Posts

Showing posts from November, 2009

My Favourite Song - Straight Through My Heart by BSB

Image
STRAIGHT THROUGH MY HEART In the heart - Of the night
Where it's dark - In the lights
I heard the loudest noise - A gunshot on the floor
Ohhhh Ohhhhh

I looked down - And my shirts turning red - I'm spinning around
Felt her lips on my neck - And her voice in my ear
Like I missed you - Want you tonight

Straight through my heart
A single bullet got me - I can't stop the bleeding
Ohhhh
Straight through my heart
She aimed and she shot me - I just can't believe it
Ohhhh
No I can't resist - And I can't be hit
I just can't escape this love
Straight through my heart
Soldier down(my heart) - Soldier down(my heart)

Thought I moved - More than on
Thought I could - Fool her charm - I really wanna go
But I can't leave her alone
Ohhhh ohhhh

Hear the sound
Of a love so loud - I just can't, I just can't
Ignore this feeling
Said she misses me
And she wants me - Wants me tonight

Straight through my heart
A single bullet got me - I can't stop the bleeding
Ohhhh
Straight through my heart
She …

Makan & Minum : Jamuan perpisahan Kak Norsiah

Image
Lokasi : Restoran Kak Eita Steamboat Wangsa Maju
Tarikh : 20 November 2009
Waktu : 06.00 pm

Sebelum lokasi ini dipilih, pihak admin ada minta cadangan restoran yg sesuai. It takes a week to confirm tapi tak sampai seminggu pun sebenarnya. Kak Norsi yang AT kenal adalah:-
1. antara person yg bertanggungjawab mengajar aku pasal kerja.

2. seorang pendengar setia & penasihat terhadap masalah aku. tak kisahlah peribadi atau sebaliknya.

3. seorang yang mesra & sentiasa bersikap terbuka.
xpayah cerita panjang la.. something to share as below:-



  
Banyak perkara yg aku kongsi bersama ngan Kak Norsi. Pengalaman dia bekerja selama lebih 30tahun adalah satu jangkamasa yang panjang. Semoga pengalaman dia menjadi satu inspirasi kepada AT.

Gambar di bawah ni pulak adalah hari2 terakhir Kak Norsi berkhidmat di CMUST. Dia ambil cuti sehingga tarikh sebenar dia pencen :-
**kredit pict to Kak Wan

Ada lagi sebenarnya tapi hu hu.. kang AT plak yg sok sek.. Semoga Kak Norsi sentiasa ceria & sih…

Finalis Anugerah Juara Lagu ke 24

Image
14 lagu telah mengesahkn tempat ke Anugerah Juara Lagu ke-24. Nak kata frust tu ada jugak sebab lagu O.N.E yg aku suka tu - Raja Gelek - tak masuk dlm final list. Tapi kira ok la sebab sekurang2nya lagu tu termasuk dlm Top 5 di separuh akhir Muzik2 yang pertama. 14 finalis adalah seperti berikut :-
Aku Scandal - Hujan
Tak Mungkin Kerana Sayang - Alyah
Aurora - Estranged
Bengang - Akim
Aku Rindu Sayang Kamu - Black
Dan Sebenarnya - Yuna
Rindu Terhenti - Tomok
Pakai Buang - Stacy
Kau & Aku - Aizat
Pergi - Aizat
Situasi - Bunkface
Bencinta - Faizal Tahir
Masih Jelas - Hafiz
Cinta Adam & Hawa - Misha Omar

Favourite song aku semasa minggu ke-3 separuh akhir adalah ;-
SITUASI - BUNKFACE
diskriminasi menjatuhkn aku reputasi kini menjadi bisu dan aku.. ku layu.. disitu mengharapkan sesuatu yang baru itulah impian aku dan.. bila kau menghilang musnahlah musnah impian 'tuk menggapai bintang terangi hidupku ku mahu kau tahu engkaulah destinasiku dalam ingatanku kerna diri ini tak daya lagi menempuh hidup yang k…

Bolasepak : Piala Dunia 2010

Image
Pasukan yang layak ke pusingan akhir Zon Eropah
Denmark
Jerman
Sepanyol
England
Serbia
Italia
Belanda
Swiss
Slovakia
Portugal
Yunani
Perancis
Slovenia

Zon Afrika
Afrika Selatan (tuan rumah)
Ghana
Ivory Coast
Cameroon
Nigeria
Algeria

Zon Asia/Oceania
Australia
Jepun
Korea Selatan
Korea Utara
New ZealandConcacafAmerika Syarikat
Mexico
Honduras

Amerika Selatan
Brazil
Paraguay
Chile
Argentina
Uruguay


A.d.i.o.s

Makan & Minum : Post Mortem CA

Image
Kalau ada yg terasa dgn entry aku ni, aku mintak maaf la banyak2. Bukan nak sorokkan cerita tapi kena kunci mulut sebab bos suruh. Tapi pd aku, hak aku, suka hati aku lah kan nak kongsi atau x.

