Tuesday, January 31, 2012

"Ummi, abang nak pizza hut"

Semalam, Isnin,  waktu pagi anak buah AT menangis sebab tak nak masuk taska.. penat mama dia pujuk tapi tak nak jugak dia masuk.. AT plak yang hiba.. nasib baik mama dia kerja kat taska tu.. Tengah hari AT sms mama dia, terus dia call.. yang bercakap anak buah AT... siap request lagi, "balik nanti, abang nak pizza hut"... budak2, ada jer...

Kebetulan jugak semalam, adik2 pergi keje naik kereta AT. Dah amik mereka semua, rempuh Lebuhraya Persekutuan yang JEM GILER tiap2 petang.... AT ingatkan, anak buah AT dah lupa apa yang dia mintak tengah hari tu, rupa2nya tak... siap cakap lagi, "ummi, abang lapar... nak makan pizza hut".. so, kenalah TUNAI JANJI... Kitorang singgah di Pizza Hut Giant Taman Connaught, Cheras...



memang dia puas hati la kan sebab dapat makan pizza hut..... siap mms gambar kat ats tu pada Sis Iza..... Dah habis makan tu dia siap cakap lagi, "nanti kita makan pizza lagi yer ummi... ummi belanja lagi" adoi anak!!!!!!!!!!!!

***ummi adalah panggilan anak buah AT kepada AT..

A.d.i.o.s

Monday, January 30, 2012

Anugerah Juara Lagu 26

Telah berlangsung pada 29 Januari 2012 di Sadium Putra Bukit Jalil jam 9 malam. Anugerah berprestij ini telah disiarkan secara langsung di TV3. AT ada update post berkaitan dgn AJL26 sebelum ni, Kalau nak baca, boleh klik sini.

Kita review semula finalis AJL26...

WANITA SELURUH DUNIA – Projek Pistol
SEDETIK LEBIH - Jaclyn Victor
KEKANDA ADINDA - Monologue & Atilia
GADIS SEMASA - Yuna
KALAU BERPACARAN - Ana Rafali, Suhaimi Meor Hassan
CINTA MUKA BUKU - Najwa Latif
KARMA - Faizal Tahir
KISAH HATI - Alyah
SUNGAI LUI - Aizat
PENAKUT - Yuna
AWAN NANO – Hafiz AF7
BERIBU SESALAN – Shiela Hamzah, Jacquline Victor, Ning Baizura


Sedikit sebanyak pendapat AT tentang AJL 26

1) Pembukaan yang memang best - Jamal Abdillah, Awie & Sheila Majid... Tapi AT rasa sedikit terganggu dengan lampu yang mengiringi nyanyian Jamal Abdillah..
2) Piano Faizal Tahir terbakar... Gimik show.. ada yang kata ni persembahan akhir Faizal Tahir dalam AJL.. hmmm.... betul ker?
3) Suka dengan persembahan yang mengiringi Aizat... BTW, Sungai Lui dekat gak ngan umah AT.
4) Persembahan Alyah memang memukau.. Ala-ala music box.. Suara pun mantap tak macam masa dia nyanyi separuh akhir dulu.
5) Persembahan HAFIZ - memang best la... siap selitkan video music.. perkara yang AT ngan adik AT jangka, Herman Tino muncul... best!!
6) 3 Suara memang mantap... Vokal Shila Hamzah ternyata memukau..
7) Arrangement music untuk malam AJL26 ni memang terbaik.. Tahniah Datuk Ramli MS
8) Tribute to Allahyarham Datuk Sudirman Haji Arshad dinyanyikan oleh 3 jejaka yang mempunyai aura suara yang tersendiri.. AT ada perasan masa lagu rancak dinyanyikan, penonton macam tak berapa sporting nak menari..
9) Tapi yg membuatkan AT tabik spring pada penonton, semasa lagu SALAM TERAKHIR dinyanyikan, penonton turut sama menyanyikan lagu tersebut.
10) AT rasa sebak bila lagu tersebut didendangkan sampaikan terdetik di dalam, MENGAPA TERLALU AWAL LEGENDA ini pergi.. ALLAH MAHA BERKUASA MENGATURKAN SEGALANYA.

