lagi nak cerita ek. Takde apa dah kot. More story about him (if u want to know), just go to the blog that I've mention above or via Mr Google.. Heheheheeee.


A.d.i.o.s



Friday, March 20, 2015

KL Tower International Towerthon Challenge 2015




The KL Tower International Towerthon Challenge 2015 is back for the 14th time and is scheduled to be held on Saturday, 17 May 2014. This prestigious race will start at Open Parking at the entrance of Menara Kuala Lumpur and finish at Mega View Banquet Hall Tower Head 3 (Level TH03).

This is your chance to conquer the KL Tower by climbing 2,058 steps up to Tower Head 3 at the height of 288 meters above sea-level. The exciting challenge is open to participants aged 13 and above.

Prove your mettle in this challenge, which would put your endurance and agility to the test. There are a lot of attractive prizes to be won in the upcoming KL Tower International Towerthon Challenge 2015. The entries have been opened from 1 February 2015 and closing date for entries is on 11 May 2015 at 6.00 pm.

For more information, please call 03-20205448, visit www.menarakl.com.my or http://event.themarathonshop.com.my/kl_towerthon_challenge_2015-list.aspx



A.d.i.o.s

info dr TM Group Brand & Communication

Friday, March 06, 2015

Event - Tayangan Perdana Filem Cicakman 3


Pada 03.03.2015 telah diadakan Tayangan Perdana / Malam Gala Filem Cicakman 3 yang berlangsung di E-Curve, Mutiara Damansara. Terima kasih pada pihak KRU, Grand Brilliance & Astro Shaw kerana sudi menjemput team ZTF.  Cerita event ni pun telah dikeluarkan di laman2 blog hiburan yang famous, so tak payahla T cerita banyak2.. heheheee

Ok, T nak share sikit gambar T. Selain untuk bertemu dengan para pelakon filem ni, apa yang lebih membuatkan T seronok sebenarnya adalah bertemu dengan TRIO TERBAIK iaitu kumpulan KRU. For 20 years, zaman T seiringan dengan kewujudan dan keaktifan mereka. T memang admire dengan apa yang diorang buat dan ada sekarang ni. Salute!!

Ok, stop membebel. hehehee..T belanja sikit gambo & sinopsis mengenai filem Cicakman 3.















Cicakman telahpun meninggalkan Metrofulus. Peminatnya, Man (Zizan Razak) begitu taksub dengan Cicakman yang mengakibatkan isterinya Linda (Lisa Surihani) untuk memfailkan perceraian diatas tingkah lakunya yang tidak matang. Man tertekan dengan kehadiran Inspektor Adam (Fizz Fairuz) yang cuba untuk memenangi hati Linda. Kehidupannya berubah apabila dia terjumpa serum kepunyaan Cicakman, yang memberikan beliau kuasa yang luar biasa. Sementara Man belajar untuk mengawal kuasa dan menjadi adiwira Metrofulus untuk seterusnya, beliau menghadapi satu cabaran baru, dengan kemunculan seorang adiwira baru bergelar 'SuperBro' di bandar Metrofulus.



Kepada peminat filem Cicakman dan penyokong filem tempatan, jangan lupa untuk menyaksikan Cicakman 3 yang bakal ditayangkan pada 12 Mac 2015.  Cak cak cak!!!

A.d.i.o.s




Monday, February 23, 2015

Zizan Razak


Walaupun tercalon dalam banyak kategori dan tidak menang semua anugerah (kecuali 1 - Filem Meletop -Abang Long Fadil) di Anugerah Meletop Era 2015, ZR pesan jangan sedih. Keep smiling. Walaupun takde rezeki nak ulang kejayaan seperti last year, dia bersyukur sebab masih ada yang setia menyokong dia. 



Selepas ni, peminat pasti bertungkus lumus untuk mengundi ZR di Anugerah Bintang Popular pula. Untuk ABPBH kali ni, ZR tercalon dalam 3 kategori 
 - Pengacara Lelaki Popular - 
 - Artis Komedi Popular - 
 - Bintang Filem Popular -  
Pada aku, untuk berada dalam kelompok Top 5 Popular pun dah rasa susah sebab kena bersaing dengan yang lain. Tapi yelah, yang berkuasa menentukan pemenang adalah pengundi. Insha Allah, moga ABPBH kali ni berpihak pada ZR.




Always support u brother... eh... boss.. heheheheeee (^_^)

A.d.i.o.s


Friday, February 13, 2015

Al-Fatihah


12 Februari 2015 - Takziah buat keluarga Allahyarham di atas pemergian insan tercinta




~ Al-Fatihah ~

Tuesday, February 10, 2015

(^_^) Holla Semua (^_^)


Pejam celik dah bulan Februari 2015.. huish, begitu pantas masa berlalu.. tahun baru pun T tak ucapkan pada rakan2 blog sekali.. apa punya kawan la T ni kan.. huhuhuhhhh

So, what's up kawan2 semua? macam mana dengan permulaan awal tahun setakat ini? T ni masih lagi terkial kial nak mengatur rentak tapi T selalu gini >>> " let it go with the flow". Kadang2 apa yang kita plan tu tak menjadi, so i think it's better for me to make it as usual. Macam2 yang dah berlaku sepanjang Januari 2015. Suka duka rakyat, negara, dunia hiburan dan segala gala lah yang kita boleh lihat dan tahu secara realiti. Kita sebagai hamba yang menumpang di bumi Allah SWT ni, pastinya mahukan langkah perjalanan kita ni baik dan sentiasa dilindungi tapi bila berlaku perkara yang tak diingini tu, ianya semua dugaan.

T tak nak ulang suara apa yang dah berlaku sepanjang Januari 2015. Cukuplah kalau T share yang T sedang berusaha memperbaiki kehidupan untuk meneruskan fasa kehidupan seterusnya. Mungkin agak klise apa yang T katakan tapi semua orang akan alami perubahan dalam diri sedikit demi sedikit kan.

Masa entry ni di-update, T baru sahaja habis trimester exam. Seperti semester2 lepas, T berharap agar result kali ni dapat memperbaiki CGPA. Risau gak when u didn't reach the target given by University. T rasa syukur sebab ada kawan2 yang sentiasa sokong T dalam study ni. Kadang2 tu rasa nak quit tapi bila ramai yang hadir memotivasikan T untuk habiskan study ni, alhamdulillah, semangat itu hadir dan pulih sedikit demi sedikit.

Okeylah, T tak nak bercerita panjang lagi. Nanti bosan lak kengkawan tengok karangan T nih.  Insha Allah, T akan scuba sebaik mungkin untuk update blog ni. Pernah terfikir untuk mengundur tapi sayang la pulak sebab melalui blog jugak T dapat kenal kawan2 baru. Semoga apa yang kita buat diredhai Allah SWT . By the way,

SELAMAT TAHUN BARU 2015!!


A.d.i.o.s