Monday, March 22, 2010

Al-Fatihah : Yanie from Mentor TV3

saja nak berkongsi cerita....

trkejut dgn pemergian artis muda tanah air, Yanie yang dilahirkan dr program Mentor. Aku pernah la jugak join program ni tapi secara tak langsung sebenarnya. Sempat la jugak candid. Time ni masa ada Karnival Mentor di Taman Tasik Titiwangsa, November 2006.




Semoga rohnya ditempatkan dikalangan mereka yang dikasihi Allah. Al-Fatihah... info

A.d.i.o.s


Monday, March 15, 2010

Badminton : DLCW juara Badminton All England Championship


Nak tunggu turn dia punya la lama. pukul 12tgh mlm gak la. Astro hancuss sebab hujan punya la lebat. 1st game x dapat tengok. Si jantung hati yg tgh melepak kena jadi penyampai sukan utk aku. **confirm pun belum sukati jer panggil si jantung hati..tuttttt... he he** Tapi berkat kesabaran aku (poyo je ayat) akhirnya aku dapat tengok gak 2nd game. Masa tu 11-11. uish, boleh tahan gak si Jepun ni. KENICHI TAGO. Tak sangka dia boleh beat 2 jaguh China, Chun Lai & Chen Jin.

Kemenangan straight set 21-19, 21-19 sememangnya 1 perlawanan yg cukup sengit. Tetapi akhirnya dia berjaya merangkul kejuaraan All England Championship.

Tahniah buat Datuk Lee Chong Wei.


A.d.i.o.s


Wednesday, March 03, 2010

Walimatulurus : Kapten Nooradlihisham & pasangan

baru2 ni, 28.02.2010, member aku kawin. member dari kecil, tapi sekolah lain2. mak aku dgn mak dia berkawan baik (jiran tetangga satu lorong). member ni plak keje ATM. jalan bawah pedang la. meriah. mak aku ketua masak. aku ngan adik2 la assistantnya. majlis besar la katakan. hari sebelumnya, kitaorang ikut gi mghantar ke Nilai, majlis bersanding di pihak perempuan. buat di Dewan Majlis Perbandaran Nilai. ada la kenangan skit yg aku candid...

Persandingan 27.02.2010 - Di pihak perempuan, Nilai

sesaja snap



Persandingan 28.02.2010 - Di pihak lelaki, Hulu Langat

sesaja snap

Alhamdulillah majlis berjalan dgn lancar. Member ni siap tanya lagi " Along dh sudah.. along ety ni bila plak?''.. he he .. Insya Allah.. Sampai serunya, kahwin la aku... Doakan ajer.. apa2 pun, Selamat Pengantin Baru kepada Kapten Nooradlihisham & pasangan, Idaharyanti. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat.. Amin..


A.d.i.o.s