Posts

Showing posts from January, 2010

Ye Ye!! AyAh DaH bAlik (nyanyi versi budak kecik)

Image
Alhamdulillah.... setelah 2 minggu ayah mengerjakan Umrah di Tanah Suci, ayah telah selamat tiba di KLIA pd pukul 12.15 tgh hari, Ahad, 24.01.2010. Mula2 kira dulu, ayah dijangka tiba lebih kurang dlm pukul 1 pagi tapi dia sms semula hari jumaat tu.

AT xsempat nak citer apa yg family buat sebelum ayah ke Tanah Suci. Jom review.

09.01.2010 - Kenduri doa selamat
Klau ikutkn, ayah kata x payah buat kenduri doa selamat. Dia kata dh balik baru buat. Tapi bila kitaorang adik beradik ckp buat setakat family terdekat, dia terus setuju. Pagi tu mak & ayah gi Pasar pudu, carik barang basah. Dlm masa yg sama, aku ngan adik2 kemas rumah, tepon makcik2 & pakcik2. Itupun xsemua dpt contact. Kitaorang pakat xbgtau kenduri tu sebab apa. He he.

12.00tgh hari : time ni dh sibuk. kupas bawang la, siang ikan la, mesin cili la & yg lain2 la. Hidangan apa yg bakal dihidangkan mlm tu? Ermmm... boleh tahan la jugak lauk kampung..

Nasi putih Sambal Ikan keli Ikan sardin goreng goreng sayur kacang + …

It's All About Life - Bengang Jap

Ada ke patut aku ni dikatakan jenis "TOUCH N GO"!! WHO DO U THINK I AM?? For me, it's a 'RUDE' word to describe somebody without knowing the fact of it. As in my previous entry, the words HANYA MAMPU MENGENALI & MENDEKATI TETAPI TIDAK MAMPU MEMILIKI. Yes, i LIKE him. BUT IT DOESN'T MEAN I NEED TO LOVE HIM. in other words, SUKA TAK SEMESTINYA SAYANG. maybe it's complicated for others to understand BUT who cares!!! AKU PUNYA PASAL LA KAN. Aku xkan kacau HAK ORANG LA!! I KNOW THE LIMIT. Aku akui salah aku gak sebab TUNJUKKAN rasa SUKA aku pd DIA kat mereka2 nih, but FOR ME, it's a normal thing in life. Kalau xde rasa mcm tu, mmg TAK BERAKAL la kan. ***x semua perkara boleh dijadikan SATU GURAUAN***
kalau ada yg terasa, aku mintak maaf la yer.. tapi dalam situasi ni, aku yang terasa..
A.d.i.o.s

My Favourite Song - Bawaku Terbang by The Fabulos Cats

Entah KENAPA sejak dua menjak ni aku asyik MELAYAN lagu nih. Semenjak terdengar satu BERITA yang MELAPANGKAN hati aku, terasa aku dapat semula diri aku yang SEBENAR. I'm still counting on it, tapi aku berserah kepada YANGMAHA ESA.
Layannnnnnn..............
BAWAKU TERBANG - The Fabulous Cats
Mata ke mata, ke hati
hati ke hati, hati-hati
bibir ke bibir, bicara janji
janji ke janji, jadi hujan
rindu ke rindu, termimpi-mimpi
hari ke hari, nanti di nanti
menanti pasti, pasti di sisi
sisiku kini, ternanti-nanti
bila diceritakan tentang cinta
segalanya muncul sekelip mata
semuanya di depan matanya dia
makan tidur pun tak lena
dia.. cinta
dia.. sayang
aku.. dicinta
aku.. disayang
kamu yang bawaku terbang
kamulah jua yang membawa cinta ke jalannya
kamu yang bawaku terbang
ke bintang kejora cinta kita
kekal untuk selamanya
kita berdua
kian bermesra
rindu makin membara
kita berdua
bermain kata
pasang surut tak endah
dia.. cinta
dia.. sayang
aku.. dicinta
aku.. disayang
kamu yang bawaku terbang
kamulah jua yang membawa cinta …

New for 2010

Image
new year's present for MYSELF. poyo je ayat aku nih.
ganti pun sebab adik2 yg BISING. "tukar la weh. dah tahun baru nih" alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni. 10.01.2010, gi round kat sentul sebab adik ipar aku bgtau ada karnival h/phone. round punya round, ntah mcm mana terpikat dgn yang ni.


oklah kan.. price masa karnival pun boleh tahan.. jadi GRAB je la.. bila lagi..

**** hu hu, I miss my daddy. dia kat Mekah sekarang nih. jadi tetamu Allah kerana mengerjakan UMRAH****
A.d.i.o.s

Berhabuk!!!!

Ahaks!! Ntah kenapa KEMALASAN di tahap maksima utk meng'update'kan entry terbaru.
Nak kata xde citer, ada jer rasanya. something MENTAL had happen to me BUT i'm OKEY right now.
hik hik
tunggu je la ek.


(*v*)


A.d.i.o.s

Makan & Minum : Anniversary Wedding Mak & Ayah

Dekat seminggu gak aku x update ek.. Alah, baru seminggu. Xberhabuk pun **sebab xde saper yg bising.. he he** Bukan apa, tetiba rasa malas nak update. Citer pun x banyak..
alkisahnya kalau ikutkn, tarikh keramat tu jatuh pd 17 Disember, tapi oleh kerana terhilang ingatan sekejap, aku LUPA!!. Adik2 plak x remind. Apa lagi, cakap kat mak, sabtu malam, 02.01.2010, mak xpayah masak. Ikut hati nak bawak gi makan kat Belanga Bistro - 2 km from house - tapi ayah xnak. Penat katanya. (mau tidak, siang tu dok menolong kenduri kawin keluarga emak angkat aku) Dia x nak, kitaorang ikutkan ajer. Sudahnya- ikut cdgn adik aku - makan kat kedai Awe (mmg orang keliling panggil macam tu) . Menu kami malam tu adalah:-
1. Siakap 3 rasa - 2 ekor 2. Siakap stim - utk mak aku yg xboleh makan pedas. 3. Udang goreng tepung - 2 set 4. Sup ekor - hidangan 'wajib' ayah aku. 5. Sup sayur - utk anak buah kesayangan aku 6. Kailan ikan masin 7. Kerang rebus - 2 set 8. Telus dadar - 2 set 9. NASI - 8 orang …