Friday, May 04, 2012

Event - Majlis Cukur Jambul Nur Syafiah Diyanah

Rasa macam dah lambat sangat nak update pasal majlis ni tapi tak apa lah kan... Blog AT, AT punyer suker la... hehehehhhh....

Majlis cukur jambul, berendoi & aqiqah anak buah AT ini telah diadakan pada 07.04.2012 di kediaman ibubapa AT di Hulu Langat....   itupun kitorang ada terpikir nak buat atau tidak sebab baru jer berapa hari Paklong tinggalkan kami.... Bila maklong kata buat jer, so kitorang on jer la...   majlis start pukul 10 pagi dimulakan dengan marhaban dari grup marhaban mak AT sendiri.....   semua pakai baju pink (yang ala2 pun ader) sebabnya buaian si kecik tu penuh dgn theme pink...   Iza Ismail pun ikut tema jugak.... hehehehh.... cayang la awak sis....

lauk pauk sendirian berhad maknanya MASAK sendiri dgn mak2 di taman AT nih...    no catering-catering... this is what i like the most...   sikap gotong royong masih ada w/pun majlis tak la sebesar mana (tapi ada plak yg ckp, 'memang majlis besar'.. hehehehh)....   kalau dah mak2 yang masak, faham2 sendirilah riuh nya macam mana..... 

Credit to Si Manja Berendoi
cantik tak? Mama dia yang beria-ia nak sewa buaian ni lepas tengok sepupu kitorang buat majlis guna buaian ni.....  apalagi, survey dalam internet arr.... mula2 tu pening gak nak pilih tapi bila AT cakap biar nampak sederhana (sederhana la sangat!!), terus setuju dgn yang ni...

special gift ; untuk geng marhaban mak, marhaban adik ipar & tetamu special yg datang

org yg bertungkus lumus packing special gift ; Cik Anis & Linda (adik AT)

si kenit sewaktu dipakaikan gaun pengantin
 
2 kumpulan marhaban yang mak AT join 'bersatu' dalam majlis ni.



Kelapa muda; bedak sejuk, bunga rampai

Majlis disambung pada sebelah malam selepas Isya'... Masa ni memang ramai dan meriah sampaikan makcik AT yang duduk kat Bangi tu cakap, 'macam majlis bertunang'.... hehehehh.... AT senyum dan aminkan dalam hati.... Mana taknya, siap berkompang bagai.. Masa mula kumpulan marhaban ni start nyanyi tanpa kompang, jiran tetangga yang tengah duduk tu, relax jer... Tapi biler ada lagu kompangnya, semua tetamu bangun... Memang meriah... Layan gambar yang ni dulu yer...
 
kumpulan marhaban adik ipar AT



Kalau ikutkan, memang banyak gambar yang diambil pada hari majlis ni, tapi entah kenapa macam malas jer nak sumbat banyak2 kat sini...  Nanti kalau ada yang nampak menarik AT akan upload lagi..  

Di akhir entry ni...


AT ada gaya jadi photographer tak.......?? heheheehhhhhh


A.d.i.o.s

No comments:

Post a Comment

TQ sebab sudi tinggalkan komen.
Kawan2 memang terbaik..
♥^_^♥