Posts

Showing posts from November, 2012

Football : Men’s shortlists for the FIFA Ballon d’Or Gala 2012 (revealed)

Image
I do have this entry before.. read HERE Now, the shortlisted has been revealed. Who will win this title of
FIFA Ballon d'Or
is it     
I do believe that Lionel Messi will have that title again but it's only my guess.  What about you guys??
Source : FIFA

A.d.i.o.s

Filem - The Hobbit: An Unexpected Journey

Image
Sememangnya filem ini dinantikan oleh peminat di seluruh pelosok negara (rasanya la!!). AT baca dalam KOSMO, hampir 100,000 orang membanjiri Pawagam Embassy untuk berjumpa dengan pelakon2 filem tersebut semasa majlis tayangan perdana dilakukan di Wellington, New Zealand.  Tak percaya ek? Cer tengok gambar kat bawah ni.




Jom kita tengok sinopsis filem ni:-

Will be released globally in December.
While watching the trailer of this movie, serious to tell you, i can't wait for it!!!

Daripada info yang AT dapat di Malay Mail online, another 2 sekuel
 "The Hobbit: The Desolation of Smaug" is due in December 2013
and the final chapter
"The Hobbit: There and Back Again" follows in July 2014

I believe it will become the most history epic as LOTR.. Book your ticket now!!
source : THE HOBBIT SCREEN ART IMDB
A.d.i.o.s


Bolasepak : AFF Suzuki 2012 - Malaysia vs Laos (results)

Image
keputusan perlawanan semalam.. boleh pun!!

1 - 4

Empat gol skuad Harimau Malaya dijaringkan oleh:-
Safiq Rahim (minit ke-15)
Mohd Safee Mohd Sali (minit ke-67),
Wan Zack Haikal Wan Nor (minit ke-75)
dan
Mohd Khyrill Muhymeen Zambri (minit ke-79)

Terima kasih Harimau Malaya kerana telah semarakkan semula cabaran dalam misi mempertahankan kejuaraan. Jangan terlalu selesa kerana perjuangan yang masih belum selesai.

Selamanya Harimau Malaya!!!


A.d.i.o.s


Bolasepak : AFF Suzuki 2012 - Malaysia vs Laos

Image
perlawanan kedua team Harimau Malaya malam ini


 
Tolonglah bangkit!!!!


A.d.i.o.s

Lagenda Budak Setan 2 - Katerina

Image
Semakin hampir, 2 hari lagi,

kena sediakan tisu banyak-banyak ni.. kenapa? Abang Nara update, dia nangis lagi tengok LBS ni.. Cer baca sini
Lagenda Budak Setan 2 - Katerina akan berada di pawagam bermula 29 November 2012.. Marilah bersama menyokong filem Malaysia

A.d.i.o.s

10 Bandaraya Terbaik Dunia Untuk Membeli Belah

Image
AT dengar melalui JOHARA. Diorang tau pun daripada twitter PM kita. Ini adalah rank yang dikeluarkan oleh CNN Travel  tau. Klik sini kalau nak tahu lebih lanjut.

NEW YORK TOKYO LONDON KUALA LUMPUR PARIS HONG KONG BUENOS AIRES VIENNA DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES MADRID Cer tengok tuh.. Kuala Lumpur di tangga ke-4.. Maknanya satu petanda yang baik sebab melalui beli belah jugak, menjana ekonomi Malaysia. The money come inflow to our country. Cewahhh.. Nak bercerita hal ekonomi pulak walhal tak pakar pun. hehehehe.  
Kalau tak salah, YES ataupun Year-End-Sales dah mula kan.. Yang gila shopping memang tunggu waktu ni rasanya.. AT ni nak kata kaki shopping, tak jugak.. Shopping ikut keperluan.. Dah terbiasa & di ajar oleh mak ayah.. AT tak adalah pulak cakap yang shopping tu tak bagus.. Bagus, sebab tolong ekonomi negara again Kawan2 pulak macam mana?

Jangan boros bershopping ya!!! ^_^


A.d.i.o.s


Bolasepak : AFF Suzuki 2012 - Malaysia vs Singapore

Image
Memang jadi lauk!!!

