Wednesday, May 30, 2012

Update Event ; Come and Visit Mango Festival 2012 at Menara Kuala Lumpur


If u still remember my previous entry on Mango Festival, here's the update.

Festival extended until 3rd June 2012

Come!!! Bring your family and friends to Menara Kuala Lumpur to enjoy the fresh local fruits during the Mango Festival 2012 @ Menara Kuala Lumpur.

Chill ya!!!!!!


A.d.i.o.s

Monday, May 28, 2012

Super Spontan, 25.05.2012

Akhirnya BERUANG COMEL berjaya bangkit di separuh akhir Super Spontan minggu ni setelah mengalami kekalahan selama 4 minggu berturut-turut.. Mungkin rakan2 ingat AT ni peminat fanatik BC kan...??? nak kata fanatik tu, tak jugak TAPI ada jugak la hantar undi sokongan.... hehehehhhhh... Pada episode ni juga, kumpulan Angsa Ganas (AG) dikehendaki menyingkirkan ahli pasukan & ahli pasukan yang tersingkir adalah Nana.

Pada peringkat akhir nanti, tiada lagi pasukan BC mahupun AG.. Mereka akan bersaing secara individual..  AT pasti, ramai yang target antara Johan & Zizan tapi terus terang AT katakan, peserta lain pun tak kurang hebatnya.. Pilihan AT mengikut rank:-

Credit : MURAI


Credit : MURAI

Credit : MURAI


Credit : MURAI


Credit : MURAI


Credit : MURAI


Cara undian pun dah berubah.. kalau dulu
SS3/5/10/20 BC/AG
tapi sekarang ni
SS3/5/10/20 Johan/Zizan/Tauke/Rahim/Suhaimi/Ropi
hantar ke 32888

contoh ek

JOHAN
SMS: Taip SSJOHAN atau SS<3/5/10>JOHAN untuk (3/5/10 undian) ke 32888.
Contoh : SS10 JOHAN KE 32888
Untuk 20 undian: Taip SS20JOHAN ke 32888.



Waaahhhh... saper la agaknya yang bakal membolot hadiah wang tunai RM100,000 dan kereta Toyota Camry.. Jangan lupa saksikan Final Super Spontan yang akan bersiaran secara langsung di Astro Warna, channel 132 & saluran Astro Mustika HD (saper yang ada Astro Beyond la) di channel 134 pada hari Jumaat, 01 Jun 2012 jam 10.00 malam..

Tunjukkan sokongan anda kepada SUPER SPONTAN!!!!!!!!!



A.d.i.o.s

Thursday, May 24, 2012

Event : Come and Visit Mango Festival 2012 at Menara Kuala Lumpur

Menara Kuala Lumpur in collaboration with the Federal Agriculture Marketing Authority (FAMA) will be organizing the Mango Festival @ Menara Kuala Lumpur from 25 until 27 May 2012 at 1Malaysia Cultural Village, Menara Kuala Lumpur.

The festival will be held from 10.00 am to 6.00 pm and admission is FREE for all visitors.

The main objective in organizing this Mango Festival 2012 @ Menara Kuala Lumpur is to increase and expand the market demand during mango season from May to June especially in Klang Valley. This festival is in line with government’s effort to promote ‘Eat Local Fruit Campaign’.

There are few different varieties of mango at Mango Festival 2012 @ Menara Kuala Lumpur such as Chokanan, Maha, Harumanis, Perlis Sunshine or as known as Sala, Masmadu, Waterlilly and Lemak Manis. Apart from that, all visitors also can buy locally made mango products such as juices, pickles, ice-cream, vacuum fried mango and this festival also participated by KopieSatu who will sell a variety of coffee to coffee lovers.

There are several of activities have been planned, such as local’s cooking demonstration, puzzle competition, quizzes and an appearance from mango mascot to hype up the event.

Bring your family and friends to Menara Kuala Lumpur to enjoy the fresh local fruits during the Mango Festival 2012 @ Menara Kuala Lumpur.

