Posts

Showing posts from June, 2011

Bolasepak Kelayakan Piala Dunia

Image
MALAYSIA vs TAIWAN
29.06.2011
STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL

Keputusan perlawanan :
Malaysia 2 Taiwan 1
Gol Malaysia dijaringkan oleh kapten pasukan, Safiq Rahim pada minit ke-27 dan tonggak pertahanan, Mohammad Aidil Zafuan Abdul Razak (ke-54). Walaupun menang 1st round nih, tapi aku rasa tak puas hati bila Malaysia boloskan 1 gol sebab jaringan yang disumbatkan oleh pasukan lawan nampak senang sangat. Benteng pertahanan leka. Kalau yer pun dah selesa, pertahanan kena la ambil sikap waspada. Adoyai..!! Tapi xper, jurulatih skuad kebangsaan, Datuk K. Rajagobal tetap optimis yang Malaysia boleh menang di tempat lawan Ahad ni. Kita sebagai rakyat Malaysia, perlu sentiasa berdoa supaya mereka yang berjuang berjaya memartabatkan kembali sukan ini.



A.d.i.o.s


Sepah - Maharaja Lawak 2011

Image
mungkin lambat utk aku update tapi sampai ke hari ni, aku masih terngiang-ngiang kemenangan kumpulan SEPAH (w/pun aku xde kena mengena dgn diorang). Memang puas hati aku. Tak sia2 undi. Diharapkan dgn kemenangan ini, SEPAH tak berpecah (spt yg aku baca di MURAI.COM). Tolong jangan hampakan peminat (aku juga!!!!!!!!!!!!)
Tahniah SEPAH!!!!!!!!!!!!!!!!



Aku memang suka dgn trio ni selepas Bujang Lapok & Do Re Mi. Kalau dalam trio Bujang Lapok & Do Re Mi, aku suka pd watak Ramli & Do, lakonan Allahyarham Tan Sri P. Ramlee. Utk trio nih, aku suker ngan semua tapi yang paling aku suker ialah.. Jep.. aku pun tak tau ngaper... hehehehehehhh


A.d.i.o.s

Bolasepak : Malaysia Boleh!!!

Image
Aku rasa macam dah lama tak update berita bolasepak.

Semalam tengok perlawanan bolasepak untuk Kelayakan Olimpik 2012 antara MALAYSIA menentang LUBNAN. Sememangnya pasukan bolasepak HARIMAU MUDA MALAYSIA telah mempamerkan aksi yang mantap walaupun dibolosi 1 gol. Game berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil, jaringan Mohd Irfan Fazail dan Wan Zack Haikal Wan Nor telah melayakkan MALAYSIA melangkah ke pusingan ke-3 bersama dengan 11 lagi pasukan terbaik Asia. Kalau kita boleh beat pasukan2 ni, peluang ke OLIMPIK 2012 sememangnya cerah. Hopefully semangat juang mereka berterusan untuk memartabatkan kembali bolasepak MALAYSIA (macam pengulas sukan pulak)


Ha, bercerita pasal bola, aku dah beli jersi nih...
tapi ni bukan jersi bola yer..
jersi ni sememangnya dipakai oleh atlit sukan negara kita... hehehehe

sekarang ni dok aim jersi MALAYSIA yang color kuning tu pulak... hehehehehhh



A.d.i.o.s

SHOWDOWN 2011 TOP 5

Image
Theme untuk minggu ini : WILDCARD - MAGIC
Juri jemputan Mr Anslem Ron.. somebody yang memang betul2 terlibat dalam dunia magic ni. Aku suka dengan persembahan pembukaan. Really entertaining.
CREW PERFORMANCE

::PANIC::
Song - CHECK IT OUT
JOE said, this is not your best performance

::HMC PHLOW::
Song - PAUSE
diorang pakai baju badut. Hafiz call them badut comel. All the judges love the performance.

