Posts

Showing posts from September, 2012

Himpunan Kata Kata Ustaz Azhar Idrus - Cinta Agama

Image
saja nak share dari laman Seindah Cinta Islam


Renung-renungkan Selamat beramal

A.d.i.o.s

It's All About Life - Perkara Biasa Bila VS Tapi Luar Biasa Bila

Image

Shila Amzah Juara Asian Wave 2012

Image
Rasanya ramai dah tahu penyanyi Shila Amzah telah berjaya merangkul gelaran Juara Asian Wave 2012 yang telah berlangsung Shanghai, China pada 20 September 2012 lalu.. Shila menewaskan 12 peserta di peringkat akhir selepas berjaya memukau sembilan orang juri daripada sembilan buah negara yang berbeza.. 
 Menyanyikan lima buah lagu secara keseluruhannya iaitu Set Fire To The Rain (lagu dendangan asal Adele) dan Forever Love (Wang Lee Hom) untuk peringkat saringan pertama dan kedua. Untuk peringkat akhir pula, Shila memukau juri dengan menyanyikan tiga buah lagu iaitu Gemilang (Jaclyn Victor), Grenade (Bruno Mars) dan lagu popular penyanyi terkenal di China, Na Ying yang berjudul Zheng Fu.
Semalam baru AT sempat layan nyanyian dia melalui Youtube.. Suka dengar dia nyanyi lagu Grenade & Zheng Fu.. Juri siap beri standing ovation tu.. Terbaik!! Kalau nak tahu cerita lanjut, kengkawan boleh klik kat KOSMO tu..
TAHNIAH KEPADA SHILA AMZAH. 
A.d.i.o.s

Badminton Malaysia - Datuk Lee Chong Wei di Ranking No 1 Dunia

Image
On the way ke ofis, dengar berita melalui segmen JOHARA ERA, jaguh badminton Malayisa, Datuk Lee Chong Wei kembali berada di ranking no 1 dunia melalui ranking terbaru yang dikeluarkan oleh Badminton World Federation (BWF). Pada aku, dialah satu-satunya jaguh badminton negara yang berjaya mengekalkan kedudukan di antara 10 terbaik dunia..
 Daripada carta tu kan, mesti korang perasan, ada 4 orang pemain dari negara China berada dalam ranking top 10 dunia.. Hmmm..... Bila Malaysia nak tambah kedudukan untuk berada dalam top 10 dunia..?  Uppppsss!!! Tepuk dada tanya selera, nak makan apa... eh?.. tersasul.. heheheheee..
TAHNIAH DATUK LEE CHONG WEI.
Semoga beliau dijadikan sebagai contoh TERBAIK terhadap golongan anak muda untuk berjaya dalam bidang sukan antarabangsa terutama sekali BADMINTON..

A.d.i.o.s

Klik Klik - Photographer Hafiz Fital

Image
ada kawan di alam maya ini hantar email kat AT, tapi AT ambil apa yang dia tanya la yer.. "your post mention about the photographer, Usman Samad, but there is another name at the side. who is Hafiz Fital?"
TQ so much kepada kawan yang bertanya.. memang AT nak citer sekali profile dia ni.. klau tak, buat apalah AT nak 'tepek' nama dia kan.. memang prihatin la kawan ni.. TERBAIK!!
Ok, citer sikit pasal Hafiz Fital ni.. Hafiz Fital ni adalah suami kepada bff AT, Haiyan.. turut meminati bidang fotografi.. berkecimpung dalam bidang ni secara sambilan sejak 2008.. walaupun secara sambilan, alhamdulillah... tak putus2 rezeki dia.. Hafiz Fital dan Usman Samad selalu berkongsi-kongsi idea.. Macam mana boleh kenal? Yelah, Hafiz suami bff AT, Usman plak kawan baik AT.. dari situlah kenal.. heheheh (macam ayat berulang jer kan)
Jom tengok gambar2 hasil dari bidikan camera Hafiz Fital..







Kalau nak tengok banyak lagi hasil kerja dia ni, kengkawan boleh klik kat nama Hafiz Fital …

It's All About Life - Mathematics Of Life

Image
sesaja nak share dari FB wall adik angkat AT
hhmmmmm rasa2nya kalau cukup semua tu, hidup ni aman tak? tepuk dada tanya selera...
A.d.i.o.s

Berhati-hati dengan Agen Pengutipan Palsu

Image
Kengkawan di luar sana, hati-hati yer..


