Saturday, July 30, 2011

Syukur

Alhamdulillah
hanya itu yang mampu ku ucapkan
di atas segala pemberian-Mu Ya Allah
ku mohon pada-Mu
kuatkanlah Imanku
agar tidak berpaling
daripada-Mu
Syukurku
kerana diberikan yang tersayang
memimpinku untuk
'merangkak'
'bertatih'
'berjalan'
'berlari'
di muka bumi-Mu yang penuh pancaroba
Syukurku
kerana masih diberikan hela nafas
untuk terus 'berbakti'
untuk terus 'membantu'
untuk terus 'melihat'
untuk terus 'bersujud'

Syukurku pada-Mu Ya Allah



****kesyukuran ku di atas usia perjalananku di muka bumi ini****

A.d.i.o.s

Friday, July 29, 2011

Bolasepak : Kuatkan Cengkaman Mu Harimau Malaya

KECEWA

aku pasti
itu yang aku rasa
sebab
Harimau Malaya tewas kepada Singa Selatan
namun
aku bangga
Harimau Malaya masih kuat mengaum di tanah tumpah sendiri
tanpa putus asa
kuatkanlah cengkaman mu kembali
kerana aku tahu
'kau' mampu berjuang
sehabis kudrat yang ada.




**** Malaysia tewas kepada Singapura 1-1 di Stadium Nasional Bukit Jalil utk layak ke pusingan ke3 kelayakan Piala Dunia 2014. Keputusan agregat 6-4.

**** Sakit hati pun ada gak sebenarnya tapi sakit hati aku ni dah mula bersarang masa perlawanan pertama di Singapura.

****pertahanan kita masih lemah. Malaysia need to do work hard on this.

****ini semua pendapat aku kerana sayangnya aku pada bolasepak Malaysia.


A.d.i.o.s

Thursday, July 28, 2011

Bolasepak : Ngauman Harimau Malaya


tak kiralah sekuat mana ngauman singa

ku pasti

harimau takkan diam diri


SELAMAT BERJUANG HARIMAU MALAYA


*****Malaysia vs Singapura*****

28.07.2011, Stadium Nasional Bukit Jalil


A.d.i.o.s

Monday, July 25, 2011

''rugi la ko AT''

***picture from Google



AT percaya rakan2 blogger suker makan durian... Baunya menusuk kalbu & memikat hati.. Pada yang terlalu suker dgn buah ni, berbakul-bakul sanggup dibelinya walaupun kadang2 harganya fuhhhhhhhhh...

TAPI KENAPA TIDAK PADA AT AR??? Bukanlah kata tak suka langsung tapi tak gemar sangat.. Bila keluarga atau rakan2 berebut-rebut nak makan, AT tak berebut sekali.. Semua cakap kat AT 'rugi la ko tak makan buah ni'. Tapi dah memang AT tak minat, letakla berbakul2 pun memang AT tak layan punyer. Paksa la macam mana cara pun, menangis AT tau.. Baunya pun kekadang AT tak tahan. 2 hari duduk kat umah makcik AT kat Melaka, berkilo-kilo durian dibelinya.. Semua duduk mengadap makan buah tu.. Kiter yang tak tahan bau ni, duduk la jauh2.. Pelik kan..

Lagi satu peliknya, gulai tempoyak AT makan.. tapi bukan tempoyak mentah tu tau.. Kalau tempoyak ikan patin tu, ha.. memang tak nampak dah orang kiri kanan.. Agaknya kalau mak mentua lalu sebelah pun tak perasan tapi nasib baik la AT tak kawin lagi.. heheheheh.. Pernah gak AT paksa diri makan durian nih, sudahnya AT demam seminggu.. hikhik.. pelik kan..