Setelah bersiaran selama 2 jam, keputusan juri diumumkan;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Keputusan akhir ANUGERAH JUARA LAGU 26

Persembahan terbaik – Alyah, Kisah Hati.
Vokal Terbaik – Hafiz, Awan Nano
Tempat Ketiga – Faizal Tahir, Karma
Tempat Kedua – 3 Suara, Beribu Sesalan
Juara – Hafiz, Awan Nano







Tahniah pada Datuk M Nasir, Budi Hikayat dan pelontar lagu, Hafiz.. Ternyata sentuhan Sifu masih berbisa di pentas AJL...


A.d.i.o.s

Friday, January 27, 2012

Puisi : Kasih hati, kasih jiwa...


Oleh : Ngajad

kasih hati "kau kembali? kemana menghilang selama ini?"
kasih jiwa "tiada ku hilang, cuma malaikat jemput ku datang"
kasih hati "aku menanggung rindu, terlalu ngilu pada mu"
kasih jiwa "ku tahu itu, lantas maafkan daku"
kasih hati "dan kini dikau pulang, untuk kembali?"...
kasih jiwa "daku pulang, tidak ber kembali, sayang..."
kasih hati "aku keliru?"
kasih jiwa "kembali ku, untuk dijemput pulang..."
kasih hati "bagaimana dengan diri ku?"
kasih jiwa "usah kau ragu, dikau akan bersama ku"
kasih hati "bagaimana dengan diri mu?"
kasih jiwa "aku akan selalu bersama mu"
kasih hati "aku keliru..."
kasih jiwa "hati dan jiwa, kau dan aku akan terus bersatu"
kasih hati "dan kini ..."
kasih jiwa "biarkan daku dulu pergi"
kasih hati "sehingga?"
kasih jiwa "sehingga kita disatukan kembali"
kasih hati "dan kini malaikat ku datang menjemput ku pulang"
kasih jiwa "pulanglah, sebentar lagi ku datang..."
kasih hati "aku keliru ?"
kasih jiwa "aku kembali, kerana dijemput malaikat untuk menjemput dikau, sayang"


sumber :: lebih banyak sajak & puisi di http://ngajad.blogspot.com/ ... sudi2lah singgah sebab penulis sajak&puisi ini adalah sepupu AT... ^_^

Thursday, January 26, 2012

My favourite song - Love You Like A Love by Selena Gomez

LOVE U LIKE A LOVE SONG - SELENA GOMEZ

It's been said and done
Every beautiful thought's been already sung
And I guess right now here's another one
So your melody will play on and on, with the best of 'em
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A centerfold miracle, lyrical
You've saved my life again
And I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

[Verse 2]
Constantly, boy you played through my mind like a symphony
There's no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I've been rescued
I've been set free
I am hypnotized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
You are... And I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

[Bridge]
No one compares
You stand alone, to every record I own
Music to my heart that's what you are
A song that goes on and on

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

I love you...like a love song...



A.d.i.o.s

Wednesday, January 25, 2012

It's All About Life - Motivasi

QUOTE OF THE DAY


Life is a great big canvas, and you should throw all the paint on it you can.
- Danny Kaye -


Life isn’t worth living unless you’re willing to take some big chances and go for broke.
- Eliot Wiggington -
 
 
Life without love is like a tree without blossom and fruit.
- Kahlil Gibran - 
 
 
A.d.i.o.s

Wednesday, January 18, 2012

Yang mana satu....??

Ni bukan pasal lagu Saloma ngan P Ramlee dalam filem Labu Labi tuh..... Pinjam tajuk jer..... Isinya lain... AT berhajat nak beli kereta baru.... Nak pilih yang sesuai untuk kegunaan keluarga.... Tapi pening la pulak.....

Kalau ikutkan, AT nak sangatttttttttttt  yang nih....


yang ni pun AT berkenan jugak...............


yang ni pun ok jugak....


