Posts

Showing posts from August, 2013

KL diserang zombie?

Image
nak promote sikit filem baru dari abang #ZTF blogger lain dah sibuk promote.. aku jer lambat.. hahah..
KL Zombie arahan Woo Ming Jin terbitan Grand Brilliance akan menyerang pawagam esok  29/08/2013

Apa kata baca sinopsis dulu :-
Selamat datang ke Malaysia. Negara yang kaya dengan adat resam ketimuran. Tetapi apakah yang akan berlaku jika rakyat kita tiba-tiba dikelilingi zombi?
Kalendar lama bertukar baru. Aliff baru mengajak Sofia berkahwin. Ana bakal memulakan hari pertama sebagai cikgu. Kamarul akan bertanding dalam program TV realiti. Dan Nipis seronok di dalam dunianya sendiri. Mereka tidak tahu yang dunia yang mereka kenali bakal berakhir. Aman-damai menjadi kacau-bilau. Tamadun hancur. Rutin harian berubah dan hanya Nipis yang mampu menyelamatkan keadaan.
5 sahabat baik (Nipis, Kamarul, Ana, Sofia dan Aliff) bergumbira pada malam sambutan tahun baru di lembah klang apabila tidak semena-mena seorang daripada mereka digigit anjing bervirus. virus zombi tersebut bukan sahaja menjangk…

Keputusan Anugerah Lawak Warna 2013

Image
Filem Komedi Terbaik Istanbul Aku Datang
Pelakon Komedi Lelaki Terbaik (Filem) Zizan Razak
Pelakon Komedi Wanita Terbaik (Filem) Lisa Surihani
Pelakon Komedi Lelaki Terbaik (TV) Sabri Yunus
Pelakon Komedi Wanita Terbaik (TV)  Jasmin Hamid
Rancangan Komedi Hiburan Terbaik (bersiri)  Maharaja Lawak Mega 2012
Rancangan Komedi Hiburan Terbaik (bukan bersiri) Warna Raya 2012
Siri TV Komedi Terbaik  Keluarga Iskandar
Siri Komedi Kanak – Kanak TV Terbaik  Oh My English
Lakon Layar Komedi Terbaik (Filem)  Istanbul Aku Datang
Lakon Layar Komedi Terbaik (TV) 7 Dulang Asam Pedas
Skrip Komedi TV Terbaik Megat Fauzi Sukarnain (Kampung Semarah Padi)
Skrip Komedi Filem Terbaik Mamat Khalid ( Rock Oo )
Pengarah Komedi Terbaik (TV) Azizi Chunk Adnan ( 7 Dulang Asam Pedas )
Pengarah Komedi Terbaik (Filem) Bernard Chauly ( Istanbul Aku Datang )
Anugerah Astro First Terhebat  Ombak Rindu
Artis Lawak Lelaki Paling Popular  Jep Sepah 
Artis Lawak Wanita Paling Popular  Didie Alias 
Segmen Komedi Radio Paling Popular  Sketsa Johara 
Video Viral…

Kemuncak Anugerah Lawak Warna 2013

Image
segala-galanya akan terjawab malam ini 16 Ogos 2013 Istana Budaya menjadi saksi


A.d.i.o.s

Salam Syawal 1434 Hijrah

Image
buat rakan2 blogger, AT mohon maaf kalau ada coretan AT yang mengguris hati rakan2  secara sedar atau tidak moga lebaran kali ini  memberikan seribu satu kemanisan & nikmat kepada rakan2 sekalian AT harapkan ukhuwah baik yang dijalinkan ini bertahan sampai bila-bila walaupun kita hanya saling mengenali  melalui alam blog ini (^_^)

A.d.i.o.s

Linkin Park ;Living Things World Tour - Live In Malaysia 2013

Image
LINKIN PARK the only international rock band that i love i'm happy coz they'll be here in Malaysia 

i  really want to go but my father said 'NO' huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  :(

