Friday, April 12, 2013

It's All About Life - Friends

saja nak share dari wall FB kawan AT
^_^



quote yg atas ni mmg betul..
AT sendiri dah rasa..
punyalah sakit hati kan bila suka2 hati bercerita hal kita tanpa mengenali kita
bila dapat tahu, haaaa.... amik ko..
berdas-das AT bagi..
lepas dah bagi tu baru pi cerita kat ustazah..
kena ceramahla pulak
AT ingat lagi apa dia cakap
"sepatutnya, bila berdepan dengan si polan binti polan tu, 
ucapkan padanya
ALHAMDULILLAH"
hmmmmm
betul kata ustazah tu..
bila cerita kat mak pulak, mak pesan
"biar orang buat kita, jangan kita buat orang"
lepas tu bila kita dah bengang dgn situasi tu, baru kita tahu siapa kawan sebenar
yang jenis tikam belakang tak tahan
adoi... AT berdepan dgn dia, AT cakap,
"terima kasih sebab jadi kawan aku"
mmg bertakung air mata masa tu
huhu
benda dah lepas
mmg jadi pengajaran
^_^

A.d.i.o.s


14 comments:

  1. betul sgt2 tu.
    cuma kdg2 hati kita dah terlalu bnyk dilukai oleh insan bergelar teman.
    mulalah kita menjauhkan diri, bkn tak nak berkawan dgnnya.
    cuma inginkan masa utk diri sendiri dan inginkan agar dia tau apa yg tlh berlaku sebenarnya.
    it happened to me few times.
    sbb tu saya berhati2 dlm berkawan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. bila kita tak berkawan, org kata kita xpandai cari kawan la, sombong la, itula inila..
      susah nak jaga hati semua orang sedangkan sakit hati kita ni, Allah SWT jer yg tahu..

      Delete
  2. Replies
    1. huhuh.. kita jadikan pengajaran ek..

      Delete
  3. akak pun tak suka...kawan tikam dari belakang...memang sakit hati...sedih pun ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann... perangai manusia ni mmg sukar utk di agak..

      Delete
  4. betul tu. biar orang buat kita. jgn kita buat orang kan. salam jumaat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab kalau kita buat jugak, kita pun sama macam dia.. hmmm

      Delete
  5. setuju tu.. tak kenal maka tak cinta.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam lirik lagu nyanyian Francisca Peter & Roy plak... hehehe.. tp mmg setuju ngan ungkapan tuh..

      Delete
  6. Manusia. memang gitu la. kalau tak sedapkan halwa telinga ngan mengata bagai memang tak leh nak complete hidup kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm dh jadi lumrah.. dlm setiap yg baik tuh, ada jugak terselit yg kurang baik..

      Delete
  7. suke quote yg ptama tu,,yg pnting jgn nilai dr luar =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kan... kena la tu hati budi dulu... ^_^

      Delete

TQ sebab sudi tinggalkan komen.
Kawan2 memang terbaik..
♥^_^♥