Skang ni AT perasan, ada pesta durian sana sini.. Ha, nak promote sikit.. Kalau rakan2 bloggers ada disekitar KL, Muzium Telekom ada menganjurkan Pesta Durian, bermula 25 Julai hingga 27 Julai 2011. Ini adalah kerjasama dgn FAMA. Para pengunjung berpeluang menikmati buah durian, pulasan, rambutan dan manggis sebanyak mungkin apabila menyertai promosi ‘Makan Sehingga Kenyang’ yang berharga cuma RM20 untuk dewasa dan RM12 untuk kanak-kanak. Pelbagai gerai jualan menanti para pengunjung yang ingin membeli produk hasil durian seperti serawa, jem, ais krim, lempuk dan tempoyak. Selain daripada buah durian, FAMA juga akan menyediakan gerai buah-buahan tempatan yang lain seperti rambutan, manggis, pulasan, dokong, buah naga, pisang, ciku dan jambu batu yang dijual dengan harga berpatutan. Pesta ini dibuka secara percuma kepada pengunjung mulai jam 10.00 pagi hingga 8.00 malam.

Kepada yang gemar King of Fruit ni, pergilah yer.. AT?? terima kasih je lah... hehehehhhh...

A.d.i.o.s


Sunday, July 24, 2011

Thanks & Salam Perkenalan ^_^

wah...

boleh tahan jugak la yang menyinggah blog AT ni walaupun tak glamour dan tak seceria blog rakan2 blogger yang lain.. hehehe..

Pada rakan2 blogger yang dah follow blog AT, thanks sangat2. Don't worry, i will & must follow your blog cuma skang ni AT tgh pening kenapa AT tak bleh klik link bloggers yg lain utk jadi follower.. ada yang boleh ada yang tak.. maybe something wrong setting with lappy or internet setting AT.. kalau bloggers bleh share mcm mn nak solve that problem, u are most welcome sebab AT ni pun bukannya tau sangat setting2 internet nih.. sorry kalau AT lambat reply komen rakan2 blogger.. tapi AT akan tetap terjah blog rakan2 yang lain..

Special thanks to Abg Ben Ashaari kerana memperkenalkan segment nih.

Salam perkenalan kepada rakan2 blogger & marilah kita sama2 happy berblogging ya..






A.d.i.o.s

Thursday, July 21, 2011

BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER


entrynya menarik minat aku utk join segment ni..

kalau rasa nak follow, klik sini. tiada paksaan utk follow..

to Abg Ben Ashaari, thanks sebab buat segment macam ni..

to viewers, thanks for drop by & selamat berkenalan..









A.d.i.o.s

Rating Juvana TV3


Fuiyo!!!!!!!!!!!!


Tahniah pada para pelakon & crew yang terlibat.


*****Apakah mungkin ia akan difilemkan?



A.d.i.o.s

Saya suka! Saya suka! HADY MIRZA ^_^

kalau korang baca news artis kat Murai, pada peminat2 Hady Mirza mesti suka... Aku pun suka.. Lama gak tunggu citer biler agaknya dia ni nak tembusi pasaran Malaysia.. Untuk APM 2011, dia telah menerima anugerah Artis Singapura Paling Popular , Lagu Singapura Paling Popular (Angkasa) dan Lagu Serantau Paling Popular (Angkasa). *** Excited aku ni sama macam masa Taufik Batisah nak tembusi pasaran Malaysia

Sama2 lah kita menyokong muzik serantau kita.. ***artis Malaysia tetap di hati..

A.d.i.o.s

Wednesday, July 20, 2011

Kuasa Alam

Adakalanya kita alpa dengan 'keindahan' dunia.

Kita rasa kita jaga 'dia'.

Tapi kalau betul kita jaga 'dia', kenapa dia tetap 'mengamuk' pada kita?

Khalifah Allah sekerdil aku, terasa seperti masih kurang 'berbakti' pada 'dia'.







****sources picture at National Geographic



"Dan Dialah menciptakan langit dan bumi dengan benar. Dan benarlah perkataanNya diwaktu Dia menyatakan, Jadilah lalu terjadilah', dan di tanganNyalah segala kekuasaaan diwaktu sangkakala ditiup. Dia mengetahui yang ghaib dan yang nampak. Dan Dialah yang Maha Bijaksana lagi Maha Mengetahui"


Surah Al-Anaam: 73



A.d.i.o.s

Tuesday, July 19, 2011

Berakhirnya episode JUVANA

Semalam merupakan episod terakhir siri Juvana di TV3. Pada aku, memang BEST!!! Semua watak dalam drama ni memang 'hidup' la. Aku suka cara lakonan diorang semua. Tapi ada antara watak penting dalam siri ni yang aku suka tengok. Antaranya:-
'Daim'
berjaya memperlihatkan wataknya yang matang ketika berhadapan dgn situasi tegang.

