Wednesday, August 28, 2013

KL diserang zombie?


nak promote sikit filem baru dari abang #ZTF
blogger lain dah sibuk promote.. aku jer lambat.. hahah..

KL Zombie arahan Woo Ming Jin terbitan Grand Brilliance akan menyerang pawagam esok 
29/08/2013


Apa kata baca sinopsis dulu :-

Selamat datang ke Malaysia. Negara yang kaya dengan adat resam ketimuran. Tetapi apakah yang akan berlaku jika rakyat kita tiba-tiba dikelilingi zombi?

Kalendar lama bertukar baru. Aliff baru mengajak Sofia berkahwin. Ana bakal memulakan hari pertama sebagai cikgu. Kamarul akan bertanding dalam program TV realiti. Dan Nipis seronok di dalam dunianya sendiri. Mereka tidak tahu yang dunia yang mereka kenali bakal berakhir. Aman-damai menjadi kacau-bilau. Tamadun hancur. Rutin harian berubah dan hanya Nipis yang mampu menyelamatkan keadaan.

5 sahabat baik (Nipis, Kamarul, Ana, Sofia dan Aliff) bergumbira pada malam sambutan tahun baru di lembah klang apabila tidak semena-mena seorang daripada mereka digigit anjing bervirus. virus zombi tersebut bukan sahaja menjangkiti salah seorang daripada 5 sahabat tadi, malah merebak dari punca yang tak diketahui. lama-kelamaan, virus tersebut merebak sampai ke sarawak dan ke seluruh malaysia. dalam keributan penularan wabak zombi, Nipis - seorang kaki teori konspirasi - mencadangkan mereka berpindah ke putrajaya di mana beliau percaya, kerajaan mempunyai kubu anti-serangan nuklear



Zizan Razak di Malam Gala KL Zombie di E Curve.
TQ Metro!!

Filem yang diadaptasi daripada novel Fixi berjudul Zombijaya ini diarahkan Woo Ming Jin. Filem ini istimewa dari segi proses pembikinannya dimana setiap efek khas dan soleknya diberi perhatian terperinci bagi memastikan hasil yang sesuai dengan tema filem ‘KL Zombie’. 

Walaupun ada mereka di luar sana cuba bandingkan filem ni dengan Walking Dead, pada AT biarlah.. Kita dengan rencah kita. Sedap atau tidak, terpulang pada mereka yang menikmatinya. Hamboi ayat, kemahen!!! hik3 (^_^)

Jom kawan2, kita serbu pawagam pada 29.08.2013 ni. Esok ni!! Jom kita sokong filem tempatan kita. 


A.d.i.o.s

p/s : ZTF mesti support punya!! siap trendingkan KL Zombi di twitter.. aku pun terjebak.. hahahah... semangat weh support hero nih!!!


Tuesday, August 20, 2013

Keputusan Anugerah Lawak Warna 2013



Filem Komedi Terbaik
Istanbul Aku Datang

Pelakon Komedi Lelaki Terbaik (Filem)
Zizan Razak

Pelakon Komedi Wanita Terbaik (Filem)
Lisa Surihani

Pelakon Komedi Lelaki Terbaik (TV)
Sabri Yunus

Pelakon Komedi Wanita Terbaik (TV) 
Jasmin Hamid

Rancangan Komedi Hiburan Terbaik (bersiri) 
Maharaja Lawak Mega 2012

Rancangan Komedi Hiburan Terbaik (bukan bersiri)
Warna Raya 2012

Siri TV Komedi Terbaik 
Keluarga Iskandar

Siri Komedi Kanak – Kanak TV Terbaik 
Oh My English

Lakon Layar Komedi Terbaik (Filem) 
Istanbul Aku Datang

Lakon Layar Komedi Terbaik (TV)
7 Dulang Asam Pedas

Skrip Komedi TV Terbaik
Megat Fauzi Sukarnain (Kampung Semarah Padi)

Skrip Komedi Filem Terbaik
Mamat Khalid ( Rock Oo )

Pengarah Komedi Terbaik (TV)
Azizi Chunk Adnan ( 7 Dulang Asam Pedas )

Pengarah Komedi Terbaik (Filem)
Bernard Chauly ( Istanbul Aku Datang )

Anugerah Astro First Terhebat 
Ombak Rindu

Artis Lawak Lelaki Paling Popular 
Jep Sepah 

Artis Lawak Wanita Paling Popular 
Didie Alias 

Segmen Komedi Radio Paling Popular 
Sketsa Johara 

Video Viral Original Paling Popular 
Drama – Drama Sebelum Kahwin oleh Matlutfhi90 

