Posts

Showing posts from April, 2012

Event - Kejohanan Silat Kebangsaan Ke-16

Image
Thank You Bernama for sharing... ^_^

A.d.i.o.s

Showdown 2012 - 25 April 2012 - Top 12

Image
Wednesday, 930 pm - 11 pm

Ini merupakan pusingan Meltdown yang bakal menentukan Top 12 crew yang bakal bersaing tiap-tiap minggu bermula 03 May 2012. Presenting to you,

TOP 12 SHOWDOWN 2012






vote for your favourite crew



A.d.i.o.s

Makan & Minum - Mee Udang Mak Jah, Kuala Sepetang

Image
Betul ker sampai ke Perak semata-mata nak makan tengah hari? hehehehh... takdelah..   AT pergi kat cawangan dia la...  Hari ni makan tengah hari di Restoran Mak Jah cawangan Wangsa Maju. Ala, yang dekat dengan Wangsa Walk tu... (kalau tau la) hehehehehhh.... AT gi berempat dengan Iza Shanaz, Kak Wan & bos AT..  

Specialitiesnya adalah Mee Udang.  Kalau ikutkan memang nak try, tapi sebab perut ni jenis yang payah sikit nak terima selain NASI untuk makan tengah hari, AT order la Nasi Goreng Special... Kak Wan order Kue Teow Special, Iza Shanaz ngan bos AT order Mee Udang Special...  Specialnya sebab bahan penting dalam menu dia ni adalah UDANG... Memang fresh... Nyumnyum....





Pada AT, nasi goreng dia mcm kering skit tapi sebab dia beri kuah mee udang tu, baru terasa 'mari' sikit nak makan.. Untuk minuman plak, kitorang order Sirap Laici, Epal, Mangga & Fresh Orange..



Mintak maaf la yer kalau kualiti gambar kurang memuaskan & tak banyak pulak gambar yang na…

Duit! Duit!

Image


Kembara cakap;-   Zaman ini zaman duit   Tak ada duit diri tersepit   Tapi jangan jadi hamba duit   Nanti musnah diri sendiri
Black Dog Bone plak cakap;-   Tetapi hendaklah kau beringat-ingat   Belanja jangan boros   Bila duit kehabisan   Engkau juga yang susah
Aboi cerita;-   Kepala pening-pening saku tak de isi   Kalau mahu duit belajar cari sendiri   Bila sudah besar baru engkau tahu   Berapa punya susah cari makan sendiri
One Buck Short bagitau;- Carilah duit Manalah duit Buatlah duit Ku ada duit

p/s ; kenapa AT citer pasal duit arr? SAJA JER!!!!!! heheheheheehhehhhhh

A.d.i.o.s

Super Spontan - 20.04.2012

Image
Minggu ke-4 menyaksikan Shahrol disingkirkan daripada meneruskan cabaran dalam SS...  

5 permainan dipertandingkan pada minggu ini bermula dengan permainan Beku (Freeze)...   AT cukup suka bila JOZAN bertemu...   penonton kat studio pun bersorak bila sesama diorang beraksi...   ternyata AURA JOZAN memang kuat....

Permainan kedua - Skrip Rabak dan Pelakon Lelaki TV Popular ABPBH, Fizz Fairuz telah tampil sebagai artis undangan. Time ni AT suka bila Fizz Fairuz secara spontan tiru aksi berjalan Zizan....   Terbaik!!
Permainan ketiga dinamakan Keluar Masuk. Yang ni kalau tak peka dgn ayat yang dikatakan, memang jadi pening....   AT pun jadi pening sekejap... tapi memang best!!

Permainan keempat ialah Pemandu Pelancong - time ni AT geram ngan Beruang Comel.... bukan apa, Sathiya a.k.a Babyface dah sebut dgn betul apa yang rakan2 dia tanyakan tapi at the end, aduss.... sayang arr... Suhaimi - Angsa Ganas plak memang belasah jer merapu tapi at the end, jawapan dia tepat...

Permainan terak…

Showdown 2012 - 18 April 2012

adoi!!!!!!!!!!!!!!!

terlepas lagi!!!!!!!!!!!!!!!!

saper tengok SD semalam??

semalam episode / pusingan MELTDOWN ker??

crew mana yang menyerlah semalam??


A.d.i.o.s

Super Spontan - Astro Warna

Image
Siaran minggu lepas (14.04.2012) dah masuk minggu ke-3.... Ada 2 grup dalam SS nih...
Angsa Ganas & Beruang Comel
Angsa Ganas terdiri daripada ;-

Pengurus Pasukan : Rashid Salleh
Zizan Tauke Nana (sepatutnya Daphne Iking tapi beliau tarik diri di saat akhir) Suhaimi Riezman Zahid
Rahim R2

Beruang Comel pula terdiri daripada;

Pengurus Pasukan : Reza Zainal
Johan Yasmin Hani Cat Farish Bell Ngasri Ropie Sathiya a.k.a Babyface Shahrul Shiro
Boleh tahan gak la rancangan ni...  format pemenang kali ni adalah berdasarkan kepada undian penonton...   asalnya dari rancangan Spontan cuma bezanya, kumpulan yang menang pd minggu tersebut akan serahkan wang kemenangan RM 5000 ke badan kebajikan yang terpilih...   bagusla macam tu...  sambil berhibur, buat kebajikan...........
Minggu pertama  Angsa Ganas menang,
minggu ke-2 Beruang Comel plak menang
minggu lepas (3), Angsa Ganas menang....

minggu ke 3 menyaksikan Zahid telah tersingkir dari game ni... adusss..... kalau ikutkan, minggu ke-2, Shahrul Shiro te…

RM Berwajah Baru

Image


Wang kertas siri baru ni akan diedarkan mulai 16 Julai 2012....  kalau tak salah AT, since Disember 2011 lagi perkara ni dimaklumkan.... rasa macam excited pulak nak tengok wang kertas RM 20.... AT masih simpan versi lama.... dulu dalam tabung.... tapi skang ni duk dalam album...

