Posts

Showing posts from 2015

Tahniah Zizan Razak

Image
JUARA SUPER SPONTAN ALL STARS 2015

Date : 30 Oktober 2015 Venue : Dewan Raja Muda Musa, Shah Alam

tahniah brother meskipun diri kuat dilanda kontroversi inilah yang dikatakan rezeki


A.d.i.o.s

Filem : Polis Evo

Image
I know its been a month or should i say 6 weeks this movie has been released dan mendapat kutipan tertinggi setakat ini, RM 16j. I am totally impressed with what the director, Ghaz Abu Bakar, the main cast, Zizan Razak & Shaheizy Sam, the production crew ; did in this movie. Apahal aku tetiba taip omputih nih?? heheheeee. Masa aku update ni pun, movie tu masih lagi ditayangkan. 

Sinopsis
Kisah Polis Evo bermula apabila seorang Inspektor narkotik terbaik di Kuala Lumpur iaitu Inspektor Khai (Shaheizy Sam) ditugaskan untuk menyiasat dan menyelesaikan kes Syabu Naga yang melibatkan operasi pengedaran dadah di Terengganu. Meskipun kes ini mempunyai kaitan dengan kes yang dikendalikan oleh Inspektor Khai sebelum ini, namun dia harus bekerjasama dengan Inspektor Sani (Zizan Razak) yang bertugas di Terengganu. Ini kerana Inspektor Sani lebih arif dengan selok-belok negeri kelahirannya itu. Walau bagaimanapun, mereka berdua mempunyai personaliti berbeza. Inspektor Khai seorang yang tegas …

Halyang Dream (english translation)

Image
Source : All About Kang Gary blog Album: 2002
Released date: September 21st, 2015 Featuring: John Park ( 존박 )


HALYANG DREAM
Now I'm used to throwing things away, but I'm eager to have everything even more
As I'm growing old I become more impatient
I want to draw the line of success in my palm longer
My life now is the future I drew up from long time ago
In my big and high house that seizes sunset in the sky
I open the window every morning and Han river view strikes my eyes
Once again to make my dream bigger and wilder
For the workroom where I can turn music on all day long and the wallet that never let me hungry
I'm busy all the time, one month going on business trips abroad for 2,3 weeks
Even I'm tired I never forget the packed audiences waiting
Whatever happens I always live with my all
Doing the freestyle rap I was never good at
I started my music with people who had the same dream
By the literature I learned from life experience instead of reading books, I built up my own cu…

Kaleidoscope/Goodbye - LeeSsang (feat. Mi-Woo) English Translation

Image
Born stubbon and quiet Never been better than half of the school Everyone around me was always worried 'How the heck are you going to survive this harsh world?' Everyone nagged me The man behind school fights Memories of my fist that I can't forget And my first kiss on a rainy night in middle school It was beautiful, that unexplainable something It was a youthful June But whenever I think of my first love, I end up drinking a glass The first time I experienced the pain of a broken heart Sometimes, I remember it like it just happened last night I miss it so much
To that past I lived, goodbye The love I long for, goodbye Will we meet again someday in a different world?
I lived a crazy life That I lost my love and my dreams one by one I replaced it with the thing I can possess
All the realizations when I turned 20 I hated everyone who judged me, they are but empty shells Half of them were all con-artists Treating helpless people like they’re garbage Had it been me, just thinking about it, it would’ve…

Salam Aidilfitri

Image
maaf andai jarang bercerita
maaf andai jarang aku menyapa
bukan melupakan 
malah bukan juga meninggalkan
cuma insan kerdil ini
sentiasa dibelenggu dengan liku
sesungguhnya ujian Allah SWT itu adalah hikmah pada setiap insan
aku bersyukur
redha dan berserah di atas segala-galanya
maaf lewat ku utuskan salamku
Selamat Hari Raya Aidilfitri kawan2 semua 


Finally.......

Image
Ia sememangnya satu berita yang dinantikan oleh peminat2 mereka (termasuklah aku)
Kumpulan duo Hip Hop Korean,  LEESSANG, akan kembali dengan single lagu baru mereka yang dijangkakan release pada 15 Julai 2015 Info seperti di gambar


Hopefully, they are not only release with their new single, but also their new album.  BTW, HAPPY 13th ANNIVERSARY LEESSANG (27.06.2015)
(^_^)

A.d.i.o.s

Salam Ramadhan

Image
semoga Ramadhan kali ini membawa pengertian yang lebih bermakna buat kawan-kawan semua


A.d.i.o.s


IFTAR BERSAMA ZIZAN RAZAK DAN ZTF

Image
upssss... mungkin agak awal untuk T inform tapi apa salahnya kan.
ok, untuk iftar last time T ada join masa tu buat di Istana Pengantin, Taman Setapak. boleh baca di sini
untuk iftar kali ni, ianya akan bertempat di KELANTAN DELIGHTS, SUBANG JAYA Insha Allah, T join iftar kali ni.
So, kalau kawan-kawan di sini mahu join, bolehlah contact person yang tertera pada poster ni ya. Harga pula adalah termasuk sumbangan untuk anak-anak yatim. Tempat adalah terhad.  Tarikh tutup pembayaran pada 15.6.2015.

