Sunday, December 01, 2013

ZTF Gathering di Burgerbyte Damansara Perdana, 08112013


Rasa macam perhimpunan keluarga besar pulak.. hehehe.. Masa ni la dapat kenal Adyanny (Brunei), Zura (Singapore) & Singaporean ZTF's. Selama ni hanya berwassap, bila dah jumpa depan mata, like we've been known each other for so many years. Zizan Razak takde sebab sibuk dengan Akademi Fantasia. Ni kali ke-2 aku datang kat Burgerbyte sini. Bleh tengok previous entry. Bukan sahaja ZTF yang ada malam tu, ibu Zizan Razak, Wirefame family (owned by Zizan Razak) dan Team Siti Saleha juga turut hadir memeriahkan majlis. Sporting sangat diorang malam tu. Malam tu diadakan cabutan nombor bertuah. Saja nak meriahkan suasana. Tapi apa yang aku boleh katakan, ZTF bila berkumpul, memang riuh!! heheheeeee

Special cupcake for Wirefame

Team Siti Saleha
yang tengah2 tu Ahmad Maembong


it's ZTF!!
Thank you Wirefame for the picture


Insha Allah, kalau ada event lagi aku akan join. 


A.d.i.o.s



Wednesday, November 13, 2013

CD Infiniti Cinta by Zizan Razak and Kaka Azraff

Mesti kawan2 bosan kan sebab AT asyik update entry yang berkaitan dengan Zizan Razak jer.
Ni nak update lagi..
wakakakakakakakaka

Sekarang ni kan Zizan Razak tengah hot dengan lagu Infiniti Cinta duet with Kaka Azraff.
Hari tu dah ada pelancaran muzik video..
Kawan2 boleh check kat blog WirefameEntertainment nih..
Muzik video mmg awesome la sebab yang direct pun bukan calang2 pengarah, Ghaz Abu Bakar
AT admire dengan hasil kerja dia.


Kawan2 boleh klik sini untuk tengok music video lagu nih.


Serentak dengan majlis pelancaran muzik video, pihak syarikat juga telah mengeluarkan cd single + minus one untuk lagu Infiniti Cinta ni.


Kerana minat dengan lagu Infiniti Cinta, AT dah memiliki cd single nih..
Harga RM 10

Memanglah sekarang ni zaman download jer kat website tapi ini hasil karya anak tempatan.
Siapa lagi yang nak sokong muzik tempatan kalau bukan kita.


Peace yo!!


A.d.i.o.s


p/s : Muzik video Infiniti Cinta telah melebihi 1 million view.. wow!!

Tuesday, November 12, 2013

Event : Shout Awards 2013 - The Results




MUSIC

1. Rockstar Award
Bunkface

2. Popstar Award
Hafiz Suip

3. Power Vocal Award
Hafiz Suip

4. Flava Award
Mizz Nina menampilkan Jay Park

5. Music Video Award
KRU menampilkan Stacy

6. Break-Out Award (Best New Act)
Jay Walia


TV/FILM
7. Best On-Screen Chemistry Award
Zizan Razak & Johan (Raja Lawak 7)

8. Fresh TV Series Awards
Sebenarnya Saya Isteri Dia (TV3)

9. Breakthrough Local Feature Award
Kil

10. Favourite TV Program Award
Versus 2 (TV9)

11. Favourite TV Personality Award
Zizan Razak (Melodi)


RADIO

12. Coolest Radio Announcer Award
Fara Fauzana (Hot FM)

13. Favourite Radio Show Award
Johara Pagi Era (Era FM)


WORKS

14. Hot Chick Award
Nur Fazura

15. Hot Guy Award
Aaron Aziz


SOCIAL MEDIA

16. Wired Celebrity Award
Khairy Jamaluddin (@Khairykj)

17. Shout! Aloud Award
Matluthfi90


The Ultimate Shout! Award Shout Awards 
 Joe Flizzow.


