Thursday, November 26, 2009

My Favourite Song - Straight Through My Heart by BSB


STRAIGHT THROUGH MY HEART
In the heart - Of the night
Where it's dark - In the lights
I heard the loudest noise - A gunshot on the floor
Ohhhh Ohhhhh

I looked down - And my shirts turning red - I'm spinning around
Felt her lips on my neck - And her voice in my ear
Like I missed you - Want you tonight

Straight through my heart
A single bullet got me - I can't stop the bleeding
Ohhhh
Straight through my heart
She aimed and she shot me - I just can't believe it
Ohhhh
No I can't resist - And I can't be hit
I just can't escape this love
Straight through my heart
Soldier down(my heart) - Soldier down(my heart)

Thought I moved - More than on
Thought I could - Fool her charm - I really wanna go
But I can't leave her alone
Ohhhh ohhhh

Hear the sound
Of a love so loud - I just can't, I just can't
Ignore this feeling
Said she misses me
And she wants me - Wants me tonight

Straight through my heart
A single bullet got me - I can't stop the bleeding
Ohhhh
Straight through my heart
She aimed and she shot me - I just can't believe it
Ohhhh
No I can't resist - And I can't be hit
I just can't escape this love
Straight through my heart
Soldier down(my heart) - Soldier down(my heart)

In the heart - Of the night
When it's dark - In the lights
I heard the loudest noise
A gunshot on the floor

Straight through my heart
A single bullet got me - I can't stop the bleeding
Ohhhh
Straight through my heart
She aimed and she shot me - I just can't believe it
Ohhhh
No I can't resist - And I can't be hit
I just can't escape this love
Straight through my heart
Soldier down(my heart) - Soldier down(my heart)

Tuesday, November 24, 2009

Makan & Minum : Jamuan perpisahan Kak Norsiah

Lokasi : Restoran Kak Eita Steamboat Wangsa Maju
Tarikh : 20 November 2009
Waktu : 06.00 pm

Sebelum lokasi ini dipilih, pihak admin ada minta cadangan restoran yg sesuai. It takes a week to confirm tapi tak sampai seminggu pun sebenarnya. Kak Norsi yang AT kenal adalah:-

1. antara person yg bertanggungjawab mengajar aku pasal kerja.

2. seorang pendengar setia & penasihat terhadap masalah aku. tak kisahlah peribadi atau sebaliknya.

3. seorang yang mesra & sentiasa bersikap terbuka.

xpayah cerita panjang la.. something to share as below:-





**gambar wajib ngan sis iza. kredict pict to sis iza

Banyak perkara yg aku kongsi bersama ngan Kak Norsi. Pengalaman dia bekerja selama lebih 30tahun adalah satu jangkamasa yang panjang. Semoga pengalaman dia menjadi satu inspirasi kepada AT.

Gambar di bawah ni pulak adalah hari2 terakhir Kak Norsi berkhidmat di CMUST. Dia ambil cuti sehingga tarikh sebenar dia pencen :-

**kredit pict to Kak Wan


Ada lagi sebenarnya tapi hu hu.. kang AT plak yg sok sek.. Semoga Kak Norsi sentiasa ceria & sihat sejahtera di samping keluarga tercinta. AT sayaaaaang Kak Norsi...


A.d.i.o.s

Monday, November 23, 2009

Finalis Anugerah Juara Lagu ke 24

14 lagu telah mengesahkn tempat ke Anugerah Juara Lagu ke-24. Nak kata frust tu ada jugak sebab lagu O.N.E yg aku suka tu - Raja Gelek - tak masuk dlm final list. Tapi kira ok la sebab sekurang2nya lagu tu termasuk dlm Top 5 di separuh akhir Muzik2 yang pertama. 14 finalis adalah seperti berikut :-

Aku Scandal - Hujan
Tak Mungkin Kerana Sayang - Alyah
Aurora - Estranged
Bengang - Akim
Aku Rindu Sayang Kamu - Black
Dan Sebenarnya - Yuna
Rindu Terhenti - Tomok
Pakai Buang - Stacy
Kau & Aku - Aizat
Pergi - Aizat
Situasi - Bunkface
Bencinta - Faizal Tahir
Masih Jelas - Hafiz
Cinta Adam & Hawa - Misha Omar