ZTF


Moga kehadiran kawan-kawan menambah barakah dan mengukuhkan ukhuwah kita sesama Islam.




A.d.i.o.s


REPOST : Segenggam Rindu diLangit Biru by Shahrizad Shafian

Image

MTV Ballerino by LeeSsang

Image
my favourite song





Album: Black Sun, 4th Album Release Date: May 15, 2007


A.d.i.o.s

It's All About Life - Motivational Quotes

Image

Pertandingan Memasak Bubur Lambuk 2015 @ Menara Kuala Lumpur

Image
Bersempena dengan sambutan Ramadhan Al-Mubarak 1436H yang bakal menjelma, Menara Kuala Lumpur dengan kerjasama Masjid Jamek Kampung Baru dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur sekali lagi akan mengadakan Pertandingan Memasak Bubur Lambuk @ Menara Kuala Lumpur pada Sabtu, 13 Jun 2015 mulai jam 7.30 pagi.
Pertandingan ini terbuka kepada Warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas di mana setiap kumpulan terdiri daripada 3 hingga 4 orang sahaja dan terbuka kepada 30 kumpulan di mana 10 kumpulan untuk Kategori Individu, 10 kumpulan Kategori Restoran/Hotel dan 10 kumpulan Kategori Masjid.

Yuran penyertaan bagi setiap kumpulan adalah RM100.00 dan penyertaan telah dibuka pada 1 Mac 2015 yang lalu dan tarikh tutup penyertaan adalah pada 7 Jun 2015.

Tujuan utama penganjuran pertandingan ini, adalah bagi memperkenalkan Bubur Lambuk ke serata dunia, selain daripada menarik minat generasi muda terhadap warisan masakan tradisional ini agar ianya tidak pupus dalam era kemodenan masa kini. Ia juga me…

Festival Belia Putrajaya 2015

Image
It's back..



for more info, layari laman sesawang 
http://festivalbeliaputrajaya.com/


A.d.i.o.s

Z Star Fest, Kuantan, May 2015

Image
Ada tak kengkawan blog di sini atau family blogger atau kawan kepada blogger atau saudara mara blogger yang berniaga secara online atau butik atau yang sewaktu dengannya?? Haaaaaaa, ni ada peluang untuk mempromosi dan melariskan produk jualan anda.
Jom ramai-ramai laju-laju tempah booth sempena 
ZSTAR FEST 
di 
DATARAN STADIUM DARUL MAKMUR, KUANTAN
pada
22, 23 dan 24 MAY 2015
Ada aktiviti menarik juga sepanjang 3 hari berlangsungnya aktiviti ini.  Yang syoknya, ada smartphone untuk dimenangi oleh vendor dan pengunjung.


Jangan lepaskan peluang, contact @lynnadlynn (instagram) 0199014774 atau follow @zstar_fest  di instagram untuk maklumat lanjut.



A.d.i.o.s
#sayatolongpromote

It's your birthday ZR

Image
15 APRIL 2015
Happy Birthday  to my boss a.k.a brother a.k.a friend ZIZAN RAZAK yang  ke-31


semoga dimurahkan rezeki oleh-Nya semoga diberikan kesihatan yang baik oleh-Nya semoga dirimu sentiasa di bawah limpahan rahmat kasih-Nya


love u brother!!

A.d.i.o.s

Gary Leessang

Image
Semua orang punya minat tersendiri kan dan T rasa tak salah kot kalau T sesaja nak share sorang artis yang tiba2 T terminat nih.. heheheheeee


Korang familiar tak dengan nama artis antarabangsa ni, GARY @ GARY LEESSANG @ KANG GARY? Kalau yang minat Running Man tu, mesti tau punya. T pun tak tau sejak bila minat dia nih. Yang T tau, T layan Running Man pun sebab dia. Itupun dah 3 tahun on air kot baru tau rancangan ni (kaduk betul T nih). Hahahahaaaa..

Gary atau Kang Hee-gun adalah penyanyi-rapper Korea Selatan, penulis lagu, penerbit, penari, usahawan, personaliti televisyen dan juga ahli hip-hop duo, Leessang. Dilahirkan pada 24 Februari 1978, personaliti ini sememangnya mempunyai auranya yang tersendiri di kalangan peminat. 