For more information, please call 03-2020 5499 or 03-2020 5444 or visit Menara Kuala Lumpur official website at http://www.menarakl.com.my/ OR ‘like’ our official Facebook fan page at www.facebook.com/officialmenarakl.

Wednesday, May 23, 2012

Event : Everyone Connects at Aeon AU2 Setiawangsa, Kuala Lumpur





TM Presents Everyone Connects continues its journey at AEON AU2 Setiawangsa on the 25 – 27 May 2012.

This event will feature plenty of exciting activities catered to various age groups . The younger customers will be entertained by a Clown & Magician and will also get a chance to participate in a colouring competition called “EC Color Your World”. This colouring competition will be made available on Saturday and Sunday morning. The registration for this competition will be as early as 10.00 am when the mall opens. The crowd will be treated with popcorn giveaway.

The teenage crowd on the other hand will be able to participate in a FIFA PS3 Game called “iTalk FIFA PS3 Game” with no charges at all. For “iTalk Guitar Heroes”, the winner will win an exclusive guitar. As part of TM’s Loyalty Programme, a birthday celebration will also be held to celebrate TM Loyalty Customers on Sunday, 27 May 2012 at 2.30 pm. The crowd will be entertained by special performances by “Blazin Squad”, only brought to Setiawangsa customers.

TM Presents Everyone Connects will also carry promotions for TM’s producst and services where plenty of exclusive premium items will be given away with the purchase or subscription of selected TM products. For any subscription of Broadband or UniFi, customers are entitled to enter the “EC Spin & Win” and stand a chance to win prizes worth RM3,000!

So come on down with your family & friends and join the fun with TM Presents Everyone Connects this week at AEON AU2 Setiawangsa.

See you there!!

A.d.i.o.s

Himpunan Kata Kata Ustaz Azhar Idrus - Jodoh



Renung-renungkan... Selamat Beramal...

A.d.i.o.s

Tuesday, May 22, 2012

My favourite song - Tentang Rasa by Astrid



********************

Aku tersesat
Menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Ijinkan ku lepas penatku
‘tuk sejenak lelap di bahumu

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti
selamanya

Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Ku titipkan cahaya terang
Tak padam di dera goda dan masa

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti
selamanya

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti
selamanya

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti
selamanya

********************

perlukah aku terus menanti sedangkan dia telah bersedia 'melepaskanku'??

Ya Allah, tunjukkanlah jalan, suluhkanlah cahaya terang agar aku mampu membuat keputusan akan hubungan ini.

Saturday, May 19, 2012

Karoot Komedia di Astro Warna

Rasa macam lambat sangat nak update pasal tv show ni.  Dah bersiaran dekat 2 bulan rasanya.  Hehehehhh
Karoot Komedia merupakan sebuah rancangan komedi muzikal yang menggabungkan elemen muzik, lakonan sketsa dengan topik-topik menarik yang akan dilakonkan secara spontan oleh pelawak terkenal Malaysia. Dihoskan oleh Sabri Yunus dan geng dikir barat Karoot Komedia. Komedi muzikal ini ditunjangi oleh Johan Raja Lawak, Ebby Yus, Jihan Raja Lawak, Yus Raja Lawak dan Jep Sepahtu.  Para pelakon residen akan ditentukan watak mereka oleh penonton yang hadir dan mereka juga tidak diberi skrip serta dialog.  Namun, sebelum program dirakam, mereka akan diberitahu secara ringkas tentang jalan cerita yang akan dipilih kelak.  Konsep spontan itulah yang AT rasa sememangnya menggamatkan suasana


Rancangan komedi muzikal ni yang sesuai ditonton seisi keluarga. Bersiaran setiap hari Khamis jam 10 malam tetapi kalau tak salah AT, bermula 24 may 2012 ni, rancangan ni akan ke udara pukul 9.30 malam dengan menampilkan 2 episod sekaligus. Nanti ada pulak siaran Karoot Komedia X.. Mungkin lagi happening kot...

Enjoy the show ya..

