Thursday, January 14, 2016

Mencari Ramli Musim Ke-5 Kini Bermula!

Telekom Malaysia Berhad (TM) dengan kerjasama Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Majlis Sukan Negara (MSN), Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dan Manchester United Football Club (MUFC) akan mengadakan ujibakat “Mencari Ramli 5” bagi mencungkil bakat-bakat pemain bola sepak negara dari peringkat akar umbi. Seperti musim terdahulu, TM akan menjelajah ke seluruh negara bagi memberi peluang bakat-bakat muda untuk menjadi ‘Ramli’ serta memenuhi impian mereka. Rancangan realiti ini merupakan platform sama rata yang akan menyenarai pendek 40 bakat muda bagi bersaing untuk dimasukkan ke dalam pasukan ‘Ramli’. 

Butiran lanjut ujibakat adalah seperti berikut:




Pendaftaran dibuka bagi mereka yang berumur dalam lingkungan 13-16 tahun. Berlainan dengan tahun-tahun yang lalu, Mencari Ramli 5 akan menghantar 12 peserta yang berjaya untuk menjalani latihan selanjutnya di Manchester United Soccer School (MUSS). Pemenang juga berpeluang menyaksikan pasukan Manchester United beraksi di Old Trafford, Manchester.

Oleh itu, jika anda mempunyai anak-anak, adik-adik atau saudara mara yang berkemahiran seperti Memphis, Bastian Schweinsteiger atau Wayne Rooney, berusia antara 13 – 16 tahun, jangan lepaskan sesi uji bakat berhampiran anda dan serlahkan bakat yang mereka miliki!

Terdapat pelbagai aktiviti menarik menanti anda seperti Cabaran Bola Pening di mana pemenang berpeluang menyaksikan perlawanan Manchester United di Old Trafford dan aktiviti jualan produk-produk TM sepanjang uji bakat berlangsung. Untuk maklumat lanjut mengenai Mencari Ramli 5, layari www.tm.com.my/mr5 atau ‘Like’ laman Facebook Team Malaysia www.facebook.com/TeamMalaysia


A.d.i.o.s


Info dari:-
Jenama & Komunikasi Kumpulan
Telekom Malaysia Berhad



Happy New Year 2016





maybe its too late to wish but here i am

Happy New Year friends!!

(^_^)

Tuesday, November 03, 2015

Tahniah Zizan Razak



JUARA SUPER SPONTAN ALL STARS 2015


Date : 30 Oktober 2015
Venue : Dewan Raja Muda Musa, Shah Alam


tahniah brother
meskipun diri kuat dilanda kontroversi
inilah yang dikatakan rezeki



A.d.i.o.s

Wednesday, October 28, 2015

Filem : Polis Evo



I know its been a month or should i say 6 weeks this movie has been released dan mendapat kutipan tertinggi setakat ini, RM 16j. I am totally impressed with what the director, Ghaz Abu Bakar, the main cast, Zizan Razak & Shaheizy Sam, the production crew ; did in this movie. Apahal aku tetiba taip omputih nih?? heheheeee. Masa aku update ni pun, movie tu masih lagi ditayangkan. 


Sinopsis

Kisah Polis Evo bermula apabila seorang Inspektor narkotik terbaik di Kuala Lumpur iaitu Inspektor Khai (Shaheizy Sam) ditugaskan untuk menyiasat dan menyelesaikan kes Syabu Naga yang melibatkan operasi pengedaran dadah di Terengganu. Meskipun kes ini mempunyai kaitan dengan kes yang dikendalikan oleh Inspektor Khai sebelum ini, namun dia harus bekerjasama dengan Inspektor Sani (Zizan Razak) yang bertugas di Terengganu. Ini kerana Inspektor Sani lebih arif dengan selok-belok negeri kelahirannya itu. Walau bagaimanapun, mereka berdua mempunyai personaliti berbeza. Inspektor Khai seorang yang tegas dan sering bertindak tangkas dan ini berbeza sekali dengan Inspektor Sani, yang lebih mengikut prosedur dan protokol. Ketidakserasian itu membuatkan misi mereka hampir gagal. Segalanya berubah apabila ketua penjenayah, Izrail mula melibatkan keluarga Inspektor Sani dalam kes ini. Inspektor Khai dan Inspektor Sani kini sedar mereka perlu belajar bekerjasama bagi menyelesaikan misi mereka. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kawan-kawan dah pergi tengok ker filem nih? Rata-rata member T yang pergi tengok filem ni, puas hati dengan lakonan Shaheizy Sam dan Zizan Razak. Shaheizy Sam of coz la kan kita tahu lakonan dia macam mana tapi bila bab Zizan Razak, ramai yang agak risau. Boleh ker dia bawak watak serius? Memang itulah yang kawan2 T tanya sebelum tengok filem nih. T cakap, pergi tonton dulu, then baru komen. Selepas itu, Alhamdulillah, komen positif yang T dapat dari member T. Masing2 mengatakan, ZR menjayakan watak dengan baik sekali. Walaupun serius, tapi komedi tetap ada. 