Malaysia 0 - 3 Singapore



12 lagu berentap di Anugerah Juara Lagu ke 27

Image
Saper2 yang tengok separuh akhir ke-3, 25.11.2012 mesti dah tahu siapa yang bakal berentap di malam Anugerah Juara Lagu ke 27 yang bakal berlangsung pada 6 Januari 2013. Mereka adalah:-
01. Idola (Azlan & The Typewriter) – Audi Mok & Azlan 02. Pelangi Senja (Stacy) – Taja & Tun Teja 03. Anak Kampung (One Nation Emcees & Jimmy Palikat) – Jimmy Palikat

04. Terukir Di Bintang (Yuna) – Yuna Zarai 05. Ombak Rindu (Hafiz & Adira) – Zaidi

06. Tanpamu (Amir Jahari) – Amir Jahari 07. Lagu (Bedroom Sanctuary) – Bo Amir Iqram 08. Teman Pengganti (Black & Malique) – Malique
09. Ku Akui (Hafiz Suip) – Ajai 10. Simetri (Hazama & Amy Search) – Audi Mok & Zel Firdhaus Haduan

11. Andaiku Bercinta Lagi (Mojo) – Edry Abdul Halim 12. Patah Seribu (Shila Amzah) – Shila Amzah


Wahhh!!! Rasa macam saingan kali ni sengit sebab boleh dikatakan lagu2 ni popular di corong radio.. Apa2 pun, sama-sama kita nantikan AJL 27 pada Januari 2013 nanti.
A.d.i.o.s


Maharaja Lawak Mega 2012 : Minggu ke 2

Image
saper tengok? T tak dapat nak tengok sangat sebab terasa letih + berebut remote control sampai hangin 1 badan (walaupun tahu pasti ada ulangan)..  SABAR JELAH!!!!!!!!!!!!!!!
Tema minggu ini adalah  spoof, tiru, parodi, scene atau tajuk dari mana2 babak, adegan, sketsa dari filem, drama samada tempatan atau antarabangsa.. Ada peserta yang telah bangkit menampilkan persembahan yang lebih baik dari minggu lepas dan masih ada yang macam tak berubah (sebab tengok ulangan)
Kebanyakan mereka meniru filem2 Seniman Agung Allahyarhan Tan Sri P Ramlee yang mana sememangnya AT adalah penggemar filem2 Seniman Agung ini. Jom kita review secara ringkas persembahan diorang:- R2 - menggabungkan filem Anakku Sazali and KL Gangster. Mula2 tu macam slow sikit tapi lepas tu baru meriah bila Rahim buat watak Shaq. DaDiDu - menggabungkan watak Hulk Hogan dan Superman Kelantan yang pergi berjumpa tok bomoh sebab nak dapatkan jodoh. Tak tahu kenapa macam tak 'lawak'.Jozan - menggabungkan filem Anakku …

Shout Awards 2012 : The Results

Image
and the winners goes to




congratulations!!!
info : Shout Awards 2012

Shout Awards 2012

Image
Senarai Penuh Calon Akhir Shout Awards 2012
Muzik
Rockstar Award A1 – Bunkface A2 – Estranged A3 – Faizal Tahir A4 – Hujan A5 – Love Me Butch A6 - Monoloque
Popstar Award B1- Aizat B2 -Datuk Siti Nurhaliza B3 -Hafiz B4 - Jaclyn Victor B5- Najwa B6 -Yuna
Power Vocal Award C1 Azlan & The Typewriter C2 - Black C3 - Faizal Tahir C4 - Jaclyn Victor C5 - Shila Amzah C6 - Yuna
Flava Award D1 - Altimet/Joe Flizzow/SonaOne D2 - Black/Malique D3 - Malique/Jamal Abdillah D4 - Malique/Rabbani D5 - Mizz Nina D6 - Zizan & Kaka
Music Video Award E1 - Mizz Nina E2 - Najwa E3 - One Buck Short E4 - Shila Amzah E5 - The Azenders E6 - Yuna
Break Out Award F1- Diandra Arjunaidi F2 - Go Gerila F3 - Kyoto Protocol F4 - Massacre Conspiracy F5 - Najwa F6 - Oh! Chentaku
TV & Filem
Best On Screen Chemistry Award Shout Awards: G1 - Awie/Johan/Usop Wilcha (Hantu Kak Limah Balik Rumah) G2 - Zizan/AaronAziz (KL Gangster) G3 - Remy Ishak/Tiz Zaqyah (Nur Kasih The Movie) G4 - Aaron Aziz/Maya Karin (Ombak Rindu) G5 - Jo…

