Friday, June 28, 2013

Setengah Mati Merindu Judika




kenapa update pasal dia...???
hehehehe
nanti AT citer yerrrr...


A.d.i.o.s



Thursday, June 27, 2013

#Flashback : 15.06.2013 - Anugerah Blockbuster 2013


Rasanya semua org dh tahu pasal anugerah ni kan. Saja nak update dalam blog. Kenapa baru nak update? alah, dah nama tajuk pun #Flashback .. heheh

Majlis dianjurkan oleh Penerbit Filem Malaysia (PFM) dengan kerjasama dari Astro selaku saluran rasmi.Anugerah ini telah diadakan di Stadium Tertutup Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB), Johor. Sebanyak 13 kategori telah dipertandingkan dan untuk makluman semua,keputusan adalah berdasarkan kepada 100% undian daripada orang ramai.

Keputusan penuh semua pemenang ialah:-

Anugerah Filem Terhebat – Hantu Kapcai
Anugerah Tuan Direktor Terhebat – Syamsul Yusof (‘Jalan Kembali – Bohsia 2′)
Anugerah Filem Aksi Terhebat – ‘Hantu Kapcai’
Anugerah Hero Terhebat – Zizan Razak (‘Hantu Kapcai’)
Anugerah Heroin Terhebat – Yana Samsuddin (’3 Temujanji’)
Anugerah Drama Muzikal Terhebat – ‘Aku Ada, Kau Ada???
Anugerah Lagu Tema Terhebat – ‘Beginilah Caranya’ (filem ‘Aku Ada Kau Ada’)
Anugerah Hero Baru Terhebat – Izzue Islam (’29 Februari’)
Anugerah Heroin Baru Terhebat – Neelofa (‘Hantu Kapcai’)
Anugerah Direktor Baru Terhebat – Dharma Harun Al-Rashid (‘Adik Manja Returns’)
Anugerah Watak Penjahat Terhebat – Sofi Jikan (‘Jalan Kembali- Bohsia 2′)
Anugerah Filem Kelakar Terhebat – ‘Hantu Kapcai’
Anugerah Filem Seram Terhebat – ‘Sumpahan Kum-Kum’

Anugerah Khas
Anugerah Filem Terhebat Astro First – ‘Ombak Rindu’
Anugerah PFM – Mejar David Teo
Anugerah WeChat – Stacy

Tahniah kepada para penerima anugerah..

Pada malam tu juga, Zizan Razak dan Kaka Azraf telah menyanyikan lagu baru ; Infiniti Cinta ; melodi santai babe!! relax jer.. dah dengar ke belum? ala, youtube ada.. search jer.. hehe..

antara bait lirik yang aku suka:-
Satu satu aku mahu kamu
Dua dua hanya kita berdua
Tiga tiga bersama sama selamanya


A.d.i.o.s

p/s : ZTF gembira sebab abang diorang menang (^_^) 

Wednesday, June 26, 2013

#Flashback : 02.06.2013 - Movie Day Out with my sisters

02 Jun 2013, Saturday ; birthday my twin younger sisters ; Fini & Finaz ; already 18th years old.. OMG, begitu cepat masa berlalu. Dah tu pulak ada movie baru keluar kat pawagam. Kita dah lama tak layan, apalagi. 

Bila cakap jer nak layan movie, laju jer budak2 ni pergi siap. Kitorang siap2, terus gerak ke AEON Cheras Selatan. It's Saturday & of coz, parking full. Round 3 kali baru dapat. Alhamdulillah. Masa tu dah pukul 3.30pm. Cakap ngan budak2 ni nak layan movie apa, on the spot jawab FAST & FURIOUS 6 - BIKERS KENTAL. Aku mmg nak tengok Fast & Furious 6 sebab biasak arr, bila dah start tengok dari 1st movie, mesti nak tengok sambungan kan.





1st movie yang kitorang layan:-

MEMANG TERBAIK DER!!!
sinopsis :
Fast & Furious 6 follows a professional criminal gang led by Dominic Toretto (Diesel) who have retired following their successful heist in Fast Five (2011), but remain wanted fugitives. U.S. Diplomatic Security Service (DSS) agent Luke Hobbs (Johnson) offers to clear the group's criminal records and allow them to return home in exchange for helping him to take down a skilled mercenary organization led by Owen Shaw (Evans) and his second in command, Dominic's presumed-dead lover Letty Ortiz (Rodriguez).