Filem ni memang make news la.. tip top.. 

   1. News 1
       2. News 2
           3. News 3
               4. News 4
                   5. News 5


Pada T, usaha mereka yang terlibat dalam filem ni memang berbaloi sangat. Penat lelah diorang dibayar dengan satu reputasi yang sangat baik. Tahniah tahniah tahniah..

Sebagai seorang yang mengikuti perkembangan ZR ni, T cuma doakan yang terbaik untuk dia. T tahu, sekarang ni tengah banyak cerita2 yang tak syok didengari pasal ZR tapi itulah lumrah anak seni. Sejauh mana kebenarannya, hanya ALLAH SWT yang MAHA MENGETAHUI. Pada T, jangan cepat jatuhkan hukum pada sesuatu perkara sedangkan kita tidak tahu sejauh mana kebenarannya. Jangan cepat menjeling sinis sedangkan kita tidak sedalamnya mengenalinya. Ada luahan yang ZR nyatakan dalam instagram dia :-

"Bila senyum orang cakap kita happy..tapi apa yang happy kan kite..? Requirement.? Ya kalo ia penuh apa yang di pinta segala akan sempurna..tapi hidup ni tak fun kalo tiada cabaran..mulut orang..? Ya tu sekadar hobi mereka mengata orang..biarkan saja selagi tak tercalar kulit kita..smua orang tahu orang tapi tak semua orang kenal orang"

Deep right? 

Throwback - 21092015 - Movie Night Out Polis Evo at GSC Mid Valley,
me with director, Ghaz Abu Bakar & Zizan Razak

See u soon!! (^_^)


A.d.i.o.s


Halyang Dream (english translation)

Album: 2002
Released date: September 21st, 2015
Featuring: John Park ( 존박 )


HALYANG DREAM

Now I'm used to throwing things away, but I'm eager to have everything even more
As I'm growing old I become more impatient
I want to draw the line of success in my palm longer

My life now is the future I drew up from long time ago
In my big and high house that seizes sunset in the sky
I open the window every morning and Han river view strikes my eyes
Once again to make my dream bigger and wilder
For the workroom where I can turn music on all day long and the wallet that never let me hungry
I'm busy all the time, one month going on business trips abroad for 2,3 weeks
Even I'm tired I never forget the packed audiences waiting
Whatever happens I always live with my all
Doing the freestyle rap I was never good at
I started my music with people who had the same dream
By the literature I learned from life experience instead of reading books, I built up my own culture
The hardships in achieving dreams and success in the young age, these were common themes
But for the life I wished to bloom in my mid 20s, I went through all the thirst that now has fulfilled my dream

Life is like people's hearts, we'll never know
Because everything changed, everything
Life is like people's hearts, we'll never know
Because everything changed, everything

Crisis certainly will come to you, somehow it comes every quarter
But I'm not hiding, only to get more FEEL
How can a guy making music live a peaceful life?
Listen to lyrics I wrote in my 200 songs and you'll understand
Spring comes then summer, autumn comes then winter
Falling deep in the feelings that changes frequently The deep scar I left in her
I coldly went away but my compass of love didn't sway easily
This suffocating world today is still rushing
yes or no yes or no yes or no yes or no
Getting sick while always finding the right answer
In the end this won’t turn into a good life
But now I'm dreaming of the sea
Being on the yatch filled with romance
Until the day I can make an island with the woman I love, I'll hold on a little more
I can do it, the Halyang wandering around the world

Life is like people's hearts, we'll never know
Because everything changed, everything
Life is like people's hearts, we'll never know
Because everything changed, everything

My soul that has been tied for 10 years, through experiences it becomes more and more solid
Now nothing can make me scare anymore
Don't block the way in front of me

Now I'm used to throwing things away, but I'm eager to have everything even more
As I'm growing old I become more impatient
I want to draw the line of success in my palm longer



****************of coz, its better to listen to the original language (Korea). Honestly to say i am not a person who will totally easy in love with all international songs. To understand the lyrics, i need to found out what is the meaning of this song & what its all about. Then i know, its a motivation & inspiration. Motivation & inspiration comes from everywhere right. Try your best to achieve what you want in your life ♥♥



A.d.i.o.s