Tuesday, February 19, 2013

Banjir kilat melanda Puchong

Semalam, adik AT sms yang mungkin dia lewat untuk sampai di Putra Damai sebab hujan lebat.. Masa tu pukul 5.15pm.. Adik AT kerja kat area Pantai Baru.. Alaa, yang ada Menara TM tuh.. Tak sangka la pulak yang hujan lebat semalam menyebabkan banjir kilat di Puchong.. AT dapat berita/maklumat ni pun dari blog En ZamriSpoon. Kredit & TQ to En ZamriSpoon sebab sudi share berita ni.

Menurut laporan, hujan lebat dikatakan bermula pukul 4.30 petang.. Banjir kilat menyebabkan paras air  naik setinggi 1.5 meter dan menenggelamkan beberapa buah kenderaan.. Uishhh... Yang paling tak sangka tu, boleh masuk ke bahagian bawah dalam IOI Mall.. Disebabkan keadaan yang melanda, kesesakan lalulintas berlaku di kedua-dua arah iaitu ke Sunway serta Subang Jaya dan Puchong Perdana.


Sumber : Blog En ZamriSpoon

Sumber : Blog En ZamriSpoon

Sumber : Blog En ZamriSpoon

Sumber : Blog En ZamriSpoon


Huhu.. Tenggelam kereta...Aduss... Boleh claim insurance ker tuh?? Teringat masa kena banjir kat umah dulu... Letih badan wooo nak kemas.. 


A.d.i.o.s


4 comments:

  1. terkejut jugak tgk berita semlm psl banjir kilat kt IOI ni. kwn pun ada post kt fb bgtau. rupa2nya banjir ni terjadi sbb diorg tgh wat renovation or tambahan jalan ke ape ntah, sbb tu air bertakung

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo.. dalam suratkhabar plak dia tulis sebab longkang tersumbat..

      Delete
  2. pergh smlm akk klm kabut g umah bos nk sign cek.nsb baik area bukit puchong,kalau umh bos kt area banjir mau smpi ke malam kitorg x blk umah dahlah umah kat salak tinggi,sepang jauh huhu^ ^

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur yer kak... tapi semalam mmg merata hujan.. just be prepared dgn cuaca begini..

      Delete

TQ sebab sudi tinggalkan komen.
Kawan2 memang terbaik..
♥^_^♥