2nd movie yg kitorang layan plak;-

TERBAIK DER!!! 
sinopsis : 
mengisahkan Bidin Al Zaifa (Zizan), cukup meminati motosikal berkuasa tinggi. Dia bekerja di garaj motosikal milik sepupunya, Aidil (Harun). Meskipun sengkek, Bidin berangan-angan memiliki motosikal berkuasa tinggi dan menjelajah ke negara jiran. Keinginan itu semakin memuncak apabila bergaul dengan pelanggan setia garaj sepupunya. Dia ingin menyertai geng motosikal yang diketuai Eddie (Awie) namun kehadirannya kurang disenangi orang kanan Eddi, Arbi (Zul). Impian Bidin menjadi kenyataan apabila dia terjumpa sebuah beg berisi wang yang banyak. Dengan duit itu dia membeli motosikal Aprilia RSV4 Factory dan menawarkan diri untuk berkonvoi ke Krabi bersama geng Eddie. Sepanjang kembara itu Bidin berdepan dengan pelbagai insiden dan konflik. Dia juga jatuh cinta pandang pertama dengan Saiya yang bekerja di sebuah gerai makan. Lebih mencemaskan beberapa lelaki misteri mengekorinya.

Habis dalam pukul 9.30mlm. Haa, esok tu dahla aku ada kelas. Memang mcm Fast 6 la balik bawak kereta. Bukan apa, takut terbabas tido, masuk kelas lambat.. hehehehe..

ups!! kurang sorang.. heheheh
Diorang siap cakap, lepas ni boleh buat marathon lagi macam nih.. sekali sekala buat perangai macam ni best gak tapi AT rasa ada kawan2 yang buat macam AT ni.. heheh.. ada tak??


A.d.i.o.s


Tuesday, June 25, 2013

My Favourite Song - Bukan Dia Tapi Aku by Judika

Berulang kali kau menyakiti
Berulang kali kau khianati
Sakit ini coba pahami
Ku punya hati bukan tuk disakiti

Ku akui sungguh beratnya
Meninggalkanmu yang dulu pernah ada
Namun harus aku lakukan
Karena ku tahu ini yang terbaik

Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya sakitnya oh sakitnya

Ku akui sungguh beratnya
Meninggalkanmu yang dulu pernah ada
Namun harus aku lakukan
Karena ku tahu ini yang terbaik

Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya sakitnya oh sakitnya
Cintaku lebih besar dari cintanya
Mestinya kau sadar itu
Bukan dia bukan dia tapi aku

Begitu beratkah ini
Hingga ku harus mengalah

Ku harus pergi meninggalkan kamu
Yang telah hancurkan aku
Sakitnya sakitnya oh sakitnya
Cintaku (Cintaku) 
Lebih besar dari benciku
Cukup aku yang rasakan
(Jangan dia) jangan dia
(Jangan dia) jangan dia cukup aku
(Jangan dia jangan dia) cukup aku
(Jangan dia)


My Favourite Song - Setengah Mati Merindu by Judika

Mengapa waktu
Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana

Mengapa kita
Masih saja tak pernah bersatu
Selalu saja bertemu bertemu saat
Kau milik yang lain

Mungkin kau bukanlah jodohku
Bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu
Setengah mati merindu
Merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu

Mengapa waktu
Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana

Mungkin kau bukanlah jodohku
Atau bahkan bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu
Setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu

Aku merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu

Menunggumu
Menunggumu
Aku tetap menunggumu


Sorry sayang...


terasa lama kau ku tinggalkan
bukan lupa
kesibukan diri terpengaruh dengan si dia
membuatkan aku leka seketika
bukan bermakna ku lupa
kau masih kesayangku
tapi hati berbelah bahagi
apakah kau harus ku lepaskan



mak aih!!! jiwang bonar ayat den.. xdo nak jiwang2 dor.. berhabuk tinggalkan blog.. agaknya kalau blog ni bersuara mau aku kena perli hari hari.. hahah..

sorry la kawan2.. tak bermaksud lama menyepi.. ada jer..

pernah terfikir nk stop brblogging tapi setakat ni tak fikir secara serius lagi..

Insya Allah.. i'll try to manage back my time.. Allah SWT, work, study, family, social, love.. eh??? dah ada eh? heheheh..

doakan kebahagiaan AT ek!!




A.d.i.o.s