Posts

Showing posts from December, 2011

Happy New Year 2012

Image
I wish U to have a Sweetest Sunday, Marvelous Monday, Tasty Tuesday, Wonderful Wednesday, Thankful Thursday, Friendly Friday, Successful Saturday. Have a great Year.

A.d.i.o.s

Bandung Oh Bandung - Part 9

Image
13.12.2011 - Last day - Kartika Sari - Amanda - Pasar Baru - Warung Nasi Ampera - Airport

Rasa macam tak percaya yang hari ni merupakan hari terakhir AT di Bandung.. pagi tu, kitorang rasa buah mangga, dapat kek lapis yang kitorang order dari Agam semalam.. lepas tu, sesi gambar beramai-ramai la..


Selesai bergambar, kitorang semua gerak ke Kartika Sari.. Kat sini ada jual bermacam-macam chocolate, candys.. Lebih kurang macam kat Langkawi la.. selesai di Kartika Sari, kitorang gerak pula ke Amanda.. ramai yang mengatakan, brownies yang dijual di sini adalah antara yang menjadi pilihan utama untuk dibawa pulang sebagai ole-ole.. AT? beli jugak.. hehe..


selepas tu kitorang sempat gerak ke Pasar Baru sebab ada yang masih nak beli-belah untuk kali terakhir tetapi masa yang diberi hanya 1 jam sahaja.. selesai di Pasar Baru, group pertama bertolak ke Jakarta sebab diorang amik penerbangan balik ke KL dari sana.. kitorang pula gerak ke Warung Nasi Ampera untuk makan tengah hari..

selesai makan,…

Bandung Oh Bandung - Part 8

Image
12.12.2011 - Day 3 - Pasar Baru - Ayam Penyet Ria - Trans Studio - In House Perfume - Rumah Mode


In my previous entry, AT ada mention pasal kempiskan poket.. aktiviti hari ini adalah mengempiskan jutaan rupiah yang ada dalam wallet di Pasar Baru.. Nak kata excited utk bershopping tu, tak la jugak sebab AT ni bukannya kaki shopping.. tapi adalah jugak yang dibeli untuk family.. cuma ada 1 jer yang AT tak dapat nak beli... huhuuhhhhhhh

we spend about 4 hours in Pasar Baru.. utk lunch, kami dibawa makan ke Restoran Ayam Penyet Ria.. makan apa? nasi, ayam penyet, sayur kangkung, air apukat.. air tu boleh tahan jugak la pekatnya.. memang tak lalu minum.. KP cakap dia nak rasa air tu, AT ngan Iza Ismail perhatikan ajer.. dalam kata nak rasa tu, HABIS KO SEGELAS.. 
utk aktiviti petang, kitorang diberi pilihan sama ada nak pergi ke Trans Studio atau teruskan aktiviti shopping. Kalau tak salah AT di Cihampelas & Sibaduyut.. AT dari awal memang nak pergi ke Trans Studio. kitorang dipecahkan ke…

Bandung Oh Bandung - Part 7

Image
11.12.2011 – Day 2 - Tangkuban Parahu - Ladang Strawberry - Sapu Lidi - Bali Heaven - Rumah Tas - Toko 3 - Restoran Baso Malang Karapitam
Aktiviti bermula jam 8 pagi.. itupun salah kunci jam sebenarnya tapi nasib baik tersedar awal.. awal ker? kena tanya ngan Iza Ismail sebab tak berapa nak ingat pukul berapa kitorang tersedar.. inilah antara picture yang sempat AT candid.. ni time makan nih.. tangan ni gatal nak candid something..  

 Selepas sarapan, kitorang dibawa terus ke Tangkuban Parahu.. boleh tahan jugak la tingginya.. sepanjang 'pendakian', AT rasa seronok tengok kiri kanan yang menghijau.. sejuk mata memandang.. cuaca pun boleh tahan sejuk.. kawasan gunung la katakan.. disamping tu juga, AT ada nampak pengunjung2 yang berbasikal untuk naik ke puncak.. wow.. kuat jugak kaki diorang nak mendaki ek... heheheh.. it takes about half an hour to reach the peak from checkpoint..


 
kalau ikutkan banyak jugakla apa yang AT candid kat puncak ni.. ni sebahagian…

Bandung Oh Bandung - Part 6

Image
Saturday, 10 December 2011, LCCT Sepang - Jakarta - Bandung


''Kak, rasa2nya akak boleh lari tak.. gate nak tutup lagi 4 minit nih".. Apalagi, pecut 100 meter mencari gate.. Semput dibuatnya.. Entah macam mana boleh salah tengok timing gate open.. That was the BEST 1ST EXPERIENCE I HAVE FOR MY 1ST TIME FLIGHT.. hikhik.. adoyaii..