Untuk makluman, TM telah menyiarkan notis-notis ini di beberapa surat khabar tempatan seperti The Star, NST, Harian Metro, Berita Harian, Sin Chew Daily, China Press, Borneo Post, Utusan Borneo dan See Hua Daily pada 9 dan 16 September 2012.
Sharing is Caring!!! ^_^

A.d.i.o.s


Klik Klik - Photographer Usman Samad "dilamar"

Image
Kepada kengkawan yang rajin explore blog AT ni, pasti akan terperasa'an' dengan 1 entry pasal photographer ni. Baru-baru ni sesaja godek FB, ternampak 1 wall post dia ni yang mengatakan dia telah 'dilamar' oleh sebuah syarikat media untuk berkongsi profile kerja dalam majalah yang dikelolakan oleh pihak syarikat media tersebut. Wahh!!!! memang rezeki dia. Alhamdulillah.. Sebagai kawan, AT tumpang bangga dengan apa yang telah dia dapat.. Tak sabar tunggu keluaran majalah tersebut.. eh? AT plak yg over... heheheh
Kalau di ikutkan, AT pun sebenarnya minat dengan bidang photo nih.. cuma setakat ni belum 'terpanggil' untuk cetuskan idea dan ilham.. Kawan AT ni ada gak offer supaya cuba ikut dia sekali gi buat 'shooting' tapi dengan perasaan rendah diri AT nyatakan yang AT tak layak lagi nak buat bidang nih.. ntahhapahapa yang AT shoot kang.. rosak gambar... hikhik...
Jom kita view hasil kerja dia.. Manalah tau kalau2 ada kengkawan di luar sana yang bakal me…

Novel : Dia Khalifah Hidupku by Shahrizad Shafian

Image
BAKAL TERBIT!!
kepada mereka yang menggemari pena berteraskan motivasi islamik, sebuah lagi karya tempatan bakal diterbitkan Dia Khalifah Hidupku di tulis oleh Shahrizad Shafian

"Dengan terakadnya kita... akan selalu ku junjung kasihmu, mendoakan kesejahteraanmu, mentaatimu dan menghormati-mu, wahai suamiku. Akan kuletakkan erti cintamu di mahkota wanitaku. Dikaulah pemimpinku, imamku, mursyidku, sahabat sejatiku, wahai khalifahku..."


nantikan kemunculannya di pasaran!!

A.d.i.o.s


My Study - 1st Trimester Exam - last paper

Alhamdulillah..
selesai sudah jawab last paper
MALAYSIAN ECONOMY
pada petang jumaat 21.09.2012
oklah jawab
sebab lecture ada bagi hint
tajuk apa yang perlu difokus
sekarang ni
kena diskus dengan geng study
nak pilih subjek apa
untuk 2nd trimester

risau gak..
1st trimester ni
macam mana la agaknya result..
apa2 pun
DUIT
Doa
Usaha
Iktiar
Tawakal

Insya Allah...
biarlah 1st result ok..



A.d.i.o.s

My study : 1st Trimester Exam - 2nd paper

Alhamdulillah..
hari ni paper ke 2..
ICT FOR MANAGERS..
lain yang difokus, lain yang masuk..
bedal jer..
jawapan logic akal
heheheh
D.U.I.T
Doa
Usaha
Ikhtiar
Tawakal

one more to go..
esok last day exam..
caiyok!! caiyok!!


A.d.i.o.s


**hari ni kena saman sebab parking kereta kat area staff.. apa dar..


My Study : 1st Trimester Exam

Alhamdulillah...
sudah lepas 1 paper..
MANAGERIAL MATHEMATICS..
jawab jer..
entahkan betul, entahkan tidak..
D.U.I.T
Doa
Usaha
Ikhtiar
Tawakal

yang pasti..
ada lagi 2 paper..
caiyok!! caiyok!!


A.d.i.o.s


p/s : sebelum masuk dewan senyum sampai ke telinga sbb 'yg tersayang' sms wish good luck.. eh, 'yg tersayang'??? bila masa?? heheheheh

It's All About Life - Sentiasa Bersyukur

Image
Inspirasi dari FB Mencari Keredhaan Illahi

ujian tak semestinya KESUSAHAN, tapi jangan lupa, ujian juga datang dalam bentuk KESENANGAN, bila mana datang dalam bentuk kesusahan, itu adalah tanda DIDIKAN dari-ya Kita sebagai hamba-Nya, just say “ALHAMDULILLAH, ALLAH nak uji. Why not? SERONOKNYA… sebab aku tahu itulah KASIH SAYANG MU. I’ll take is as SPIRIT”


 A.d.i.o.s

It's All About Life - Apalah dosa bayi itu?