Ada gak kengkawan cadangkan yang ni



Ayah sendiri yang cadang supaya beli kereta baru... Dia kata Si Hijau tu dah banyak meragam tapi BANYAK JASA tu.... SAYANG oooo walaupun 'dia' tak boleh bercakap...

Pilih-pilih ni pun, macamlah POKET ni TEBAL sangat... budget every month pun nak kena kira jugak... Kalau main petik jari, muncul depan mata kan senang.... takde nak pening kepala... Ini macam nak pilih calon suami jer.... tapi kereta boleh tukar selalu, suami jangan pulak yer.... melalut dah nih..... hehehehh



A.d.i.o.s

Monday, January 16, 2012

Klik Klik - Photographer Usman Samad

Sesajer nak upload gambar yang telah di-edit oleh sahabat AT, Usman Samad... Sahabat yang AT kenal sejak 16 tahun lalu ni memang seorang yang kreatif... Dia merupakan seorang jurufoto sepenuh masa.... Pernah bekerja dengan sebuah syarikat design tapi bila dia sering mendapat perhatian untuk jadi wedding photographer, dia ambil keputusan untuk berkecimpung terus dalam bidang ni... Ramai yang berpuas hati dengan hasil kerja dia... Alhamdulillah... seronok AT dengar...







Gambar2 ni di-upload setelah mendapat keizinan dari dia sendiri... Tapi bukan setakat ni jer, nanti AT akan update lain-lain gambar yang telah dia edit... Kalau nak bertanya pasal pakej yang dia tawarkan, klik pada nama Usman Samad  dalam blog AT... Nak refer pada AT pun boleh... tinggalkan email address & AT akan beritahu pada dia...


A.d.i.o.s

Kejohanan Badminton Siri Super Terbuka Malaysia 2012

Datuk Lee Chong Wei membuktikan kedudukannya sebagai pemain badminton nombor 1 dunia masih belum tergugat apabila muncul sebagai juara Kejohanan Badminton Siri Super Terbuka Malaysia 2012 menewaskan pemain Jepun, Kenichi Tago secara straight set, 21-6, 21-13. Beliau membawa pulang USD 30,000 beserta piala.

Pada AT, ini perlawanan mudah sebab sebelum ni pun DLCW selalu menang ke atas Kenichi Tago...  AT lebih suker tengok pada perlawanan DLCW menentang Chen Long pada semi final hari Sabtu...  Dah macam FINAL..  Ada gak rasa cuak sebab set kedua Chen Long menang...  Tapi DLCW tetap fokus walaupun terpaksa bermain 3 set..

Credit to KOSMO


Ini merupakan kejuaraan kelapan yang dirangkul oleh DLCW... Ini telah meletakkan nama beliau sebaris dengan pemain badminton lagenda tanah air kita, Wong Peng Soon... Ini merupakan kejuaraan kedua berturut-turut buat dirinya selepas membuka kalendar 2012 dengan gelaran juara pada Siri Super Premier Terbuka Korea pada 8 Januari lalu...

Selepas ni, DLCW akan memberi tumpuan untuk OLIMPIK 2012... Semoga Emas menjadi milik beliau... TAHNIAH DATUK LEE CHONG WEI!!!!


A.d.i.o.s

p/s :: rindu plak pada pasangan beregu badminton AT semasa belajar di KPMB dulu... Ms Adida Anuar... ^_^

Friday, January 13, 2012

Produktiviti Tambahan Hari Ini - 6S

kat tempat kerja AT mengamalkan sistem 5S.... Tentu kengkawan pernah dengar kan??...  tapi skang ni dah jadi 6S.... apa dia 6S tuh...?? Info ni AT ambil dari Wikipedia..

5S is the name of a workplace organization methodology that uses a list of five Japanese words which are seiri, seiton, seiso, seiketsu and shitsuke. Transliterated or translated into English, they all start with the letter "S". The list describes how to organize a work space for efficiency and effectiveness by identifying and storing the items used, maintaining the area and items, and sustaining the new order. The decision-making process usually comes from a dialogue about standardization which builds a clear understanding among employees of how work should be done. It also instills ownership of the process in each employee.


