Monday, May 31, 2010

Walimatulurus : Husairi & pasangan di Ampang, Selangor

Sunday, 30th May 2010 - hari itu merupakan hari persandingan member kolej aku, Abdullah Husairi @ Aery @ yang aku selalu panggil 'Dollah'. Lama jugak x jumpa/contact dia. Tup2 dpt jemputan kahwin dr dia.

Flashback - 2 weeks be4 wedding : kitaorang contact semula by Facebook - itupun Nizam Shari yg 'tag' undangan majlis perkahwinan si Aery nih. Tq Zam. Lepas 2 hari contact dlm FB, Aery mintak terus address umah aku. Itupun masa mula2 dia sms aku, aku xingat no dia sbb nama x appear. Hehe,sorry Aery. Katanya nak hantar kad undangan. Tak sangka, rupa2nya selama ni kitaorang berjiran daerah - aku di Hulu Langat & dia di Ampang (kecilnya dunia). hehe..
Mula2 tu xtau nak ajak saper. Tanya member2 kolej dulu, masing2 ada hal. Tapi xpela, dekat jer. Kno boleh pergi sorang. Sudahnya, aku ajak adik2 aku. Aku sampai pun lebih kurang kul 2.45pm. Masa ni pengantin tgh bergambar. Mulanya nak bergambar terus tapi pengantin suruh gi makan dulu. Menu utk hari tu, Nasi Minyak, Ayam Goreng, Kuah Dalca, Rendang Daging, Sirap Bandung Soda (klau ada kurang, sorry ye Aery). Sambil2 makan tu, mata aku ni melilau gak mencarik, kot2 ada la member. Dah habis makan, barulah gi bergambar dgn pengantin. Sempat jugakla berborak dgn pengantin kejap. Aery kata Nizam dh sampai awal. Patutla x dpt jumpa.
Dah habis bergambar, tibalah masa utk aku & adik balik. Tapi xsangka, dapat jugak jumpa member, Refai a.k.a Pae serta ister & Aizat a.k.a John. Pae bawak sekali puteri kesayangan dia. Selalu tengok dlm FB jer. Tomeiii, w/pun masa tu baby tgh tido...

Ada la skit kenangan utk dikongsi bersama...
**Member siap buat stem khas utk invitation nih.
** Aery @ Husairi & pasangan, Haza.
**aku & adik bergambar a.k.a amik berkat.. kihkihkih
**gambar tengah, kanan - Aizat : Pae : @ku
**gambar bawah - cenderahati dari pengantin utk rakan2

*******************************************************************************************************
Kepada Abdullah Husairi @ Aery @ Dolah, tahniah Aety ucapkan.
Semoga berbahagia sehingga hujung nyawa bersama isteri tersayang.
Amin....

 
*******************************************************************************************************

A.d.i.o.s


p/s : deeda, aku update khas utk ko.. hehehe...

Wednesday, May 26, 2010

My favourite song : Apa Ku Kisah by One Nation Emcees

Bercerita lagi, lagi dan lagi
Tentang penggantiku dah kau jumpa
Uh.. dia lebih bergaya
Bicara semanis kola!
Dia itu, dia ini, dia la la la...
Mungkin kau tak tahu
Ku tak seperti dulu
Selama bersama
Ku bukan dicinta, tapi diperguna
Hanya sia-sia
Apa ku kisah?
Kau mainkan rasa
Kau punca segala
Kau takkan berubah
Apa ku kisah?
Kini ku berdiri
Rela ku sendiri
Tak lagi peduli
Apa ku kisah?
Akan tiba satu masa
Kau akan terkena
Apa ku kisah?
Apa ku kisah? apa? apa ku kisah?
Apa ku kisah? Apa ku kisah?

Dulu ku memang naïf
Sekarang dah naik tariff
Keinsananmu hilang
Janji langsung tak pegang
Aku tak kisah sama siapa engkau bersama
Kau umpama musuhku untuk sekian lama
Kepala pusing
Pusing tidak menentu
Aku bosan caramu
Buatku bercelaru
Orang suka kata-kata yang dusta
Sebelum kau jadi ratu
Baikku jaga (ka-ching) di saku

Mungkin kau tak tahu
Ku tak seperti dulu
Selama bersama
Ku bukan dicinta, tapi diperguna
Hanya sia-sia
Apa ku kisah?
Kau mainkan rasa
Kau punca segala
Kau takkan berubah
Apa ku kisah?
Kini ku berdiri
Rela ku sendiri
Tak lagi peduli
Apa ku kisah?
Akan tiba satu masa
Kau akan terkena
Apa ku kisah?
Apa ku kisah? apa? apa ku kisah?
Apa ku kisah? Apa ku kisah?

Tak kisah tak peduli
Di sana kau berdiri
Rasa resah gelisah
Kerana ku tak peduli
Dengan segala kata janji
Yang tak mungkin terjadi
Tak mungkin terjadi

Apa ku kisah?
Kau mainkan rasa
Kau punca segala
Kau takkan berubah
Apa ku kisah?
Kini ku berdiri
Rela ku sendiri
Tak lagi peduli
Apa ku kisah?
Akan tiba satu masa
Kau akan terkena
Apa ku kisah?
Apa ku kisah? apa? apa ku kisah?
Apa ku kisah? Apa ku kisah?
15th May 2010 @ Jusco Prima Kepong

A.d.i.o.s