A.d.i.o.s


Thursday, November 07, 2013

Event : Shout Awards 2013



SHOUT AWARDS is back!!! tahun ke 4 u alls!! AT sendiri tak sempat nak update pasal hal ni padahal bukannya sibuk sangatttttt pun.. mmg tak sedar tarikh tutup undian semakin hampir.. 8 NOVEMBER 2013 11:59PM.. Jom kita tengok TOP 5 Nominess bagi setiap kategori yang dipertandingkan (^_^)

MUSIC
1. Rockstar Award
Azlan & The Typewriter
Bunkface
Faizal Tahir
Go Gerila!
Oh Chentaku
They Will Kill Us All

2. Popstar Award
Aizat Amdan menampilkan Yuna
Hafiz Suip
Jaclyn Victor
Kyoto Protocol menampilkan Liyana Fizi
Noh Salleh menampilkan Aizat Amdan
Yuna

3. Power Vocal Award
Adira
Azlan & The Typewriter
Eddie Edzuan (Tres Empre)
Faizal Tahir
Hafiz Suip
Jaclyn Victor

4. Flava Award
Altimet menampilkan Awi Rafael
DJ Fuzz
Mizz Nina menampilkan Jay Park
The Rebel Scum
W.A.R.I.S
Zizan Razak menampilkan Kaka Azraff

5. Music Video Award
Aizat Amdan menampilkan Yuna
Go Gerila! menampilkan Loque
KRU menampilkan Stacy
Love Me Butch
Mizz Nina menampilkan Jay Park
W.A.R.I.S menampilkan Juzzthin

6. Break-Out Award (Best New Act)
Iqbal M
Jay Walia
Narmi
The Rebel Scum
Tres Empre
W.A.R.I.S

TV/FILM
7. Best On-Screen Chemistry Award
Adi Putra & Nora Danish (Aku Terima Nikahnya)
Lisa Surihani & Beto Kusyairy (Istanbul Aku Datang)
Redza Minhat & Cristina Suzanne (Kil)
Yus & Taukeh (Maharaja Lawak Mega 2012)
Zizan Razak & Johan (Raja Lawak 7)
Zizan Razak & Johan (Maharaja Lawak Mega 2012)

8. Fresh TV Series Awards
Adam & Hawa (Astro Mustika HD)
Hip-Hoppin' AsiA (8TV)
JetLag (8TV)
Sebenarnya Saya Isteri Dia (TV3)
Switch Off (TV9)
What If (8TV)

9. Breakthrough Local Feature Award
Hantu Kak Limah 2: Husin, Mon & Jin Pakai Toncit
Istanbul Aku Datang
Juvana The Movie
Kil
Langgar
Lawak Ke Der? 2

10. Favourite TV Program Award
Anugerah Juara Lagu 27 (TV3)
Bella Awards 2013 (ntv7)
Hip-Hoppin' Asia (8TV)
Karoot Komedia X (Astro Warna)
Maharaja Lawak Mega 2012 (Astro Warna)
Versus 2 (TV9)

11. Favourite TV Personality Award
Awal Ashaari (Melodi)
Iedil Putra (JetLag)
Joe Flizzow (Hip-Hoppin' Asia)
Nabil Ahmad (MeleTop)
Neelofa (MeleTop)
Zizan Razak (Melodi)

RADIO
12. Coolest Radio Announcer Award
Fara Fauzana (Hot FM)
Faizal Ismail (Hot FM)
Hani Hatim (Fly FM)
Hafiz Hatim (Fly FM)
Johan (Era FM)
Prem (Fly FM)

13. Favourite Radio Show Award
Fly 30 with Hafiz (Fly FM)
Fly FM Stripped with Hani Hatim (Fly FM)
Johara Pagi Era (Era FM)
Mixtape Sessions with Jakeman, DJ Dhan & DJ Fuzz (Mix FM)
Pagi Rock Crew (Fly FM)
Panggilan Hangit (Hot FM)

WORKS
14. Hot Chick Award
Cristina Suzanne
Izara Aishah
Lisa Surihani
Nora Danish
Nur Fazura
Scha Al-Yahya

15. Hot Guy Award
Aaron Aziz
Adi Putra
Awal Ashaari
Hans Isaac
Henry Golding
Redza Minhat

SOCIAL MEDIA
16. Wired Celebrity Award
Aaron Aziz (@AaronDwiAziz)
Adibah Noor (@adibahnoor)
Fatimah Abu Bakar / Sharifah Amani / Sharifah Aleya (@fatibee / @sharifahamani / @sharifahaLEYA)
Khairy Jamaluddin (@Khairykj)
Sofea Jane (@memhanyut)
Yuna (@yunamusic)

17. Shout! Aloud Award
IniAnwarHadi
JinnyboyTV
Kyopropaganda
Matluthfi90
Pete Teo Television
thewkd

rasanya korang tahu AT vote saper.. heheheheh


How to vote : 

FOR SMS VOTING:
SMS SHOUT VOTE CODE TO 33399
EXAMPLE: SHOUT A4


Secara online kat web pun boleh.. just go to http://www.shoutawards.com.my/2013/ ; select category that you love to vote. Kalau dapat tiket, memang teringinnnnnnnnnnnnnnnnnnn sangat nak pergi tapi macam biasak arr.. kena tanya BIG BOSS dulu.. huhuhuhhhhh..


