Tuesday, August 21, 2012

Cerita Raya 2012

Assalamualaikum.. How are you bloggers out there? How's your Aidilfitri?

Lebih kurang seminggu jugak tak update blog nih walhal bukannya busy bebenor pun.. eh busy la.. busy siapkan assignment.. ... Raya, raya jugak, kojo yang penting kena gak buek.. tapi kan AT raso tonang lak buat assignment time cuti rayo gini.. tak tahu la napo.. heheh

Cerita raya AT.. xder apa yang menarik pun.. Raya pertama, selepas solat Aidilfitri, famili AT akan sarapan bersama.. Tahun ni, adik AT beraya dgn keluarga mertua.. jadi kurang sorang.. yg jadi meriahnya bila anak-anak angkat mak,  diajak sarapan bersama.. alah, rumah sebelah menyebelah jer.. Dah macam famili besar kitorang ni.. KECOH!! Selepas sarapan, adab bermaaf-maafan dimulakan... Selalunya ayah ada bagi duit raya pada AT walaupun AT dah bekerja tapi tahun ni, giliran AT bagi duit raya pada ayah, mak adik2.. Selepas bersalaman, kitorang gerak ke Tanah Perkuburan Dusun Nanding untuk ziarah pusara Allahyarhamah nenda AT, mak angkat AT, adik angkat AT.. Habis ziarah, AT dan famili terus beraya ke rumah atuk angkat.. Tak jauh pun rumahnya sebab 1 lorong dgn rumah AT..

Aidilfitri tahun ni, nak kata meriah, yer jugak.. Sebabnya AT dah ada ahli keluarga baru.. bukan main si kecil ni bergaya dgn baju raya dia.. Tahu ajer bila orang halakan camera pada dia.. geram.. rasa nak gigit jer pipi tuh..


Mungkin entry ni boring sebab xder gambo berkaitan tapi terus terang AT cakap, AT sendiri pun tak tau ngaper AT tak snap gambor raya.. nak kata MALAS, tak jugak, nak kata handphone tak canggih, memang tak canggih ponnn.. hahahahhhh.. entahla..

Apa2 pun ceria beb.. Selamat Hari Raya Aidilfitri..


A.d.i.o.s

p/s : khamis ni dah keje lorrr... sorang plak tu.. adehhh..


No comments:

Post a Comment

TQ sebab sudi tinggalkan komen.
Kawan2 memang terbaik..
♥^_^♥