Posts

Showing posts from 2009

Tahun Baru 2010

Image
"just a few hours 2009 will be leaving us & welcoming 2010. for me, tiada apa yang lebih menggembirakan aku selain dapat menggembirakan keluarga tersayang. A new hope?? Harapanku di tahun baru agar apa yang aku lalui sebelum ini tidak berulang kembali. aku hanya mampu merancang, DIA MAHA MENGETAHUI segala-galanya"
**mana nak celebrate mlm tahun baru nih.... hmm....**


A.d.i.o.s


Ermmm... just wondering

Image
THE TRUTH OF LIFE

we NEVER get what we WANT
we NEVER want what we GET
we NEVER have what we LIKE

we NEVER like what we HAVE

BUT

we still LIVE in this REALITY of life
**i've tried to understand it since the first time i got this quote. definitely it's true. fact of life**
SESUNGGUHNYA, aku hanya boleh MENGENALI, boleh MENDEKATI, TETAPI tidak boleh MEMILIKI.**kenapa ayat aku kali ni lain macam ha? hanya DIA yg tahu**


A.d.i.o.s

BROTHER DRIFT - Pecah anak tekak!!

Image
Aiyak.. esoknya BROTHER DRIFT mc taaapiiii ada perkara lain yg kitorang buat. Aku jumpa doktor sebab nak amik ubat urat tapi belum sempat bukak mulut, doktor dh mcm pegawai FBI plak...

Doktor : Hai Siti... migraine ker? @ku : erm.. taklah doktor. nak mintak ubat urat. Doktor : Aik!! dah lama rasanya awak x mintak ubat tu. Apsal? panjat gunung lagi ker? @ku : takla. baru2 ni gi 'Ganu. Join amazing race versi TM. task 1 dh kena daki bukit. terkejut kaki. Doktor : salah kamu x stretching.. @ku : stretching.. kejap jer.. Doktor : ok, saya bagi ubat urat, ubat tahan sakit & krim panas utk sapu. @ku : ok. Doktor : dan mc utk 1 hari. make sure kaki tu kena urut. kalau x kena buat treatment mcm hari tuh. Sanggup ker?
@ku : x sanggup doktor. sampai sekarang terbayang.
Doktor : ok, that's all. jgn lupa amik ubat.
@ku : ok, tq doktor.
Doktor : welcome.


Lebih kurang gitulah ceritanya aku ngan doktor nih. Selalunya kalau aku pergi ke klinik dia ni utk amik ubat migrain tapi kali ni mintak ubat lain.…

BROTHER DRIFT - Return to Home

Image
Day 3, Sunday, 13.12.2009 - Last day berada di Tasik Kenyir, Terengganu. Arghh... time ni baru terasa, begitu pantas masa berlalu. Pagi tu bangun pukul 7.00 lebih kurang. Itupun rasa malas nak bangun sebab last night tak boleh nak tido. Pagi tu Yus call, ajak mandi kolam tapi aku tak nak sebab x reti berenang **nama jer keturunan nelayan laut.. hik hik** Siap mandi, aku & Sis Iza gerak ke restoran utk sarapan. Serius beb, meemangggg cantik view dr tempat kitorang makan. Aku ni amik roti bukan main tapi x habis makan pun. Kat sini jugakla sempat kitorang bergambar dgn kembar tak seiras x-boss kitorang **gambar kat bawah** Habis jer menikmati panorama indah di restoran tu **time ni hero2 dh siap mandi kolam** kitorang balik ke chalet utk berkemas.

**pict atas - amik roti bebanyak tapi x habis makan. TAMAK!! **pict bwh - inilah kembar x seiras x-boss (lelaki) yg aku maksudkn

**kredit pict to Sis Iza


Sebelum 100% kaki melangkah keluar dari Kenyir Resort & Spa.... sempat lagi posingg…

BROTHER DRIFT - The Challenge Begin

Image
Day 2 - 12.12.2009, Saturday -Hari perlumbaan. Aku dgn Sis Iza bangun seawal 4.30pg utk bersiap tapi bila kitorang dh siap tunggu kat lobi, kumbang 2 org tu baru bangun (5.30am). Sabar je la. Habis sarap, kena ready kat Dataran Pantai Batu Buruk, about 500 meter from our stay.