A.d.i.o.s

Thursday, May 17, 2012

Bila

Telemovie : Hilangnya Doa Seorang Ibu

Asal malam jer macam biasalah, ayah AT yang pegang remote control.. Kalau nak tengok favourite siri tu memang tak dapat nak tolong... Ayah plak dok tekan2 tukar channel, pening AT... Tapi entah macam mana, ayah tukar channel TV9, lepas tu dia tak tukar2 channel.. Rupa2nya ada telemovie... AT plak tengah gosok baju kat ruang tamu, sambil gosok baju layan arr citer sampaikan terlajak masa nak amik adik balik dari tusyen..


Drama ini mengisahkan Laila a.k.a Angah (lakonan Lisdawati) boleh dijadikan idola bagi muslimah moden kerana berjaya menjadi usahawan dengan usaha sendiri. Namun walaupun seorang yang alim, bertudung dan tidak meninggalkan solat, Laila hilang hormat pada keluarganya sendiri kerana lebih berjaya dan kaya dari yang lain. Sedar bahawa doa ibu amat mustajab, Laila sering minta ibunya, Zubaidah doakannya. Dalam pada itu, dia sering mengutuk dan memaki Along (lakonan Zamarulhisham) dan Adik (lakonan Sharifah Anis) yang kesempitan hidup sebagai tak cuba berusaha seperti diaSegala-galanya bermula apabila ibunya mendapat peluang untuk menunaikan umrah di Tanah Suci. Kerana kata-kata kesat yang Angah keluarkan, Along dan Adik sering terasa hati.. Satu hari Along ke pejabat Angah untuk meminta bantuan kewangan kerana isteri Along mempunyai komplikasi untuk melahirkan anaknya.. Angah, tanpa menghiraukan perasaan Along, 'menghina' Along semahu hatinya. Duit diberi tapi dgn cara yang kasar... Selepas Along beredar, Allah Maha Berkuasa dan Laila secara tiba2 diserang strok/lumpuh separuh badan dan mulut membengkak..  Along dan Adik sentiasa di sisi menjaga Angah..  Dengan kuasa Allah S.W.T, ketika Along dan Adik menghitung hari menunggu kepulangan ibu tercinta, ibunya telah hadir menemui Angah dan memohon kpd Allah S.W.T utk mengampunkan dosa Angah sambil menyapu air ke muka Angah sedangkan dalam masa yang sama Along, Adik & suami Angah menerima berita yang ibu mereka telah kembali ke rahmatullah.. Bengkak di mulut hilang dan Angah menjerit memanggil ibunya.. Along, Adik & suami Angah (lakonan Roy Azman) terus ke bilik dan rasa bersyukur apabila melihat Angah telah kembali pulih... Dalam masa yang sama, Angah memohon kemaafan dari suaminya, dari Along, Adik dan terus  bertanyakan ibunya. Dengan rasa sedih, suami Angah memberitahu yang ibu mereka telah pergi tak kembali..


SUBHANALLAH... Cerita yang memang terkesan di hati.. Keluar pulak lagu Kasihnya Ibu nyanyian Sharifah Aini, lagila terasa hati AT... Jagalah pertuturan, jangan suka menghina, memaki, riak, dan merendahkan orang lain... Hari ini mungkin kita di atas, esok lusa, Allah Lebih Mengetahuinya.. Nasihat adalah untuk diri sendiri juga..


p/s : leka tengok ni sampai terlupa SHOWDOWN 2012 TOP 11... Siapa yang tersingkir arrr?


A.d.i.o.s

Wednesday, May 16, 2012

Selamat Hari Guru



Saidina Ali r.a. pernah berkata: "Jadilah orang yang mencurahkan ilmu, atau orang yang menuntut ilmu, atau orang yang suka mendengar ilmu, atau orang yang cintakan ilmu, dan jangan kamu jadi golongan yang kelima, maka kamu akan binasa."