A.d.i.o.s


Monday, October 28, 2013

Burgerbyte Damansara Perdana

Saper kat sini peminat burger? AT?? yes I am... AT dah try OTAI Burger, AT dah try HOT Burger (Fizo Omar), Ramlee Burger... hehehe (yang tu memang selalu la kan).. haaaaa... nak promote another burger yang MUNGKIN akan buat kawan2 teringin nak cuba.. 

Burgerbyte : tapi yang AT nak promote ni adalah milik Zizan Razak. Telah beroperasi pada September 2013 & officially launch pada 26 October 2013. Terletak di  No. 10, Jalan PJU 8/3A, Bandar Damansara Perdana,  47830 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.


AT dan member ZTF dah datang ke sini sebelum perasmian lagi. Kitorang pergi after movie day out filem Jepun, Ken and Mary sempena Festival Filem Jepun di Malaysia pada September 2013. Kenapa kitorang pergi tengok citer Jepun tuh? Sebab Zizan Razak ada berlakon dalam filem tu walaupun sekadar pelakon tambahan. heheh.. Ok, cerita pasal Burgerbyte, memang burger dia awesome la wehhh.. Tapi ni pendapat AT tau sebab yelah.. macam yang AT dah note tadi, AT memang suka burger.. Tu, nampak tak AT kat bawah tu.. alah, yang pakai tudung biru tuh.. heheheh.. 



Masa launch 26 October 2013 lalu, diadakan juga pertandingan makan burger. AT memang tak dapat datang sebab ada hal keluarga.. huhuh.. meriah jugak la weh.. macam mana tau? AT tengok kat instagram ZTF Official.

For another update, kawan2 boleh ke Facebook Burgerbyte Damansara Perdana & Instagram Burgerbyte.

Apalagi kawan2, Let's Burgerbyte... (^_^)


A.d.i.o.s



Monday, October 21, 2013

Event : Anugerah Planet Muzik 2013 - Judika

Detik paling manis apabila Judika dinobatkan sebagai Artis Lelaki Terbaik di APM 2013 setelah beberapa tahun menjadi calon favourite.


Sudah pasti anugerah ini menjadi satu hadiah paling bermakna buat Judika yang baru sahaja mendirikan rumah tangga pada Ogos 2013. Apatah lagi ucapan kemenangan turut dikongsi dan dinyatakan kepada peminatnya di Malaysia.

Ada beberapa keping gambar Judika dari RotiKaya untuk tatapan dan dikongsikan bersama :-






Yang ini pula khas dari Judika buat Judikaholic Malaysia  - photo ini adalah dari rakan Judikaholic, Miss RaRa yang turut hadir ke APM 2013 di Singapura.



Tahniah buat Judika dari saya yang juga salah seorang Judikaholic FC Malaysia.. Succes selalu ya bang!!


A.d.i.o.s

Event : Anugerah Planet Muzik 2013


Date : 18 Oktober 2013
Hari : Jumaat
Tempat : SUNTEC, Singapore

Keputusan rasmi Anugerah Planet Muzik APM 2013

Artis Serantau Paling Popular: Hafiz
Lagu Serantau Paling Popular: Muara Hati (Hafiz & Dato’ Siti Nurhaliza)
Lagu Serantau Terbaik: Harus Terpisah (Cakra Khan)
Vokal Terbaik Artis Baru Lelaki: Cakra Khan
Vokal Terbaik Artis Baru Wanita: Citra Scholastika
Artis Lelaki Terbaik: Judika
Artis Wanita Terbaik: Bunga Citra Lestari
Duo/Kumpulan Terbaik: Hafiz & Dato’ Siti Nurhaliza (Muara Hati)
Kolaborasi Terbaik: Najwa Latif, SleeQ & Syamkamarul (Sahabat)
Band Terbaik: NOAH (Separuh Aku)
Lagu Terbaik Malaysia: Masih Aku Cinta (Shila Amzah)
Lagu Terbaik Indonesia: Harus Terpisah (Cakra Khan)
Lagu Terbaik Singapura: Jangan Ganggu Pacarku (Aliff Aziz)
Lagu Singapura Paling Popular: Untuk Dia (SleeQ feat Najwa Latif)
Artis Singapura Paling Popular: Audionauts
Ikon Media Sosial: SleeQ
Nova Media Sosial: Hafiz Zainal
Penerima Khas APM 2013: Black Dog Bone


Tahniah buat penerima anugerah.. 





