Tuesday, July 20, 2010

My Favourite Song - Dan Bila Esok by Sofaz

Di dalam hati ku selalu tersimpan
rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
kau diam tanpa kata
saatku ungkap semua rasa

Di saat ku ingin dekat denganmu
kau semakin jauh meninggalkanku
dan kau diam tanpa kata
saatku ucap semua rasa

Dan bila esok
kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki
Untuk selama-lamanya
Dan bila esok
kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Untuk bisa menjagai hati ini
Untuk selama-lamanya
Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatiku
untuk cinta yang pernah engkau miliki
untuk selama-lamanya

Dan bila esok
kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
untuk cinta yang pernah kita miliki
'tuk selama-lamanya
Dan bila esok
kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
untuk bisa menjagai hati ini
'tuk selama-lamanya

Dan bila esok
kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki
'tuk selama-lamanya


A.d.i.o.s

**aku sendiri tak tau kenapa aku minat lagu nih.. lirik dia kot..hehehe**



Monday, July 12, 2010

tHe ChAmPiOn GoEs tO...

WORLD CUP 2010


akhirnya............. final world cup telah melabuhkan tirainya di Afrika Selatan pd 12 Julai 2010. Perlawanan akhir (2.30pg waktu malaysia) antara NETHERLANDS & SEPANYOL dgn masa tambahan telah menyaksikan SEPANYOL membawa pulang Piala Dunia tersebut... cewwwahhhh... mcm tulis berita sukan pulak. tukar nada! tukar nada!..heheheheeee..... w/pun tak dpt tgk full game 90 min, tapi dapat jugak aku tgk recap beberapa percubaan menarik di antara 2 pasukan nih.. hmm.. sayang arr.. DAVID VILLA tak score.. hampir2 sebenarnya.. ngeeeeee....

***************************************
BADMINTON GP MALAYSIA 2010

petang semalam pulak tengok perlawanan akhir Kejohanan Badminton GP MALAYSIA antara DATUK LEE CHONG WEI menentang WONG CHOONG HANN.. Malaysia vs Malaysia.. 2-2 favourite tu.. hehe.. Datuk Lee Chong Wei sekali lagi membuktikan kehebatannya apabila menjadi juara GP Malaysia. 3 set tuh. Semalam punyer final semuanya main 3 game. (berpakat agaknya diorang nih.. ups!!sorry)
Terdapat insiden di mana Datuk Lee Chong Wei mempertikaikan quality si penjaga garisan. Aku sendiri tak puas hati dgn keputusan si penjaga garisan tu sebab memang bulu tangkis tu keluar. 2 kali plak tu. Aku rasa badminton pun kena ada penggunaan teknologi video utk tentukan samaada bulu tangkis tu keluar atau tidak dari garisan putih. hehehe... boleh pulak melarat dari kes tak puashati pasal jaringan frank lampard - england...ermmmmm ~_^
apa lagi nak citer ek... xde apa dah kot.. heheheeeeeeeh... nanti sambung lagi..

A.d.i.o.s

Monday, July 05, 2010

Bolasepak : Gergasi tumbang di Piala Dunia

Adooooooooooiiiiiiiiiiii..............
FRUSTNYA AKU!!!!!!
Kenapa Argentina kalah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
huhuuhu....
Tak sampai 5 minit game start, gawang Argentina dah BOLOS...
time ni la ayah aku cakap, Argentina kalah.
Bila dah bolos tu, nak tgk sampai habis pun dah malas.
Aku x sangka German main dgn baik sekali.
Corak permainan kemas. (pd pandangan aku larr).
Saja2 tukar channel, tgk bertambah lagi gol.
Kesudahannya German 4 - Argentina 0 ......
World Cup tahun ni menyaksikan Sang Gergasi tumbang..
ITALI; BRAZIL; ENGLAND; PERANCIS; PORTUGAL; ARGENTINA
adoyai..... aper nak dikato..
DAH TERJADI DAH PUN, TAK DAPEK NAK NOLONG... ~_^

A.d.i.o.s


Thursday, July 01, 2010

Bolasepak : Piala Dunia hampir ke final

lama gak x update blog nih.. asyik berhabuk jer.. kena vacum skit kasi bersih. (^_^)

For JUNE 2010 punya tagline MAKAN BOLA, TIDO BOLA.. tapi aku xdela giler sangat ngan FIFA WORLD CUP tahun nih.. (konon!!!!!!! padahal favourite player ader main..heheh) . klau citer panjang pun x guna sebab semua game sentiasa update. apa yg aku xbleh luper pasal game tahun nih..?? erm, ada la... antaranya;-

>> KOREA UTARA kena ngan PORTUGAL 7-0.. bengong..
>> pasukan asia layak ke suku akhir, syabas KOREA SELATAN ( ♥ Park Ji Sung) & JEPUN
>> KAKA (Brazil) kena Red Card, w/pun aku rasa tak patut
>> sepakan percuma oleh KEISUKE HONDA (Jepun) masa lawan Denmark. Superb!!
>> Kontroversi gol yg dijaringkan oleh Lampard ketika England bertarung dgn Jerman. Sehinggakan Presiden FIFA buat press conference mintak maaf pasal perkara tu.
>> tumbangnya PORTUGAL kepada SEPANYOL.. Pemain termahal di dunia pun x mampu nak buat apa2..

erm... tak payah arr citer banyak2.. penat menaip.. hikhik

**setakat suku akhir


 


aku target ARGENTINA (♥ Lionel Messi) akan jumpa BRAZIL di FINAL nanti.. tapi apa2 pun boleh berlaku.. korang tgk sendiri la kan mcm mn England, Portugal, Perancis tumbang. Paling tak tahan ITALI.. awal2 dh tersungkur walhal dialah yg pegang World Cup 2006 dulu. Ermmmmmm
hehe... kita tunggu & lihat jelah ek..

A.d.i.o.s