Banjir Kilat Sekitar KL, 10 April 2013

Pukul 5pm tgk kat tingkap, fuh, gelap.. rasa macam dah pukul 8 malam.. Tak sampai 5 minit AT cakap macam tu, dah hujan lebat. AT duduk tingkat 3, terasa macam bergegar opis.. Angin kuat oo.. macam ribut.. Pukul 5.30pm kawan2 opis pakat gerak.. AT tak balik lagi sebab adik tak gerak lagi dari tempat kerja dia.. Dia sms kat  tempat dia (Menara TM) pun hujan lebat.. Bila dia dah sms macam tu, mmg tak boleh buat apa la.. Dia pun tak bagi AT gerak ke sana sebab jem.. 

Ada member ofis turun pukul 6pm.. Dia sempat tegur AT nak balik kul baper.. AT cakap la tunggu adik sms.. Dia pun tanya AT parking kereta kat area mana.. Bila AT jawab kat belakang - area simpanan kabel, dia bising.. "Kenapa tak alihkan kereta..? Air dah naik kat belakang nun." Apa lagi, bergegas turun, tapi tak boleh nak redah gak sebab payung takde, hujan tgh lebat.. Nampak sorang boss tu, buat muka selamba nak pinjam payung.. Laluan nak pergi ke kereta pun dah tenggelam.. Paras betis jugak la.. Masa dah sampai kat kereta tu, air mmg dh tinggi.. Atas sikit dari buku lali.. Start enjin kereta, alihkan ke depan, dgn muka selamba, AT parking kat parking berbumbung AGM.. Kebetulan kosong... Lagipun dah petang.. Mustahil la AGM nak datang kan waktu hujan lebat.. huhuh

T gerak balik lebih kurang dalam pukul 645 pm - 650pm.. Itupun hujan masih renyai lagi.. Masa amik adik kat LRT Damai, terpikir gak.. Janganla banjir kat depan bangunan Felda Ampang tuh.. Serik oo kalau banjir kat situ.. Kalau tak reti nak control gear kereta, mmg mati enjin.. Stuck.. Tapi, alhamdulillah.. Susur jalan jelatek ke jalan ampang, boleh dikatakan agak lancar walaupun hujan.. Sampai umah dalam pukul 8.00.. Kira ok la jugak timing tu.. 

Ini dari KOSMO

Gambar yang ni plak dari MELVISTER








Seriau gak keadaan macam ni.. Kepada kawan2, hati2 dan ambil langkah berjaga-jaga.. Keadaan cuaca sekarang ni dah tak menentu.. Kesihatan pun jaga juga yer.. ^_^

A.d.i.o.s


Comments

  1. huhuhu..jalan duta pun banjir gak?
    mujur gerak balik awal semlm.
    seriau gak bila hujan lebat cam semlm tu.
    nk driving balik pun takut dgn perut ngan memboyot ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hati2 sis..
      kalau rasa tak boleh redah hjn lebat tu, berhenti tapi berpada..
      AT pun kadang2 klau drive sorang, mesti berhenti.. takut..

      Delete
  2. takutnye kene banjir kilat cmni kan,,kena hat2 ni walau kt mane berada

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu..
      skang ni cuaca mcm dh xmenentu..
      kena hati2 slalu..

      Delete
  3. klik white satu.....shoutbox ada problem

    ReplyDelete

Post a Comment

TQ sebab sudi tinggalkan komen.
Kawan2 memang terbaik..
♥^_^♥

Popular posts from this blog

Si Hijau ku merajuk lagi!!!! - masalah hon & minyak hitam terlebih

Mencari Ramli Musim Ke-5 Kini Bermula!