Kepada vendor & pihak berkaitan yang mempunyai pertanyaan lanjut, boleh hubungi talian BNMLINK di 1-300-88-5465 atau hantar email ke ncs@bnm.gov.my


###### wang kertas RM2 pun AT masih simpan tapi kenapa RM2 tak der dalam siri baru ni arrrrr?


A.d.i.o.s

Showdown 2012

Image
What!!!!!???? SD 2012 dah 2 episode????? macam mana AT bleh terlepas arr... hikhikhik ^_^

entah kenapa malam tadi tetiba nak review channel 8TV, skali program SD2012...  terus tukar channel...  rupa2nya dah  pusingan Battle...   apa yg AT tengok semalam, crew2 yang dipilih adalah melalui ujibakat secara online...   bagusla tu...   kira macam peringkat saringan la...   juri still sama, Joe Flizzow & Mapple Loo...
semalam dah ada 24 crew (klau tak salah AT la) yg layak ke pusingan Meltdown...   ini merupakan pusingan terakhir sebelum mereka layak utk berentap setiap minggu secara langsung...   apa yg AT perasan semalam, ada jugak la nama2 crew yg AT pernah dgr sebelum ni masuk bertanding semula..   antaranya EGS Monster.. memang tak putus asa diorang nih...   antara crew yang dah mula memberi saingan adalah HiFive, Inversion & nama yang memang AT suker, HMC Junior..   HMC tuh!!!! semalam jugakla terperasan Chris dari ECX..   rindu la kat cerw dia nih!!!!! (alamak, terlebih sudah!!…

Event : Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011

Image
Tarikh : 08.04.2012
Hari : Ahad
Waktu : 9 malam, TV3
Tempat : Arena of Stars, Genting Highland.

tahun ni dah masuk 25 tahun ABPBH diadakan....  anugerah ini adalah berdasarkan kepada undian dari peminat semata-mata...  maknanya, peminat adalah juri bagi setiap kategori (apa ayat AT nih).. hehehehhh
Senarai Pemenang ABPBH 2011 (tak ikut susunan anugerah malam tu)
Artis Berkumpulan / Duo Popular - Sheila Hamzah, Ning Baizura dan Jacklyn Victor.
Artis Baru Wanita Popular - Tasha Shilla
Artis Baru Lelaki Popular - Johan Ariff As’ari (Botak)
Penyampai Radio Lelaki Popular - Faizal Ismail
Penyampai Radio Wanita Popular - Farah Fauzana
Pengacara TV Lelaki Popular - Zizan Raja Lawak
Pengacara TV Wanita Popular - Farah Fauzana
Pelakon TV Lelaki Popular - Fizz Fairuz
Pelakon TV Wanita Popular - Fasha Sandha
Artis Komedi Lelaki Popular - Johan Raja Lawak
Artis Komedi Wanita Popular - Didie Alias
Penyanyi Lelaki Popular - Hafiz AF7
Penyanyi Wanita Popular - Yuna
Pelakon Filem Lelaki Popular - Aar…

Al-Fatihah buat Pak Long Basri....

Image
AT telah dikejutkan dengan berita pemergian paklong tersayang, Basri Baba yg telah menghembuskan nafasnya yg terakhir di rumah makteh AT di Melaka pada 03.04.2012.. Sayang AT padanya seperti sayang AT kepada seorang ayah... AT memang suka mengusik arwah yg kadang2 melatah.... Memang AT akan rindukan dia selepas ni.... Semoga paklong tenang disana bersama dikalangan mereka2 yang tinggi darjatnya....

Al Fatihah
::::: AT yakin emak AT akan ingat sepanjang hayat sebab tarikh ni merupakan tarikh kelahiran mak AT :::::

My favourite song - Aku Masih Disini by XPDC

Image
Lenaku di buai bayangan seribu bintang Kasih tertumpah di bingkai awan Demi kemilau sang mentari Yang tak bisa mengerti
Biar ku titipkan keperihan pelayaran Hingga terdaya ku melafazkan Salju sebening kasihku Kepadamu oh kekasih
Inginku buktikan keyakinan dalam diri Ku punya jiwa nan suci Untuk ku miliki sepenuhnya nirwanaku
Oh Pedihnya Terpanah arjunamu Terbelenggu aku di dalam menunggu Bergelora rintihan asmaramu Di pelantar rindu yang menghempas Namun kerana tulusmu Masih mampu ku berdiri Demi Naluri yang sama Kita masih di sini
Inginku buktikan keyakinan dalam diri Ku punya jiwa nan suci Untuk ku miliki sepenuhnya nirwanaku Demi kasih dan cinta ku Aku masih di sini

A.d.i.o.s