Friday, October 11, 2013

Akademi Fantasia 2013


aiyo... lindu mau jumpa mereka..
hahahahah... poyo ayat!!
apa plak poyo..
memang rindu wehhhh!!!!!!!!!!!

gambar2 adalah sekitar konsert AF 2013

Minggu ke 2

Minggu ke 2

Minggu ke 3

Minggu ke 3




Wednesday, October 02, 2013

Percutian bersama Zizan Razak & Johan Asari by Safir Go Travel


haaaaa.... 
berita baik nih..
kalau kawan kawan ada plan untuk bercuti pada November 2013,
sekiranya berminat
apakata kalau kawan kawan sertai percutian bersama 
ZIZAN RAZAK & JOHAN ASARI 
ke
ABU DHABI & DUBAI (UAE)

Selain bercuti ke tempat2 yang menarik tu, bolehlah kenal artis berdua ni dgn lebih dekat.
Yelah, ada suara suara yang mengatakan diorang ni sombong.. 
MANA ADA..
T dah jumpa ngan diorang nih..
Diorang tak sombong okey.. Very humble.. 



Untuk maklumat lanjut, kawan2 boleh ke http://www.safirgotravel.com/ atau hubungi +603-8920 4090 / +603-8920 3042 / +603-8912 4090 / +603-8920 3040 / +6016-261 6730 / +6019-310 7308 / +6019-315 1038

A.d.i.o.s

Promote : ZStar Official Product by Zizan Razak


kawan2 ingat tak pasal baju Numero Uno yang T promote dulu..
haaaaaaaaaaa,
ada kaitan jugak nih..
T nak promote sikit,
sekiranya kawan kawan  berminat untuk memiliki 
ZStar product, boleh dapatkan di booth 
Disturbia Distro 
sempena 
Tempatan Fest 3.0 
yang diadakan di 
Dataran DDEC, Jalan Kia Peng, Kuala Lumpur 
pada 
05 & 06 October 2013



T? 
Insha Allah pergi... 
manalah tau, 
kot2 hero ni ada.. 
hehehehe... 

Support our local product!!!


A.d.i.o.s


My Study : Year 2 - 1st Trimester Exam (Sept 2013)


As i said, T juga sibuk ngan study n exam.. Sebenarnya yang menyebabkan sibuk tu nak siapkan assignment walaupun kelas pada hari minggu dan berselang minggu. Nak kena concentrate dan fokus pada assignment sebab memang itu yang akan membantu result. T exam pada 18-21 September 2013. 


Hopefully this semester dapat good result. huhuuhh.. nak perbaiki CGPA.. 


A.d.i.o.s



Bolasepak : Malaysia Juara Pestabola Merdeka edisi ke-41

semua orang dah tahu kan..
hari tu T cuma update pasal jadual..
bila dah menang tak sempat nak update pulak..
hik..
Pasukan bimbingan Ong Kim Swee, Harimau Muda telah berjaya merangkul kejuaran Pestabola Merdeka 2013 apabila menewaskan Myanmar 2-0 pada perlawanan akhir yang berlangsung di Stadium Darul Makmur pada 14 September 2013. Kemenangan diperolehi melalui gol jaringan Rozaimi Abdul Rahman pada minit ke-27 dan Junior Eldstal pada minit ke-90.

Keputusan penuh:

Juara - Malaysia
Naib Juara - Myanmar
Ketiga - Singapura
Keempat - Thailand

Penjaring Terbanyak - Md Rozaimi Abdul Rahman (3 gol)
Pemain Terbaik Perlawanan Akhir - Wan Zack Haikal

Pada T, kemenangan ini sangat bermakna pada negara kita bersempena Hari Malaysia yang disambut pada 16 September. 

Tahniah buat jurulatih, Ong Kim Swee. Teruskan rentak kecemerlangan. 

A.d.i.o.s

Tuesday, October 01, 2013

"no title"


aiyoo.. rasa macam dah lama plak tak meng'update'..
hehe.. ayat baru...
sukati jer kan nak guna tatabahasa yang salah..
ish ish..

apa cerita.. sorry la.. 
tersepit di celah kesibukan kerja, exam week & aktiviti harian / hujung minggu yang padat..
membuatkan T terlupa seketika pada jurnal maya ku ini..
mak aihh... 
bunyi sibuk tu macam kalah org VIP.. 
hahah.. 

memang ada benda yang nak diupdate..
dalam negara ker, luar negara ker, semuanya T akan citer/update kat sini..
kawan2 suka atau tak, terpulanglah..
biarlah org kata dah lepas pun tapi blog kita sukati kita la kan..
huahuahuaaa..

c ya!!