Sorting (Seiri)
Eliminate all unnecessary tools, parts, and instructions. Go through all tools, materials, and so forth in the plant and work area. Keep only essential items and eliminate what is not required, prioritizing things per requirements and keeping them in easily-accessible places. Everything else is stored or discarded.


Straightening or setting in order / stabilize (Seiton)
There should be a place for everything and everything should be in its place. The place for each item should be clearly labeled or demarcated. Items should be arranged in a manner that promotes efficient work flow, with equipment used most often being the most easily accessible. Workers should not have to bend repetitively to access materials. Each tool, part, supply, or piece of equipment should be kept close to where it will be used – in other words, straightening the flow path. Seiton is one of the features that distinguishes 5S from "standardized cleanup". This phase can also be referred to as Simplifying

Sweeping or shining or cleanliness / systematic cleaning (Seiso)
Clean the workspace and all equipment, and keep it clean, tidy and organized. At the end of each shift, clean the work area and be sure everything is restored to its place. This makes it easy to know what goes where and ensures that everything is where it belongs. Spills, leaks, and other messes also then become a visual signal for equipment or process steps that need attention. A key point is that maintaining cleanliness should be part of the daily work – not an occasional activity initiated when things get too messy.

Standardizing (Seiketsu)
Work practices should be consistent and standardized. All work stations for a particular job should be identical. All employees doing the same job should be able to work in any station with the same tools that are in the same location in every station. Everyone should know exactly what his or her responsibilities are for adhering to the first 3 S's.

Sustaining the discipline or self-discipline (Shitsuke)
Maintain and review standards. Once the previous 4 S's have been established, they become the new way to operate. Maintain focus on this new way and do not allow a gradual decline back to the old ways. While thinking about the new way, also be thinking about yet better ways. When an issue arises such as a suggested improvement, a new way of working, a new tool or a new output requirement, review the first 4 S's and make changes as appropriate.

Safety
A sixth phase, "Safety", is sometimes added. There is debate over whether including this sixth "S" promotes safety by stating this value explicitly, or if a comprehensive safety program is undermined when it is relegated to a single item in an efficiency-focused business methodology.


Bila tempat kerja kemas dan teratur, buat kerja pun selesa.... tapi kekadang tu bila datang tension buat kerja, tunggang langgang dibuatnya... workstation AT la kot.... hehehehhhhhhhhhhh....

Renung-renungkan, selamat beramal...


A.d.i.o.s

Thursday, January 12, 2012

Senarai Top 5 Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 (ABPBH2011)

Penyanyi lelaki:
1 – Faizal Tahir
2 – Anuar Zain
3 – Aizat
4 – Hafiz
5 – Black


Penyanyi wanita:
1 – Najwa Latif
2 – Yuna
3 – Stacy
4 – Alyah
5 – Shila Amzah


Artis duo/berkumpulan:
1 – 6ixth Sense
2 – Jaclyn Victor/Ning Baizura/Shila Amzah
3 – Meet Uncle Hussain/Hazama
4 – Bunkface
5 – Forteen


Artis baru lelaki:
1 – Johan Ariff As’ari
2 – Hazama
3 – Awi Rafael
4 – Aeril Zafrel
5 – Beto Kusyairy


Artis baru wanita:
1 – Tasha Shilla
2 – Najwa Latif
3 – Neelofa
4 – Nur Fathia
5 – Izara Aishah


Pelakon filem lelaki:
1 – Aaron Aziz
2 – Shaheizy Sam
3 – Adi Putra
4 – Syamsul Yusof
5 – Bront Palarae


Pelakon filem wanita:
1 – Lisa Surihani
2 – Maya Karin
3 – Diana Danielle
4 – Yana Samsudin
5 – Eja


Pelakon TV lelaki:
1 – Aaron Aziz
2 – Adi Putra
3 – Remy Ishak
4 – Fizz Fairuz
5 – Fauzi Nawawi


Pelakon TV Wanita:
1 – Fasha Sandha
2 – Tiz Zaqyah
3 – Scha Alyahya
4 – Nora Danish
5 – Rozita Che Wan


