Posts

Showing posts from April, 2011

It's All About Life - Wise Saying...

Image
i received it from my friend. quite interesting to undestand.. ^_^










A.d.i.o.s

Showdown 2011 : TOP 12 diketahui

Image
semalam, 27.04.2011, wednesday, SHOWDOWN 2011 pusingan MELTDOWN.

diorang kena dance dalam cahaya yang suram di mana Joe & Maple tak tahu siapa sebenarnya yang tgh dance. Ada jugak perasaan kecewa dari both of them sebab some of crew mcm tak bersungguh-sungguh. Masa tu jugak diorang suruh stop the music, lights on and terus cakap your journeys ends here. Bila dah buat pengumuman siapa yang tersingkir, all of crew terus dibawa pergi ke tepi pantai. Aku tak ingat la pulak nama pantai tu. Sampai waktu pagi, then HAFIZ HATIM come (host SD2011, suker tengok dier) telah meminta supaya crew dibahagikan mengikut title masing2. STREET & BREAK. Masa ni la, Zero dari Giler Battle Crew & Boojae dari Floor Fever telah tampil & diminta utk mengajar mereka. Yang menariknya, Zero ajar rentak Break pada STREET GROUP, manakala Boojae pula diminta ajar rentak Street kepada BREAK GROUP. Macam2 kerenah crew ni tapi they did it well. Beberapa step diajar utk digunakan oleh crew masa pusingan …

Showdown 2011 - It's back

Image
Aku sendiri tak tau kenapa aku minat tengok siri ni.. Pada SHOWDOWN 2010, Wakaka Crew adalah juaranya walaupun aku minat tengok Floor Fever (ups!! jgn terasa).
Setakat ni, 3 episodes aku tak pernah miss lagi. Seronok tengok Auditon & Battle. Aku pun tak ingat berapa banyak grup yang datang mencuba nasib. Ada yg memang dah ready nak masuk, ada plak memang masih kena cuba lagi. Aku plak dah tertarik dgn gaya persembahan ELECOLDXHOT, PROJECT ELEMENTZ, HMC PHLOW (finalist SD2010). Gempak weh!!
Daripada jumlah yg datang audition tu, 34 grup berjaya ke pusingan Battle. Yang ni aku suka tengok. Bukan apa, masa nila diorang akan cuba menunjukkan skil masing2 terhadap lawan (dah nama pun battle) . Paling suker tengok, ELECOLDXHOT vs HMC PHLOW. Both of them memang dah ada experience in this arena, so ianya menjadi BATTLE yg ditunggu-tunggu oleh peminat. W/pun keputusan juri berpihak kepada ELECOLDXHOT, HMC PHLOW telah diberi peluang kedua utk beraksi dalam pusingan MELTDOWN (episode ke-4).
Se…

Cam On - part 2

Image
tada...

aku baru dapat.. Sis Aaz bagi.. dia kata dia 'terasa' dgn entry aku.. hehehehhh... KITER SAJER NGUSIK LA.. Sis Aaz jgn marah ek.. cayang awakkkkkkkk.... ^_^


A.d.i.o.s

Cam On

Image
Pelik kan tajuk entry aku... Cuba korang ungkapkan dalam Bahasa Vietnam.. Reti tak? hehehhhhhh...
Bukan aku yg Vietnam tapi Sis Iza. Dia gi last month. Naper aku x ikut? Keadaan tak mengizinkan. hikhikk... Sis Aaz pun gi sekali. Walaupun aku tak gi, tapi sudi gak diorang bawakkan ole-ole dari sana.


Ini beg kecil, favourite colour tuh - HIJAU- ole2 dari Sis Iza (muat isi handphone & duit nih) dan magnet hiasan.

Yang ni plak dari Kak Pah.. (mampus aku kalau Sis Aaz bagitu dia)... hehehehehhh.. it's a key-chain.. comelkan...
Menunggu gak apa la agaknya ole-ole dari Sis Aaz, tapi sampai la nih takde pun.. hikhik, jangan marah Sis Aaz. GURAU JER. Insya Allah kalau diorang gi lagi ke sana, aku nak ikut. Hopefully no excuse lagi. huhuuhhhhh.. Eh, lupa plak nak bagitau apa maksud perkataan di atas tu. Maknanya TERIMA KASIH.


A.d.i.o.s

Ubah sikit jer....

Image
Tada.... ok tak?


Spec baru la (itupun nak citer kan.. hehehhhehh). Mula2 tu tak mo ganti spec, kononnya nak ganti cermin jer. Tapi bila Sis Iza suruh testing kepelbagaian spec yang ada depan mata, mula la rasa terpikat. Spec ni pun dia yg pilih.. Apa brand? Uppersix. Selalunya aku terpikat pada jenis yg cermin lonjong tuh (lonjong ke bujur), kali ni bersegi skit. Sis Iza kata try yg baru. Asyik sama jer.. heheh.. Price pun ok la. Mmg berbeza dari yg selalu aku tgk kat kedai. Thanks sis sebab bila dah tukar spec baru nih, jerawat manis kat muka awak pun saya nampak.. hehehehehhh (jangan mara)

A.d.i.o.s

Maharaja Lawak 2011

Image
Korang layan raja lawak tak? Aku nak kata layan, layan jugak la. Dari RL 1 sehingga RL 5. Tapi sekarang ni, semua peserta akhir RL1 - RL5 bertanding semula utk MAHARAJA LAWAK. Semua ada kecuali kumpulan CHAM. Tertanya-tanya jugak kenapa diorang xde sebab itu adalah antara favourite aku. Favourite aku dalam geng lawak ni adalah JOZAN, SEPAH, R2. Kumpulan R2, walaupun masih baru (RL5) tapi cara diorang perform mcm dah lama jer. Bersiaran serentak di Astro Prima & Astro Warna, tapi sampai minggu kedua jer. Lepas tu kat Astro Warna. Kena check in kat 'hotel' sebelah rumah la plak.. hehehehhe..
Below antara favourite aku (yang lain2 jgn mare ek) :-



MAHARAJA LAWAK - SETIAP JUMAAT - 10 PM
Layan jangan tak layan


A.d.i.o.s