::BOUNCE STEPPERZ::
Song - RAISE YOUR GLASS
ok what... JOE said he really proud of what they have did.

ROKUSTEPS::
Song - DIRTY DANCER
this is the only B-Boy crew left in this competition. It's a good show.

::ELECOLDXHOT::
Song - S&M
WOW!!!!!!!!!!!!! I really love what they did. Maple berikan standing ovation, ANSLEM said YOU ARE ENTERTAINER & JOE said SUPERB!!!

AGAIN, BEST PERORMANCE GOES TO ELECOLDXHOT (ECX) & mereka juga terselamat dari berentap dalam pusingan BATTLE.

4 crew yang perlu selamatkan diri dari elimination adalah
HMC PHLOW, ROKUSTEPS, BOUNCE STEPPERZ & PANIC.

HMC Flow VS Panic …

Makan & Minum : Jamuan Tukar Angin

Image
Semalam gi makan tengah hari kat Restoran Haslam sebab nak meraikan Kak Faridah ; yg akan bersara & Min ; yang akan bertukar unit. Sebelum decide nak makan kat sini, geng2 ofis ada la survey restoran lain. Aku? Aku bukannya tau sangat tempat2 makan kat area Setapak - Gombak nih. Aku ikut jer. heheheh

Gerak dari ofis dalam kul 12tgh hari. Ofis pun bukannya jauh sangat cuma sebab merempuh jem time org makan tengah hari, FAHAM2 JELAH KL kan. Pusing2 dulu carik parking. Sis Aaz sampai pun lebih kurang sama ngan kitorang sampai.
Kitorang makan kat bahagian atas a.k.a Dewan Cempaka.



*****yang dirai
Mungkin rezeki kitorang agaknya, dapat jumpa dgn Datuk Yusof Haslam & Mohd Noor Kadir. Apalagi, Kak Suzi dgn langkah berani pergi jumpa 2 org produser terkenal tu & terus bergambar. Very HUMBLE. Respect la dgn both of them. Aku pun tak lepaskan peluang la. Tak aci la kan kalau "photographer terjun" ni takde picturenya.. heheheh

***bergambar bersama dgn Datuk Yusof Haslam & M…

It's All About Life

''Jika kejahatan di balas kejahatan, maka itu adalah dendam.
Jika kebaikan dibalas kebaikan itu adalah perkara biasa.
Jika kebaikan dibalas kejahatan, itu adalah zalim.
Tapi jika kejahatan dibalas kebaikan, itu adalah mulia dan terpuji."




A.d.i.o.s

Anugerah Planet Muzik 2011

Akan diadakan pada Jumaat, 15 Julai 2011 di Max Pavilion, Singapore Expo, jam 8.30 malam. Bersiaran secara langsung menerusi Astro Ria (saluran 104) selama satu setengah jam bermula jam 9 malam.
Kategori-kategori yang dipertandingkan dan Calon-calon TOP 5 :

1. VOKAL TERBAIK (ARTIS BARU LELAKI) : BEST VOCAL (NEW MALE ARTISTE)
1. Aris 1000 X Maaf
2. Febrian Cinta Itu Gila
3. Igo Kemenangan Cinta
4. Sandhy Sondoro Bunga Mimpi
5. Sezaire Sezali Matahari

2. VOKAL TERBAIK (ARTIS BARU WANITA) : BEST VOCAL (NEW FEMALE ARTISTE)
1. Aisya Hasnaa Lagu Mahu Kamu
2. Amanda Imani Selamilah Cinta
3. Ana Raffali Tolong Ingatkan Aku
4. Mytha Seperti Yang Kau Minta
5. Roze Harum

3. VOKAL TERBAIK (DUO/KUMPULAN BARU) : BEST VOCAL (NEW DUO/GROUP)
1. Ana Raffali, Sohaimi Meor Hassan & Altimet Kalau Berpacaran
2. Azlan & The Typewriter Kelibat Si Penyair
3. Govinda Bawa Aku Lari
4. Projek Pistol Wanita Seluruh Dunia
5. Zivilia Aishiteru