Baru2 ni gi lunch kat The Royale Chulan @ Jalan Conlay. 1st class beb tempat dia. Terpesona aku dibuatnya.
**antara menu yg aku santap
Kalau nak diikutkn, ada banyak menu pilihan kat sini. Aku pekena nasi beriyani jer dh kenyang padahal 1 senduk nasi jer. Terus terang beb, rendang daging sedap. Nama pun Warisan Cafe, jadinya banyak lauk tradisional yg dihidangkan.
Sementara menunggu bos bayar, kitaorang lepak dpn air terjun buatan. Terserempak dgn Freddie Fernandez, tapi x sempat nak candid. Tempat exclusive mcm ni, boleh tahan jugak la price utk seorang. Bos cakap ada promotion price, jadinya mmg bertuah la hari tu. Sebelum balik, sempat amik gambar kat depan hotel.

Wish nak pegi lagi kat situ tapi biarla org yg belanja.. hua hua hua

A.d.i.o.s

Pakai Buang - Top 5 separuh Akhir Muzik-Muzik

Image
Kenapa bah kau berubah...kenapa bah
Kenapa bah kau berubah...kenapa bah
Hello...kenapa kau tak jawab telefon
dah berlepuh jari menekan nombor
sama lepas berkali kali ku cuba
Ku sangka kau betul...betul jatuh cinta
bodoh sungguh untuk terus percaya
habis madu sepah dibuang sahaja
Cinta ku bukannya jenis pakai buang
biar lah lebih dari sehari
apakah kau sangka ku cinta segera
sakitnya hati dipermain
Cinta ku bukannya jenis pakai buang
tidak mungkin hanya sementara
apakah kau sangka ku cinta segera
bayangkan la apa ku rasa
Kenapa bah kau berubah...kenapa bah
Kenapa bah kau berubah...kenapa bah
Baru saja tenang kau muncul semula
mengatakan kau sudah berubah
pujuk rayu sampaikan runtuh ke lutut
hampir hampir ku mengalah
untuk memberi kita peluang kedua
tapi kini ku lebih arif untuk percaya janji lelaki.
Cinta ku bukannya jenis pakai buang
biar lah lebih dari sehari
apakah kau sangka ku cinta segera
sakitnya hati dipermain
Cinta ku bukannya jenis pakai buang
tidak mungkin hanya sementara
apakah kau sangka ku cinta seger…

Raja Gelek - Top 5 Separuh Akhir Muzik2

Image
Asyik ikut irama, tak keruan di buatnya, bergetar-getar tubuhku, menggapai jemarinya Asyik ikut irama, tak keruan di buatnya,
bergetar-getar tubuhku, menggapai jemarinya
raja gelek, raja gelek bolehkah bersama, aku rindu, aku rindu gaya mempersona
raja gelek, raja gelek bolehkah bersama, aku rindu, aku rindu gaya mempersona Raja sudah kembali, bukan raja lawak bukan raja sehari
(Oh no)aku masih di sini, bukan menyepi cuma menyusun strategi ini semua realiti, harus kau hadapi bukan berlagu ikut sesedap hati bentang permaidani merah, raja gelek ingin berlalu so diri kau jangan gelabah Dont stop gelek-gelek, gerak badan is how we do it Dont stop gelek-gelek, gerak badan is how we do it Dont stop gelek-gelek, gerak badan is how we do it Dont stop gelek-gelek, gerak badan is how we do it Kini ku bisa hilangkan benak di jiwa, tak ku peduli apa yang bakal terjadi oksigen penuhi dadaku hampir menggoncang sistem, apa yang ku rasa luar biasa
jangan kau sangsi mr dj Fuzz
urban hip h…

Dup dap dup dap - Hari Audit

Image
Erm.. kalau korang tengok previous entry aku - dated 04.11.2009 - mesti ada yg terfikir apa la agaknya yg berlaku.. aku citer la skit..
Aku berdepan dgn Internal Cross Audit CMU, kelam kabut jugak nak lengkapkan fail. Audit dilakukan pd 05 & 06 Nov 09 di Bukit Mahkamah. Ada baik buruknya pasal audit nih. Biar aku je la yang tahu. Bila tiba waktu closing (hari kedua) - finding & observe - banyak jugak la yg perlu diambil berat. Bukannya perkara tu xder, tapi x complete dlm record. Erm.. kira ok la sebab xder masalah kritikal lain.
W/apapun, Alhamdulillah semuanya ok.. cuma mana yang perlu disemak balik tuh, kena report balik dalam masa 2 minggu... Aiyak...




A.d.i.o.s


Dup dap dup dap

Image
AUDIT
v
v
AUDIT
v v
AUDIT
v
vISO 9001:2000



A.d.i.o.s