:::::: tarikh Hari Guru Sedunia yang telah diiktiraf oleh UNESCO adalah pada 05 October sejak 1994 tetapi Malaysia menyambut Hari Guru pada 16 May. Tarikh ini dipilih kerana pada haribulan yang sama dalam tahun 1956 Majlis Undang-Undang Persekutuan Tanah Melayu (Federal Legislative Council) telah menerima cadangan-cadangan Laporan Jawatankuasa Pelajaran (Report of the Education Committee) sebagai dasar pelajaran bagi negara kita ::::::


Terkenang dan rindukan cikgu2 yang telah mendidik AT...
Terima kasih cikgu!!!


A.d.i.o.s

Mungkinkah








Insya Allah



Event : World Telecommunication Day Celebration at Menara Kuala Lumpur



Menara Kuala Lumpur in collaboration with Muzium Telekom and Majlis Belia Malaysia will be organizing various activities in conjunction with World Telecommunication Day on Saturday,  19 May 2012.

Among the activities to be held are Battle of the Band, Urban Youth Carnival, Special
Appearance by DJ Chuckie and DJ Hard Sham and lots of other fun activities.

This event will start from 10.00 am to 10.00 pm and the entrance is FREE.Menara Kuala Lumpur will be offering a special promotion for Mykad Holders to visit our Observation Deck, RM20 for adult and RM15 for children.

Therefore, bring along your family and friends to Menara Kuala Lumpur for a memorable experience.

For more information, please call 03-2072 1219 or 03-2020 5444 and visit www.menarakl.com.my
and Official Menara Kuala Lumpur Facebook at www.facebook.com/officialmenarakl



Have a great fun!!!



A.d.i.o.s

Tuesday, May 15, 2012

My favourite movie - E.T ; The Extra-Terrestrial

Semalam, pukul 7.30 malam, saluran Disney Channel, 615 Astro, ada keluar cerita E.T... Sebenarnya dah beberapa kali keluar kat Disney Channel ni tapi entah kenapa AT tak pernah jemu tonton this movie... Dah lebih 20 tahun movie ni tapi AT still suka tengok.. 

sedikit sinopsis about this movie;-

E.T. the Extra-Terrestrial (often referred to simply as E.T.) is a 1982 American science fiction film co-produced and directed by Steven Spielberg, written by Melissa Mathison and starring Henry Thomas, Dee Wallace, Robert MacNaughton, Drew Barrymore, and Peter Coyote. It tells the story of Elliott (played by Thomas), a lonely boy who befriends an extraterrestrial, dubbed "E.T.", who is stranded on Earth. Elliott and his siblings help the extraterrestrial return home while attempting to keep it hidden from their mother and the government.

The concept for E.T. was based on an imaginary friend Spielberg created after his parents' divorce in 1960. In 1980, Spielberg met Mathison and developed a new story from the stalled science fiction/horror film project Night Skies. The film was shot from September to December 1981 in California on a budget of US$10.5 million. Unlike most motion pictures, the film was shot in roughly chronological order, to facilitate convincing emotional performances from the young cast.

Released by Universal Pictures, E.T. was a blockbuster, surpassing Star Wars to become the highest-grossing film of all time, a record it held for ten years. Critics acclaimed it as a timeless story of friendship, and it ranks as the greatest science fiction film ever made in a Rotten Tomatoes survey. The film was rereleased in 1985, and then again in 2002 to celebrate the film's 20th anniversary, with altered shots and additional scenes.
 
info : WIKIPEDIA





do you still remember this little kids..??
She is Drew Barrymore and now she's hot Angles...



I'll be right here........



walaupun dah berulang kali tengok this movie, bila tiba part sedih, AT still sebak.... punyalah kuat penangan movie ni kan... Ouchhhhhh...



A.d.i.o.s

Friday, May 11, 2012

Thursday, May 10, 2012

Live Show - Showdown 2012 - Week 2

Date : 02 May 2012
Time : 9.30pm
Place : KL Live

Theme : 90's

AT frust sebab tak dapat layan SD malam tadi.... berebut remote control.... huwaaaaaaaaaaaa.... yang AT tau, malam tadi ada penyingkiran... Crew yang telah disingkirkan malam tadi adalah SYKO BREAKERZ


it's ok guys.... jadikan ini 1 pengalaman ok... 