4. KOLABORASI TERBAIK : BEST COLLABORAT…

SHOWDOWN 2011 - TOP 6

Image
Theme minggu ini :: DANCE STYLE – STREET FLAVA

Juri jemputan untuk minggu ini adalah Linda Jasmine. For those yg tak kenal, Linda Jasmine merupakan bekas tenaga pengajar utk rancangan reality TV, AKADEMI FANTASIA. Ok la kan sebab juri jemputan utk Live Show kali ini adalah seorang yg terlibat dalam dunia tarian ni (pendapat aku, don’t know ‘bout u guys!!). This week, ada 2 slot. 1 untuk crew & 1 lagi gabungan antara crew.

For crew performance:-
::BOUNCE STEPPERZ:: Song BLOW by KESHA
::ELECOLDXHOT:: Song CHECK MY SWAGGA OUT by ?????(x ingat la). Best sebab kali ni persembahan diorang siap pakai costume zaman batu.
::HMC PHLOW:: Song I LIKE THAT by ?????
::BLAZIN SQUAD:: Song GIRLS ON THE DANCE FLOOR by FAR EAST MOVEMENT
::ROKUSTEPS:: Song FANCY FOOTWORK. Maple loves their moves this time.
::PANIC:: Song HEAD OF MY CLASS

Untuk collaboration pula:-
::PANIC&ROKUSTEPS >> PANICKUSTEPS ::
::BOUNCE STEPPERZ&HMC PHLOW >> BOUNCE PHLOW ::
::ELECOLDXHOT&BLAZIN SQUAD >> ELECO…

Showdown 2011 Top 7

Image
Sorry lambat update....
Theme utk minggu nih - MUSIC GENRE - ROCK. Aku tak larat nak note komen judges. Judges jemputan utk malam ni, Noh - Vokalis Hujan (mcm tak kena jer...hmmmmm)

::Blazin Squad:: Song - Marabahaya by Pop Shuvit
::Force 136:: song - Are u gonna my way (aku sendiri tal pasti betul ke tak tajuk lagu nih... heheh)
::Eledcoldxhot::Song - Lagu Untukmu by MUH. Judges love their performances.

Lepas ECX buat show, Hafiz tanya pd mereka, siapa competitor terbesar mereka dlm SD2011. Seperti yg telah ku jangka, mereka mengatakan HMC PHLOW adalah saingan hebat mereka sebab mereka mempunyai style yang sama.

::Rokusteps:: Song - Smells like teen spirit by Nirvana
::Bounce Stepperz:: Song Spermassive Black Hole by Muse
::Panic:: Knock Out by Lil Wayne
::HMC Phlow:: tak ingat tajuk lagu tapi dari My Chemical Romance.

Hafiz pun tanya benda yg sama macam dia tanya pd ECX. HMC jawab, ECX adalah saingan mereka.

Best performance untuk malam ni, Bounce Stepperz sebab Joe kata mereka tel…

2 round jer dulu

Image
Pergi kerja ulang alik lalu kat sini tapi tak pernah nak singgah sekejap utk riadah.
Aku, Sis Iza & beberapa orang rakan ofis sepakat nak berjoging pagi nih. Sepatutnya minggu lepas petang jumaat tapi disebabkan masing2 ada komitmen, tangguh ke minggu ni tapi buat pagi la.


Untuk permulaan ni, 2 round jer dulu. Kira macam warm-up la. Itupun, kejap jalan, kejap joging. Ok la kan.Minggu depan tak tau lagi. Entah kan jadi entah kan tidak..(mcm lagu pulak).
Sis Iza, jom poco-poco!! heheheheh


A.d.i.o.s

Kemas dapur....

