Wednesday, June 26, 2013

#Flashback : 02.06.2013 - Movie Day Out with my sisters

02 Jun 2013, Saturday ; birthday my twin younger sisters ; Fini & Finaz ; already 18th years old.. OMG, begitu cepat masa berlalu. Dah tu pulak ada movie baru keluar kat pawagam. Kita dah lama tak layan, apalagi. 

Bila cakap jer nak layan movie, laju jer budak2 ni pergi siap. Kitorang siap2, terus gerak ke AEON Cheras Selatan. It's Saturday & of coz, parking full. Round 3 kali baru dapat. Alhamdulillah. Masa tu dah pukul 3.30pm. Cakap ngan budak2 ni nak layan movie apa, on the spot jawab FAST & FURIOUS 6 - BIKERS KENTAL. Aku mmg nak tengok Fast & Furious 6 sebab biasak arr, bila dah start tengok dari 1st movie, mesti nak tengok sambungan kan.





1st movie yang kitorang layan:-

MEMANG TERBAIK DER!!!
sinopsis :
Fast & Furious 6 follows a professional criminal gang led by Dominic Toretto (Diesel) who have retired following their successful heist in Fast Five (2011), but remain wanted fugitives. U.S. Diplomatic Security Service (DSS) agent Luke Hobbs (Johnson) offers to clear the group's criminal records and allow them to return home in exchange for helping him to take down a skilled mercenary organization led by Owen Shaw (Evans) and his second in command, Dominic's presumed-dead lover Letty Ortiz (Rodriguez).

2nd movie yg kitorang layan plak;-

TERBAIK DER!!! 
sinopsis : 
mengisahkan Bidin Al Zaifa (Zizan), cukup meminati motosikal berkuasa tinggi. Dia bekerja di garaj motosikal milik sepupunya, Aidil (Harun). Meskipun sengkek, Bidin berangan-angan memiliki motosikal berkuasa tinggi dan menjelajah ke negara jiran. Keinginan itu semakin memuncak apabila bergaul dengan pelanggan setia garaj sepupunya. Dia ingin menyertai geng motosikal yang diketuai Eddie (Awie) namun kehadirannya kurang disenangi orang kanan Eddi, Arbi (Zul). Impian Bidin menjadi kenyataan apabila dia terjumpa sebuah beg berisi wang yang banyak. Dengan duit itu dia membeli motosikal Aprilia RSV4 Factory dan menawarkan diri untuk berkonvoi ke Krabi bersama geng Eddie. Sepanjang kembara itu Bidin berdepan dengan pelbagai insiden dan konflik. Dia juga jatuh cinta pandang pertama dengan Saiya yang bekerja di sebuah gerai makan. Lebih mencemaskan beberapa lelaki misteri mengekorinya.

Habis dalam pukul 9.30mlm. Haa, esok tu dahla aku ada kelas. Memang mcm Fast 6 la balik bawak kereta. Bukan apa, takut terbabas tido, masuk kelas lambat.. hehehehe..

ups!! kurang sorang.. heheheh
Diorang siap cakap, lepas ni boleh buat marathon lagi macam nih.. sekali sekala buat perangai macam ni best gak tapi AT rasa ada kawan2 yang buat macam AT ni.. heheh.. ada tak??


A.d.i.o.s


No comments:

Post a Comment

TQ sebab sudi tinggalkan komen.
Kawan2 memang terbaik..
♥^_^♥