A.d.i.o.s

Update : #FINDAISYAH - Aisyah telah ditemui

Image
Ditemui semalam di Pulau Pinang.. Ini adalah keratan KOSMO hari ini
















Hmmmmmmmmmmmmm...... bila baca akhbar kosmo, sakit hati pun ada... entahlah, takmo komen lebih2.. 
~_^

A.d.i.o.s



Anugerah Lawak Warna 2013

Image
Bakal bersiaran pada 16 Ogos 2013 di Istana Budaya. Anugerah Terbaik akan dinilai oleh 12 juri profesional yang terdiri daripada pengarah filem, pelakon dan profesor. Anugerah Popular pula yang mempertanding empat kategori iaitu Artis Lawak Lelaki Paling Popular, Artis Lawak Wanita Paling Popular, Segmen Komedia Radio Popular dan Video Viral Paling Original memberi peluang kepada para peminat untuk memilih para pemenang menerusi undian Khidmat Pesanan Ringkas (SMS).
KATEGORI TERBAIK
1. FILEM KOMEDI TERBAIK Adnan Sempit 2 Hantu Kak Limah 2 Husin Mon & Jin Pakai Toncit Pontianak Vs Orang Minyak Rock oo Istanbul Aku Datang
2. PELAKON KOMEDI LELAKI TERBAIK (FILEM) Zizan (Hantu Kapcai) Johan (Ponti vs Orang Minyak) Shaheizy Sam (Adnan Sempit 2) Along (Adnan Sempit 2) Que Haidar (Rock oo)
3. PELAKON KOMEDI WANITA TERBAIK (FILEM) Intan Ladyana (Adnan Sempit 2) Sharifah Amani (Ponti vs Orang Minyak) Lisa Surihani (Istanbul Aku Datang) Yana Shamsudin (Wawa Semput) Sharifah Shahira (Ponti vs …

#FINDAISYAH

Image
pagi ni saja on twitter, terperasan trending nih. #FINDAISYAH
then bila on kat blog, rakan blogger Dhia Dirham update kes ni.
hanya lagi beberapa hari kita nk sambut hari kemenangan, berlaku pula kes penculikan kanak-kanak

sebarkan.. mari kita bantu ibu kanak-kanak ini..
Ya Allah,  ku mohon barakah ramadhan mu, bantulah kami mengesan si kecil ini..

A.d.i.o.s

Coretanku bersahaja

Image
pagi tadi server system kat opis down jap.. gatal tangan sambil melayan twitter sempat AT coretkn nukilan ringkas ini dedicated to ???  ermmmmmmmmmmmmmmmmmm cer teka...hik3..

doaku dari kejauhan agar kau berjaya dan bertahan dalam meneruskan cita-cita
*bukan fanatik sekadar mengagumi*

A.d.i.o.s


Event : Iftar ZTF with Zizan Razak di Kelab Shah Alam, 25 July 2013

Image
haaa.... hari tu T ada note ; ada lagi 1 event yang T join ngan ZTF.. Dalam bulan July 2013, T dh join 2 event ZTF with Zizan Razak.. (alah, baru 2 kali, itupun ko nak kecoh T, poyo arrr)... hikhik.. Sebab bulan birthday AT kot.. kira hadiah untuk diri sendiri la tuh.. eh, heheh..promote diri sendiri..
Event : Iftar ZTF with Zizan Razak Lokasi : Kelab Shah Alam, Selangor Tarikh : 25 Julai 2013
Ramadhan ni kira ok gak la sebab company beri pelepasan untuk balik awal pada pukul 4.30pm. Tapi sebab on the date AT nak kena gerak pergi Shah Alam, AT kena ambil adik kat Menara TM dulu.. Selalunya tak sampai setengah jam dah sampai kat situ tapi entah kenapa, hari tu, hampir 40 minit dalam kereta..Adoiii.. Bila dah sampai tu, gerak ke Shah Alam, haaaaaa... memang bercinta la kan... Sampai kat Kelab Shah Alam tu dalam pukul 7.. Letih weiiii tapi sebab hero kugagahi jua.. cewahhhh, poyo ayat!!!!
Masa sampai tu, tercari-carik gak mana Kak Long Needa.. Sudahnya, receptionist yang duduk kat depan…