Posts

Showing posts from September, 2011

Logos Hope at Terminal Star Cruise Pulau Indah, Klang

Image
AT pergi ke Pulau Indah, Klang sebab jumpa customer tapi tak sangka pula diberi peluang untuk masuk ke dalam kapal yang sedang berlabuh di situ. Pergi jumpa customer samapi 6 orang. Yang utama, Sis Iza & Sis Aaz ada sekali.. hahahhh.. Related info kat Metro.  Oleh kerana tak bawak not lebih, takdelah aku membeli.. lagipun tak tau ada jualan buku kat situ.. Sambil-sambil tengok buku yang ada kat dalam tu, tak sangka la pulak ada mat saleh yang mesra sapa AT ngan Sis Iza.. ingatkan sekali jer dia sapa rupanya masa kitaorang nak keluar dari kawasan julaan buku tu pun dia sapa lagi.. Ramah..
first time masuk dalam kapal macam tu.. sebelum ni pernah gak masuk dalam kapal tapi kapal portugis kat melaka tu ha... bukan atas air pun tapi masuk jugak la ka.. hahahahhhh..
sempat jugak la mintak 'bos' AT candid gambar.. selamba jer kan.. apa la AT nih.. bergambar kat luar jer.. kat dalam tak amik pun.. kihkihkih..

 
Kapal ni memang dah keliling dunia.. Buku2 yang dijual tu adalah un…

Sabar jelah!!!!

apa plak aku yang kena jawab...
entahapahapaentah...
taula kita ni 'kuli'...
TAPI
kena faham jugakla kan situasi...
sabar je lah...
nak nangis nih...
walaupun bukan salah aku...
i need shoulder to cry on...!!!!
huwaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cerita Raya_6_Beraya ke Bandar Sunway, 17.09.2011

Image
Yang sebenarnya x-boss.. tapi dengar citer berkemungkinan bakal jadi boss kitorang semula..  entahlah.. "angin" lalu agaknya.. heheh.. rumahnya terletak di bandar sunway.. AT gerak dari rumah lebih kurang kul 3.30 petang sebab hadirkan diri dulu di majlis perkahwinan anak cikgu silat AT. (as in my previous n3). AT gerak ngan adik kembar dari rumah dan Sis Iza (geng jalan raya tahun ni)  plak gerak dari Sungai Buloh.. Sampai kat Sunway pun lebih kurang jer masanya.. heheheh
Hubungan AT dengan wife dia baik & AT dah anggap dia macam 'kakak' sendiri.. Boss tu pun sebenarnya AT dah anggap macam 'abang' tapi jarang panggil dia 'abang' sebab dah terbiasa panggil 'boss'. Yang ni pun AT dah siap pesan, tak payah susahkan diri nak masak makanan berat sebab nak jalan beraya jer.. TAPI hidangan special tetap ada.. adoi.. terima kasih la sangat.. apa dia? LAKSA.. kuah laksa tu, air tangan abang aku tu.. pandai masak 'orang tua' nih.. (jangan ma…

Cerita Raya_5_Beraya ke Desa Haras 16.09.2011

Image
beraya ke rumah kak wan.. entah macam mana boleh plan dengan iza nak gi beraya umah dia.. heheh.. kitorang siap pesan, tak payah susahkan diri nak buat special.. makan kuih raya pun dah cukup.. TAPI kak wan tetap dengan cara dia.. hidangan special tetap dihidangkan.. NASI KERABU KELANTAN.. huhu.. sedap.. 


 

sebenarnya Sis Akmal pun ada join juga tapi x candid plak gambar dia.. dia lambat sikit sebab tunggu husband selesai solat jumaat.. nak diringkaskan cerita, sampai malam aku kekenyangan penangan nasi kerabu kak wan.. terbayang beb.. Kenyang giler..
Kak Wan, nanti masak lagi.. hehehehehhhhh

A.d.i.o.s

Makan & Minum : Nando's Jusco Wangsa Maju

Image
sesaja nak meraikan belated birthday untuk Sis Akmal.. mula2 tu carik tempat kat area Kotaraya tapi sebab kena tunggu, tu yang kitorang gerak terus ke Jusco Wangsa Maju.. Sian kat Sis Iza,.. dahla pagi tu meeting kat ofis Bukit Mahkamah dia yang drive kereta.. dari Bukit Mahkamah gerak ke Wangsa Maju, dia drive lagi.. thanks sis..
sampai ajer kat Jusco Wangsa Maju, apa lagi.. cari tempat yang dituju arr.. tapi masa tu kena buat pilihan lagi sekali.. Nando's atau Kenny Rogers.. sebulat suara pilih Nando's.. not bad at all.. the grill chicken was great sebab aku suka chicken.. Hidangan yang dipilih adalah set untuk 4 person.. 



 

memang kenyang giler.. balik ofis mata berat jer.. memang tak jadi sangat nak ngadap kerja.. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

A.d.i.o.s

Banjir di Jalan Semarak, Kuala Lumpur

Image
Memang dah musim agaknya.. pagi tadi dengar berita, Perlis banjir. Setengah kawasan dah pulih tapi masih ada lagi mangsa pusat pemindahan. Simpati aku pada mangsa. Bila cerita bab banjir nih, teringat banjir yang melanda di Multimedia College di Jalan Semarak pada 24 Februari 2011. AT kalau ada kursus memang kat sini la tempatnya. Memang hujan lebat hari tu. Aku ngan Sis Iza plak ada kursus hari tu. Elok2 habis kursus hari, hujan renyai lagi tapi masa tu Sis Iza cakap 'ni kalau tunggu hujan reda, memang lambat lagi balik nih'. Apa lagi, tekad arr redah hujan.