**kredit pict to Brader Fairuz
**kredict pict to Sis Iza
Antara task yg kitaorang kena buat adalah :-
1.Cari bola golf dlm kolam - brader yg terjun. klau suruh aku mmg takkan terjun la sebab AKU x tau berenang. 2.Cari telur ayam sambil memakai kain batik. 3.Daki Bukit Puteri. Sepatutnya kena kira tapi bila dh separuh jalan aku SEMPUT!! Ntah berapa anak tangga yg aku dh kira pun x tau (Sorry Sis Iza&Yus) 4.Buat keropok losong. Dh siap goreng kena makan plak. Masuk paper Sinar Harian - Terengganu (ada kat bawah) 5.Warna batik. Habis tangan & jari aku. Konon kata bila habis program dia akan bagi tapi xder pun. 6.Silat kura2. Ini mmg part aku. Dgn muka selamba aku dgn Yus bersilat sebab kitorang yg SAMPAI DULU. Samp…

BROTHER DRIFT - A New Hope

Image
Day Trip, 11.12.2009, Friday -Rasa macam tak percaya pun ada bila aku setuju masuk geng Brother Drift utk TM Amazing Race tahun ni. Tetiba plak rasa teringin nak masuk. Khamis malam, aku mintak adik aku hantar ke rumah Sis Iza. Kalau diikutkn, konvoi ngan team Zeyrie that morning (friday), tapi terlewat sedikit. **terserempak dgn team zeyrie di pertengahan jalan - genting sempah** Brader janji kul 8pg amik kitaorang berdua, tapi sampai kul 9pg (biasak arr janji melayu). Time ni jugakla baru nak kenal saper Yus. Mula2 tu senyap gak, tapi x sampai setengah jam, baik punye layan kepala.
**sticker Brother Drift dipasang di avanza. Team kitaorang jer yg buat tau!!**merentasi Pulau Kapas. x nampak sangat sebab terlindung dek pepohon kelapa.Sepanjang perjalanan, mcm2 kitaorang bercerita. Yus siap dah buat survey jenis2 soalan yg bakal menguji kepala otak kitaorang ni. Tempat bermalam utk 1st day adalah di Sumai Suite Hotel, Jalan Persinggahan, Kuala Terengganu. Sampai lebih kurang pukul 4 pt…

BROTHER DRIFT - Challenger & Survivor

Image
vvvvvA.d.i.o.s

Badminton vs Bolasepak

Image
Cerita 1 - Saper tengok Badminton Final Master, 06 Disember 2009, mesti bangga. Tapi aku ada rasa frust sikit sebab favourite beregu lelaki tak masuk - Fairuzizuan & Zakry Latif - hu hu.. Membanggakan apabila Malaysia merangkul 3 gelaran juara.

RESULTS (ALL FINALS) Men’s Singles
Lee Chong Wei (MASx1) bt Park Sung Hwan (KOR)
21-17, 21-17
Men’s Doubles
Jung Jae Sung-Lee Yong Dae (KOR) bt Carsten Mogensen-Mathias Boe (DENx2)
21-15, 21-15

Women’s Singles
Wong Mew Choo (MAS) bt Juliane Schenk (GER)
21-15, 21-7

Women’s Doubles
Wong Pei Tty-Chin Eei Hui (MASx1) bt Kamilla Rytter Juhl-Lena Frier Kristiansen (DEN)
21-17, 21-14

Mixed Doubles
Joachim Fischer Nielsen-Christinna Pedersen (DENx1) bt V. Diju-Jwala Gutta (IND)
21-14, 21-18
full story
Cerita 2 - Menghampakan apabila Malaysia dibelasah 1-3 kepada Vietnam pada aksi Kumpulan A temasya Sukan SEA XXV. Lagi tambah dahsyat bila Harimau mengamuk sebab x puas hati dgn corak pengadil Korea. Biarpun perlawanan itu tidak memihak kepada skuad negara,…