Twinshopylicious Giveaway

Image
AT telah di'tag' oleh MamaKayBee TQ sis ^_^

AT join sebab AT ada adik kembar.. sekarang ni tengah bertempur dengan SPM.. kadang2 tu sampai cakap dgn AT "ALONG, TAKUT ARRRR"
nak kata kaki shopping, yer jugak..
kadang-kadang, over dia dari kita..
hehehehe..
tapi takper
pada AT, family first..


Kalau kawan2 nak join this segment, ada syarat2 nyer :-
1) Copy dan paste banner ini di entry yang bertajuk Twinshopylicious Giveaway. 2) Followers blog Diera Tekikushika mahupun Liyana Erythrina. *kalau follow dua-dua blog boleh submit kat mana-mana blog. kalau belum follow sudi2lah follow dulu =) 3) Like Facebook page Diera Tekikushika dan Liyana Erythrina untuk update. 4) Follow blog DJ dan Chef dan like fanpage DJ dan Chef 5) Tag rakan blogger 2 orang 6) Tarikh tutup : 6 Disember 2012

Tag this GA to:-
1. Aety Timsy 2. Sue-Rya Qistina

^_^♥^_^

A.d.i.o.s

Bolasepak : Macam 'tidur' lagi jer...?!?

Image
Cerita bola semalam.. Apsal ngan diorang nih? Takkan tido lagi? Bangkit la wehh!!! Risau arrr...

Keputusan UPSR 2012

Image
Tajuk hangat berita semalam dan hari ini...
Seramai 45,054 calon UPSR dapat semua A..
Berdasarkan kepada Peperiksaan Lembaga Peperiksaan Kementerian Pelajaran, peratusnya menurun 0.54 peratus berbanding 46,012 calon pada tahun lalu. Pencapaian keseluruhan juga menurun sebanyak 0.01 mata Gred Purata Nasional (GPN) iaitu daripada 2.30 tahun lalu kepada 2.31 tahun ini. Erm, nampak macam sikit tapi mesti ada sebab. 
Dah tu pulak kecoh perihal calon UPSR yang melarikan diri bila nama dia tercicir daripada senarai pelajar yang mendapat keputusan cemerlang 5A dalam UPSR. Dia stress sebab nama-nama kawan dia dah dipanggil tapi nama dia takde walhal dia pun dapat 5A. Kecoh kejap keadaan. Kalau yer pun stress janganlah buat macam tu dik, kesian mak dengan ayah awak..
Tahniah buat mereka yang berjaya.. Pada yang tak dapat semua A tu, jangan kecewa.. Ini bukan penamat.. 



A.d.i.o.s
p/s : teringat masa amik result periksa dulu-dulu..

Muzik Muzik Separuh Akhir, 18 November 2012

Image
Semalam telah berlangsung pusingan ke-2 separuh akhir muzik-muzik yang disiarkan di TV3.. Berikut adalah keputusan 6 yang terbaik untuk ke Anugerah Juara Lagu.. Mereka adalah :-
Anak Kampung - Jimmy Palikat & O.N.ELagu - Bedroom SanctuaryTerukir di Bintang - YunaTanpamu - Amir JauhariOmbak Rindu - Hafiz & AdiraTapi Bagaimana - Spider Suka bila Jimmy Palikat & O.N.E tersenarai tapi ini belum keputusan rasmi.. Minggu depan kita akan tahu siapa yang layak menyertai Anugerah Juara Lagu kali ini.. Hopefully diorang dapat!!



A.d.i.o.s


Update event - Keputusan Anugerah Industri Muzik ke-19

Image
Pada AT, penganjuran kali ni lebih baik dari tahun lepas.. Sebelum acara berlangsung, macam biasa, karpet merah akan diadakan sebelum tu tapi AT tak tengok.. huh!! Antara artis yang telah membuat persembahan pada malam tersebut adalah Hafiz & Siti Nurhaliza, Mojo, Forteen dan GX4.. Serius, rindu giler dengan GX4 yang dianggotai oleh kumpulan KOOL, NICO, ATOZ dan SHADES. Nabila Huda siap bersorak bila NICO mendendangkan sedikit lagu Inilah Nasibku.. Best!!
Berikut adalah keputusan rasmi AIM19 yang telah berlangsung pada Sabtu, 17 November 2012.

