Monday, April 30, 2012

Saturday, April 28, 2012

Showdown 2012 - 25 April 2012 - Top 12

Wednesday, 930 pm - 11 pm

Ini merupakan pusingan Meltdown yang bakal menentukan Top 12 crew yang bakal bersaing tiap-tiap minggu bermula 03 May 2012. Presenting to you,

TOP 12 SHOWDOWN 2012











A.d.i.o.s

Thursday, April 26, 2012

Makan & Minum - Mee Udang Mak Jah, Kuala Sepetang



Betul ker sampai ke Perak semata-mata nak makan tengah hari? hehehehh... takdelah..   AT pergi kat cawangan dia la...  Hari ni makan tengah hari di Restoran Mak Jah cawangan Wangsa Maju. Ala, yang dekat dengan Wangsa Walk tu... (kalau tau la) hehehehehhh.... AT gi berempat dengan Iza Shanaz, Kak Wan & bos AT..  


Specialitiesnya adalah Mee Udang.  Kalau ikutkan memang nak try, tapi sebab perut ni jenis yang payah sikit nak terima selain NASI untuk makan tengah hari, AT order la Nasi Goreng Special... Kak Wan order Kue Teow Special, Iza Shanaz ngan bos AT order Mee Udang Special...  Specialnya sebab bahan penting dalam menu dia ni adalah UDANG... Memang fresh... Nyumnyum....

Kak Wan ngan Iza Shanaz tengah pilih menu

besar2 udang nya...

inilah Kak Wan...dia  x perasan AT snap gambar dia tuh.. hehehehh

inilah boss AT....

Nasi Goreng Special... dalam sampan letaknya...
 penat mendayung nak cari Udang.. hikhik

Pada AT, nasi goreng dia mcm kering skit tapi sebab dia beri kuah mee udang tu, baru terasa 'mari' sikit nak makan.. Untuk minuman plak, kitorang order Sirap Laici, Epal, Mangga & Fresh Orange..


tinggal kulit jer..

candid lagi
Mintak maaf la yer kalau kualiti gambar kurang memuaskan & tak banyak pulak gambar yang nak dipaparkan..  Almaklumlah, handphone cikai jer... (tapi dah berangan nak tukar baru nih).... Balik jer ofis, kepala berat, mata pun berat...  apa dia? Ngantok arrr...    Setiap kali kenyang mesti macam tu...   ish ish ish...  Mengada-ngada lah AT nih..... ^_^  


A.d.i.o.s

Tuesday, April 24, 2012

Duit! Duit!


credit picture to Google

Kembara cakap;-
  Zaman ini zaman duit
  Tak ada duit diri tersepit
  Tapi jangan jadi hamba duit
  Nanti musnah diri sendiri

Black Dog Bone plak cakap;-
  Tetapi hendaklah kau beringat-ingat
  Belanja jangan boros
  Bila duit kehabisan
  Engkau juga yang susah

Aboi cerita;-
  Kepala pening-pening saku tak de isi
  Kalau mahu duit belajar cari sendiri
  Bila sudah besar baru engkau tahu
  Berapa punya susah cari makan sendiri

One Buck Short bagitau;-
Carilah duit
Manalah duit
Buatlah duit
Ku ada duit


p/s ; kenapa AT citer pasal duit arr?
SAJA JER!!!!!! heheheheheehhehhhhh


A.d.i.o.s

Monday, April 23, 2012

Super Spontan - 20.04.2012


Minggu ke-4 menyaksikan Shahrol disingkirkan daripada meneruskan cabaran dalam SS...  

5 permainan dipertandingkan pada minggu ini bermula dengan permainan Beku (Freeze)...   AT cukup suka bila JOZAN bertemu...   penonton kat studio pun bersorak bila sesama diorang beraksi...   ternyata AURA JOZAN memang kuat....

Permainan kedua - Skrip Rabak dan Pelakon Lelaki TV Popular ABPBH, Fizz Fairuz telah tampil sebagai artis undangan. Time ni AT suka bila Fizz Fairuz secara spontan tiru aksi berjalan Zizan....   Terbaik!!
Permainan ketiga dinamakan Keluar Masuk. Yang ni kalau tak peka dgn ayat yang dikatakan, memang jadi pening....   AT pun jadi pening sekejap... tapi memang best!!

Permainan keempat ialah Pemandu Pelancong - time ni AT geram ngan Beruang Comel.... bukan apa, Sathiya a.k.a Babyface dah sebut dgn betul apa yang rakan2 dia tanyakan tapi at the end, aduss.... sayang arr... Suhaimi - Angsa Ganas plak memang belasah jer merapu tapi at the end, jawapan dia tepat...

Permainan terakhir ialah Demonstrasi - time ni best sebab masa minggu pertama - angsa ganas diwakili oleh Zizan (tangan), Tauke & Nana....  Peserta yg sama tampil tapi kali ni, Tauke balas dendam kat Zizan.. hahahahahahh!!! memang best... Beruang comel plak tampilkan Cat, Johan ngan Yasmin...   tertungu gak telur kena kat muka Yasmin sebab AT rasa kalau kena, memanag akan jadi riuh studio..

