Showdown 2011 - Episodic - Top 11

LIVE SHOW SHOWDOWN 2011 TOP 11
Day : Wednesday
Date : 11.05.2011

Time : 09.30pm

Theme utk minggu ni adalah MUSIC GENRE – 80’s.

Aku terfikir gak, boleh ker B-Boy follow that theme tapi dah namanya competition, mestilah kena buat jugak kan ^_^. Juri jemputan adalah Ning Baizura. Aku note skit comment2 judges sebab komen diorang secara tak langsung memberi motivasi utk perform well.

:: Bounce Stepperz ::
judges said ok & love it.


:: Stepholic ::
judges said it is an easy step to follow macam dalam gym.


:: Soulution ::
Maple tak berapa suker tapi Ning & Joe suker


:: Dejavu Breakerz ::
Judges said banyak step yang nampak macam tak kemas. Move 80’s kurang & Joe said tak nampak sangat choreography yg dipersembahkan


:: Borneo Crew ::
Maple – “finally someone doing 80’s move”
Ning – step yang bijak & kemas
Joe – saw the 80’s step in the dance


:: Force 136 ::
Maple & ning – suker dgn jalan cerita yg dipersembahkan & Joe said creative performance


:: Panic ::
Maple – “that’s what I was talking about”
Ning – “should change name to HOT GIRLS coz it’s really hot”
Joe – “really back to 80’s”


:: ELECOLDXHOT ::
Maple – cheeky, playful, really awesome
Ning – “Best Performance of the Night”
Joe – bagi jer lagu apa pun, pasti akan gempak!!


:: Rokusteps ::
Maple – sememangnya back to 80’s
Ning – love the idea of choreography
Joe – persembahan yg sangat bertenaga. Element 80’s memang ada.


:: Blazin Squad ::
Maple – break dance superb tapi bila buat step yg lain ada yg tak nampak kemas.
Ning – sexy style & entertaining
Joe – step kemas tapi kurang puas hati sebab tiada unsur 80’s


:: HMC Phlow ::
Maple – “really got into 80’s style”
Ning – choreography so good... 2nd crew for the best performance of the night
Joe – “best show of the night”


Hafiz Hatim, host SD2011, ada bertanyakan soalan yang agak menakutkan kepada judges. Crew mana yang telah mempamerkan show terbaik & crew mana pula yang menunjukkan sebaliknya. Maple mengatakan HMC Phlow adalah yang terbaik manakala Joe pula memilih Dejavu Breakerz sebagai crew yang worst dalam menunjukkan kebolehan. W/pun, 4 crew yang telah mendapat undian terendah bertemu di pusingan BATTLE. Untuk minggu ini, crew2 yg mendapat undian terendah adalah SOULUTION, FORCE 136 (2nd time), ROKUSTEPS, BLAZIN SQUAD

BATTLE 1 – Soulution vs Rokusteps
Both of judges said both crew are not deserve to be in battle because they have shown a good performance that night. Judges decide Rokusteps win the battle

BATTLE 2 – Force 136 vs Blazin Squad
Maple loves with what Force 136 did. Joe said that it’s hard to make decision because both crew are best. Judges decide that Force 136 win (save for the 2nd time)

Clock is ticking to 11pm & judges decide that Soulution out for the night. Ooohhhh.... quite shock sebab they good!! tapi nak buat macam mana sebab judges sendiri kata IT’S HARD TO MAKE DECISION..








Theme utk minggu depan pula adalah WILDCARD – REPLICATE & REPRESENT.



Jadi, sama2 kita tunggu. VOTE FOR YOUR CREW!!!!!!!



A.d.i.o.s

Comments

Popular posts from this blog

Si Hijau ku merajuk lagi!!!! - masalah hon & minyak hitam terlebih

Mencari Ramli Musim Ke-5 Kini Bermula!