Anugerah Khas Juri 
Konsep Asal / Idea : Othman Hafsham 
Pencapaian Komedi Sepanjang Zaman : Allahyarham S. Shamsudin

ticket

ZTF with ibu n Abah 

** i was there.. baru tahu macam mana diorang kendalikan live show nih.. enjoy..
**kenapa xder gambar show? protokol dalam IB.. xbleh rakam & candid, tapi aku tengok ada jer..
**habis jer event, aku cari geng twitter JTF, JOZAN, JAMBURIANS tapi xjumpa..teringin gak nak jumpa diorang..
**xde gambar dgn artis? mmg ramai yg cakap AT rugi xbrgambar tapi tujuan asal AT adalah untuk support this show award. lagipun dah lewat, adik2 pulak dah penat. kita kena la fikir org lain gak kan
**sempat jumpa & beramah mesra dengan Along-Ibu-Abah hero ZTF sementara menantikan hero selesai brgambar. Dapat bergambar dengan ibu hero (^_^)
**masa nak balik tu, terserempak dengan Haniff ERA, sempat lagi kitorang ucap tahniah.. xhabis kat situ, brtegur dalam twitter lagi.. hik3.. 

Apa2 pun keputusan di ALW2013 ni, teruskanlah menyokong industri hiburan lawak tanah air kita. Kalah menang itu biasa tapi yang sukar adalah untuk menghiburkan orang. Kepada mereka yang terlibat dalam bidang nih, AT respect & tabik, terima kasih kerana menghiburkan kami. 



A.d.i.o.s

p/s : melting biler hero panggil sayang & buah hati pada ZTF

Friday, August 16, 2013

Kemuncak Anugerah Lawak Warna 2013


segala-galanya akan terjawab malam ini
16 Ogos 2013
Istana Budaya menjadi saksi



A.d.i.o.s


Tuesday, August 06, 2013

Salam Syawal 1434 Hijrah


buat rakan2 blogger,
AT mohon maaf kalau ada coretan AT yang mengguris hati rakan2 
secara sedar atau tidak
moga lebaran kali ini 
memberikan seribu satu kemanisan & nikmat kepada rakan2 sekalian
AT harapkan ukhuwah baik yang dijalinkan ini
bertahan sampai bila-bila
walaupun kita hanya saling mengenali 
melalui alam blog ini
(^_^)


A.d.i.o.s


Linkin Park ;Living Things World Tour - Live In Malaysia 2013

LINKIN PARK
the only international rock band that i love
i'm happy coz they'll be here in Malaysia 


i  really want to go but my father said 'NO'
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 
:(


A.d.i.o.s


Update : #FINDAISYAH - Aisyah telah ditemui

Ditemui semalam di Pulau Pinang.. Ini adalah keratan KOSMO hari ini
















Hmmmmmmmmmmmmm...... bila baca akhbar kosmo, sakit hati pun ada... entahlah, takmo komen lebih2.. 

~_^


A.d.i.o.s



Monday, August 05, 2013

Anugerah Lawak Warna 2013


Bakal bersiaran pada 16 Ogos 2013 di Istana Budaya. Anugerah Terbaik akan dinilai oleh 12 juri profesional yang terdiri daripada pengarah filem, pelakon dan profesor. Anugerah Popular pula yang mempertanding empat kategori iaitu Artis Lawak Lelaki Paling Popular, Artis Lawak Wanita Paling Popular, Segmen Komedia Radio Popular dan Video Viral Paling Original memberi peluang kepada para peminat untuk memilih para pemenang menerusi undian Khidmat Pesanan Ringkas (SMS).

KATEGORI TERBAIK

1. FILEM KOMEDI TERBAIK
Adnan Sempit 2
Hantu Kak Limah 2 Husin Mon & Jin Pakai Toncit
Pontianak Vs Orang Minyak
Rock oo
Istanbul Aku Datang

2. PELAKON KOMEDI LELAKI TERBAIK (FILEM)
Zizan (Hantu Kapcai)
Johan (Ponti vs Orang Minyak)
Shaheizy Sam (Adnan Sempit 2)
Along (Adnan Sempit 2)
Que Haidar (Rock oo)

3. PELAKON KOMEDI WANITA TERBAIK (FILEM)
Intan Ladyana (Adnan Sempit 2)
Sharifah Amani (Ponti vs Orang Minyak)
Lisa Surihani (Istanbul Aku Datang)
Yana Shamsudin (Wawa Semput)
Sharifah Shahira (Ponti vs Orang Minyak)

4. PELAKON KOMEDI LELAKI TERBAIK (TV)
Johan (Super Spontan)
Yus Jambu (Karoot Komedia)
Azhar Sulaiman (Keluarga Iskandar)
Sabri Yunus (Kampung Semarah Padi)
Saiful Apek (Syok : Balik Balik Rempit)