Artis komedi lelaki:
1 – Zizan Razak
2 – Johan
3 – Nabil
4 – Along Cham
5 – Afdlin Shauki


Artis komedi wanita:
1 – Noorkhiriah
2 – Sharifah Shahira
3 – Didie Alias
4 – Kenchana Dewi
5 – Alliza Abdullah @ Enot


Pengacara TV lelaki:
1 – Aznil Nawawi
2 – Faizal Ismail
3 – Ally Iskandar
4 – Awal Ashaari
5 – Zizan Razak


Pengacara TV wanita:
1 – Fara Fauzana
2 – Cheryl Samad
3 – Sharifah Shahira
4 – Raja Azura
5 – Nurul Syuhada


Penyampai radio lelaki:
1 – Faizal Ismail
2 – Aznil Nawawi
3 – AG
4 – Halim Othman
5 – Khairil Rashid @ Krill


Penyampai radio wanita;
1 – Fara Fauzana
2 – Linda Onn
3 – Raja Azura
4 – Abby Fana
5 – Sharifah Shahira


Info dari Beautifulnara..... TQ ^_^.. Yang highlight ngan color hijau tu FAVOURITE AT..... pilihan kawan-kawan macam mana pula??


A.d.i.o.s

Tuesday, January 10, 2012

Bolasepak : Terbaik Di Dunia

Itulah dia gelaran untuk Lionel Messi pemain bolasepak dari FC Barcelona dan Argentina apabila dianugerahkan Ballon d'Or untuk kali ketiga berrturut-turut... Beliau telah 'menewaskan' Cristiano Ronaldo dari Real Madrisd dan team-mate dia sendiri, Xavi... Pemain berusia 24 tahun itu telah menerima undian sebanyak 47.88% daripada undian keseluruhan, Cristiano menerima 21.6% dan  Xavi pula 9.23%...

credit to Daily Mail - UK

3 years in a row.... Awesome!!!! Saper la agaknya yang boleh beat dia nih.... erm...........


A.d.i.o.s

Monday, January 09, 2012

Masterchef Malaysia Pertama


Inilah dia Juara Masterchef Malaysia yang pertama... Kelebihan 7% telah melayakkan Ezani, 26 tahun, seorang doktor gigi, memenangi  RM100,000, trofi sumbangan Astro dan berpeluang untuk menerbitkan sebuah buku resipi miliknya sendiri...

Dia sendiri tak sangka yang dia boleh sampai ke final masterchef malaysia... agaknya kan, lepas ni dia bukak restoran sebelah klinik gigi dia la ek... hehehehhhhh.... kelas gitu... ....

Tahniah buat Ezani... Semoga berjaya dalam bidang kulinari Malaysia...


p/s ::: minat tengok Masterchef Junior Australia... agaknya nanti malaysia buat tak? ermmmmmmm



A.d.i.o.s

Sunday, January 08, 2012

Bolasepak : Piala Sumbangsih 2012

Perlawanan di antara Negeri Sembilan menentang Kelantan berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 07 Januari 2012... AT tengok siaran langsung di TV1... tapi biasa arrr... semua berebut remote astro... kejap channel tu, kejap channel nih...

Keputusan perlawanan, Negeri Sembilan berjaya menumpaskan Kelantan dengan keputusan 2-1... Kemenangan ini telah dijadikan sebagai pembakar semangat untuk Negeri Sembilan bersaing dalam Liga Super 2012.


Tahniah buat Negeri Sembilan... Hobin Jang Hobin!!!!



A.d.i.o.s

Saturday, January 07, 2012

BR1M - pada yang layak

tau tak apa makna singkatan tuh... Bantuan Rakyat 1 Malaysia... saper rasa dia layak untuk BR1M tu, cepat-cepat isi borang.. tarikh tutup 10 Januari 2012...  ada syarat-syarat yang perlu dipatuhi... dah isi borang, hantar ke LHDN... dengar2nya pembayaran akan dibuat pertengahan Februari 2012...



AT layak ker...??? hahahahhhhh... perasannnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (member AT yang cakap)





A.d.i.o.s

Friday, January 06, 2012

Kerana seekor ikan tuna

RM 2 . 3 juta..??? biar betul... tapi memang itulah cerita yang keluar hari ni..