'Cikgu Zakiah'
tidak pernah mengalah untuk pastikan pelajar2 JUVANA berubah.

'Botak'
akhirnya tunduk & akur pada 'masalah dalaman' yang dihadapi selama ini.

'Apek'
semangat setia kawan yang dipikul memang 'hidup' dalam cerita ni.

Ini cuma pandangan aku. Masing2 ada pendapat sendiri kan. Tepuk dada tanya selera. Kepada semua pelakon2 JUVANA, TAHNIAH!!!! (diorangtau ker blog aku ni.. heheheheheheehhh)




A.d.i.o.s

Monday, July 18, 2011

Anugerah Planet Muzik 2011 - Keputusan


Senarai Keputusan Pemenang Anugerah Planet Muzik APM 2011

Album Terbaik - Energi (Kotak)

Artis Lelaki Terbaik - Faizal Tahir (Adrenalin)

Artis Wanita Terbaik - Rossa (Harmoni Jalinan Nada & Cerita)

Lagu Terbaik - Awan Nano (Hafiz)

Vokal Terbaik (Artis Baru Lelaki) - Sandhy Sondoro (Bunga Mimpi)

Vokal Terbaik (Artis Baru Wanita) - Amanda Imani (Selamilah Cinta)

Vokal Terbaik (Duo/Kumpulan Baru) - Ana Raffali, Sohaimi Meor Hassan & Altimet (Kalau Berpacaran)

Duo/Kumpulan Terbaik - Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila Amzah (3 Suara)

Lagu Serantau Paling Popular - Angkasa (Hady Mirza)

Artis Serantau Paling Popular (Selama Lebih Sedekad) - Datuk Siti Nurhaliza

Kolaborasi Terbaik - Dayang Nurfaizah & Marcell (Sayang)

Lagu Singapura Paling Popular - Angkasa (Hady Mirza)

Artis Singapura Paling Popular - Hady Mirza

Lagu Terbaik Singapura - Lagu Teman (The Lion Story feat Zahidah)

Lagu Terbaik Malaysia - Awan Nano (Hafiz)

Lagu Terbaik Indonesia - Cintailah Aku Sepenuh Hati (Ari Lasso)

Anugerah Khas Planet Muzik - Melly Goeslaw



***my related entry click here. Info results from Murai.


A.d.i.o.s

Friday, July 15, 2011

Sepah_news

Ni cerita Sepah dalam Mingguan Wanita.. (cover Tomok kahwin, 15-21 Julai 2011). 'Mama' ofis aku yang beli, aku tukang baca.. lepas tu scan, masuk blog.. hehe.. xde kejer carik kejer.. heheheh.. Hari tu aku ada post pasal Sepah. Pasal citer nak berpecah lepas Maharaja Lawak.. Ni cerita penuh diorang la nih.. Aku memang tak setuju kalau diorang berpecah.. Diorang best arrr.. Kalau nak tau cerita lanjut, beli la yer...


*****Semalam makan tengah hari kat IB (Istana Budaya), terserempak dgn Mamat Sepah, Jimmy Shanley.. kalau tak caya, bleh tanya ngan Sis Iza.. heheheh


A.d.i.o.s

My Favourite Song - Aishiteru by Zivilia Band

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang ku berfikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rinduku pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
berkat ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiran ku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau riduku pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
berkat ketulusan a a a aishiteru

Saat ku sendiri pikiran melayang terbang
Prasan resah gelisah jalani kenyataan hidup tanpa gairah o u oo
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu padaku
Kumohon kau kembali

kimiga kumo kumii tenmokinoho boy ga shino ga ruta a
Shineteruyo shineteruyooo

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rinduku pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
berkat ketulusan a a a aishiteru

wo wo wowo wo wo a a ai aishiteru






A.d.i.o.s

Wednesday, July 13, 2011

My Favourite Song - Kiblatku by Hazami

sejauh mana pun ku lari
menggapai hasrat yang terpendam
biar berkali rebah ku bangun
walau payah
ku himpun kudrat dan harapan
mengiringi azam yang usang
sinar seakan pudar