A.d.i.o.s


Monday, September 16, 2013

Tahniah buat Judika Sihotang & Duma Riris Silalahi


5 tahun menyulam cinta
menempuh pelbagai dugaan dan rintangan
akhirnya mereka disatukan
pada 30 Ogos 2013







Tahniah Judika & Duma


Foto : Google Search

Friday, September 13, 2013

Bolasepak : Pestabola Merdeka edisi ke-41



7-14 September 2013

Jadual dan keputusan perlawanan Pesta Bola Merdeka 2013
HariTarikhSkorLokasi
Sabtu7/9/2013Malaysia1 – 0SingapuraStadium Darul Makmur
Thailand1 – 1MyanmarStadium Darul Makmur
Isnin9/9/2013Thailand1 – 0SingapuraStadium Darul Makmur
Malaysia2– 1MyanmarStadium Darul Makmur
Rabu11/9/2013Malaysia3 – 0ThailandStadium Darul Makmur
Singapura0 – 2MyanmarStadium Mini Temerloh
Sabtu14/9/2013Thailand5:45SingapuraStadium Darul Makmur
Malaysia8:45MyanmarStadium Darul Makmur

info dari KafeQue ; TQ for the update!!

Ayuh Malaysia!! 

A.d.i.o.s

Super Spontan 2013 (Musim ke-2)

ouhhh.. lambat nak update pasal benda nih.. xper la kan ;p

Mengekalkan format asal dan bakal bersiaran selama 10 minggu menampilkan gandingan pengacara baru iaitu penyampai Radio ERA , Ray dan Haniff manakala Afdlin Shauki, Harun Salim Bachik dan Amir Raja Lawak kekal bertindak sebagai pengulas. Musim baru ini juga turut memperkenalkan Razif Hashim dan Rashid Salleh yang akan menjadi pengurus kepada dua kumpulan bertanding iaitu KETAM KONFIUS dan SEMUT SENTAP. Juara Super Spontan 2013 bakal membawa pulang hadiah wang tunai RM100,000 [[info di Galaksi Media .. TQ (^_^)]]


 Ketam Konpius vs Semut Sentap
Ketam Konpius - dikendalikan oleh En Razif

1. Nabil
2. Shuib Sepahtu
3. Suhaimi
4. Along Cham
5. Yus Jambu
6. Munir
7. Almy Nadia

Semut Sentap - dikendalikan oleh En Rashid
1. Jep Sepahtu
2. Ajak
3. Tauke Jambu
4. Eko Saywho
5. Rahim R2
6. JOHAN
7. Norkhiriah

Super Spontan 2 bersiaran di Astro Warna di saluran 132 dalam pakej Mustika setiap Jumaat bermula 30 Ogos 2013, jam 10 malam dan ditayangkan serentak di Mustika HD (saluran 134).

Agak-agak korang, siapa yang bakal jadi juara musim ni?.. hehehehhhh

A.d.i.o.s

p/s : hero #ZTF takde kali ni sebab dia kan dah jadi juara musim pertama.. 

Wednesday, August 28, 2013

KL diserang zombie?


nak promote sikit filem baru dari abang #ZTF
blogger lain dah sibuk promote.. aku jer lambat.. hahah..

KL Zombie arahan Woo Ming Jin terbitan Grand Brilliance akan menyerang pawagam esok 
29/08/2013


Apa kata baca sinopsis dulu :-

Selamat datang ke Malaysia. Negara yang kaya dengan adat resam ketimuran. Tetapi apakah yang akan berlaku jika rakyat kita tiba-tiba dikelilingi zombi?

Kalendar lama bertukar baru. Aliff baru mengajak Sofia berkahwin. Ana bakal memulakan hari pertama sebagai cikgu. Kamarul akan bertanding dalam program TV realiti. Dan Nipis seronok di dalam dunianya sendiri. Mereka tidak tahu yang dunia yang mereka kenali bakal berakhir. Aman-damai menjadi kacau-bilau. Tamadun hancur. Rutin harian berubah dan hanya Nipis yang mampu menyelamatkan keadaan.