KIYOSHI KIMURA (kanan) bergambar di sebelah ikan tuna gergasi di pasar ikan Tsukiji, Tokyo semalam.

KERATAN BERITA KOSMO, 06 Januari 2012

TOKYO - Seekor ikan tuna gergasi sirip biru seberat 269 kilogram (kg) yang ditangkap di luar perairan wilayah Aomori, utara Jepun mencipta rekod apabila dilelong dengan harga 56 . 49 iuta yen (RM2 . 3 juta) pada lelongan pertama hidupan laut itu dalam tahun ini.

Menurut agensi berita AFP, ikan itu dibeli oleh presiden sebuah syarikat yang mengendalikan rangkaian restoran popular Zushi-Zanmai, Kiyoshi Kimura.

******************************************

kengkawan suker makan ikan tak? AT memang suker tapi tak la semuanya.. memilih jugak.. hehehehhhh


 
A.d.i.o.s

Thursday, January 05, 2012

Terkenang semasa dulu - kawan pertama di sekolah

pagi tadi dengar JOHARA... citer pasal kawan pertama.. AT lebih suker dengar kawan pertama di sekolah tadika.. semalam baru cerita perihal hari pertama sekolah kan... semua ni memang mengimbau zaman kanak-kanak...

kawan pertama AT.. korang perasan kan entry AT yang AT pergi tadika dengan mak angkat AT... anak dia la yang jadi kawan pertama AT... lelaki tau.. cukupla kalau AT panggil dia Ijat... AT berkawan baik dengan dia dari tadika sehinggalah sekarang walaupun dia telah mendirikan rumahtangga...  AT kenal dengan keluarga dia, dia pun kenal keluarga AT..  korang bayangkan, dari tadika sehinggalah ke tingkatan 5, kitorang duduk dalam kelas yang sama... ada jugak yang panggil kitorang ni kembar sebab muka kitorang yang agak seiras... hehehhhhhh...

5 Bestari SMKAJ tahun 2000
Ijat duduk melutut kat sebelah kiri
 
my BFF
dari kiri : Ayang, Are-yan, AT, Anan

sekarang ni bila diingat semula zaman kanak-kanak, terasa seronok jer... roda-roda kehidupan sentiasa berputar ligat... selalu ingat pesan mereka yang telah mendahului kita, dalam berkawan ni, kawan gembira senang dicari tapi kalau kawan menangis, memang payah untuk kita temui..

A.d.i.o.s

Wednesday, January 04, 2012

Terkenang semasa dulu - Back to school 2012

pagi tadi dengar JOHARA di ERA. perihal sesi permulaan persekolahan 2012...  yang pasti, karenah pelajar taska, tadika dan darjah 1 pasti akan menambat perhatian...  mana taknya, sebelum ni duduk kat umah berkepit ngan mak ayah, tapi kali ni terpaksa 'berpisah' untuk seketika demi memulakan langkah awal membina masa depan...

teringat semula masa nak masuk tadika dan darjah 1...  masa tadika, emak dan ayah AT setia menunggu selama 1 jam lepas sesi pendaftaran selesai.. mak ngan ayah cakap, AT tak nangis pun.. baik kan kiter hehehe (walaupun AT xpercaya)...  AT siap kenalkan diri pada cikgu dan rakan-rakan lagi.. habis waktu kelas tadika, mak ngan ayah jemput balik...  rutin pagi esoknya, ayah akan hantar AT ke tadika atau kadang2 pergi ngan mak angkat...  jalan kaki tau...  jarak umah ngan tadika lebih kurang 500 meter.. jalan ramai-ramai, tak terasa jauhnya...

masa naik darjah 1 pun  macam tu jugak...  tapi kali ni ayah jer yang tunggu...  selesai sesi pendaftaran, ayah tunggu lebih kurang dalam setengah jam.. . lepas tu ayah balik...  habis waktu sekolah, ayah datang ambil.. rutin harian keesokan harinya, waktu pagi ayah akan hantar AT ke sekolah, petang AT akan balik jalan kaki...

