Sunday, January 20, 2013

Maharaja Lawak Mega 2012 - Final Episode



Rasa mcm dah lama tak update pasal MLM2012. Semua dah tahu kan, saper yang jadi juara MLM2012.. Masa tengok final tu, rasa macam excited sangat2 sebab terasa macam Johan akan beraksi untuk final kali ni.. Final MLM2012 kali ni, para finalis perlu persembahkan 2 sketsa yang bertemakan Muzikal Komedi & Bebas.. 

JOZAN
  1. Ustaz Enjin a.k.a Zizan kembali dengan rancangan TV yg berjudul "Nampak Sama tapi Bukan Dia".. Ramalan AT benar belaka apabila Justin Bieber Malaysia a.k.a Awie a.k.a Johan telah naik ke pentas dan menari dengan selamba serupa tak padan kaki tu baru nak baik sakit.. Masa ber'tweet' pun ramai yang agak, Johan akan naik ke pentas untuk bersatu dengan Zizan.. Ternyata, kehadiran Johan telah memberikan impak kepada persembahan dan keterujaan penonton MLM2012..
  2. Johan yang memang bertugas sbg DJ, berjaya mencuit hati penonton dgn celotehnya.. Pada AT, konsep 1 Malaysia berjaya dibawa ke pentas apabila Johan cuba menyanyikan lagu Najwa Latif dalam versi Tamil (yg sememangnya AT tak faham) dan lagu Hati Kama dalam versi Cina.. end sketsa pun diorang nyanyi lagu Sahabat tuh.. Never thought that Zizan will kiss Johan kat pipi.. truely sahabat u olls..

SHIRO
  1. tak kurang hebatnya.. Watak Tok Adi yang dilakonkan oleh Nasir Bilal Khan berjaya diadaptasi oleh Shahrol. Ajak pula sebagai anak muda yang 'bekerja' sebagai peragut dipujuk oleh Tok Adi untuk bekerja sebagai penggali kubur.. Saingan hebat..
  2. muzikal kali ni memang mantap.. AT rasa kolaborasi serasi diorang ni macam Jozan.. Ada balance pada watak masing2.. boleh pulak at the end diorang menari zapin.. best giler Shahrol menari.. ayah AT siap cakap, memang itu langkah zapin sebenar... heheh.. ayah kita orang Johor der..
BOBOI
  1. adik beradik Hang Lipo merajuk sebab bapak diorang seolah-olah melebihkan Hang Lipo.. apa yang AT tabik ngan Abg Afdlin adalah bila dia cakap listen berulang kali... sindiran lawak which is unexpected..
  2. again.. lawak sinis yang sememangnya menjadi dari gandingan ini.. AT tak tahu kenapa diorang menyerlah dalam final kali ni.. Tabik spring pada Abg Afdlin n rakan2
JAMBU
  1. sketsa pertama diorang seolah-olah macam nak buang masa.. AT tak paham apa yang diorang persembahkan tapi masih mampu buat orang terhibur
  2. baru ummph!! bukan main si Zila a.k.a Tauke tarik lagu Aku Dah Bosan (Amy Search).. Pak Yus macam biasa, dengan muka selamba dia..
SAYWHO
  1. tabik spring juga pada mereka sebab satu2nya finalis dari luar negara, Indonesia yang berjaya sampai ke tahap ini.. Diorang memang selalu ikut tema.. persevmbahan pertama boleh tahan la.. 
  2. untuk muzikal, memang best.. sempat lagi buat cara Jambu di persembahan di Perak.. Bocil sekali lagi berjaya menjadi tumpuan apabila dia menyanyi lagu Tan Sri SM Salim dalam versi dia sendiri.. Ternyata, mereka seolah-olah serasi dengan Malaysia


Seperti yang telah diduga, JOZAN berjaya menjadi Juara pada malam tersebut.. Tahniah kerana berjaya menjadi juara & tahniah kerana telah menghiburkan rakyat Malaysia yang menonton siri ini.. 

Sumber : Google
A.d.i.o.s


2 comments:

  1. tahniah buat jozan.. xsia² kedtgn johan malam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan tak sia2 peminat dia mengundi.. ^_^

      Delete

TQ sebab sudi tinggalkan komen.
Kawan2 memang terbaik..
♥^_^♥