Apa2 pun, game minggu ni memang terbaik dan Berunag Comel tlh menang hasil dari undian penonton...  Memang sengit....  Angsa Ganas dikehendaki mengundi, siapakah yang bakal disingkirkan pada minggu ini.... huhuhhhhh.... siapakah yang bakal disingkirkan itu? Tungguuuuuuuuu..........

Serius AT cakap, untuk minggu ke 4 ni, memang sakit perut dibuatnya....  Lawak giler....  AT dapat bayangkan, kalau di akhir SS ni yang tinggal JOZAN, agak2 macam mana undian dari penonton........ hhmmmmmmmmmmmmmmmmmmm... CONFIRM SENGIT!!!!!!!!!!!!!!


A.d.i.o.s

Thursday, April 19, 2012

Showdown 2012 - 18 April 2012

adoi!!!!!!!!!!!!!!!

terlepas lagi!!!!!!!!!!!!!!!!

saper tengok SD semalam??

semalam episode / pusingan MELTDOWN ker??

crew mana yang menyerlah semalam??


A.d.i.o.s

Monday, April 16, 2012

Super Spontan - Astro Warna


credit pict to Astro

Siaran minggu lepas (14.04.2012) dah masuk minggu ke-3.... Ada 2 grup dalam SS nih...

Angsa Ganas & Beruang Comel

Angsa Ganas terdiri daripada ;-

Pengurus Pasukan : Rashid Salleh
Zizan
Tauke
Nana (sepatutnya Daphne Iking tapi beliau tarik diri di saat akhir)
Suhaimi
Riezman
Zahid
Rahim R2


Beruang Comel pula terdiri daripada;

Pengurus Pasukan : Reza Zainal
Johan
Yasmin Hani
Cat Farish
Bell Ngasri
Ropie
Sathiya a.k.a Babyface
Shahrul Shiro

Boleh tahan gak la rancangan ni...  format pemenang kali ni adalah berdasarkan kepada undian penonton...   asalnya dari rancangan Spontan cuma bezanya, kumpulan yang menang pd minggu tersebut akan serahkan wang kemenangan RM 5000 ke badan kebajikan yang terpilih...   bagusla macam tu...  sambil berhibur, buat kebajikan...........

Minggu pertama  Angsa Ganas menang,
minggu ke-2 Beruang Comel plak menang
minggu lepas (3), Angsa Ganas menang....

minggu ke 3 menyaksikan Zahid telah tersingkir dari game ni... adusss..... kalau ikutkan, minggu ke-2, Shahrul Shiro tersingkir tapi sebab pertama kali disiarkan, maka tiada penyingkiran...

pengadil :
Adibah Noor

tukang sakat (komentator) :
Amir RL

hos rancangan (komentator) :
Kumpulan Boboi
(Afdlin Shauki & Harun Salim Bachik)

Bersiaran pada setiap Jumaat, 10 malam di Astro Warna....
vote your favourite group dalam Super Spontan nih....


credit pict ; Astro



A.d.i.o.s

Friday, April 13, 2012

RM Berwajah Baru


credit pict : Sinar

Wang kertas siri baru ni akan diedarkan mulai 16 Julai 2012.... 
kalau tak salah AT, since Disember 2011 lagi perkara ni dimaklumkan....
rasa macam excited pulak nak tengok wang kertas RM 20....
AT masih simpan versi lama....
dulu dalam tabung....
tapi skang ni duk dalam album...


Kepada vendor & pihak berkaitan yang mempunyai pertanyaan lanjut, boleh hubungi talian BNMLINK di 1-300-88-5465 atau hantar email ke ncs@bnm.gov.my



###### wang kertas RM2 pun AT masih simpan tapi kenapa RM2 tak der dalam siri baru ni arrrrr?



 
A.d.i.o.s

Thursday, April 12, 2012

Showdown 2012

What!!!!!???? SD 2012 dah 2 episode????? macam mana AT bleh terlepas arr... hikhikhik ^_^

entah kenapa malam tadi tetiba nak review channel 8TV, skali program SD2012...  terus tukar channel...  rupa2nya dah  pusingan Battle...   apa yg AT tengok semalam, crew2 yang dipilih adalah melalui ujibakat secara online...   bagusla tu...   kira macam peringkat saringan la...   juri still sama, Joe Flizzow & Mapple Loo...

semalam dah ada 24 crew (klau tak salah AT la) yg layak ke pusingan Meltdown...   ini merupakan pusingan terakhir sebelum mereka layak utk berentap setiap minggu secara langsung...   apa yg AT perasan semalam, ada jugak la nama2 crew yg AT pernah dgr sebelum ni masuk bertanding semula..   antaranya EGS Monster.. memang tak putus asa diorang nih...   antara crew yang dah mula memberi saingan adalah HiFive, Inversion & nama yang memang AT suker, HMC Junior..   HMC tuh!!!! semalam jugakla terperasan Chris dari ECX..   rindu la kat cerw dia nih!!!!! (alamak, terlebih sudah!! heheheh)

for those yang memang suker dgn aksi tari menari nih, jangan lupa untuk saksikan Showdown 2012... Hopefully AT tak missed out all episodes..

