Posts

Showing posts from August, 2009

Ramadhan - 2

Image
Dah hampir seminggu kita berpuasa. Kemeriahan bertarawih jelas dirasai. Time ni jugakla dh ramai yg budget keperluan raya.. erm.. awal lagi kan??

Utk catatan sebelum nih, aku ada cakap pasal Jamuan Persaraan Abg Latif di Satay Station, Kg Pandan Dalam, Ampang pd 18.08.2009. Ada la picture yg aku nak share (sorry la sebab upload time puasa nih). Gambar girl yg sorang tu adalah pelayan yg x jemu layan karenah geng ofis aku ni.. sajer je aku amik pict dia (kabur skit) .. he he

Lokasi : Satay Station







geng yg pergi


Lokasi : Ofis Aku

Gambar yang kat bawah ni plak adalah potluck sempena nak menyambut puasa (21.08.2009). Buat kat ofis. Masing2 bawak hidangan. Aku?? Goreng mihun sebab ada kakak aku yg sorang tu teringin nak makan (my mom jadi chefnya.. he he ) sorry sebab xbanyak gmbr sebab masing2 dh mengadap makan.. makan2 ni dari pagi sampai ke petang (selagi x habis).

Asal bulan puasa jer, bazar sana sini. Ditambah pulak dengan buffet offer dari Hotel @ Restoran. Bila time gini lah, ada geng…

Ramadhan

Image
11 bulan menghitung detik menantinya Ramadhan Bulan yg penuh dgn keberkatan & keinsafan



A.d.i.o.s

Hanya kerana...

hari ni lambat lagi sampai kat tempat kerja. keluar awal, pukul 7.15pg (lbh kurang). elok lepas jer trafik light carefour ampang, dah jem. aku tengok jam. baru pukul 7.25pg, xkan dh jem teruk gini. dekat 30 minit baru dpt lps trafik light pertama. dah tu plak sangkut kat trafik light bdr baru ampang. masa tu dh lebih kurang 8.00pg. hati dah bengkak. dah la semalam aku lambat sampai sebab terbabas bangun pagi, lena sangat lps mkn ubat sakit kepala mlm semalam. aku tgk jam lagi sekali, adooi dh pukul 8.15pg. elok jer masuk kat area Pekan Ampang tu, adoi... patutla jem!!! LORI ROSAK!! kalau setakat lori hardware tu xpe la jugak, ini LORI PANJANG tu!! hanya kerana lori tu, jem sehingga 2 km.. tapi xper la, janji aku selamat sampai kat ofis walaupun time punch card aku jadi merah. (*v*)


A.d.i.o.s

In the eyes of the world

Image
When we talk about sports, it was very frustating moment when Malaysia didn't have any tickets to final World Championships in Hyderabad, India. Malaysia’s world No. 1 Lee Chong Wei, who was seen as Malaysia’s great hope to nail the elusive world championship title, did not survive a threat from within himself and bowed out tamely again to Indonesian Sony Dwi Kuncoro, this time in the quarter-finals. The doubles department also failed to end the barren run for Malaysia in the championships with Koo Kien Keat-Tan Boon Heong and Mohd Fairuzizuan Mohd Tazari-Mohd Zakry Abdul Latif coming narrowly close to making it an all-Malaysian final. It was also a disappointing outing for the world No. 1 women’s pair of Chin Eei Hui-Wong Pei Tty. They failed to reach the quarter-finals of the championships for the first time in four outings. And they are still hounded by their lack of consistency. Hopefully, utk kejohanan seterusnya, they will be strong enough to reach the greatest succes as bef…

My Favourite Songs - New Divide by Linkin' Park

Image
I remembered black skies, the lightning all around me
I remembered each flash as time began to blur
Like a startling sign that fate had finally found me
And your voice was all I heard that I get what I deserve

So give me reason to prove me wrong, to wash this memory clean
Let the floods cross the distance in your eyes
 Give me reason to fill this hole, connect the space between 
Let it be enough to reach the truth that lies across this new divide

There was nothing in sight but memories left abandoned
 There was nowhere to hide, the ashes fell like snow
And the ground caved in between where we were standing
 And your voice was all I heard that I get what I deserve