Image
Mata aku dah letih ngadap nombor .. kasi relax skit mata nih.. kita update blog.. Sis Iza & Sis Aaz, jgn report eh... heheheh

semuanya bermula bila ayah sendiri yg bersuara.. ayah ingat nak buat kabinet dapur utk mak.. wah!!!! ini boleh dikategorikan sebagai hadiah ayah untuk mak.. kabinet dapur yg dulu tu kosong.. xde rak, xde pintu. boleh ker dikira sebagai kabinet?? pada aku tak sebab aku panggil pangkin dapur.. (ayat kampung) hehehh.

***lama. time ni aku amik masa kerja2 pecah batu nak dimulakan keesokan harinya. korang sendiri nampak kan, bahagian bawah tu kosong.

AFTER 3 WEEKS..... Tada!!!!


**adik kembar aku. C-buk gak nak bergambar.
**paip sinki.
**dapur masak. tapi x rasmi2 lagi sebab tak pasang hood lagi.

Sorry la yer nampak berselerak lagi sebab tak habis mengemas. Pening gak nak menyusun barang. heheheheheheheheh



A.d.i.o.s

Si Hijau ku merajuk lagi!!!! - Cable clutch putus

Image
adoyai... it's happen again...

2 tahun dulu jadi kat Bulatan Pahang, pagi tadi kat depan Menara Celcom plak..

Si Hijau telah menyebabkan kesesakan lalu lintas di pertengahan jalan tersebut, 5-10 minit ada kot.. Nasib baik la ada 3 abang polis trafik datang bantu tolak ke tepi jalan.. thank u abg polis..

aku sms dulu pd Sis Iza, aku lambat masuk.. lepas tu aku call member ofis, mintak tolong dia tengokkan mana2 bengkel kalau ada yg dah buka.. pukul 8.30pagi tuh.. aku siap cakap lagi, mungkin cable clutch aku yg problem.. pandai gak aku kan.. hehehe.. dah boleh agak apa yg sangkut.. Sementara nunggu, ada jugak la yg berhenti tanya. Terima kasih la yer sebab sudi tanya..


Elok tunggu member dalam 5 minit, ada org MAA datang tengok walhal aku tak call pun.. serentak ngan member aku sampai.. layan kan ajer sebab dah ada depan mata.. dia pun cakap, memang cable cluch punya hal.. hmmm... nak buat mcm mana.. aku cakap ngan dia, ganti jer la.. daripada tunggu nak hantar ke bengkel dalam 2-3 h…

Showdown 2011 - Episodic - Top 8

Image
Same place, same day, same time, but different date. hehe.. Live Show Top 8 Showdown is back again on 01.06.2011. Juri jemputan utk show kali ni Damien Mikhael... ala, ahli kumpulan VE yg macho tu.. upsss...

Theme untuk minggu ni
ARTIST - N.K.O.T.B.B.S.B

Oleh kerana aku ni fan BSB, semestinya aku nak tengok crew mana yg dance utk lagu2 BSB nih. Show untuk malam ni nampak hebat dan sengit. Semua crew telah menunjukkan persembahan yang terbaik.

::Stepholic::
Songs - Step by Step - NKOTB

::HMC Phlow::
Songs - Get Down - BSB

::Rokusteps::
Songs - Don't turn out the lights - BSB

::Bounce Stepperz::
Songs - Larger than life - BSB

::Panic::
Songs-Hangin' Tough - NKOTB

::Blazin Squad::
Songs - The Call - BSB

::Force 136::
Song - Summertime - NKOTB

::ELECOLDXHOT::
Song - Everybody - BSB
awesome!! memang BEST!! 3 weeks in a row for the BEST PERFORMANCE OF THE NIGHT



Bottom 4 in BATTLE round was STEPHOLIC, FORCE 136, BLAZIN SQUAD & ROKUSTEPS.

::Stepholic vs Blazin Squad::
Blazin Squad win the battle

:…