Departure at 7am.. It takes 2 hours to reach Jakarta.. Masa kitorang sampai tu tertanya jugak, saperla yang 'jemput' kitorang.. Untuk vacation ni, grup pertama dah gerak semalam.. diorang kena bayar lebih la sebab awal sehari.. Dah jumpa dengan Agam, orang yang akan memandu kitorang, tunggu dia amik van, terus pusing2 kat Kota Jakarta.. Tempat pertama yang dibawa adalah Monumen Nasional (Monas).. Tak gi naik pun menara tu.. Lebih kurang dalam 10 minit, barulah kitorang nampak grup pertama.. Apalagi, bertegur sapa macam orang tak pernah berjumpa.. hehehe












Lebih kurang dalam 10 minit, kitorang terus gerak ke Tanah Abang.. Shopping kompleks…

Bandung Oh Bandung - Part 5

Image


It's All About Life - Motivasi Islam

Image


A.d.i.o.s

Bandung Oh Bandung - Part 4

Image
Part 4 - RM to Rupiah - 06.12.2011
Berapa budget for Bandung?? Erm, takdelah banyak sangat.. Terus terang AT katakan, tak terlintas pun nak berbelanja / shopping sakan. Walaupun ramai yang cakap AT berjalan ke Bandung sebab nak shopping, tapi percayalah, tak terasa excited sangat pun nak shopping.. Pelik kan?
Pagi Selasa, sampai jer opis, terus keluar dengan Iza Ismail.. Dia nak keluarkan  duit belanja Bandung lepas tu terus tukar duit.. Masa tu baru pukul 9.30 pagi.. Kitorang gi survey kat agensi exchange di Jalan Masjid India.. Masa ni, kaunter niaga tak buka lagi.. Kaunter niaga kan aktif pukul 10.30 pagi.. Kitorang dapat beli dengan harga RM 348 bersamaan dgn 1juta Rupiah.. Ok tak? Itupun kitorang still bodek kalau boleh dapat lagi harga rendah, tapi memang tak dapat la.. hehehehh.... Inilah dia hasil tukaran yang kitorang buat hari tu;;;;;;


Hikhik.... Bergelar JUTAWAN untuk seketika.. Kat sana nanti tak taula sama ada AT waras untuk berbelanja atau tidak.. Hopefully takdelah di…

It’s All About Life - Motivasi Islam

copy paste dari wall member FB
Harta yang paling menguntungkan ialah SABAR. Teman yang paling akrab adalah AMAL. Pengawal peribadi yang paling waspada DIAM. Bahasa yang paling manis SENYUM. Dan ibadah yang paling indah tentunya KHUSYUK.

Renung-renungkan, selamat beramal ^_^


A.d.i.o.s

Bandung Oh Bandung - Part 3

Image
Part 3 - Perihal Passport - 04.12.2011 - Imigresen Putrajaya
Kali ni AT ngan ayah decide nak rujuk terus ke Imigresen Putrajaya yang terletak di Prescint 15.. Gerak dari rumah pukul 7.30 pagi dan sampai lebih kurang pukul 8.15pagi.. As usual, memang ramai dah beratur.. AT siap kira tu, berapa la agaknya nombor giliran AT..
Akhirnya sampai la AT di kaunter untuk semakan borang dan dapatkan nombor giliran.. Berapa no giliran AT..?? 1070.. Masa tu pukul 9.06pagi.. Terpikir gak, sempat ker passport ready hari ni... Kerisauan melanda sebab masa tu memang ramai.. lebih kurang pukul 11 pagi, kaunter nombor giliran dah ditutup.. fuhhh... nasib baik AT sampai awal.. (awal ker..??).. hehehehhh

sabar menanti sambil melayan karenah anak buah AT, baca suratkhabar, main games h/phone, makan roti krim sebungkus (sebab tak sarapan), ke tandas 2 kali dan AKHIRNYA.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


passport ready... hoyeh... suker suker suker... terasa macam excited sangat sebab 2-3 hari dok berulang al…