So give me reason to prove me wrong, to wash this memory clean
 Let the floods cross the distance in your eyes across this new divide

In every loss, in every lie, in every truth that you'd deny
And each regret and each goodbye was a mistake too great to hide
 And your voice was all I heard that I get what I deserve

So give me reaso…

It's All About Life - Muzik Rentak Jiwa

Image
People keep saying that music is part of life. Same goes with me. Aku? Semua lagu aku layan tapi kekadang tengok gak, ada lagu yg buat aku menyampah nak dengar. I do have a few favourite songs @ musics. Korang pun mesti ada kan?

One of my favourite song aku skang ni, Bisikan Cinta - One Nation Emcees. W/pun lagu tu di 'composed' semula drpd lagu George Michael, aku x tau kenapa aku suka dgr. Rumors saying that diorang ni ciplak idea, but for me ianya satu kreativiti yang baik utk menunjukkan yang music tu universal. Knp aku suka? Entahla..mungkin sebab lirik lagu tu sendiri. Antaranya :-

"Dengarlah rintihan hati, suara jiwaku ini, moga kan kau tempuhi, segala rintangan yang bakal menanti,tanpaku menemanimu, kau tetap diingatanku, namun masa dah berlalu"

Hu hu.. nak kata jiwang ayat nih, mungkin jugak.. tapi disebabkan rentak lagu tu ala2 hip hop, layan arr.. Aku dpt CD One Nation Emcees ni masa diorang jadi guest artist utk event Chill Out TM di Jusco Setiawangsa. Tarik…

It's All About Life - Si Leo - ada kena ker?

Image
Aku si bintang Leo-July.. kalau bab sikap nih, aku sendiri kekadang x faham ngan diri aku sendiri..(*v*)

JULAI
seronok didampingi * banyak berahsia dan sukar dimengerti ( terutama lelaki ) * agak pendiam kecuali dirangsang * ada harga dan maruah diri * tidak suka menyusahkan orang lain tetapi tidak marah jika disusahkan * mudah dipujuk dan bersikap lurus * sangat menjaga hati orang lain * sangat peramah * emosi sangat mendalam tetapi mudah terluka hati dan lambat pulih * berjiwa sentimental * kurang berdendam * mudah memaafkan tetapi sukar melupakan * tidak suka benda remeh temeh * membimbing cara fizikal dan mental * sangat peka, caring dan mengasihi serta penyayang * layanan serupa kepada semua orang * tinggi daya simpati * pemerhatian yang tajam * suka manilai orang lain dengan pemerhatian * mudah dan rajin belajar * suka muhasabah diri * suka mengenang peristiwa atau kawan lama * suka mendiamkan diri dan duduk di rumah * suka tunggu kawan tapi tak cari kawan * tak agresif kecuali t…

Welcome to blog arena.. heheheh

Image
rasa mcm ketinggalan plak bila x buat blog walhal member2 semua baik punya update blog masing2..

1st episode ni apa nak citer. ntahla.. ha ha.. dah create blog xder citer plak. citer tu ada tapi nak mula tak tau..(*v*)

Skang ni dh Ogos 2009. It takes about 2 weeks nak sambut Ramadhan. Puasa belum lagi tapi dh mcm2 iklan keluar offer berbuka puasa. A month before tender2 tapak berniaga dh keluar. Lumrah hidup, setiap kali Ramadhan menjelma, ianya satu pintu rezeki buat para peniaga diluar sana. Tapi kita ni kena beringat jugak. Kadang2 tu time puasa, berbelanja fuhhh. Semua nk makan. Slalunya belanja 1 hari mkn rm 5-rm10 tapi bila time pose. ha, amik ko! dekat rm 50 pun ada. Tapi pada aku it's a good time sebab dapat diet (konon!!)

bila citer pasal puasa ni kan, teringat masa berbuka puasa kat Carcosa Seri Negara.. class beb!! almaklumlah xpernah makan kat tempat macam tu.. it is the most historic colonial hotel in Kuala Lumpur. The mansion was originally served as genteel residences …