Tuesday, January 26, 2010

Ye Ye!! AyAh DaH bAlik (nyanyi versi budak kecik)

Alhamdulillah.... setelah 2 minggu ayah mengerjakan Umrah di Tanah Suci, ayah telah selamat tiba di KLIA pd pukul 12.15 tgh hari, Ahad, 24.01.2010. Mula2 kira dulu, ayah dijangka tiba lebih kurang dlm pukul 1 pagi tapi dia sms semula hari jumaat tu.

AT xsempat nak citer apa yg family buat sebelum ayah ke Tanah Suci. Jom review.

09.01.2010 - Kenduri doa selamat
Klau ikutkn, ayah kata x payah buat kenduri doa selamat. Dia kata dh balik baru buat. Tapi bila kitaorang adik beradik ckp buat setakat family terdekat, dia terus setuju. Pagi tu mak & ayah gi Pasar pudu, carik barang basah. Dlm masa yg sama, aku ngan adik2 kemas rumah, tepon makcik2 & pakcik2. Itupun xsemua dpt contact. Kitaorang pakat xbgtau kenduri tu sebab apa. He he.

12.00tgh hari : time ni dh sibuk. kupas bawang la, siang ikan la, mesin cili la & yg lain2 la. Hidangan apa yg bakal dihidangkan mlm tu? Ermmm... boleh tahan la jugak lauk kampung..

Nasi putih
Sambal Ikan keli
Ikan sardin goreng
goreng sayur kacang + hati
kari daging
agar2 (sponsor by Cik Anis)
tembikai
air anggur & teh o suam

06.00ptg : sedara mara terdekat dh sampai. Apalagi, soalan utama yg berkumandang adalah 'ada buat apa nih? orang merisik along ker?' Sudahhh!!! aku plak yg kena. Padan muka aku. Bila dh kumpul reramai, aku bukak la mulut, 'kenduri doa selamat ni utk ayah yg akan berangkat ke Tanah Suci utk menunaikan umrah..' Skema kan ayat aku.. hik hik..

09.00mlm : doa selamat dibacakan. masa ni rasa sayu jer sebab xsangka, rezeki ayah tahun ni pergi buat umrah. Mak xpergi. Lagipun, mak x berapa sihat. Ayah pernah ckp, nanti plan satu family gi sana. Insya Allah.

09.30mlm : Masa makan la. Time ni AT c-buk di dapur sediakan hidangan atas dulang. Tapi bukan AT sorang jer, ada gak yg tolong. Cik Anis, Kak Jana, Nurul, Mak Timah. Mereka2 ni la yang tolong memasak dari tengah hari.

10.15mlm : AT ngan Cik Anis makan. Time ni, jiran tetangga yg rapat ngan keluarga dh beransur balik. Sambil2 makan tuh, layan bola. Kebetulan mlm tu perlawanan Piala Sumbangsih antara Selangor & Negeri Sembilan. Red Giant la menang. info

10.45mlm : Time ni mmg sedara mara ada yg dh balik. Masa utk cuci pinggan mangkuk. Aku ngan Cik Anis melakukan kerja tersebut dgn penuh dedikasi.. he he


my dad

11.01.2010 - Berangkat ke Tanah Suci
Aku amik cuti sebab nak hantar ayah gi KLIA. Gerak dr rumah lebih kurang pukul 10.30pg. Adik ipar aku ajar ikut Putrajaya. Lebih kurang 45 minit dh sampai. Flight ayah pukul 3ptg tapi kul 12tgh hr tu dh kena check in. Round2 kat dlm KLIA tuh. Bila dh dipanggil utk ke balai berlepas, time ni la masing2 menangis. Semua pakat peluk cium ayah. hu hu. Rasa sayu sesangat. Ayah siap pesan, jaga mak ngan adik2. Almaklumlah, anak sulong....

****************************************************

Ayah belikan aku jubah, siap dgn selendang.. adik2 ngan mak pun dapat.. tapi kena repair skit la sebab besar.. Insya Allah, lepas ni plan pergi 1 family. Rasa seronok plak bila dgr ayah cerita ttg keadaan di sana.. Ya Allah, kabulkan permintaan, doa & hajat ku ini. Amin.....


A.d.i.o.s



Wednesday, January 20, 2010

It's All About Life - Bengang Jap

Ada ke patut aku ni dikatakan jenis "TOUCH N GO"!!
WHO DO U THINK I AM??
For me, it's a 'RUDE' word to describe somebody without knowing the fact of it.
As in my previous entry, the words
HANYA MAMPU MENGENALI & MENDEKATI TETAPI TIDAK MAMPU MEMILIKI.
Yes, i LIKE him.
BUT IT DOESN'T MEAN I NEED TO LOVE HIM.
in other words,
SUKA TAK SEMESTINYA SAYANG.
maybe it's complicated for others to understand BUT who cares!!!
AKU PUNYA PASAL LA KAN.
Aku xkan kacau HAK ORANG LA!!
I KNOW THE LIMIT.
Aku akui salah aku gak sebab TUNJUKKAN rasa SUKA aku pd DIA kat mereka2 nih,
but FOR ME,
it's a normal thing in life.
Kalau xde rasa mcm tu, mmg TAK BERAKAL la kan.
***x semua perkara boleh dijadikan SATU GURAUAN***

kalau ada yg terasa, aku mintak maaf la yer.. tapi dalam situasi ni, aku yang terasa..