T memang suka juga dengan music hip hop ni tapi tak semua music hip hop tu kena dengan halwa telinga T nih. Faham tak ayat T? Terasa macam berbelit pulak. Heheheeee.. Rentak lagu sememangnya memainkan peranan untuk attract pendengar kan tapi T bukan senang2 la mi…

KL Tower International Towerthon Challenge 2015

Image
The KL Tower International Towerthon Challenge 2015 is back for the 14th time and is scheduled to be held on Saturday, 17 May 2014. This prestigious race will start at Open Parking at the entrance of Menara Kuala Lumpur and finish at Mega View Banquet Hall Tower Head 3 (Level TH03).

This is your chance to conquer the KL Tower by climbing 2,058 steps up to Tower Head 3 at the height of 288 meters above sea-level. The exciting challenge is open to participants aged 13 and above.

Prove your mettle in this challenge, which would put your endurance and agility to the test. There are a lot of attractive prizes to be won in the upcoming KL Tower International Towerthon Challenge 2015. The entries have been opened from 1 February 2015 and closing date for entries is on 11 May 2015 at 6.00 pm.

For more information, please call 03-20205448, visit www.menarakl.com.my or http://event.themarathonshop.com.my/kl_towerthon_challenge_2015-list.aspx



A.d.i.o.s

info dr TM Group Brand & Communication

Event - Tayangan Perdana Filem Cicakman 3

Image
Pada 03.03.2015 telah diadakan Tayangan Perdana / Malam Gala Filem Cicakman 3 yang berlangsung di E-Curve, Mutiara Damansara. Terima kasih pada pihak KRU, Grand Brilliance & Astro Shaw kerana sudi menjemput team ZTF.  Cerita event ni pun telah dikeluarkan di laman2 blog hiburan yang famous, so tak payahla T cerita banyak2.. heheheee
Ok, T nak share sikit gambar T. Selain untuk bertemu dengan para pelakon filem ni, apa yang lebih membuatkan T seronok sebenarnya adalah bertemu dengan TRIO TERBAIK iaitu kumpulan KRU. For 20 years, zaman T seiringan dengan kewujudan dan keaktifan mereka. T memang admire dengan apa yang diorang buat dan ada sekarang ni. Salute!!
Ok, stop membebel. hehehee..T belanja sikit gambo & sinopsis mengenai filem Cicakman 3.















Kepada peminat filem Cicakman dan penyokong filem tempatan, jangan lupa untuk menyaksikan Cicakman 3 yang bakal ditayangkan pada 12 Mac 2015.  Cak cak cak!!!
A.d.i.o.s



Zizan Razak

Image
Walaupun tercalon dalam banyak kategori dan tidak menang semua anugerah (kecuali 1 - Filem Meletop -Abang Long Fadil) di Anugerah Meletop Era 2015, ZR pesan jangan sedih. Keep smiling. Walaupun takde rezeki nak ulang kejayaan seperti last year, dia bersyukur sebab masih ada yang setia menyokong dia. 


Selepas ni, peminat pasti bertungkus lumus untuk mengundi ZR di Anugerah Bintang Popular pula. Untuk ABPBH kali ni, ZR tercalon dalam 3 kategori   - Pengacara Lelaki Popular -   - Artis Komedi Popular -   - Bintang Filem Popular -   Pada aku, untuk berada dalam kelompok Top 5 Popular pun dah rasa susah sebab kena bersaing dengan yang lain. Tapi yelah, yang berkuasa menentukan pemenang adalah pengundi. Insha Allah, moga ABPBH kali ni berpihak pada ZR.



Always support u brother... eh... boss.. heheheheeee (^_^)
A.d.i.o.s

Al-Fatihah

Image
12 Februari 2015 - Takziah buat keluarga Allahyarham di atas pemergian insan tercinta



~ Al-Fatihah ~

(^_^) Holla Semua (^_^)

Image
Pejam celik dah bulan Februari 2015.. huish, begitu pantas masa berlalu.. tahun baru pun T tak ucapkan pada rakan2 blog sekali.. apa punya kawan la T ni kan.. huhuhuhhhh
So, what's up kawan2 semua? macam mana dengan permulaan awal tahun setakat ini? T ni masih lagi terkial kial nak mengatur rentak tapi T selalu gini >>> " let it go with the flow". Kadang2 apa yang kita plan tu tak menjadi, so i think it's better for me to make it as usual. Macam2 yang dah berlaku sepanjang Januari 2015. Suka duka rakyat, negara, dunia hiburan dan segala gala lah yang kita boleh lihat dan tahu secara realiti. Kita sebagai hamba yang menumpang di bumi Allah SWT ni, pastinya mahukan langkah perjalanan kita ni baik dan sentiasa dilindungi tapi bila berlaku perkara yang tak diingini tu, ianya semua dugaan.

T tak nak ulang suara apa yang dah berlaku sepanjang Januari 2015. Cukuplah kalau T share yang T sedang berusaha memperbaiki kehidupan untuk meneruskan fasa kehidupan seterusn…