Bandung Oh Bandung - Part 3

Part 3 - Perihal Passport - 04.12.2011 - Imigresen Putrajaya

Kali ni AT ngan ayah decide nak rujuk terus ke Imigresen Putrajaya yang terletak di Prescint 15.. Gerak dari rumah pukul 7.30 pagi dan sampai lebih kurang pukul 8.15pagi.. As usual, memang ramai dah beratur.. AT siap kira tu, berapa la agaknya nombor giliran AT..

Akhirnya sampai la AT di kaunter untuk semakan borang dan dapatkan nombor giliran.. Berapa no giliran AT..?? 1070.. Masa tu pukul 9.06pagi.. Terpikir gak, sempat ker passport ready hari ni... Kerisauan melanda sebab masa tu memang ramai.. lebih kurang pukul 11 pagi, kaunter nombor giliran dah ditutup.. fuhhh... nasib baik AT sampai awal.. (awal ker..??).. hehehehhh

sabar menanti sambil melayan karenah anak buah AT, baca suratkhabar, main games h/phone, makan roti krim sebungkus (sebab tak sarapan), ke tandas 2 kali dan AKHIRNYA.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


passport ready... hoyeh... suker suker suker... terasa macam excited sangat sebab 2-3 hari dok berulang alik ke imigresen nak uruskan benda yang sama.. urusan passport AT selesai lebih kurang pukul 11.50 pagi.. nak kata setengah hari tu, tak jugak sebab AT rasa macam cepat jugak kaunter kat sini.. pada pendapat AT la.. orang lain AT tak tau..

dah waktu tengah hari, masing2 dah rasa lapar, apalagi makan tengah hari la... pekena nasi beriyani tapi tak ingat kat prescint berapa.. sedap jugak.. harga pun boleh tahan..

Passport dah ready, nak tukar duit pulak.. Berapa budget..?? hehehe.. Tunggu next part la...


A.d.i.o.s

Comments

Popular posts from this blog

Si Hijau ku merajuk lagi!!!! - masalah hon & minyak hitam terlebih

Mencari Ramli Musim Ke-5 Kini Bermula!