Image
Astaghfirullahala'zim...
Itulah ungkapan aku bila dengar kejadian bayi yang dicampak dari tingkat 3 flat. Ramai pasangan yang berkahwin berusaha untuk mendapatkan zuriat tetapi kenapa la ada yang tergamak berperangai begini.  
Kenapalah masih ada yang  bersikap begini? Di mana letaknya maruah diri sendiri? Kenapa ditambahkan dosa yang sedia ada? Manusia akhir zaman, apakah masih kabur untuk membezakan dosa dan pahala.
Astaghfirullahala'zim...

A.d.i.o.s

Event : KL Tower International Jump Malaysia 2012

Image
Acara sukan berprestij dan bertaraf antarabangsa ‘KL TOWER INTERNATIONAL JUMP MALAYSIA 2012’ (KLTIJM 2012), dengan bertemakan ‘Fear is Not An Option’ bakal menemui para peminat ekstrimnya di Menara Kuala Lumpur buat kali yang ke-12 tahun ini.
Objektif acara ini bukan sahaja memberi peluang kepada para penerjun untuk melakukan terjunan di Menara Kuala Lumpur tetapi secara tidak langsung memperkenalkan Malaysia sebagai destinasi pelancongan yang terbaik di peringkat tempatan dan antarabangsa.
Seramai 100 penerjun dari seluruh dunia akan menyertai dan melakukan aksi terjunan dari ketinggian 300 meter dari paras bumi bermula dari 27 sehingga 30 September 2012 dari jam 10:00 pagi hingga 6:00 petang.
Manakala terjunan pada waktu malam akan diadakan pada 28 dan 29 September 2012 bermula dari jam 8.00 malam hingga 10.00 malam.
Sehubungan dengan itu, orang ramai dijemput untuk bersama-sama menyaksikan dan merasai keseronokan acara ini secara eksklusif di Pelantar Terbuka dengan pakej menarik …

It's All About Life - Ya Allah, aku redha.

Image
"Ikut kata hati, mati. Ikut kata rasa, binasa''
Lumrah kehidupan manusia menjanjikan suka duka realiti bak roda yang sentiasa berputar. Kita senantiasa diuji dari Maha Pencipta. Sejauh manakah kekuatan iman kita? Sejauh manakah kesabaran menguji diri? Sejauh manakah kita sering berdoa kepada Maha Pencipta? 
Semua orang mampu menangani masalah yang dialami. Iman adalah pengukur segala-galanya. Semua orang tahu cara untuk berdoa. Semua orang tahu siapa Maha Pencipta. Semua orang tahu setiap yang berlaku itu ada hikmahnya. Itu pemanis yang menjadi perisa dalam kehidupan duniawi.
Betul, tak semua orang mampu menangani masalah yang dihadapai. Kenapa terlalu mudah mengambil 'jalan pintas' sedangkan tahu akibatnya? Tidakkah semua itu godaan syaitan yang telah bersumpah untuk menyesatkan anak cucu Adam sehingga akhirat?
Ada masanya kita rasa kehidupan ini tidak adil untuk diri kita. Hati sering bertanya, di manakah hujung jalan cerita. Sampai bila semua ni akan berlaku? …

My Favourite Song - Aku Yang Tersakiti by Judika

Pernahkah kau merasa jarak antara kita Kini semakin terasa setelah kau kenal dia Aku tiada percaya teganya kau putuskan Indahnya cinta kita yang tak ingin ku akhiri Kau pergi tinggalkanku
Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia
Memang takkan mudah bagiku tuk lupakan segalanya Aku pergi untuk dia
Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia (walau tak bersama dia)
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia


A.d.i.o.s



p/s : tak tau la ngaper dok layan mood sedih 2-3 hari nih.. haishhhhhhh... shuh shuh.. pi jauh2 sedih...

My favourite song - Separuh Aku by Noah

Image
Dan terjadi lagi Kisah lama yang terulang kembali Kau temukan lagi Dari cinta rumit yang kau jalani
Aku ingin kau merasa Kamu mengerti aku mengerti kamu Aku ingin kau sadari Cintamu bukanlah dia Dengar laraku Suara hati memanggil namamu Karena separuh aku Dirimu
Ku ada disini Pahamilah kau tak pernah sendiri Karena aku selalu Di dekatmu saat engkau terjatuh Aku ingin kau merasa Kamu mengerti aku mengerti kamu Aku ingin kau sadari Cintamu bukanlah dia
Dengar laraku Suara hati ini memanggil namamu Karena separuh aku Dirimu
Dengar laraku Suara hati ini memanggil namamu Karena separuh aku Menyentuh laramu Semua lukamu telah menjadi lirihku Karena separuh aku Dirimu


A.d.i.o.s
p/s : Noah adalah nama baru kepada kumpulan Peter Pan....