Bila terbit sang suria begitulah semangat tegar
Meskipun musim kan silih berganti
Ku terus melangkah
Daku gagahi
Mencari arah
Oh Tuhan
Sinarilah kiblatku

Keringat diteman embunan
Kicau unggas turut berdoa
Purnama bagai tenangkan perang di dalam hati
Kuhimpun kudrat dan harapan
Mengiringi azam yang usang
Sinar seakan pudar

Bila terbit sang suria begitulah semangat tegar
Meskipun musim kan silih berganti
Ku terus melangkah
Daku gagahi
Mencari arah
Oh Tuhan
Sinari lah kiblat ku

Kala sujud ku ada kesyukuran
Dalam mimpi ada sedih
Menghantui andai ku alpa
Langit kejayaan ku
Berkiblat pada Mu
Hanya satu...ooooo





A.d.i.o.s

Tuesday, July 12, 2011

Grrrrrrrrrrrrrrrr ~_^

''kalau ku turutkan rasa hati, ku cekik2 si Abdul Wahub''
perasan tak dialog tuh..
Itu dialog marah Tuan Sadiq Sigaraga (Ahmad Nisfu) dalam filem klasik 3 Abdul lakonan Allahyarham Tan Sri P. Ramlee.

marah?
semua orang ada perasaan tuh.
aku?
memang tengah marah sebenarnya
tapi
''ku tahan jebat''
fikir positif
kalau tak
memang dah melayang barang depan mata ni
ke hempuk kat orang tuh

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr


****nasib baik Donald ni cute walaupun dia tengah marah..huhuh


A.d.i.o.s

Thursday, July 07, 2011

FINAL SHOWDOWN 2011

Wednesday, 06.07.2011, I-CITY Shah Alam.

Selama 13 minggu tampil mempersembahkan show yang mantap, konsisten pada setiap minggu & tidak pernah menghampakan peminat.. sememangnya ELECOLDXHOT layak bergelar CHAMPION SHOWDOWN 2011.


Top 4 crew on final SD2011, ECX, HMC, BOS, & ROKUSTEPS berentap menampilkan persembahan utk layak ke Final Battle. Ada 1 crew tu membuatkan aku tertanya, kenapa boring persembahan korang arr? Walaubagaimanapun, pusingan pertama menyaksikan ROKUSTEPS tersingkir untuk meneruskan perjuangan.


Top 3 crew pula tampil dgn persembahan yang mantap di pusingan ke-2 kerana HMC tampil dgn shuffling, BOS dgn gaya pendekarnya manakala ECX dgn fast stepnya.. Wow!! ECX sememangnya telah memukau aku sehinggakan aku tak sedar, berapa kali ntah aku sms utk vote diorang. Pusingan kedua menyaksikan BOS tersingkir utk berentap di FINAL BATTLE.


FINAL BATTLE ; menyaksikan ECX & HMC berentap. Seperti yang memang telah dijangkakan, malah sejak pertama kali mereka di interview, mereka saling mengatakan antara mereka adalah pesaing hebat. Aku nampak HMC seperti all out, langsung tak kasi can pada ECX. Memang nampak yang seolah-olah diorang akan menang utk SD2011.


However, selepas 5 minit berentap sesama mereka, undian Malaysia telah memihak kepada


ECX @ ELECOLDXHOT


utk bergelar


CHAMPION SHOWDOWN 2011.







***kredit pict to phycrewz & pke



Tahniah kepada ECX dan juga kepada semua crew yang layak ke Final Showdown 2011 & also to another 8 crew yang terpilih dalam Showdown 2011 kali ni.