5 sahabat baik (Nipis, Kamarul, Ana, Sofia dan Aliff) bergumbira pada malam sambutan tahun baru di lembah klang apabila tidak semena-mena seorang daripada mereka digigit anjing bervirus. virus zombi tersebut bukan sahaja menjangkiti salah seorang daripada 5 sahabat tadi, malah merebak dari punca yang tak diketahui. lama-kelamaan, virus tersebut merebak sampai ke sarawak dan ke seluruh malaysia. dalam keributan penularan wabak zombi, Nipis - seorang kaki teori konspirasi - mencadangkan mereka berpindah ke putrajaya di mana beliau percaya, kerajaan mempunyai kubu anti-serangan nuklear



Zizan Razak di Malam Gala KL Zombie di E Curve.
TQ Metro!!

Filem yang diadaptasi daripada novel Fixi berjudul Zombijaya ini diarahkan Woo Ming Jin. Filem ini istimewa dari segi proses pembikinannya dimana setiap efek khas dan soleknya diberi perhatian terperinci bagi memastikan hasil yang sesuai dengan tema filem ‘KL Zombie’. 

Walaupun ada mereka di luar sana cuba bandingkan filem ni dengan Walking Dead, pada AT biarlah.. Kita dengan rencah kita. Sedap atau tidak, terpulang pada mereka yang menikmatinya. Hamboi ayat, kemahen!!! hik3 (^_^)

Jom kawan2, kita serbu pawagam pada 29.08.2013 ni. Esok ni!! Jom kita sokong filem tempatan kita. 


A.d.i.o.s

p/s : ZTF mesti support punya!! siap trendingkan KL Zombi di twitter.. aku pun terjebak.. hahahah... semangat weh support hero nih!!!


Tuesday, August 20, 2013

Keputusan Anugerah Lawak Warna 2013



Filem Komedi Terbaik
Istanbul Aku Datang

Pelakon Komedi Lelaki Terbaik (Filem)
Zizan Razak

Pelakon Komedi Wanita Terbaik (Filem)
Lisa Surihani

Pelakon Komedi Lelaki Terbaik (TV)
Sabri Yunus

Pelakon Komedi Wanita Terbaik (TV) 
Jasmin Hamid

Rancangan Komedi Hiburan Terbaik (bersiri) 
Maharaja Lawak Mega 2012

Rancangan Komedi Hiburan Terbaik (bukan bersiri)
Warna Raya 2012

Siri TV Komedi Terbaik 
Keluarga Iskandar

Siri Komedi Kanak – Kanak TV Terbaik 
Oh My English

Lakon Layar Komedi Terbaik (Filem) 
Istanbul Aku Datang

Lakon Layar Komedi Terbaik (TV)
7 Dulang Asam Pedas

Skrip Komedi TV Terbaik
Megat Fauzi Sukarnain (Kampung Semarah Padi)

Skrip Komedi Filem Terbaik
Mamat Khalid ( Rock Oo )

Pengarah Komedi Terbaik (TV)
Azizi Chunk Adnan ( 7 Dulang Asam Pedas )

Pengarah Komedi Terbaik (Filem)
Bernard Chauly ( Istanbul Aku Datang )

Anugerah Astro First Terhebat 
Ombak Rindu

Artis Lawak Lelaki Paling Popular 
Jep Sepah 

Artis Lawak Wanita Paling Popular 
Didie Alias 

Segmen Komedi Radio Paling Popular 
Sketsa Johara 

Video Viral Original Paling Popular 
Drama – Drama Sebelum Kahwin oleh Matlutfhi90 

Anugerah Khas Juri 
Konsep Asal / Idea : Othman Hafsham 
Pencapaian Komedi Sepanjang Zaman : Allahyarham S. Shamsudin

ticket

ZTF with ibu n Abah 

** i was there.. baru tahu macam mana diorang kendalikan live show nih.. enjoy..
**kenapa xder gambar show? protokol dalam IB.. xbleh rakam & candid, tapi aku tengok ada jer..
**habis jer event, aku cari geng twitter JTF, JOZAN, JAMBURIANS tapi xjumpa..teringin gak nak jumpa diorang..
**xde gambar dgn artis? mmg ramai yg cakap AT rugi xbrgambar tapi tujuan asal AT adalah untuk support this show award. lagipun dah lewat, adik2 pulak dah penat. kita kena la fikir org lain gak kan
**sempat jumpa & beramah mesra dengan Along-Ibu-Abah hero ZTF sementara menantikan hero selesai brgambar. Dapat bergambar dengan ibu hero (^_^)
**masa nak balik tu, terserempak dengan Haniff ERA, sempat lagi kitorang ucap tahniah.. xhabis kat situ, brtegur dalam twitter lagi.. hik3.. 