Wednesday, May 09, 2012

Makan dan Minum


renung-renungkan....
selamat beramal....


Tuesday, May 08, 2012

Event : Wellness, Spa and Beauty Fair at Menara KL





Menara Kuala Lumpur in collaboration with Dirich Vision Sdn. Bhd. will be organizing Wellness, SPA and Beauty Fair at 1Malaysia Cultural Village, Menara Kuala Lumpur. This inaugural event is held from 8 until 12 May 2012.

The main objective in organizing the Wellness, SPA and Beauty Fair is to encourage and remind people to stay fit and healthy and to discover and feel one's beauty secrets. Furthermore, it is also a platform for 25 SME entrepreneurs to exhibit and sell their products, recruit distributors and expand their target audience.

A variety of activities waiting for the visitors such as can gain more knowledge on health and wellness from interesting lectures and workshops on fitness and beauty, free make up workshop, health and beauty consultations, free consultations/clinics by health practitioners and beauty experts, herbal/organic and beauty product presentations and trade show featuring on wide array of health, organic, beauty and cosmetics products, natural food and drinks.

This event will start from 10.00 am until 6.00 pm and admission is FREE to all visitors.

Bring your family and friends Menara Kuala Lumpur to increase awareness about wellness and health.

For more information, please call 03-2020 5499 or 03-2020 5444 or visit Menara Kuala Lumpur official website at www.menarakl.com.my or ‘like’ our official Facebook fan page at Menara Kuala Lumpur (KL Tower Official)












A.d.i.o.s ^_^

Monday, May 07, 2012

Event : KL Tower International Day Night Towerthon Challenge 2012




Menara Kuala Lumpur is organising for the 11the year, the “KL TOWER INTERNATIONAL DAY NIGHT TOWERTHON CHALLENGE 2012”, which will take place on Saturday, 19 May 2012.

Win prizes worth RM100, 000 when you take up the challenge to run approximately one kilometer uphill before climbing 2,058 steps to reach Mega View (TH03) at 288 meter above ground level.

Various categories in the KL Tower International Day Night Towerthon Challenge 2012 are :-

1. Men Open (18 - 39 years)
2. Men Junior Veteran (40 - 49 years)
3. Men Senior Veteran (50 - 59 years)
4. Women Open (18 - 34 years)
5. Women Veteran (35 years and above)
6. Boys Junior (13 - 17 years)
7. Girls Junior (13 - 17 years)
8. Telekom Malaysia Staff (Men) (18 years and above)
9. Telekom Malaysia Staff (Women) (18 years and above)
10. Disable (18 years and above)

Registration forms can be obtained at Menara Kuala Lumpur, Muzium Telekom or downloaded from http://www.menarakl.com.my/  or  http://www.facebook.com/officialmenarakl  

Participants can also register online at http://www.themarathonshop.com.my/events/towerthonrun2012/

The closing date for the entries is on 10 May 2012 at 6.00 pm or when 3, 555 participants achieved or whichever comes first. The Trial Run will be held on 16 May 2012 starting from 10.00 am until 6.00 pm.

For more information, please call 03-2072 1219 or 03-2020 5444 and visit http://www.menarakl.com.my/


A.d.i.o.s




p/s : sorry for late update!!!! chill ya ^_^

Saturday, May 05, 2012

ERA kembali di tangga PERTAMA

Wow!!!
ERA fm is back on TOP!!


macam mana AT boleh terlambat tau pasal ni ha....
busy bebenor gamaknya padahal tiap2 pagi dengar JOHARA....
minggu ni JOHARA takder...
produser kasi cuti kot sebab
JOHARA pagi ERA telah memikat 2.56 juta pendengar seminggu..

Keputusan Pengukuran Pendengar Radio oleh Nielsen, Liputan 1, 2012

apa2pun...

TAHNIAH ERA fm!!!!!!



