Bas Terbalik

Kemalangan ni berlaku semalam. Member AT yg kebetulan keluar petang semalam, balik jer di ofis, terus dia bercerita hal kemalangan ni. Masa tu pukul 4.45 petang rasanya. Member siap cakap lagi, jangan lalu ikut Genting Klang sebab ada bas terbalik. Tak mo citer panjang, AT share kan story ni dari blog ONDSCENE. Terima kasih ONDSCENE sbb share berita ni. Kredit to you!! ^_^

Laluan : Jalan Gombak susur Jln Genting Klang, arah Jalan Pahang, Kuala Lumpur
Tarikh kejadian : 9 April 2013
Masa kejadian : 3.40 petang

sumber : ONDSCENE
sumber : ONDSCENE
sumber : ONDSCENE
sumber : ONDSCENE

Menurut ONDSCENE, kemalangan ni berlaku disebabkan pemandu bas hilang kawalan apabila ada sebuah kereta yang berada di lorong kanan secara tiba-tiba memasuki laluan kiri di hadapan bas. Kemalangan turut menyebabkan tumpahan minyak. Semua penumpang dan pemandu selamat. 

Seriau bila dengar pasal kemalangan bas nih. Kadang2 tu kalau bawa kereta, rasa ngeri nak lalu sebelah bas. Jangan kata bas la, sebelah lori hardware kecil tu pun rasa macam ' bila la aku nak lepas dia nih'..  Kemalangan boleh berlaku dengan berbagai cara. Secara sengaja atau tidak. Pucuk pangkalnya, semua dari kita. Tapi kadang2, bila kita dah berhati-hati pun, boleh jadi jugak. Hmm, acaner tuh??

A.d.i.o.s


Comments

  1. huhuhuu..1st time tgk bas terbalik cam gini. teruk jugak tu. bahaya betullah kereta tu buat camtu, x belajar undang2 ke. kebanyakan pemandu kt malaysia ni mmg pentingkan diri sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuh.. ada gak yg cakap sebenarnya bas ni laju.. wallahualam..

      Delete
  2. kadang2 sebab kesalahan pemandu lain org lain jugak yg jadi mangsa...inilah namanya malang tidak berbau...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis, klau malang berbau mmg xder statistik kemalangan.. he3..

      Delete
  3. betul2... lori tangki minyak pun, seram gak... seriau...~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan.. kena pulak kalau trafic light merah, kita kat sebelah dia.. aduh..

      Delete
  4. kadang kadang tu ngeri tgk pemandu bas metro ni bawah. haiihh..
    nasib xde pape..

    btw, da reply ur comment. n folo u terus. hehe

    http://mieraalife.blogspot.com/2013/04/banjir-kilat-di-sekitar-kl-10-april-2013.html

    ReplyDelete
  5. nauzubillah,,mintak dijauhkan pkare2 cmni,,heheh saye pon seriau kalau sebelah tu bas,diorg ni bwk laju gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah... AT ni kalau lalu sebelah bas, agaknya klau bleh kecikkan keta tu, dah lama buat.. hikhik

      Delete

Post a Comment

TQ sebab sudi tinggalkan komen.
Kawan2 memang terbaik..
♥^_^♥

Popular posts from this blog

Si Hijau ku merajuk lagi!!!! - masalah hon & minyak hitam terlebih

Mencari Ramli Musim Ke-5 Kini Bermula!