A.d.i.o.s

My Favourite Song - Bawaku Terbang by The Fabulos Cats

Entah KENAPA sejak dua menjak ni aku asyik MELAYAN lagu nih. Semenjak terdengar satu BERITA yang MELAPANGKAN hati aku, terasa aku dapat semula diri aku yang SEBENAR. I'm still counting on it, tapi aku berserah kepada YANG MAHA ESA.

Layannnnnnn..............
BAWAKU TERBANG - The Fabulous Cats
Mata ke mata, ke hati
hati ke hati, hati-hati
bibir ke bibir, bicara janji
janji ke janji, jadi hujan
rindu ke rindu, termimpi-mimpi
hari ke hari, nanti di nanti
menanti pasti, pasti di sisi
sisiku kini, ternanti-nanti
bila diceritakan tentang cinta
segalanya muncul sekelip mata
semuanya di depan matanya dia
makan tidur pun tak lena
dia.. cinta
dia.. sayang
aku.. dicinta
aku.. disayang
kamu yang bawaku terbang
kamulah jua yang membawa cinta ke jalannya
kamu yang bawaku terbang
ke bintang kejora cinta kita
kekal untuk selamanya
kita berdua
kian bermesra
rindu makin membara
kita berdua
bermain kata
pasang surut tak endah
dia.. cinta
dia.. sayang
aku.. dicinta
aku.. disayang
kamu yang bawaku terbang
kamulah jua yang membawa cinta ke jalannya
kamu yang bawaku terbang
ke bintang kejora cinta kita
kekal untuk selamanya
mata hati jiwaku
seluas antartik sebesar jupiter
segamit segitiga bermuda
ku ganti sungai merah dengan darahku
rinduku meredupkan
kehangatan cinta kita
mungkin tidak sehebat mana ku dipertikaikan kasih
ku bukan tempat dua ketiga di hati ku cuma kau yang satu
seterusnya nyatanya hanya dirinya jiwanya
jiwa ku rentas benua warna angkasa cinta
cintalah kamu
kamu yang bawaku terbang
kamulah jua yang membawa cinta ke jalannya
kamu yang bawaku terbang
ke bintang kejora cinta kita
kekal untuk selamanya

Seandainya apa yang aku dengar itu satu kepastian TEPAT, maka tidak sia-sia rasa hati aku sepanjang 2 tahun nih ** until today.. As i note before, kuserahkan pada YANG MAHA ESA.



A.d.i.o.s

Monday, January 18, 2010

New for 2010

new year's present for MYSELF. poyo je ayat aku nih.
ganti pun sebab adik2 yg BISING.
"tukar la weh. dah tahun baru nih"
alhamdulillah, ada rezeki lebih bulan ni.
10.01.2010, gi round kat sentul sebab adik ipar aku bgtau ada karnival h/phone.
round punya round, ntah mcm mana terpikat dgn yang ni.



oklah kan..
price masa karnival pun boleh tahan..
jadi
GRAB
je la..
bila lagi..


**** hu hu, I miss my daddy. dia kat Mekah sekarang nih.
jadi tetamu Allah kerana mengerjakan UMRAH****

A.d.i.o.s


Friday, January 15, 2010

Berhabuk!!!!

Ahaks!!
Ntah kenapa
KEMALASAN
di tahap maksima utk meng'update'kan entry terbaru.

Nak kata xde citer, ada jer rasanya.
something
MENTAL
had happen to me
BUT
i'm
OKEY
right now.
hik hik
tunggu je la ek.


(*v*)


A.d.i.o.s


Thursday, January 07, 2010

Makan & Minum : Anniversary Wedding Mak & Ayah

Dekat seminggu gak aku x update ek.. Alah, baru seminggu. Xberhabuk pun **sebab xde saper yg bising.. he he** Bukan apa, tetiba rasa malas nak update. Citer pun x banyak..

alkisahnya kalau ikutkn, tarikh keramat tu jatuh pd 17 Disember, tapi oleh kerana terhilang ingatan sekejap, aku LUPA!!. Adik2 plak x remind. Apa lagi, cakap kat mak, sabtu malam, 02.01.2010, mak xpayah masak. Ikut hati nak bawak gi makan kat Belanga Bistro - 2 km from house - tapi ayah xnak. Penat katanya. (mau tidak, siang tu dok menolong kenduri kawin keluarga emak angkat aku) Dia x nak, kitaorang ikutkan ajer. Sudahnya- ikut cdgn adik aku - makan kat kedai Awe (mmg orang keliling panggil macam tu) . Menu kami malam tu adalah:-

1. Siakap 3 rasa - 2 ekor
2. Siakap stim - utk mak aku yg xboleh makan pedas.
3. Udang goreng tepung - 2 set
4. Sup ekor - hidangan 'wajib' ayah aku.
5. Sup sayur - utk anak buah kesayangan aku
6. Kailan ikan masin
7. Kerang rebus - 2 set
8. Telus dadar - 2 set
9. NASI - 8 orang
10. Jus tembikai - fresh orange - teh o limau - sirap limau - milo ais

dan jumlah perbelanjaan utk mlm itu adalah RM 120.30.... nak kata mahal xjugak sebab kitaorang mmg selalu makan kat situ. Mcm biasa arr, bills on me.. adik aku senyum jer.. dia yg cadang tapi aku yg byr. xkisahla, janji puas makan. he he

A.d.i.o.s