ZTF - Flashmob at Matta Fair PWTC, 06-07 September 2014


Sebenarnya it's a gimik untuk mempromosikan program Jejak Jepun yang diarahkan oleh Ghaz Abu Bakar.  As my previous entry, aku pergi pada hari Ahad, 07 September 2014. Oleh kerana salah tempat masuk / menunggu, aku kena bayar entry fee. Tapi tak kisahlah, asalkan aku dapat tengok dan join keseronokan ZTF yang buat flashmob.




Rasanya korang sendiri tau kan macam mana flashmob tu berlaku. Budak budak ni berlegar dekat dengan booth JNTO (Japan National Tourism Organization) sambil edarkan flyers program Jejak Jepun. Bila lagu start jer, Siew yang mulakan 2-3 langkah dan barulah ramai ramai menari. Masa tengok diorang tu, Allah jer tahu perasaan aku. Aku rasa seronok. Memang kalau ikutkan nak join diorang menari sekali tapi dah kiri kanan penuh dengan beg, memang tak buatlah. Bayangkan, budak budak ni berlatih hanya sejam pada hari Jumaat, 05.09.2014. Lagu dah ada tapi tak dapat nak ikut step asal. Nasib baik la ada Siew dan siapa entah lagi sorang (tak ingat nama) yang membantu untuk buat step senang. Hari Sabtu diorang datang sempat lagi prektis kat parking lot. Memang bersemangat diorang. 
ZTF with their brother
inilah director Ghaz Abu Bakar





inilah Siew tapi nama sebenar dia Amirah.. hehehee
setahun lamanya tak jumpa dia nih..

Zizan Razak

Alhamdulillah. Semuanya ok. Mulanya nak ber'wefie' dengan ZR tapi aku tengok ZR macam dah blah, aku pun blah. Rupa2nya kak Nida bagitau yang dia masih kat PWTC tu tapi takpelah, asalkan dapat tengok ZTF buat flashmob sudah. Malam tu nak gi AF plak so, jumpa ZR kat Shah Alam jer la.

Jangan lupa saksikan program Jejak Jepun di Astro Ria & Maya HD setiap hari Rabu jam 10 malam




A.d.i.o.s



Comments

Popular posts from this blog

Si Hijau ku merajuk lagi!!!! - masalah hon & minyak hitam terlebih

Mencari Ramli Musim Ke-5 Kini Bermula!