Friday, February 15, 2013

Bolasepak : New FIFA World Ranking (Mens)

Kepada penyokong Harimau Malaya, ini adalah ranking terkini yang dikeluarkan oleh FIFA pada 14 Februari 2013.

SUMBER : FIFA

Malaysia jatuh kepada kedudukan 159.. Jatuh bedebab 1 anak tangga.. Pagi tadi dengar ERA FM, JOHARA 'gaduh manja' pasal hal nih... Penting atau tidak ranking nih.. Kalau kawan2 macam mana? Nak kata penting yer jugak sebab dari situ orang nilai tahap prestasi sebenar team kita.. Nak kata tak penting yer jugak sebab bukannya diorang main selamba bodoh kaki bangku kan...  Semuanya profesional...

Apa2 pun, ada pro and kontranya.. AT ni pun bukannya pakar sangat pasal bola.. Tak pandai pun nak ulas prestasi pemain-pemain pro kita.. Cuma kadang2 tu AT tengok, populariti/kontroversi lagi glamour dari cerita kehebatan beraksi di padang bola.. Erm... Uppss.... Entahlaaa.... Pendapat AT jer...

Selamanya Harimau Malaya!!

A.d.i.o.s



2 comments:

  1. malaysia bukan tak ada pemain yg bagus...tapi kekadang strategi tu yg tak kena...huarghhh...rajagopal tu bagus...tp kekadang sikap try and error untuk pemain bola yg terpilah cm tak kena...suka sangat tukar epmain lepas tu terpaksa cari keserasian yg makan masa...dan dia tak nak ambik pemain yg lebih baik..hailaaa...emosional sy kak oi...hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan... ada masanya, bila cerita prestasi team bolasepak kita, mmg akan jadi emosional... takkan selamanya kita nak gah dengan sukan badminton & squash sedangkan bolasepak adalah sukan yang palinggggg berpengaruh kat dunia nih...

      Delete

TQ sebab sudi tinggalkan komen.
Kawan2 memang terbaik..
♥^_^♥