Dunia : Olympic 2012

Mungkin agak terlewat untuk AT update tapi sebab ianya adalah acara yang hangat diperkatakan waktu ini, ok lah kan... At least, takdelah orang cakap AT ketinggalan.

Sukan Olimpik London 2012 telah membuka tirai Jumaat lalu,27 Julai 2012 di mana Britain sekali lagi telah diberi penghormatan untuk menganjurkan temasya berprestij itu. Majlis pembukaan tersebut diadakan dengan gilang-gemilang dan disaksikan lebih satu bilion penonton di seluruh dunia. AT tak tengok pun tapi bila tengok berita & ditunjukkan montaj upacara pembukaan tu, fuiyoo!!! memang nampak sungguh gemilang.

The Olympic Bell


Korang kenal tak watak ni? MARY POPPINS....
'Pandemonium' as the Industrial Revolution is celebrated


Fireworks light up at Tower Bridge as the bridge is raised to allow David Beckham piloting a speedboat carrying the Olympic flame through to make its way to the London 2012 Olympics Opening Ceremony.
Sir Steve Redgrave enters the stadium with the Olympic Flame



The Olympic Cauldron


 
Rowan Atkinson plays Mr Bean during the Opening Ceremony. For me he is the Best British talent that i've ever seen

Duke and Duchess of Cambridge, William and his wife Catherine, and Prince Harry watch the Opening Ceremony


Masa AT post this entry, Malaysia masih belum meraih sebarang pingat. Hanya badminton yang memberikan saingan hebat.  Let's pray for them. Bring the spirit MALAYSIA BOLEH!!!!!!

sources : OLIMPIK2012


A.d.i.o.s

Comments

Popular posts from this blog

Si Hijau ku merajuk lagi!!!! - masalah hon & minyak hitam terlebih

Mencari Ramli Musim Ke-5 Kini Bermula!