Tuesday, March 12, 2013

Situasi Lahad Datu - Ops Daulat

Kenapa bila dah ada nyawa terkorban, baru nak bincang isu pengunduran / tamatkan pencerobohan?
Kenapa masa rundingan awal dibuat, banyak karenah?
Sebelum gempur wilayah berdaulat, pernah ke fikir akibat yang mengundang?
Sebelum nak buat tuntutan ke atas wilayah berdaulat, pernah rujuk pakar sejarah atau tak?
Macam mana diorang boleh masuk perairan negara?
Bagaimana isu ini boleh timbul?

Macam2 soalan bermain di fikiran..
siapa salah, 
siapa benar..
orang itu dikaitkan, 
orang ini dikaitkan..
aku bukan arif dalam bidang ni
aku cuma mahukan keamanan  yang dicipta kekal


Aku bukan perwira
bisa menghunus senjata
tapi 
hanya mampu berdoa..
agar situasi ini segera berakhir..
damai seperti sedia kala..

Al Fatihah buat mereka yang terkorban kerana mempertahankan keselamatan negara.


A.d.i.o.s


7 comments:

  1. Replies
    1. itulah yang sememangnya perlu dilakukan oleh rakyat malaysia.. ^_^

      Delete
  2. apa2 pun...cuma berharap agar masalah ni dapat diselesaikan dengan baik dan menyeluruh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah.. AT percaya rakyat malaysia sama pendapat dgn u sis ^_^

      Delete
  3. sama2 lah kita berdoa :)

    jom join GA, nak:)

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/03/mini-ga-sempena-2nd-anniversary.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, berdoa agar keamanan kembali seperti sedia kala.. TQ for the invitation sis.. In Shaa Allah, i'll join.. ^_^

      Delete
  4. Ga deqla dah join ke dik..hihi
    nak join klik banner love viru comei kat side bar tu ye :)

    ReplyDelete

TQ sebab sudi tinggalkan komen.
Kawan2 memang terbaik..
♥^_^♥