A.d.i.o.s

Live Show - Showdown 2012 - Week 1

Date : 02 May 2012
Time : 9.30pm
Place : KL Live

Live Show minggu pertama yang dinantikan oleh peminat Showdown 2012.. Tak banyak sangat komen untuk minggu pertama ni sebab secara keseluruhannya, semua persembahan crew memang bagus...  Crew yang mencuri perhatian AT the most adalah INVERSION ngan PROJECT ELEMENTZ..

Tapi disebabkan rancangan ni melibatkan 100% undian, ada jugak crew yang kena BATTLE... Tak ingat la pulak siapa yang kena BATTLE tapi yang AT tau, TIADA PENYINGKIRAN pada minggu ini... Minggu depan tema adalah 90's..... Ermmm, mesti best!!!!!

VOTE FOR YOUR FAVOURITE CREW!!!





A.d.i.o.s


p/s : lambat bebenor updatenya!!! sorry... hehehehehhh

Friday, May 04, 2012

Event - Majlis Cukur Jambul Nur Syafiah Diyanah

Rasa macam dah lambat sangat nak update pasal majlis ni tapi tak apa lah kan... Blog AT, AT punyer suker la... hehehehhhh....

Majlis cukur jambul, berendoi & aqiqah anak buah AT ini telah diadakan pada 07.04.2012 di kediaman ibubapa AT di Hulu Langat....   itupun kitorang ada terpikir nak buat atau tidak sebab baru jer berapa hari Paklong tinggalkan kami.... Bila maklong kata buat jer, so kitorang on jer la...   majlis start pukul 10 pagi dimulakan dengan marhaban dari grup marhaban mak AT sendiri.....   semua pakai baju pink (yang ala2 pun ader) sebabnya buaian si kecik tu penuh dgn theme pink...   Iza Ismail pun ikut tema jugak.... hehehehh.... cayang la awak sis....

lauk pauk sendirian berhad maknanya MASAK sendiri dgn mak2 di taman AT nih...    no catering-catering... this is what i like the most...   sikap gotong royong masih ada w/pun majlis tak la sebesar mana (tapi ada plak yg ckp, 'memang majlis besar'.. hehehehh)....   kalau dah mak2 yang masak, faham2 sendirilah riuh nya macam mana..... 

Credit to Si Manja Berendoi
cantik tak? Mama dia yang beria-ia nak sewa buaian ni lepas tengok sepupu kitorang buat majlis guna buaian ni.....  apalagi, survey dalam internet arr.... mula2 tu pening gak nak pilih tapi bila AT cakap biar nampak sederhana (sederhana la sangat!!), terus setuju dgn yang ni...

special gift ; untuk geng marhaban mak, marhaban adik ipar & tetamu special yg datang

org yg bertungkus lumus packing special gift ; Cik Anis & Linda (adik AT)

si kenit sewaktu dipakaikan gaun pengantin
 
2 kumpulan marhaban yang mak AT join 'bersatu' dalam majlis ni.



Kelapa muda; bedak sejuk, bunga rampai

Majlis disambung pada sebelah malam selepas Isya'... Masa ni memang ramai dan meriah sampaikan makcik AT yang duduk kat Bangi tu cakap, 'macam majlis bertunang'.... hehehehh.... AT senyum dan aminkan dalam hati.... Mana taknya, siap berkompang bagai.. Masa mula kumpulan marhaban ni start nyanyi tanpa kompang, jiran tetangga yang tengah duduk tu, relax jer... Tapi biler ada lagu kompangnya, semua tetamu bangun... Memang meriah... Layan gambar yang ni dulu yer...
 
kumpulan marhaban adik ipar AT



Kalau ikutkan, memang banyak gambar yang diambil pada hari majlis ni, tapi entah kenapa macam malas jer nak sumbat banyak2 kat sini...  Nanti kalau ada yang nampak menarik AT akan upload lagi..  

Di akhir entry ni...


AT ada gaya jadi photographer tak.......?? heheheehhhhhh


A.d.i.o.s

Wednesday, May 02, 2012