Posts

Showing posts from November, 2014

Adiwira by Zizan Razak & KRU

Image
check out  ADIWIRA  OST for Cicakman 3 from  Zizan Razak & KRU  di Youtube



A.d.i.o.s


Maharajalawak Mega 2014 - Taufik Batisah jadi Juri

Image
tu dia tu dia tu dia...

TAUFIK BATISAH jadi juri MLM 2014 weh!!!! arghhhhh... gila jap... dah la teringin nak jumpa dia, kena plak jadi juri kat MLM 2014. Kena pergi jugak nih.. ada siapa2 nak bagi tiket? hihihiiiiiiii



Pada yang minat Maharajalawak Mega tuh, korang sokong siapa kali nih? heheheheeee.. setakat aku post nih, 2 kumpulan dah tersingkir.. Kepoh dengan Sayot..

Cara untuk mengundi :-

ML atau ML<3> untuk (3/5/10 undian) ke 32777. Contoh : ML10 ke 32777.  Untuk 20 undian: Taip ML20 ke 32777. 
Kadar premium untuk setiap undian: = RM0.50. Kadar telco tertakluk.
Undi jangan tak undi ~kalau sudiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... heheheheee

A.d.i.o.s

Final Akademi Fantasia 2014 - Tahniah Firman!!

Image
Rasanya ramai dah tahu siapa juara Akademi Fantasia 2014 @ AF2014. Ala2, latepost la nih ek.. hahahhaaa
Konsert akhir yang bersiaran secara langsung pada hari Ahad di MBSA itu telah menjadi saksi apabila Firman, dinobatkan sebaga Juara AF 2014. Beliau telah berjaya membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM50000, sebuah Toyota Vios TRD Sportivo, pakej percutian ke Osaka, Jepun berserta trofi sumbangan Astro. Lagu yang dinyanyikan malam itu adalah Kejoraku Bersatu (Search) dan lagu baru ciptaan Datuk M Nasir, Di Pintumu. Perghhh, bukan calang2 orang yang cipta lagu dia nih. Ramai artis ngidam nak dapatkan lagu dari Sifu nih. Rezeki Firman kan. Pada aku, vokal Firman memang sesuai sangat dengan range music Rock. Kebanyakan lagu-lagu yang dia dendangkan pada konsert pun banyak lagu rock kan. Relaku Pujuk (minggu pertama), Relakan Jiwa (minggu ketiga), Meniti Titian Usan (the best, minggu kelima). Tempat kedua dimiliki Aman, ketiga Ewal, keempat Nuha & kelima Adel. 


Pada malam it…

Tahniah Judika!!

Image
Rasanya satu nusantara dah tahu tapi saja nak post lagi..

Pasangan bahagia Abang Judika & Duma Riris kini telah bergelar papa dan mama kerana telah menerima kelahiran orang baru dalam hidup mereka. Bayi perempuan yang comel itu diberi nama Cleo Deora Boru Sihotang. Kegembiraan itu turut dikongsi oleh Abang Judika bersama peminat di twitter.


Kata Abang Judika, Duma selamat melahirkan dengan proses normal. Tambahnya lagi, nama yang diberikan pada anaknya bermaksud 'anak yang dinantikan Tuhan'. Boleh baca disini untuk berita lanjut.
Tahniah buat Abang Judika .. Judikaholic Malaysia sememangnya gembira dengan berita ini. Semoga hidup Abang Judika bertambah bahagia. 
A.d.i.o.s


Final Akademi Fantasia 2014

Image
Diam tak diam, sudah hampir ke penghujung Akademi Fantasia 2014. 5 pelajar yang akan berentap di peringkat akhir AF 2014 pada 09 November 2014 adalah :-





Seperti semua sedia maklum, Adel telah tersingkir di minggu ke 7. Kemudian, dia telah diserap semula masuk ke AF2014 oleh Pengetua AF 2014, Dato Hattan pada konsert minggu ke 9. AF SERAP adalah hasil penilaian perbincangan bersama pihak tenaga pengajar dan pihak fakulti.  
Pada aku, terasa macam unfair di situ. Kenapa? Susah nak explain. Lebih kurang macam ni la, Azwan telah dan sentiasa berusaha memberikan persembahan baik pada setiap minggu dan kekalnya dia dari minggu ke minggu adalah kerana undian. Kalau kata nak mantainkan pelajar yang bagus dan kekal sehingga ke final, keputusan harus dibuat secara bersama dengan pihak juri profesional. Let say AF ada 10 minggu kan, so, dari minggu ke-6 sepatutnya penjurian profesional boleh masuk campur tapi bak kata Datuk Ramli MS, nak buat macam mana kan, dah format AF macam tu. JJUST MY OPI…

Piala Malaysia 2014 - Tahniah Pahang

Image
#latepost
Kemenangan skuad Tok Gajah telah ditentukan melalui sepakan penalti apabila kedua-dua pasukan terikat 2-2 sama selepas 90 minit masa perlawanan dan masa tambahan. 

Tahniah Pahang!!
A.d.i.o.s