5. PELAKON KOMEDI WANITA TERBAIK (TV)
Susan Lankaster (Keluarga Iskandar)
Scha Al Yahya (Jodoh)
Jasmin Hamid (Bila Joyah Masuk TV)
Norkhiriah (Mak Sanggup)
Sheila Mambo (Kampung Semarah Padi)

6. RANCANGAN KOMEDI HIBURAN TERBAIK (BERSIRI)
Karoot Komedia
Syok
Maharaja Lawak Mega 2012
Kaunter Kaboom
Hot TV

7. SIRI TV KOMEDI TERBAIK
Sepahtu
Jodoh
Senario
Udin Glamor Balik Kampung
Keluarga Iskandar

8. SIRI KOMEDI KANAK-KANAK TV TERBAIK
Geng Bas Sekolah S5
Elly & Epit
Oh! My English
Kan Dah Kena S1
Super Smash

9. RANCANGAN KOMEDI HIBURAN TERBAIK (BUKAN BERSIRI)
Warna Raya 2012
Aaron Dan Zizan Beraya Sampai Pengsan
Bimbi Dan Bonni
Kampung Semarah Padi
Bila Joyah Masuk TV

10. LAKON LAYAR KOMEDI TERBAIK (FILEM)
Adnan Sempit 2
Hantu Kak Limah 2 Husin Mon & Jin Pakai Toncit
Pontianak Vs Orang Minyak
Rock oo
Istanbul Aku Datang

11. LAKON LAYAR KOMEDI TERBAIK (TV)
Jodoh
Bimbi Dan Bonni
Cikgu Timah Tukar Sekolah
Kampung Semarah Padi
7 Dulang Asam Pedas

12. SKRIP KOMEDI TV TERBAIK
Wan Hasliza (Jodoh)
Amaz Mazilan (Cikgu Timah Tukar Sekolah)
Megat Fauzi Sukarnain (Kampung Semarah Padi)
Nazlee Jaafar (7 Dulang Asam Pedas)
Michael Ang (Bimbi Dan Bonni)

13. SKRIP KOMEDI FILEM TERBAIK
Adnan Sempit 2
Hantu Kak Limah 2 Husin Mon & Jin Pakai Toncit
Pontianak Vs Orang Minyak
Rock oo
Istanbul Aku Datang

14. PENGARAH KOMEDI TERBAIK (TV)
Melissa Saila (Kampung Semarah Padi)
Azizi Chunk Adnan (7 Dulang Asam Pedas)Wan Hasliza (Jodoh)
Michael Ang (Bimbi Dan Bonni)
Azhar Khalid Apache (Cikgu Timah Tukar Sekolah)

15. PENGARAH KOMEDI TERBAIK (FILEM)
Ismail Bob Hasim (Adnan Sempit 2)
Mamat Khalid (Hantu Kak Limah 2 Husin, Mon & Jin Pakai Toncit)
Afdlin Shauki (Pontianak Vs Orang Minyak)
Mamat Khalid (Rock oo)
Bernard Chauly (Istanbul Aku Datang)


KATEGORI POPULAR

1. ARTIS LAWAK LELAKI PALING POPULAR
Dato' AC Mizal
Zizan Razak
Johan
Jep Sepah
Yus Jambu

2. ARTIS LAWAK WANITA PALING POPULAR
Jihan Raja Lawak
Norkhiriah
Sharifah Shahirah
Scha Al Yahya
Didie Alias

3. SEGMEN KOMEDI RADIO PALING POPULAR
Sketsa JoHaRa
Lagu Merapu
Sepontan ERA
Gosip Mossip Mak Jemah
Panggilan Hangit

4. VIDEO VIRAL ORIGINAL PALING POPULAR 
Samad Maccaboy - Video Hangat di Malaysia (Parody)
megatmiqael - Gwiyomi Paling Gangster
popteevee - The Dendamers (The Avengers Parody)
EdsynEngineUp - Malaysian Lady Driver
matluthfi90 - Drama-Drama Sebelum Kahwin

5. ANUGERAH KHAS JURI - Akan diumumkan pada malam Anugerah Lawak Warna

ALW akan bersiaran secara langsung menerusi Astro Warna (saluran 132) dan serentak dengan Astro Mustika HD (saluran 134) dalam pakej Mustika. Datuk AC Mizal pula akan menjadi pengacara bagi anugerah tersebut.

Untuk maklumat lanjut tentang ALW, layari www.AnugerahLawakWarna.com.my

A.d.i.o.s

*ALW ni buat aku pening nak undi...arrrggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


#FINDAISYAH


pagi ni saja on twitter, terperasan trending nih.
#FINDAISYAH

then bila on kat blog, rakan blogger Dhia Dirham update kes ni.

hanya lagi beberapa hari kita nk sambut hari kemenangan,
berlaku pula kes penculikan kanak-kanak


sebarkan..
mari kita bantu ibu kanak-kanak ini..

