Tuesday, November 27, 2012

10 Bandaraya Terbaik Dunia Untuk Membeli Belah


AT dengar melalui JOHARA. Diorang tau pun daripada twitter PM kita. Ini adalah rank yang dikeluarkan oleh CNN Travel  tau. Klik sini kalau nak tahu lebih lanjut.

  1. NEW YORK
  2. TOKYO
  3. LONDON
  4. KUALA LUMPUR
  5. PARIS
  6. HONG KONG
  7. BUENOS AIRES
  8. VIENNA
  9. DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES
  10. MADRID
Cer tengok tuh.. Kuala Lumpur di tangga ke-4.. Maknanya satu petanda yang baik sebab melalui beli belah jugak, menjana ekonomi Malaysia. The money come inflow to our country. Cewahhh.. Nak bercerita hal ekonomi pulak walhal tak pakar pun. hehehehe.

Sumber : Mr Google


Kalau tak salah, YES ataupun Year-End-Sales dah mula kan.. Yang gila shopping memang tunggu waktu ni rasanya.. AT ni nak kata kaki shopping, tak jugak.. Shopping ikut keperluan.. Dah terbiasa & di ajar oleh mak ayah.. AT tak adalah pulak cakap yang shopping tu tak bagus.. Bagus, sebab tolong ekonomi negara again Kawan2 pulak macam mana?

Jangan boros bershopping ya!!! ^_^


A.d.i.o.s


2 comments:

  1. sbb tu la x wajar bersih yg kotor itu mencemari KL. huhuhu. saya pun sama jugak, berbelanja ikut keperluan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. agreed with u sis.. belanja perlu ikut keperluan.. takut nanti orang cakap kita berboros pulak.. ^_^

      Delete

TQ sebab sudi tinggalkan komen.
Kawan2 memang terbaik..
♥^_^♥