Artis Baru Terbaik
1. Keroz Nazri (Suatu Hari Nanti)
2. Mojo (Andai Ku Bercinta Lagi)
3. SalamMusik (Alamak feat Altimet)
4. Stephen Rahman Hughes (Bertemu Di Syurga)
5. The Malayan (Aku Bukan Lagenda)

Persembahan Vokal Terbaik Di Dalam Lagu (Lelaki)
1. Azlan & The Type Writer (Idola)
2. Faizal Tahir (Buta)
3. Hazama (Majnun)
4. Jamal Abdillah (Bahagia Sementara)
5. Stephen Rahman Hughes (Bertemu Di Syurga)

Persembahan Vokal Terbaik Di Dalam…

Maharaja Lawak Mega 2012 - Minggu Pertama

Image
Minta maaf sebab lambat nak update rancangan ni.. tapi mesti kawan2 ada tengok kan kan kan..? hehehehhh... Oleh kerana bro Tirana Aduka request supaya AT update rancangan ni, AT update kan  buat secara ringkas la yer...
Sebelum MLM2012 bermula pada hari Sabtu, 16.11.2012, MLM2012 telah membuka pentas untuk pemilihan 1 daripada 3 kumpulan yang telah dipilih melalui HOT SEAT (panas ker) untuk menjadi sebahagian daripada peserta yang bakal bertanding. Mereka adalah kumpulan Balas, Kecil & Mamu.. Pada AT, kumpulan MAMU yang best tapi tak tau la macam mana kumpulan BALAS yang dapat.. Erm, pilihan juri tak siapa boleh halang..
16 November 2012 bermulalah saingan antara peserta.. Pembukaan boleh dikatakan agak gah jugakla.. Alahai Dato' AC, promote lagu nampak.. serius, laju giler rap dia malam tu.. kalau AT dah confirm berbelit lidah.. Setelah para peserta diperkenalkan satu-persatu, Dato' AC telah memperkenalkan para juri yang terdiri daripada:- AWIE - memang cute tengok dia m…

Maharaja Lawak Mega 2012

Image
jangan lupa malam ni..


A.d.i.o.s

Event : Anugerah Industri Muzik ke-19

Image
WOW!! kali ini ia akan di hoskan oleh 2 orang pengacara popular a.k.a selebriti popular tanah air iaitu ADIBAH NOR & AZNIL HJ NAWAWI
Jom tengok Top 5 untuk AIM kali ni.

Artis Baru Terbaik Keroz Nazri (Suatu Hari Nanti) Mojo (Andai Ku Bercinta Lagi)
Salam Musik (Alamak feat Altimet) Stephen Rahman Hughes (Bertemu di Syurga) The Malayan (Aku Bukan Lagenda)
Persembahan Vokal Terbaik Dalam Lagu (Lelaki) Azlan & The TypeWriter (Idola) Faizal Tahir (Buta) Hazama (Majnun) Jamal Abdillah (Bahagia Sementara) Stephen Rahman Hughes (Bertemu di Syurga)
Persembahan Vokal Terbaik Dalam Lagu (Wanita) Jaclyn Victor (Counting Days) Nora (Doa) Shila Amzah (Patah Seribu)
Siti Nurhaliza (I Cry Out)
Jaclyn Victor ( Jagalah Diri)
Persembahan Vokal Berkumpulan Terbaik Dalam Lagu Firdaus (Saat Terindah)
Forteen (Seperti Dulu)
GX4 (Kerana Kasihmu)
Prince of Pop (Main Jauh-jauh)
Sleeq feat Ramlah Ram (Sesaat Kau Datang)

Kulit Album Terbaik Filsuf/ Anuar Sujud (Muka Surat Satu)
Hujan/Sanjay (Sang Enemy)
Love Me Bu…

Tanah runtuh : Jalan Ampang - Hulu Langat

Image
berlaku di laluan yang AT selalu gunakan untuk pergi dan balik dari kerja.. kira macam jalan 'shotcut' la.. rasanya kawan-kawan ada dengar berita ni di media 2-hari nih..


semanjak hujan lebat ni, memang dah nampak tanda2 kejadian ni.. dah pernah buat aduan pasal kawasan sekitar.. tapi macam tiada apa-apa tindakan.. bila dah jadi macam ni, kan ker dah menyusahkan pengguna tapi QADA' DAN QADAR tiada siapa yang tahu rahsia alam.. hari ni pergi kerja terpaksa ikut Cheras-KL.. nasib baik jalan tak sesak.. Alhamdulillah..
A.d.i.o.s



Aku benci kau KAMERA!!!!!