Favourite song aku semasa minggu ke-3 separuh akhir adalah ;-

SITUASI - BUNKFACE
diskriminasi menjatuhkn aku
reputasi kini menjadi bisu
dan aku.. ku layu.. disitu
mengharapkan sesuatu yang baru
itulah impian aku
dan.. bila kau menghilang
musnahlah musnah impian
'tuk menggapai bintang
terangi hidupku
ku mahu kau tahu
engkaulah destinasiku
dalam ingatanku
kerna diri ini tak daya lagi
menempuh hidup yang ku temui
dan aku.. ku tunggu ... oh oh oh.. di situ
mengharapkan sesuatu yg baru
itulah impian aku
dan.. bila kau menghilang
musnahlah musnah impian
'tuk menggapai bintang
terangi hidupku
ku mahu kau tahu
engkaulah destinasiku
dalam ingatanku


tambah lagi lagu yang aku dh mula minat:-


BENGANG - AKIM
Aku bosan dengan cinta mu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku
Aku fikir kau tak searus
Lebih baik ku beralih
Biar kan diriku terus bersendiri
Ku tak fikir engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu
Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanya lah bibir berkata
yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Kerunsingan diriku terasa
Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka
Tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin ku sama dirimu yang sering berdusta
Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanya lah bibir berkata
yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Kerunsingan diriku terasa
Letih hatiku diserang pilu
Letih hatiku teringat janjimu,
oooh caramu
Akan ku teruskan hidupku, oh tanpamu
Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanya lah bibir berkata
yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Kerunsingan diriku terasa
Oooooo….


Aku bukanla nak cakap apa, tapi aku rasa pelik bila ada 3 org pengacara malam tu. 2 org cukupla kan. Rasa macam menye*** jer yg sorang tu. Dah tu pulak jadi berebut-rebut nak bercakap. eei.. tak sesuai... Kalau diikutkn pd list, boleh dikatakan aku minat jugak la ngan semua lagu tu tapi x kan semua nak sumbat sini.. he he .. Saper yg bakal menjuarai AJL 24 nih? Sama2 lah tunggu Januari 2010 nanti.

A.d.i.o.s


Friday, November 20, 2009

Bolasepak : Piala Dunia 2010

Pasukan yang layak ke pusingan akhir
Zon Eropah
Denmark
Jerman
Sepanyol
England
Serbia
Italia
Belanda
Swiss
Slovakia
Portugal
Yunani
Perancis
Slovenia

Zon Afrika
Afrika Selatan (tuan rumah)
Ghana
Ivory Coast
Cameroon
Nigeria
Algeria

Zon Asia/Oceania
Australia
Jepun
Korea Selatan
Korea Utara
New Zealand
ConcacafAmerika Syarikat
Mexico
Honduras

Amerika Selatan
Brazil
Paraguay
Chile
Argentina
Uruguay



A.d.i.o.s

Thursday, November 19, 2009

Makan & Minum : Post Mortem CA

Kalau ada yg terasa dgn entry aku ni, aku mintak maaf la banyak2. Bukan nak sorokkan cerita tapi kena kunci mulut sebab bos suruh. Tapi pd aku, hak aku, suka hati aku lah kan nak kongsi atau x.

Baru2 ni gi lunch kat The Royale Chulan @ Jalan Conlay. 1st class beb tempat dia. Terpesona aku dibuatnya.
**antara menu yg aku santap

Kalau nak diikutkn, ada banyak menu pilihan kat sini. Aku pekena nasi beriyani jer dh kenyang padahal 1 senduk nasi jer. Terus terang beb, rendang daging sedap. Nama pun Warisan Cafe, jadinya banyak lauk tradisional yg dihidangkan.

Sementara menunggu bos bayar, kitaorang lepak dpn air terjun buatan. Terserempak dgn Freddie Fernandez, tapi x sempat nak candid. Tempat exclusive mcm ni, boleh tahan jugak la price utk seorang. Bos cakap ada promotion price, jadinya mmg bertuah la hari tu. Sebelum balik, sempat amik gambar kat depan hotel.


Wish nak pegi lagi kat situ tapi biarla org yg belanja.. hua hua hua

A.d.i.o.s

Monday, November 16, 2009

Pakai Buang - Top 5 separuh Akhir Muzik-Muzik

Kenapa bah kau berubah...kenapa bah
Kenapa bah kau berubah...kenapa bah
Hello...kenapa kau tak jawab telefon
dah berlepuh jari menekan nombor
sama lepas berkali kali ku cuba
Ku sangka kau betul...betul jatuh cinta
bodoh sungguh untuk terus percaya
habis madu sepah dibuang sahaja
Cinta ku bukannya jenis pakai buang
biar lah lebih dari sehari
apakah kau sangka ku cinta segera
sakitnya hati dipermain
Cinta ku bukannya jenis pakai buang
tidak mungkin hanya sementara
apakah kau sangka ku cinta segera
bayangkan la apa ku rasa
Kenapa bah kau berubah...kenapa bah
Kenapa bah kau berubah...kenapa bah
Baru saja tenang kau muncul semula
mengatakan kau sudah berubah
pujuk rayu sampaikan runtuh ke lutut
hampir hampir ku mengalah
untuk memberi kita peluang kedua
tapi kini ku lebih arif untuk percaya janji lelaki.
Cinta ku bukannya jenis pakai buang
biar lah lebih dari sehari
apakah kau sangka ku cinta segera
sakitnya hati dipermain
Cinta ku bukannya jenis pakai buang
tidak mungkin hanya sementara
apakah kau sangka ku cinta segera
bayangkan la apa ku rasa
Kenapa bah kau berubah...kenapa bah..
Kenapa bah kau berubah...kenapa bah..
Kenapa bah kau berubah...kenapa bah..
Kenapa bah kau berubah...kenapa bah..
jangan..
jangan...
jangan permainkan cintaku