It's All About Life - Kasih pilu

Adakala Hati terdetik pilu Pabila diingat kisah lalu tertampal jauh di sudut hati kenapa kau hadir dengan simpati kiasmu mengubat hati namun indah itu hanya sementara mengenalimu telah mengajar hati tidak perlu dipaksa biarkan terzahir perasaan itu menyapa dan membisik hadir menemani meyakini kasih mu selamanya untukku


A.d.i.o.s


Bandung Oh Bandung - Part 2

Part 2 - Perihal Passport - 03.12.2011 - Imigresen Kajang
AT dgn ayah pergi ke Imigresen Kajang keesokan harinya untuk urusan passport. Sampai lebih kurang pukul 8.15 pagi, omak ai.. ramainya.. macam biasa arr, beratur untuk semakan dan giliran.. entah kenapa dah beratur lebih kurang 1 jam, one of the officer came out and said
"minta perhatian semua, hari ni sistem kita offline. siapa yang nak tunggu boleh tunggu, tapi jangan mengharap la yang passport dapat dikeluarkan hari ini. tuan--tuan dan puan boleh rujuk ke imigresen berhampiran samada di Putrajaya atau Shah Alam.."
lebih kurang macam tu la.. adoi.. tertangguh lagi.. semua dokumen dah lengkap, sistem plak weng.. HANTU BETUL LA.. DUGAAN!!!!!!!!!!!!!!
AT ngan ayah decide nak buat kat tempat lain.. kat mana..?? tunggu....
A.d.i.o.s


Bandung Oh Bandung - Part 1

Image
Part 1 - Perihal Passport - 02.12.2011 - Imigresen Kajang
Semuanya kerana kedegilan AT yang tak dengar cakap Iza Ismail. Dah disuruh buat awal2 tapi tak jugak pergi. Minggu sebelum dah pergi ke Shah Alam, Iza Ismail sempat renew passport dia, siap cakap lagi, isi jer borang & guna duit dia dulu, TAK JUGAK tergerak hati nak buat.. DEGIL.. From the date, it's just a weeks Trip to Bandung... AT terpaksa amik halfday on this date, dengan harapan semoga urusan selesai.
Balik umah kejap, makan+solat zuhur, gerak ke imigresen kajang.. dengan ditemani adik, kitorang meredah hujan lebat.. SERIOUS JEM GILER!! dah sampai kat situ, terpaksa round 3 kali untuk dapatkan parking.. masa tu jam dah lebih kurang pukul 3.. bergegas buat gambar dulu, then terus ke kaunter permohonan untuk semak borang.. yang peliknya, borang yang AT dapat di imigresen Shah Alam, tak boleh digunakan.. KATANYA.. Pegawai tu terus bagi borang baru, isi kat situ jugak, pergi ke kaunter 2, hah... KAUNTER TUTUP.. Hantu be…

Selamat Pengantin Baru - Zahiril Adzim & Shera Ayob

Image
comelkan mereka berdua.. AT sendiri meminati pelakon ini.. Majlis Resepsi mereka telah berlangsung di Kelab Shah Alam, Selangor Darul Ehsan pada 27 November 2011.
Apa yang istimewa di majlis ini, Zahiril telah membacakan puisi yang dikarang sendiri khas untuk isteri tercinta.. Inilah dia bait-bait puisi tersebut..
Aku pasti punya masalah Tiap kali ingin menulis puisi buatmu. Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat Dari kata-kata yang akan terkeluarkan. Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu. Dan hari ini kau menjadi isteriku.
Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar, Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik, Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit, Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong, Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.
Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri, Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh da…

Bolasepak : Harimau Muda ke Australia

Kosmo! Online - Sukan >>> bukan 'makan angin' tapi 'berguru' tiga buah kelab elit di sana.. tujuan adalah untuk persiapan diri.. Harimau Muda masih mempunyai baki 3 perlawanan untuk aksi kelayakan Olimpik 2012..
Selamanya!! Selamanya!! Selamanya Sokong Malaysia!!


A.d.i.o.s