Apa2 pun keputusan di ALW2013 ni, teruskanlah menyokong industri hiburan lawak tanah air kita. Kalah menang itu biasa tapi yang sukar adalah untuk menghiburkan orang. Kepada mereka yang terlibat dalam bidang nih, AT respect & tabik, terima kasih kerana menghiburkan kami. 



A.d.i.o.s

p/s : melting biler hero panggil sayang & buah hati pada ZTF

Friday, August 16, 2013

Kemuncak Anugerah Lawak Warna 2013


segala-galanya akan terjawab malam ini
16 Ogos 2013
Istana Budaya menjadi saksi



A.d.i.o.s


Tuesday, August 06, 2013

Salam Syawal 1434 Hijrah


buat rakan2 blogger,
AT mohon maaf kalau ada coretan AT yang mengguris hati rakan2 
secara sedar atau tidak
moga lebaran kali ini 
memberikan seribu satu kemanisan & nikmat kepada rakan2 sekalian
AT harapkan ukhuwah baik yang dijalinkan ini
bertahan sampai bila-bila
walaupun kita hanya saling mengenali 
melalui alam blog ini
(^_^)


A.d.i.o.s


Linkin Park ;Living Things World Tour - Live In Malaysia 2013

LINKIN PARK
the only international rock band that i love
i'm happy coz they'll be here in Malaysia 


i  really want to go but my father said 'NO'
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 
:(


A.d.i.o.s


Update : #FINDAISYAH - Aisyah telah ditemui

Ditemui semalam di Pulau Pinang.. Ini adalah keratan KOSMO hari ini
















Hmmmmmmmmmmmmm...... bila baca akhbar kosmo, sakit hati pun ada... entahlah, takmo komen lebih2.. 

~_^


A.d.i.o.s



Monday, August 05, 2013

Anugerah Lawak Warna 2013


Bakal bersiaran pada 16 Ogos 2013 di Istana Budaya. Anugerah Terbaik akan dinilai oleh 12 juri profesional yang terdiri daripada pengarah filem, pelakon dan profesor. Anugerah Popular pula yang mempertanding empat kategori iaitu Artis Lawak Lelaki Paling Popular, Artis Lawak Wanita Paling Popular, Segmen Komedia Radio Popular dan Video Viral Paling Original memberi peluang kepada para peminat untuk memilih para pemenang menerusi undian Khidmat Pesanan Ringkas (SMS).

KATEGORI TERBAIK

1. FILEM KOMEDI TERBAIK
Adnan Sempit 2
Hantu Kak Limah 2 Husin Mon & Jin Pakai Toncit
Pontianak Vs Orang Minyak
Rock oo
Istanbul Aku Datang

2. PELAKON KOMEDI LELAKI TERBAIK (FILEM)
Zizan (Hantu Kapcai)
Johan (Ponti vs Orang Minyak)
Shaheizy Sam (Adnan Sempit 2)
Along (Adnan Sempit 2)
Que Haidar (Rock oo)

3. PELAKON KOMEDI WANITA TERBAIK (FILEM)
Intan Ladyana (Adnan Sempit 2)
Sharifah Amani (Ponti vs Orang Minyak)
Lisa Surihani (Istanbul Aku Datang)
Yana Shamsudin (Wawa Semput)
Sharifah Shahira (Ponti vs Orang Minyak)

4. PELAKON KOMEDI LELAKI TERBAIK (TV)
Johan (Super Spontan)
Yus Jambu (Karoot Komedia)
Azhar Sulaiman (Keluarga Iskandar)
Sabri Yunus (Kampung Semarah Padi)
Saiful Apek (Syok : Balik Balik Rempit)

5. PELAKON KOMEDI WANITA TERBAIK (TV)
Susan Lankaster (Keluarga Iskandar)
Scha Al Yahya (Jodoh)
Jasmin Hamid (Bila Joyah Masuk TV)
Norkhiriah (Mak Sanggup)
Sheila Mambo (Kampung Semarah Padi)