pict : credit to SD web


A.d.i.o.s

Monday, April 09, 2012

Event : Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011

Tarikh : 08.04.2012
Hari : Ahad
Waktu : 9 malam, TV3
Tempat : Arena of Stars, Genting Highland.

tahun ni dah masuk 25 tahun ABPBH diadakan....  anugerah ini adalah berdasarkan kepada undian dari peminat semata-mata...  maknanya, peminat adalah juri bagi setiap kategori (apa ayat AT nih).. hehehehhh

Senarai Pemenang ABPBH 2011 (tak ikut susunan anugerah malam tu)

Artis Berkumpulan / Duo Popular - Sheila Hamzah, Ning Baizura dan Jacklyn Victor.

Artis Baru Wanita Popular - Tasha Shilla

Artis Baru Lelaki Popular - Johan Ariff As’ari (Botak)

Penyampai Radio Lelaki Popular - Faizal Ismail

Penyampai Radio Wanita Popular - Farah Fauzana

Pengacara TV Lelaki Popular - Zizan Raja Lawak

Pengacara TV Wanita Popular - Farah Fauzana

Pelakon TV Lelaki Popular - Fizz Fairuz

Pelakon TV Wanita Popular - Fasha Sandha

Artis Komedi Lelaki Popular - Johan Raja Lawak

Artis Komedi Wanita Popular - Didie Alias

Penyanyi Lelaki Popular - Hafiz AF7

Penyanyi Wanita Popular - Yuna

Pelakon Filem Lelaki Popular - Aaron Aziz

Pelakon Filem Wanita Popular - Maya Karin

Anugerah Sri Perak - Dato' Siti Nurhaliza

Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat – Dato’ Sheila Majid

Anugerah Bintang Paling Popular 2011
Aaron Aziz

credit pict to google

nak komen skit jer la... sikiiiiiiiiitttttttttttt jer... PENDAPAT AT la....

1. untuk pembukaan, agak lambat arr..... slowwwwww..... tetiba cepat terasa bosan dari terus menyaksikan keseluruhan tapi masih sabar menyaksikan...

2. gabungan nyanyian antara Lan the typewriter & Ziana Zain, memang MANTAP!!!! for me, that was the best performance of the night.

3. agak menarik apabila Pak Nil secara tiba-tiba naik ke atas pentas untuk menyerahkan trofi anugerah penyampai tv lelaki popular kepada Zizan....

4. terkedu seketika Fizz Fairuz apabila dia diumumkan sebagai penerima anugerah pelakon tv lelaki popular.... memang nampak sangat muka terkejut dia tu.... tiba-tiba jer aaron muncul dari belakang stage peluk dia.... waaaa.... so klasik....

5. terdapat lakonan live sorotan filem ombak rindu.... memang best.... itupun tak boleh nak concentrate sebab terdengar jeritan nakal penonton pada Lisa Surihani... pengantin baru la katakan

6. Johan Arif Asa'ari  aka Botak bergelek dangdut dgn Mas Idayu.... bleh tahan gak mamat nih.... hehehe....

haaa.... sikit jer kan komen AT.... hikhik.....

what ever it is, tahniah buat penerima anugerah.....

A.d.i.o.s

Thursday, April 05, 2012

Al-Fatihah buat Pak Long Basri....

AT telah dikejutkan dengan berita pemergian paklong tersayang, Basri Baba yg telah menghembuskan nafasnya yg terakhir di rumah makteh AT di Melaka pada 03.04.2012..
Sayang AT padanya seperti sayang AT kepada seorang ayah...
AT memang suka mengusik arwah yg kadang2 melatah....
Memang AT akan rindukan dia selepas ni....
Semoga paklong tenang disana bersama dikalangan mereka2 yang tinggi darjatnya....


Al Fatihah

::::: AT yakin emak AT akan ingat sepanjang hayat sebab tarikh ni merupakan tarikh kelahiran mak AT :::::

Wednesday, April 04, 2012

My favourite song - Aku Masih Disini by XPDC

Lenaku di buai bayangan seribu bintang
Kasih tertumpah di bingkai awan
Demi kemilau sang mentari
Yang tak bisa mengerti

Biar ku titipkan keperihan pelayaran
Hingga terdaya ku melafazkan
Salju sebening kasihku
Kepadamu oh kekasih

Inginku buktikan keyakinan dalam diri
Ku punya jiwa nan suci
Untuk ku miliki sepenuhnya nirwanaku

Oh Pedihnya Terpanah arjunamu
Terbelenggu aku di dalam menunggu
Bergelora rintihan asmaramu
Di pelantar rindu yang menghempas
Namun kerana tulusmu
Masih mampu ku berdiri
Demi Naluri yang sama
Kita masih di sini

Inginku buktikan keyakinan dalam diri
Ku punya jiwa nan suci
Untuk ku miliki sepenuhnya nirwanaku
Demi kasih dan cinta ku
Aku masih di sini


A.d.i.o.s