Tuesday, August 20, 2013

Keputusan Anugerah Lawak Warna 2013



Filem Komedi Terbaik
Istanbul Aku Datang

Pelakon Komedi Lelaki Terbaik (Filem)
Zizan Razak

Pelakon Komedi Wanita Terbaik (Filem)
Lisa Surihani

Pelakon Komedi Lelaki Terbaik (TV)
Sabri Yunus

Pelakon Komedi Wanita Terbaik (TV) 
Jasmin Hamid

Rancangan Komedi Hiburan Terbaik (bersiri) 
Maharaja Lawak Mega 2012

Rancangan Komedi Hiburan Terbaik (bukan bersiri)
Warna Raya 2012

Siri TV Komedi Terbaik 
Keluarga Iskandar

Siri Komedi Kanak – Kanak TV Terbaik 
Oh My English

Lakon Layar Komedi Terbaik (Filem) 
Istanbul Aku Datang

Lakon Layar Komedi Terbaik (TV)
7 Dulang Asam Pedas

Skrip Komedi TV Terbaik
Megat Fauzi Sukarnain (Kampung Semarah Padi)

Skrip Komedi Filem Terbaik
Mamat Khalid ( Rock Oo )

Pengarah Komedi Terbaik (TV)
Azizi Chunk Adnan ( 7 Dulang Asam Pedas )

Pengarah Komedi Terbaik (Filem)
Bernard Chauly ( Istanbul Aku Datang )

Anugerah Astro First Terhebat 
Ombak Rindu

Artis Lawak Lelaki Paling Popular 
Jep Sepah 

Artis Lawak Wanita Paling Popular 
Didie Alias 

Segmen Komedi Radio Paling Popular 
Sketsa Johara 

Video Viral Original Paling Popular 
Drama – Drama Sebelum Kahwin oleh Matlutfhi90 

Anugerah Khas Juri 
Konsep Asal / Idea : Othman Hafsham 
Pencapaian Komedi Sepanjang Zaman : Allahyarham S. Shamsudin

ticket

ZTF with ibu n Abah 

** i was there.. baru tahu macam mana diorang kendalikan live show nih.. enjoy..
**kenapa xder gambar show? protokol dalam IB.. xbleh rakam & candid, tapi aku tengok ada jer..
**habis jer event, aku cari geng twitter JTF, JOZAN, JAMBURIANS tapi xjumpa..teringin gak nak jumpa diorang..
**xde gambar dgn artis? mmg ramai yg cakap AT rugi xbrgambar tapi tujuan asal AT adalah untuk support this show award. lagipun dah lewat, adik2 pulak dah penat. kita kena la fikir org lain gak kan
**sempat jumpa & beramah mesra dengan Along-Ibu-Abah hero ZTF sementara menantikan hero selesai brgambar. Dapat bergambar dengan ibu hero (^_^)
**masa nak balik tu, terserempak dengan Haniff ERA, sempat lagi kitorang ucap tahniah.. xhabis kat situ, brtegur dalam twitter lagi.. hik3.. 

Apa2 pun keputusan di ALW2013 ni, teruskanlah menyokong industri hiburan lawak tanah air kita. Kalah menang itu biasa tapi yang sukar adalah untuk menghiburkan orang. Kepada mereka yang terlibat dalam bidang nih, AT respect & tabik, terima kasih kerana menghiburkan kami. 



A.d.i.o.s

p/s : melting biler hero panggil sayang & buah hati pada ZTF

2 comments:

  1. tengok sepintas lalu jer hari tu...my mom kata neelofa sangat seksi... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. seksi ker? pada AT,pakaian dia masih ok sbb tak trdedah sana sini cuma ikut bentuk badan yg mmbuatkan sangat seksi.. eh, seksi jugak la tu kan..heh3.. (^_^)

      Delete

TQ sebab sudi tinggalkan komen.
Kawan2 memang terbaik..
♥^_^♥