6. RANCANGAN KOMEDI HIBURAN TERBAIK (BERSIRI)
Karoot Komedia
Syok
Maharaja Lawak Mega 2012
Kaunter Kaboom
Hot TV

7. SIRI TV KOMEDI TERBAIK
Sepahtu
Jodoh
Senario
Udin Glamor Balik Kampung
Keluarga Iskandar

8. SIRI KOMEDI KANAK-KANAK TV TERBAIK
Geng Bas Sekolah S5
Elly & Epit
Oh! My English
Kan Dah Kena S1
Super Smash

9. RANCANGAN KOMEDI HIBURAN TERBAIK (BUKAN BERSIRI)
Warna Raya 2012
Aaron Dan Zizan Beraya Sampai Pengsan
Bimbi Dan Bonni
Kampung Semarah Padi
Bila Joyah Masuk TV

10. LAKON LAYAR KOMEDI TERBAIK (FILEM)
Adnan Sempit 2
Hantu Kak Limah 2 Husin Mon & Jin Pakai Toncit
Pontianak Vs Orang Minyak
Rock oo
Istanbul Aku Datang

11. LAKON LAYAR KOMEDI TERBAIK (TV)
Jodoh
Bimbi Dan Bonni
Cikgu Timah Tukar Sekolah
Kampung Semarah Padi
7 Dulang Asam Pedas

12. SKRIP KOMEDI TV TERBAIK
Wan Hasliza (Jodoh)
Amaz Mazilan (Cikgu Timah Tukar Sekolah)
Megat Fauzi Sukarnain (Kampung Semarah Padi)
Nazlee Jaafar (7 Dulang Asam Pedas)
Michael Ang (Bimbi Dan Bonni)

13. SKRIP KOMEDI FILEM TERBAIK
Adnan Sempit 2
Hantu Kak Limah 2 Husin Mon & Jin Pakai Toncit
Pontianak Vs Orang Minyak
Rock oo
Istanbul Aku Datang

14. PENGARAH KOMEDI TERBAIK (TV)
Melissa Saila (Kampung Semarah Padi)
Azizi Chunk Adnan (7 Dulang Asam Pedas)Wan Hasliza (Jodoh)
Michael Ang (Bimbi Dan Bonni)
Azhar Khalid Apache (Cikgu Timah Tukar Sekolah)

15. PENGARAH KOMEDI TERBAIK (FILEM)
Ismail Bob Hasim (Adnan Sempit 2)
Mamat Khalid (Hantu Kak Limah 2 Husin, Mon & Jin Pakai Toncit)
Afdlin Shauki (Pontianak Vs Orang Minyak)
Mamat Khalid (Rock oo)
Bernard Chauly (Istanbul Aku Datang)


KATEGORI POPULAR

1. ARTIS LAWAK LELAKI PALING POPULAR
Dato' AC Mizal
Zizan Razak
Johan
Jep Sepah
Yus Jambu

2. ARTIS LAWAK WANITA PALING POPULAR
Jihan Raja Lawak
Norkhiriah
Sharifah Shahirah
Scha Al Yahya
Didie Alias

3. SEGMEN KOMEDI RADIO PALING POPULAR
Sketsa JoHaRa
Lagu Merapu
Sepontan ERA
Gosip Mossip Mak Jemah
Panggilan Hangit

4. VIDEO VIRAL ORIGINAL PALING POPULAR 
Samad Maccaboy - Video Hangat di Malaysia (Parody)
megatmiqael - Gwiyomi Paling Gangster
popteevee - The Dendamers (The Avengers Parody)
EdsynEngineUp - Malaysian Lady Driver
matluthfi90 - Drama-Drama Sebelum Kahwin

5. ANUGERAH KHAS JURI - Akan diumumkan pada malam Anugerah Lawak Warna

ALW akan bersiaran secara langsung menerusi Astro Warna (saluran 132) dan serentak dengan Astro Mustika HD (saluran 134) dalam pakej Mustika. Datuk AC Mizal pula akan menjadi pengacara bagi anugerah tersebut.

Untuk maklumat lanjut tentang ALW, layari www.AnugerahLawakWarna.com.my

A.d.i.o.s

*ALW ni buat aku pening nak undi...arrrggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


#FINDAISYAH


pagi ni saja on twitter, terperasan trending nih.
#FINDAISYAH

then bila on kat blog, rakan blogger Dhia Dirham update kes ni.

hanya lagi beberapa hari kita nk sambut hari kemenangan,
berlaku pula kes penculikan kanak-kanak


sebarkan..
mari kita bantu ibu kanak-kanak ini..

Ya Allah, 
ku mohon barakah ramadhan mu,
bantulah kami mengesan si kecil ini..


A.d.i.o.s