Bolasepak : Messi Terbaik Eropah

Image
PARIS - Penyerang Argentina dan Barcelona, Lionel Messi muncul pemenang anugerah Ballon D'Or 2009 (Pemain Bola Sepak Terbaik Eropah) selepas mengharungi musim menakjubkan buat Barcelona. Messi, 22, merupakan pemain Barcelona keenam menerima anugerah tersebut dan yang pertama sejak bintang Brazil, Ronaldinho melakukannya buat kali terakhir pada 2005. Dia mengalahkan pemenang tahun lalu, Cristiano Ronaldo dengan jurang undi yang besar, manakala dua lagi rakan sepasukannya, Xavi Hernandez dan Andre Iniesta menduduki tempat ketiga dan keempat. Messi, yang menjadikan legenda bola sepak Argentina, Diego Maradona sebagai idolanya membantu Barcelona merangkul tiga kejuaraan musim lalu - Liga Juara-Juara, Liga Sepanyol dan Copa del Rey (Piala Raja Sepanyol). "Secara jujur, saya tahu saya antara pilihan utama anugerah kerana Barcelona telah mengharungi musim yang sangat cemerlang pada 2009."Bagaimanapun saya tidak sangka akan menang dengan margin yang sangat besar. Anugerah ini …

Tik Tok Tik Tok

Image
Wah, mcm lagu Pak Nil plak tajuk entry aku nih.. (rasanya la). Sekejap jer kita dh melangkah ke December 2009. Mcm2 yg bermain di fikiranku:-
1. Apa la agaknya yg dh tercapai tahun ni setakat November 2009?
2. Adakah masih ada azam&hajat yg belum terlaksana?
3. Sempat ke nk habiskan semua azam&hajat tuh?
4. Perlu atau tidak nak carryforward azam&hajat tu ke tahun depan?
5. Apakah peristiwa pahit&manis yg telah berlaku sepanjang tahun ini?
6. Apakah peristiwa2 tersebut telah merubah kehidupan aku?
7. Apa la soalan yg aku tulis nih... he he



Aku sebenarnya x berapa nak ingat apa azam & hajat aku utk tahun ni.. apala aku nih.. Bukan apa, kalau asyik nak ingat jer perihal azam&hajat tu,frust giler sesangat nanti bila x capai. Apa yg aku lalui tahun ni mencabar skit. Suka duka kan realiti kehidupan.
Kalau nak diikutkan, sejak aku form 3 lagi, ada jer azam aku yg x capai. Lain yg dirancang, lain jadinya. Sebab tu hanya 1-2 perkara yg aku impikan, akan aku cuba capai. Mcm2 ka…

My Favourite Song - Straight Through My Heart by BSB

Image
STRAIGHT THROUGH MY HEART In the heart - Of the night
Where it's dark - In the lights
I heard the loudest noise - A gunshot on the floor
Ohhhh Ohhhhh

I looked down - And my shirts turning red - I'm spinning around
Felt her lips on my neck - And her voice in my ear
Like I missed you - Want you tonight

Straight through my heart
A single bullet got me - I can't stop the bleeding
Ohhhh
Straight through my heart
She aimed and she shot me - I just can't believe it
Ohhhh
No I can't resist - And I can't be hit
I just can't escape this love
Straight through my heart
Soldier down(my heart) - Soldier down(my heart)

Thought I moved - More than on
Thought I could - Fool her charm - I really wanna go
But I can't leave her alone
Ohhhh ohhhh

Hear the sound
Of a love so loud - I just can't, I just can't
Ignore this feeling
Said she misses me
And she wants me - Wants me tonight

Straight through my heart
A single bullet got me - I can't stop the bleeding
Ohhhh
Straight through my heart
She …

Makan & Minum : Jamuan perpisahan Kak Norsiah

Image
Lokasi : Restoran Kak Eita Steamboat Wangsa Maju
Tarikh : 20 November 2009
Waktu : 06.00 pm

Sebelum lokasi ini dipilih, pihak admin ada minta cadangan restoran yg sesuai. It takes a week to confirm tapi tak sampai seminggu pun sebenarnya. Kak Norsi yang AT kenal adalah:-
1. antara person yg bertanggungjawab mengajar aku pasal kerja.

2. seorang pendengar setia & penasihat terhadap masalah aku. tak kisahlah peribadi atau sebaliknya.