 
A.d.i.o.s

Tuesday, November 10, 2009

Raja Gelek - Top 5 Separuh Akhir Muzik2

Asyik ikut irama, tak keruan di buatnya,
bergetar-getar tubuhku, menggapai jemarinya
Asyik ikut irama, tak keruan di buatnya,
bergetar-getar tubuhku, menggapai jemarinya
raja gelek, raja gelek bolehkah bersama,
aku rindu, aku rindu gaya mempersona
raja gelek, raja gelek bolehkah bersama,
aku rindu, aku rindu gaya mempersona
Raja sudah kembali,
bukan raja lawak bukan raja sehari
(Oh no)aku masih di sini,
bukan menyepi cuma menyusun strategi
ini semua realiti,
harus kau hadapi bukan berlagu ikut sesedap hati
bentang permaidani merah,
raja gelek ingin berlalu so diri kau jangan gelabah
Dont stop gelek-gelek, gerak badan is how we do it
Dont stop gelek-gelek, gerak badan is how we do it
Dont stop gelek-gelek, gerak badan is how we do it
Dont stop gelek-gelek, gerak badan is how we do it
Kini ku bisa hilangkan benak di jiwa,
tak ku peduli apa yang bakal terjadi oksigen
penuhi dadaku hampir menggoncang sistem,
apa yang ku rasa luar biasa
jangan kau sangsi mr dj Fuzz
urban hip hop memang razz ma tazz
gelek bukan sebarang gelek gelek cek mek molek
Ohhoooooooo hoi
Semua telah terbukti
raja gelek tak dapat disangkal lagi
umpama bintang kerlipan
yang tiada sempadan kau pasti akan jadi pujaan
o o o o o here we go dengan tempo hooo aku jojoe
clap, c-clap clap now make it clap
clap c-clap clap mari gelek, gelek gelek
Asyik ikut irama, tak keruan di buatnya,
bergetar-getar tubuhku, menggapai jemarinya
raja gelek, raja gelek bolehkah bersama,
aku rindu, aku rindu gaya mempersona
raja gelek, raja gelek bolehkah bersama,
aku rindu, aku rindu gaya mempersona
Aduh duh duh tolong ketepi, raja gelek datang sini pelawa menari
goyangkan kaki pinggulmu juga serta badan,
semoga kau asyik gerakkanmu dapat menawan
mata mu yang menggoda boleh putarkan minda,
suasana pun boleh menjadi riuh rendah
tapi jangan alpa apa di depan mata,
silap-silap hanya manis kata-kata
hit me up, mari datang kedunia ku
hook me up, berdansa tak kira waktu
terangilah hiburkan hati ini
seribu yang datang kau tetap ku kasihi
Asyik ikut irama, tak keruan di buatnya,
bergetar-getar tubuhku, menggapai jemarinya
raja gelek, raja gelek bolehkah bersama,
aku rindu, aku rindu gaya mempersona
raja gelek, raja gelek bolehkah bersama,
aku rindu, aku rindu gaya mempersona
Dont stop gelek-gelek, gerak badan is how we do it
Dont stop gelek-gelek, gerak badan is how we do it
Dont stop gelek-gelek, gerak badan is how we do it
Dont stop gelek-gelek, gerak badan is how we do it


A.d.i.o.s



Friday, November 06, 2009

Dup dap dup dap - Hari Audit

Erm.. kalau korang tengok previous entry aku - dated 04.11.2009 - mesti ada yg terfikir apa la agaknya yg berlaku.. aku citer la skit..

Aku berdepan dgn Internal Cross Audit CMU, kelam kabut jugak nak lengkapkan fail. Audit dilakukan pd 05 & 06 Nov 09 di Bukit Mahkamah. Ada baik buruknya pasal audit nih. Biar aku je la yang tahu. Bila tiba waktu closing (hari kedua) - finding & observe - banyak jugak la yg perlu diambil berat. Bukannya perkara tu xder, tapi x complete dlm record. Erm.. kira ok la sebab xder masalah kritikal lain.

W/apapun, Alhamdulillah semuanya ok.. cuma mana yang perlu disemak balik tuh, kena report balik dalam masa 2 minggu... Aiyak...



 


A.d.i.o.s


Wednesday, November 04, 2009

Dup dap dup dap

AUDIT
v
v
AUDIT
v
v
AUDIT
v
v
ISO 9001:2000




A.d.i.o.s