Cerita Ramadhan_8_Nak raya nie..

Mood raya dah datang.. lagu2 raya semakin rancak berkumandang di corong2 radio.. tahun ni tak pasti lagi beraya di mana.. hulu langat ker, Melaka ker, johor ker.. entah.. Ayah pun tak decide lagi..


btw, checklist for hari raya korang dah update ker? Apa benda..??
:: baju raya, kuih raya, duit raya (ni syok sikit), juadah raya, cat umah , langsir baru bla bla bla::


Aku?
Baju raya beli yg siap jer. Senang sikit. Lagipun silap aku, lambat tempah.. heheheh.. tapi kan, masa n3 ni dibuat, baju raya still xder lagi nih.. adusss....


Kuih raya, adik aku yang buat, yang dah siap, TAT (favourite ayah), biskut kelapa, biskut kacang, biskut coklat, kuih tiram .. aku tolong tengok jer.. apa punya kakak ^_^

Duit raya.. adalah sikit utk family aku.. ala, saguhati di hari raya..

Juadah raya..selalunya lagi 2 hari nak raya baru decide tapi yang pasti :: nasi impit - kuah lodeh -kuah kacang - rendang ayam (favourite Sis Iza nih) :: adalah hidangan wajib yang perlu ada dalam menu raya family. tapi tahun ni macam nak anyam ketupat la.. dah lama tak asah skill nih..

Cat umah..?? tak cat lagi.. just nak cover 'artworking' yang anak buah aku buat kat wall tu. konon nak cat sebelum puasa, sampai nak habis puasa tak cat2 lagi.. hehehehh

sama2 la kita beringat yer.. berbelanja biar sederhana.. jangan membazir.. dalam keriangan kiter beraya, kiter kena ingat kesusahan mereka di luar sana.. oleh itu, bersyukur lah dengan apa yang kiter ader..




***ihsan gambar Google




A.d.i.o.s

Comments

Popular posts from this blog

Si Hijau ku merajuk lagi!!!! - masalah hon & minyak hitam terlebih

Mencari Ramli Musim Ke-5 Kini Bermula!