untuk tahun2 selepas tu sehinggalah tingkatan 1, ayah cuma akan hadir untuk daftar persekolahan AT...  ayah akan hadir masa sesi pendaftaran, tapi lepas tu ayah balik arr...  naik tingkatan 2, segala urusan buat sendiri...  BERDIKARI katanya...  takde masalah pun...  setakat bayar yuran, itu jer...

esok, 5 jan, anak buah AT akan mulakan sesi taska dia...  pejam celik pejam celik, dah 4 tahun...  kadang-kadang tu rasa letih melayan celoteh dia tapi itulah penawar AT...  penat balik kerja ngadap dia, terus hilang letih.. tak tau la macam mana cikgu taska dia nak layan celoteh dia esok...  hikhik...  ^_^

A.d.i..o.s

Tuesday, January 03, 2012

OSBON berbisa di MLM

ramai yang dah tahu, siapa juara Maharaja Lawak Mega 2011.. Final MLM telah berlangsung pada 30 Disember 2011 di Stadium Melawati Shah Alam.. OSBON  dianggotai Os & Abon, telah memberikan persembahan yang konsisten setiap minggu..

Tempat kedua dimenangi oleh BOBOI yang dianggotai oleh Afdlin Shauki dan Harun Salim Bachik.. mereka membawa pulang RM 250,000 dan trofi.. tempat ketiga pula dimenangi oleh kumpulan SAEHU, satu-satunya wakil Indonesia, telah berjaya merebut RM 150,000 dan trofi manakala tempat keempat dimenangi oleh kumpulan SYOK, gabungan selebriti tempatan Ifa Raziah bersama dua pelawak Singapura iaitu Suhaimi dan Ariff. Mereka telah membawa pulang wang tunai RM 50,000 dan trofi.


Ini membuktikan kumpulan otai masih berbisa dan masih mendapat tempat dikalangan penonton Malaysia. Kesemua finalis telah membuat dua persembahan yang bertemakan bebas dan muzikal. Finalis telah diadili oleh juri tetap pertandingan iaitu chef selebriti terkenal, Dato' Redzuawan Ismail atau Chef Wan, lagenda bola sepak negara, Zainal Abidin Hassan dan penyanyi tersohor tanah air, Dato' Siti Nurhaliza. Manakala pelakon popular Aaron Aziz tampil selaku juri jemputan.

Naib juara Maharaja Lawak, kumpulan Jozan pula muncul sebagai artis jemputan untuk menghiburkan penonton. Ternyata lawak mereka telah menggamatkan suasana di stadium.

Raja Lawak 6 bakal muncul bulan ni.. Macam manalah agaknya peserta2 kali ni? Yang pasti, Johan dan Zizan adalah pengacaranya.. juri saper ek..? hehehe

A.d.i.o.s

Monday, January 02, 2012

Finalis Anugerah Juara Lagu 26

semua orang dah tahu siapa finalisnya.. AT jer yang lambat update.. heheh.. AJL 26 akan berlangsung pada 29 Januari 2012.. bila tengok pada finalisnya kan, rata2 lagu tu semuanya yang memang popular diputarkan di radio..

Finalis AJL 26


1-KALAU BERPACARAN – Ana Rafali, Suhimi Meor Hassan, Ultimate
2-KARMA – Faizal Tahir
3-PENAKUT – Yuna
4-SEDETIK LEBIH -Jaclyn Victor
5-AWAN NANO – Hafiz AF7
6-CINTA MUKA BUKU – Najwa Latif
7-WANITA SELURUH DUNIA – Projek Pistol
8-BERIBU SESALAN – Shiela Hamzah, Jacquline Victor, Ning Baizura
9-KEKANDA ADINDA – Monolog dan Atilia
10-SUNGAI LUI – Aizat
11-KISAH HATI – Alyah
12-GADIS SEMASA – Yuna


saper agaknya yang dapat ek.. sama2 kiter tunggu..


p/s : update entry ni sebab syok melayan lagu Beribu Sesalan... hehehehh




A.d.i.o.s