Tak sangka pulak, esoknya AT datang, keluar citer pasal banjir di situ.. Masa tu rasa bersyukur sangat2 sebab kalau tak kerana Sis Iza suruh redah hujan renyai tu, mungkin Si Hijau ku & Kelisa Sis Iza akan tenggelam lemas berenang dalam banjir.
  
Gambar2 yang dipaparkan ni sama dengan apa yang AT & Sis Iza terima tapi banyak lagi sebenarnya.. Tak payahla letak semua sebab perkara dah lepas.. Search …

Cerita Raya_4_Jemputan dari Cikgu Silat

Image
Cikgu Silat? heheh.. kalau nak tau, AT merupakan ahli Pertubuhan Seni Silat Lincah Malaysia (PSSLM). AT join masa umur 9 tahun. That was in 1992. Nak kata bergerak aktif tu, dulu la.. Sekarang ni dah kurang sikit.. Walaupun cikgu kerapkali ajak ke gelanggang, AT tak tau kenapa macam segan jer.. mungkin faktor umur kot.. hehehehhh


Dia datang ke rumah sebab nak serahkan kad walimatulurus. Anak perempuan dia akan berkahwin minggu depan. Tak sangka, masa memang pantas berlalu.. sempat jugak la terkena dengan dia pasal kahwin ni.. terpaksa jugak la layankan topic tuh..


Jemputan majlis adalah pada 17 September 2011. Insya Allah, AT akan hadirkan diri di majlis itu nanti.


A.d.i.o.s

Sepah_news_berpecah juga akhirnya!!!

Image
N3 AT sebelum ni berharap agar diorang tak berpecah.. TAPI berpecah jugak.. Dahla sekarang ni susah nak dapat trio lawak macam diorang nih.. Pada AT, tak kisahla kalau dapat tawaran secara individu, jangan berpecah & kekalkan nama Sepah tu.. Ini antara ulasan Jep dalam paparan KOSMO hari ini..

....."Sebelum bermulanya saingan akhir Maharaja Lawak dahulu, memang ada terlintas di fikiran saya untuk berpecah. Kemudian apabila dinobatkan sebagai juara kami berusaha untuk membina semula kumpulan ini. Bagaimanapun, apa yang diusahakan kami ini kelihatan seolah-olah tidak berhasil dan akhirnya saya merasakan perpecahan ini adalah jalan terbaik untuk kami meneruskan karier masing-masing," ujarnya..... klik sini untuk ketahui cerita penuh

hmmmmmm.... nak buat macam mana.. kata sepakat dah dibuat.. takkan nak paksa diorang tarik balik kenyataan tu.. diorang lebih tahu apa yang diorang rasa sekarang nih.. Harap2 bila dah bergerak solo & terkenal - Jep, Shuib & Mamat - jangan…

Cerita Raya_3_Hari Raya Kedua

Image
Aktiviti hari raya kedua.. dari hulu langat ke bandar baru serting di Negeri 9.

Gerak 2 kereta jer.. ikut highway LEKAS memang rasa seronok TAPI bila nak masuk Ulu Bendul, Ya Allah, jem giler.. AT gerak pukul 10.30pg sampai umah pak uda AT lebih kurang pukul 1.30ptg. mak ngan ayah AT gerak awal dalam pukul 10 pagi TAPI kitorang yang sampai dulu.. diorang sesat.. nak sampai ke kuala pilah jer dekat 2 jam.. lepas tu baru terpikir, ooo.. ramai lagi yang beraya rupanya..

Balik dari umah pak uda lebih kurang pukul 4.30 petang dan sekali lagi, kitorang merempuh jem yang amat dahsyat (dahsyat ker??..) Mata rasa sejuk sebab keliling pokok2 nan menghijau.. TAPI sampai hulu langat pukul 8 malam.. fuhhh!!!!!!!!MASAK!!!!!!!!








Mintak maaf la.. gambar raya utk n3 ni xder.. bukan lupa tapi tak ingat!!!!!!!!!!!!  Apa lagi agaknya cerita raya AT kali ni?  kalau ada AT update la ek... hehehehehhhhh





A.d.i.o.s

Cerita Raya_2_Hari Raya Pertama

Image
Allahuakbar Allahuakbar Allahuakbar.. Walillailham..

Alhamdulillah.. Setelah hampir sebulan berpuasa di bulan Ramadhan, Syawal di raikan oleh semua muslimin dan muslimah di dunia ni.. Puasa mengajar erti kesabaran.. puasa mengajar erti keinsafan.. puasa juga mengajar kita agar mengingati mereka yang susah di luar sana..

Lepas sembahyang raya, kitorang gerak ke rumah maklong di Kajang (as in my previous n3).. walaupun berkumpul 2 keluarga, meriahnya macam kenduri.. kak neng aku siap plan lagi nak ziarah raya ke rumah saudara mara.. lepas makan, apa lagi, sesi bergambar anak beranak la...

Habis bergambar, kitorang gerak ke Ulu Yam.. baru aku tau, aku ada nenek saudara yang duduk kat sana.. boleh tahan jugak meriahnya.. masa kitorang nak gerak balik, ada tourist dari Jepun yang dijemput utk beraya bersama. Diorang pun macam excited bila tengok ramai yang berkumpul..


Selepas beraya di Ulu Yam, kitorang gerak pulak ke rumah mertua adik AT di Gombak.. Dah alang2 lalu kat situ, singgah terus.. …