Image
AT dapat surat cinta... baik punya... saper bagi? puncanya dari kamera ni..

rasanya kawan2 boleh faham sendiri..... apa yang tertulis dalam surat cinta tu.... memang menyakitkan hati.. tak pasal2 rm3rat melayang.
rasa macam kelakar pun ada.. laluan HIGHWAY, tapi had kelajuan 70km/j..
terima kasih sebab hantar surat cinta tu.. sebab tu lah AT tak amik port hal 'pangkah-memangkah'..
kalau ada yang terasa, minta maaf la yer.. ini bukan membantu 'mengaut' namanya.. huh!!!! bengan der!!!!!


Muzik Muzik Separuh Akhir, 11 November 2012

Image
  11 lagu telah dipertandingkan pada peringkat saringan pertama ini dan hanya 6 yang terbaik dipilih untuk dicalonkan untuk ke Anugerah Juara Lagu 27 nanti. 6 yang terbaik itu adalah :
1. Idola - Azlan & The Typewriter 2. Pelangi Senja - Stacy 3. Cerita Dia - Drama Band 4. Kasanova - Stacy 5. Watak - Hafiz 6. Biar Sampai Ke Bintang - Asmidar
Tapi, keputusan ni belum confirm lagi dapat masuk atau tak Anugerah Juara Lagu 27. Keputusan muktamad akan diketahui pada minggu ketiga peringkat saringan. Hanya 12 lagu terbaik akan dipilih oleh barisan juri profesional.
AT tak dapat nak tengok sangat sebab berebut remote control dengan ayah.. huhuhhh... Pasang ASTRO lagi 1 baru tau Dahsyat arr Stacy, 2 lagu di dicalonkan untuk ke peringkat akhir AJL27. Terbaik.
Apa2 pun, jangan lupa saksikan separuh akhir kedua & ketiga yang bakal bersiaran pada 18 & 25 November 2012.

A.d.i.o.s

Happy Deepavali 2012

Image
For those who celebrates this festive season, no matter where you are, HAPPY DEEPAVALI


A.d.i.o.s

Segment jom mencari followers

Image
ternampak rakan blogger DuniaAqua join this segment AT pun nak join jugak arr segment oleh rakan blog, Putra nasib baik due date 10 November 2012  sempat lagi! sempat lagi!

saper2 nak join, ada syarat dari Putra... sila klik DI SINI 
v v v v
markah untuk blog Putra, AT bagi 90/100 kenapa 90..?? AT saja yang tahu... hehehe v v v v
rakan follower AT semasa join segmen ni adalah
(sikit jer kan, tapi appreciate sangat2 kat members.. thanks uolls)
v v v v
lucky bloggers akan dapat hadiah dari Putra.. mungkin AT.. eh... perasaan la ko AT mungkin rakan blogger di luar sana.. hehheheh
Selamat Bersegmen!!


A.d.i.o.s


Hmmmm..... Salah ker?

Salah ker....
kalau tiba-tiba kita rindukan seseorang
kita bayangkan wajah dia
walaupun kita tahu
dia tak mungkin begitu

Salah ker....
kalau tiba-tiba kita rindukan seseorang
kita sms dia
walaupun kita tahu
dia takkan reply

Salah ker....
kalau tiba-tiba kita rindukan seseorang
kita call dia
walaupun kita tahu
dia teragak untuk menjawab

Salah ker....
kalau tiba-tiba kita rindukan seseorang
walaupun kita tahu
yang dia tu bukan lagi milik kita?