3. seorang yang mesra & sentiasa bersikap terbuka.
xpayah cerita panjang la.. something to share as below:-



  
Banyak perkara yg aku kongsi bersama ngan Kak Norsi. Pengalaman dia bekerja selama lebih 30tahun adalah satu jangkamasa yang panjang. Semoga pengalaman dia menjadi satu inspirasi kepada AT.

Gambar di bawah ni pulak adalah hari2 terakhir Kak Norsi berkhidmat di CMUST. Dia ambil cuti sehingga tarikh sebenar dia pencen :-
**kredit pict to Kak Wan

Ada lagi sebenarnya tapi hu hu.. kang AT plak yg sok sek.. Semoga Kak Norsi sentiasa ceria & sih…

Finalis Anugerah Juara Lagu ke 24

Image
14 lagu telah mengesahkn tempat ke Anugerah Juara Lagu ke-24. Nak kata frust tu ada jugak sebab lagu O.N.E yg aku suka tu - Raja Gelek - tak masuk dlm final list. Tapi kira ok la sebab sekurang2nya lagu tu termasuk dlm Top 5 di separuh akhir Muzik2 yang pertama. 14 finalis adalah seperti berikut :-
Aku Scandal - Hujan
Tak Mungkin Kerana Sayang - Alyah
Aurora - Estranged
Bengang - Akim
Aku Rindu Sayang Kamu - Black
Dan Sebenarnya - Yuna
Rindu Terhenti - Tomok
Pakai Buang - Stacy
Kau & Aku - Aizat
Pergi - Aizat
Situasi - Bunkface
Bencinta - Faizal Tahir
Masih Jelas - Hafiz
Cinta Adam & Hawa - Misha Omar

Favourite song aku semasa minggu ke-3 separuh akhir adalah ;-
SITUASI - BUNKFACE
diskriminasi menjatuhkn aku reputasi kini menjadi bisu dan aku.. ku layu.. disitu mengharapkan sesuatu yang baru itulah impian aku dan.. bila kau menghilang musnahlah musnah impian 'tuk menggapai bintang terangi hidupku ku mahu kau tahu engkaulah destinasiku dalam ingatanku kerna diri ini tak daya lagi menempuh hidup yang k…

Bolasepak : Piala Dunia 2010

Image
Pasukan yang layak ke pusingan akhir Zon Eropah
Denmark
Jerman
Sepanyol
England
Serbia
Italia
Belanda
Swiss
Slovakia
Portugal
Yunani
Perancis
Slovenia

Zon Afrika
Afrika Selatan (tuan rumah)
Ghana
Ivory Coast
Cameroon
Nigeria
Algeria

Zon Asia/Oceania
Australia
Jepun
Korea Selatan
Korea Utara
New ZealandConcacafAmerika Syarikat
Mexico
Honduras

Amerika Selatan
Brazil
Paraguay
Chile
Argentina
Uruguay


A.d.i.o.s

Makan & Minum : Post Mortem CA

Image
Kalau ada yg terasa dgn entry aku ni, aku mintak maaf la banyak2. Bukan nak sorokkan cerita tapi kena kunci mulut sebab bos suruh. Tapi pd aku, hak aku, suka hati aku lah kan nak kongsi atau x.

Baru2 ni gi lunch kat The Royale Chulan @ Jalan Conlay. 1st class beb tempat dia. Terpesona aku dibuatnya.
**antara menu yg aku santap
Kalau nak diikutkn, ada banyak menu pilihan kat sini. Aku pekena nasi beriyani jer dh kenyang padahal 1 senduk nasi jer. Terus terang beb, rendang daging sedap. Nama pun Warisan Cafe, jadinya banyak lauk tradisional yg dihidangkan.
Sementara menunggu bos bayar, kitaorang lepak dpn air terjun buatan. Terserempak dgn Freddie Fernandez, tapi x sempat nak candid. Tempat exclusive mcm ni, boleh tahan jugak la price utk seorang. Bos cakap ada promotion price, jadinya mmg bertuah la hari tu. Sebelum balik, sempat amik gambar kat depan hotel.

Wish nak pegi lagi kat situ tapi biarla org yg belanja.. hua hua hua

A.d.i.o.s