Anugerah Insdustri Muzik 18 - Sedetik Lebih terbaik

Segalanya telah terjawab..

Lagu SEDETIK LEBIH dendangan ANUAR ZAIN ciptaan EDRY ABD HALIM telah diiktiraf sebagai LAGU TERBAIK untuk AIM 18 yang penuh kontroversi tahun ini.

Pihak RIM telah menjelaskan bahawa terdapat kesilapan dalam pemilihan kategori tersebut. Jelas Pengerusi Bersama Jawatankuasa AIM 18, Rosmin Hashim, kesilapan tersebut berlaku disebabkan salah tafsir dalam kriteria anugerah yang dilakukan oleh juruaudit luar rasmi proses penghakiman AIM 18, Ernst & Young. More story, boleh refer pada MURAI.

Setahu AT, juruaudit yang dimaklumkan itu boleh tahan juga namanya. Sepatutnya pihak RIM kena maklum betul2 la kan macam mana nak pilih. Pada AT, sepatutnya untuk Lagu Terbaik, siapa yang menang dalam kategori dia, itulah yang patut dinominasikan. Tapi, benda dah jadi. Nak buek camno.

sumber : MURAI.. thanks MURAI.

Hopefully lepas ni, mana2 penganjur yang nak anjurkan award berprestij macam ni, kena selidik banyak perkara la ek.. bukan apa, takut nanti RUMAH DAH SIAP, PAHAT MASIH BERBUNYI.. Tapi, memang itupun yang selalu berlaku.. Fikir2lah sendiri..

A.d.i.o.s.

Comments

Popular posts from this blog

Si Hijau ku merajuk lagi!!!! - masalah hon & minyak hitam terlebih

19.07.2014 - Zizan Razak di Jakel Bangi