A.d.i.o.s

p/s :  Judika - Aku Yang Tersakiti sememangnya menyentuh perasaan

My favourite song - Muara Hati by Siti Nurhaliza & Hafiz

Image
Cinta terpisah ruang waktu Tetap cinta bersatu dalam hatiku Walau raga kita tak mungkin bersama Ku yakini hati kan tetap setia
Ku percaya ke mana pun kau berjalan Suara cinta menuntunmu kepadaku Kerna bila cinta sudah bersenandung Takkan terpisah hati
Demi cinta dalam hatimu Ku yakin engkau untukku Meski jejak pisahkan kita Cinta kan bawa kembali padamu
Aku ada kerna kau ada Dan cinta hatiku hanyalah untukmu Jalanku tertuju padamu Kemana pun kan pasti kembali
Demi cinta dalam hatimu Ku yakin engkau untukku Meski jejak pisahkan kita Cinta kan bawa kembali padamu
Demi cinta dalam hatimu Biarkan aku merasuk Bersatu dalam hatimu Hanya dirimu dan aku
Demi cinta dalam hatimu Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati) Cinta  

A.d.i.o.s

p/s : dah lama dengar baru terpikat walhal punyalah famous lagu nih.. apa darr AT... heheh ^_^

Event : Karnival Upin & Ipin di Stadium Titiwangsa, Kuala Lumpur

Image
siapa yang tak kenal dengan Upin Ipin, sila tampar diri sendiri jangan kuat2 plak.. hehehe haaaa... ada berita best ni... sila lihat poster di bawah ni..

Betul! Betul! Betul!
tak tipu...

rasa macam nak bawak jer anak buah AT datang sini
dia minat dengan watak Upin Ipin ni..
dia suka sangat kalau episode
"Sang Gembala & Biri-Biri"
tak cukup di TV
kat YouTube pun dia tengok lagi..
kadang2 mama dia malas nak layan...
tapi sebab dia manja ngan AT,
kita yang layankan..
akhirnya dengan AT sekali terjebak minat kat kartun ni..
karya tempatan beb..
AT bangga dengan pencipta siri kartun ni....


Jomlah kawan-kawan
bawa family anda
marilah kita beramai-ramai memeriahkan lagi suasana karnival ni



A.d.i.o.s

Hikmah Sakit Dalam Kehidupan

Dah lama tak kena migrain, tetiba kena balik.. ermm... mungkin salah AT gak sebab last week, makan & minum tak berjaga.. main belasah jer... nak kata STRESS pun yer jugak.. hari sabtu lepas, habis jer kelas, terus kena.. nak balik rumah, dari 40 minit jadi 1 jam.. terpaksa drive slow.. hari hujan pulak tu, adoiii, dugaan sungguh..  migrain merebak sampai ke hari minggu.. hari senin nak gi kerja, berpinar mata.. nasib badan..
bercerita pasal sakit, meh kita cerita sikit, hikmah sakit dalam kehidupan..
***********************
Dalam sebuah buku yang berjudul Yasalunaka fi al-Dinwa al-Hayat dan dikutip dalam Tabloid Syiar, Dr. Ahmad al-Syurbasi menulis ada lima hikmah dari sakit yang dialami manusia.
Pertama, sakit merupakan kesempatan untuk beristirahat. Kecenderungan manusia saat sihat adalah memperlakukan tubuhnya laksana robot. Ia terus bekerja demi mengejar kenikmatan dan kesenangan materi tanpa henti dan tanpa memperhatikan kesehatan diri sendiri. Ia tidak menyedari bahwa otot…

It's November ♥^_^♥

WELCOME NOVEMBER
pejam celik pejam celik, dah nak hujung tahun.. begitu pantas masa berlalu.. macam-macam perkara dah berlaku.. masa ni la nak review semula, ada tak apa2 azam atau wishlist yang dah dibuat awal tahun, tercapai atau belum... sempat lagi kalau nak usahakan..  wishlist AT masih ada yg belum tercapai tapi AT akan tetap berusaha untuk lengkapkan wishlist tu walaupun dah habis 2012 nanti... heheheh . kawan2 pula macam mana? sudah lengkap atau tidak wishlist yang kawan2 buat masa awal tahun dulu? kita manusia memang tak sempurna.... kita hanya mampu merancang, Allah mutlak menentukan segalanya..

A.d.i.o.s

p/s : minggu ni dh start kelas