It's All About Life - Jangan bersedih

Image
A.d.i.o.s

My favourite song - Tiada Duka Yang Abadi by Opick

Tiada duka yang abadi di dunia Tiada sepi merantaimu selamanya Malam kan berakhir, hari kan berganti Takdir hidup kan di jalani
Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring Hati yang rindukan cinta di jalan-Mu Namun ku percaya hati meyakini Semua akan indah pada akhirnya
Andai bisa ku mengulang Waktu hilang dan terbuang Andai bisa perbaiki segala yang terjadi Tapi waktu tak berhenti Tapi detik tak kembali Harap ampunkan hamba-Mu ini
Waktu berputar rembulan dan matahari Bunga yang mekar akan layu akan mati Malam kan berakhir, hari kan berganti Takdir hidup kan di jalani
Andai bisa ku mengulang Waktu hilang dan terbuang Andai bisa perbaiki segala yang terjadi Tapi waktu tak berhenti Tapi detik tak kembali Harap ampunkan hamba-Mu ini
Andai bisa ku mengulang Waktu hilang dan terbuang Andai bisa perbaiki segala yang terjadi Tapi waktu tak berhenti Tapi detik tak kembali Harap ampunkan hamba-Mu ini Harap ampunkan hamba-Mu ini


A.d.i.o.s

p/s : OST untuk Kashaf Imani...

Telemovie - Kashaf Imani

Image
hari ni habis kelas awal.. lecture bagi 'can' pada geng sekelas yg lain utk siapkan assignment di lab.. aku masuk kejap jer, sesaja browsing..  entah macam mana tetiba boleh sakit kepala.. aku pun blah arr...
sebenarnya bukan nak cerita pasal kelas, nak cerita pasal telemovie Kashaf Imani kat Astro Ria ni ha.. sebab tengah layan ni, tu yang sesaja nak update.. heheh... termasuk hari ni punya, dah banyak kali cerita ni diulang tayang sebenarnya tapi entah kenapa aku tak jemu tonton.. naskah hebat dari Azma Aizal Yusoof.. sebenarnya suka nak tengok Beto Kusyairy and Sharifah Amani.. pewittttt... gandingan serasi tu...


Kita bagi sinopsis sikit pasal telemovie ni:-
Mengisahkan tentang gambaran alam roh. Kashaf seorang remaja bermasalah yang tinggal dengan ibunya, Rosnah yang bekerja sebagai GRO dan adiknya, Shamim seorang pelajar kolej. Mereka tinggal di sebuah rumah flat di KL. Kashaf bekerja menghantar dadah setelah berhenti sekolah semasa darjah 4. Satu hari, Kashaf telah dipu…

"zyraroxx: follower datang bertubi-tubi"

Image
Sesaja blogwalking, tetiba ternampak satu entri yang menarik minat AT utk join. Apalagi, tangan pun gatal la menaip.. hehehe


Comel la banner ni.. Mesti la comel sebab tuan empunya blog tu pun comel ^_^ .. Kengkawan blog AT pun tak ramai setakat tengah hari ni..  (malu i)

Sesaja nak menambah kengkawan di arena blogging.. Slow2 kayuh ek.. AT pun bukannya terror sangat pasal blogging nih..hihi.. (bertambah malu I)
Salam perkenalan buat rakan baru bloggers sekalian

THANKS ZYRAROXX

A.d.i.o.s




"10 WAYS TO PROMOTE MY BLOG"

Image
Blogging is an enjoyable habit for those who love writing and expressing themselves to others. Many people even make a living out of it. Other than writing relevant content, driving traffic to your website is not an easy task. It takes time and persistence to build online history. Here's are the minima ways for me which is currently I use and still to find out to do as a part to promote my blog.

Even my blog has been updated for more 3 years, and does not have big followers as they have : Ben Ashaari , Hanis Zalikha, Dapur Tanpa Sempadan ; I enjoying writing.  For me, it's like a great satisfaction for myself to express something on what I feel.
A.d.i.o.s

p/s: ICT for Managers.





It's All About Life - Maaf

Image
A.d.i.o.s