Ya Allah, 
ku mohon barakah ramadhan mu,
bantulah kami mengesan si kecil ini..


A.d.i.o.s


Friday, August 02, 2013

Coretanku bersahaja


pagi tadi server system kat opis down jap..
gatal tangan sambil melayan twitter
sempat AT coretkn nukilan ringkas ini
dedicated to ???
 ermmmmmmmmmmmmmmmmmm
cer teka...hik3..


doaku dari kejauhan agar kau berjaya dan bertahan dalam meneruskan cita-cita

*bukan fanatik sekadar mengagumi*


A.d.i.o.s



Thursday, August 01, 2013

Event : Iftar ZTF with Zizan Razak di Kelab Shah Alam, 25 July 2013


haaa.... hari tu T ada note ; ada lagi 1 event yang T join ngan ZTF.. Dalam bulan July 2013, T dh join 2 event ZTF with Zizan Razak.. (alah, baru 2 kali, itupun ko nak kecoh T, poyo arrr)... hikhik.. Sebab bulan birthday AT kot.. kira hadiah untuk diri sendiri la tuh.. eh, heheh..promote diri sendiri..

Event : Iftar ZTF with Zizan Razak
Lokasi : Kelab Shah Alam, Selangor
Tarikh : 25 Julai 2013

Ramadhan ni kira ok gak la sebab company beri pelepasan untuk balik awal pada pukul 4.30pm. Tapi sebab on the date AT nak kena gerak pergi Shah Alam, AT kena ambil adik kat Menara TM dulu.. Selalunya tak sampai setengah jam dah sampai kat situ tapi entah kenapa, hari tu, hampir 40 minit dalam kereta..Adoiii.. Bila dah sampai tu, gerak ke Shah Alam, haaaaaa... memang bercinta la kan... Sampai kat Kelab Shah Alam tu dalam pukul 7.. Letih weiiii tapi sebab hero kugagahi jua.. cewahhhh, poyo ayat!!!!

Masa sampai tu, tercari-carik gak mana Kak Long Needa.. Sudahnya, receptionist yang duduk kat depan tu bawakkan AT ngan adik ke meja ZTF.. Dalam 5 minit gitu, nampak Kak Yan, sebab kebetulan dia tunjukkan meja untuk ZTF ; Tia & Nurul ; Masa tu lah nampak Kak Long, Nano, Feka, Ika, Larrah, Hisham, Faiz & Ash.. Selain daripada tu dapat gak kenal ngan ZTF yang lain sebab selama ni sapa dalam twitter jer kan.. Hero sampai betul2 waktu azan, haaa, baca doa terus berbuka....


Hari tu juga, ada disampaikan sedikit sumbangan buat adik Aidil & adik Tasya.. Kalau kawan2 nak tau, Aidil ni terlibat dalam kemalangan motor. Once dia sedar dari koma, terus dia kata nak jumpa Zizan Razak. Adik Tasya pulak, mengidap Lukemia sejak kecil. Mak dia update dalam fb yang dia nak jumpa hero dan kebetulan ada ZTF perasan perkara tu. Jadi, dia pun dijemput untuk hadir event ni.

serahan sumbangan ZTF oleh Zizan Razak kepada adik Aidil & adik Tasha

Gambar sambutan birthday Ika & Nano
Gambar bawah :  dari kanan ; Linda (adik AT), me, ZIZAN RAZAK, Nurul & Thia



Hero tengah sibuk sign autograph

Gambar kiri : Ash Dashian with adik Tasha yang menghidap leukimia sejak kecil
Gambar tengah : hero tengah sign autograph
Gambar kanan : Ash Dashian, me & Linda (adik AT)
Bergambar dengan Marina Juki (pengurus hero), Hafiza Razak (along), kak needa, Nano, Feka, Ira, Alang Faiz & yang paling penting dengan hero arrr ZIZAN RAZAK


Hero.. memang bersahaja.. sukaaaaaa sangatttt!!!!!!!!

Alhamdulillah.. event berjalan dengan lancar.. cehh, event.. kelassss ayat ko jah!!! AT gerak balik dari Shah Alam lebih kurang dalam pukul 9 mlm..tapi sebab dah malam, idokler letih kaki bawak kereta.. 

Insha Allah, jika ada majlis berkaitan dgn ZTF family, AT akan join sebagai tanda support terhadap ZTF & Zizan Razak sendiri.. A'A'A... Bukan fanatik sekadar mengagumi


A.d.i.o.s

p/s : sebelum puasa hari tu terlepas utk join event Johan Raja Lawak ; hopefully dapat join lepas nih..