A.d.i.o.s

Wednesday, July 06, 2011

Ooh La La... KRU Luar Biasa

KRU telah menjadi tetamu khas utk pagi tadi di RIUH PAGI ERA. Wah.. memang best bila Ray & Hanif (Pak Nil cuti lagi..huhuhu) mainkan semula lagu2 lama KRU. Aku menyanyi dalam kereta sorang2 (habih tu nak nyanyi ngan saper lagi kan). Mengimbau kembali zaman2 sekolah. hehehehehhhhh

Kemunculan diorang di awal 90an sememangnya telah mencetuskan fenomena baru dalam industri hiburan tanah air. Dah banyak rintangan yang mereka hadapi tapi sehingga kini, mereka masih kukuh membina nama di persada seni. KRU sememangnya telah berjaya mencipta jenama mereka sendiri. Artis yang berada di bawah naungannya, Elite, Indigo, Juliana Banos, Phyne Ballerz, X-Factor, Pretty Ugly, Ezlyn, Dewi Sandra, Aznil, Anita Sarawak, Adam, Dafi, The Lima & artis luar negara, Lady Like (cuma sekarang ni aku tak tau yang mana masih under KRU). Hikhik..

Kalau lagu tak payah cerita la kan, memang banyak. Antaranya Mengerti, Janji Tinggal Janji, Negative, Awas, Cherrina, Ooh La La, Luar Biasa, Dua, Apa Saja, Sayang, Getaran Jiwa (duet with Allahyarham Tan Sri P. Ramlee_pernah kontroversi tuh) , Jangan Lafazkan, Di Dalam Dilema, Babe, Terhangat di Pasaran, Ganas & terbaru, 3 Kata (pagi tadi diperdengarkan ekslusif di ERA)

Untuk filem pulak, Cicakman 1&2, Duyung, Jin Notti, Magika, My Spy, Hikayat Merong Mahawangsa & terkini, Karak. Fuhh!!!! Apa lagi agaknya yang terbaru yang diorang nak buat..??

Pejam celik pejam celik, dah 19 tahun bertahan. Kepada Abang2 KRU, semoga lebih terus maju, kukuh & terus kekal dalam industri hiburan tanah air.








A.d.i.o.s

Tuesday, July 05, 2011

Kenapa arr?

makin aku jauhkan 'si dia' dari ingatan,

makin ligat 'si dia' bermain di fikiran..

adoiii...

Ya Allah, kuatkan semangat aku agar aku tidak berpaling dari jalan-Mu

Amin...




A.d.i.o.s

Monday, July 04, 2011

It's All About Life - When...

i received this from my friend... ^_^


When you are feeling alone like no one cares, read this its absolutely true:

Every night, someone thinks about you before they go to sleep.

At least fifteen people in this world love you.

The only reason someone would ever hate you is because they want to be just like you.

There are at least two people in this world that would die for you.

You mean the world to someone.

Someone that you don't even know exists loves you.

When you make the biggest mistake ever, something good comes from it.

When you think the world has turned its back on you, take a look.

Always remember the compliments you've received.

Forget the rude remarks.


Thank You for being my friend




A.d.i.o.s

Friday, July 01, 2011

JUVANA

Mungkin lambat utk aku update cerita ni tapi lantakla kan.. blog aku.. hehehe.. Korang layan tak drama bersiri nih..?? Ianya merupakan sebuah drama bersiri yang mengupas sisi hidup pesalah-pesalah juvana. Setakat ni, aku tak pernah 'miss' lagi episodenya..^_^


Pelakon2nya :-Zahiril Adzim - memegang watak sebagai Daim
Bront Palarae - memegang watak sebagai Warden Raja
Izreen Azminda - memegang watak sebagai Cikgu Zakiah
Johan Ariff Asari - memegang watak sebagai Botak
Syazwan - memegang watak sebagai Apek
Adam - memegang watak sebagai Ayam

Bersiaran selama 1 jam, setiap ISNIN, pukul 9 mlm di TV3. Kalau rasa nak tengok episode ulangan, boleh layan di TONTON


A.d.i.o.s

SHOWDOWN 2011 TOP 4

presenting to you

TOP 4 CREW

in


FINAL SHOWDOWN 2011











WHO WILL WIN


RM 50,000?


VOTE FOR YOUR FAVOURITE CREW!!!!







A.d.i.o.s